4 måter å velge innredning i bohemsk stil

Innholdsfortegnelse:

4 måter å velge innredning i bohemsk stil
4 måter å velge innredning i bohemsk stil
Anonim

Bohemsk stil er et lyst, fargerikt og kreativt uttrykk for hjemmet ditt. Det gir deg frihet og kan føre til unike rom. Denne typen stil er rotete og kaotisk, men kan føles hjemmekoselig og morsom. For å skape et bohemsk utseende i hjemmet ditt, velg lyse farger, bland mønstre og teksturer, og finn unike møbler.

Trinn

Metode 1 av 4: Velge farger, mønstre og teksturer

Velg innredning i bohemsk stil trinn 1
Velg innredning i bohemsk stil trinn 1

Trinn 1. Bland mønstre

En måte å oppnå det bohemske utseendet i hjemmet ditt er å blande mønstre. Det er greit at det ikke stemmer. Velg mønstre du liker, og sett dem sammen uten å passe på at de passer perfekt sammen.

  • Det kan være lurt å velge en fargebase, som rød eller blå, og bare velge mønstre som har den grunnfargen.
  • Å velge forskjellige typer mønstre kan bidra til å redusere eventuelle sammenstøt. To blomster som ikke stemmer overens kan se verre ut enn en blomstermønster plassert ved siden av et sørvestmønster.
Velg innredning i bohemsk stil trinn 2
Velg innredning i bohemsk stil trinn 2

Trinn 2. Velg en rekke teksturer

En annen måte å oppnå den bohemske stilen er å ha bomull sammen med sateng, fuskepels, fløyel og flanell. Prøv forskjellige teksturer på forskjellige elementer, eller prøv å blande teksturer på samme element.

  • For eksempel kan du ha en bomullsdyner, satengputer og et teppe i fuskepels. Du kan også bruke puter og tepper laget av sateng, fløyel, fuskepels og bomull.
  • Velg stoler, sofaer og ottomaner med forskjellige teksturerte materialer.
  • Vurder å blande teksturer på tepper, veggtepper og gardiner.
Velg innredning i bohemsk stil Trinn 3
Velg innredning i bohemsk stil Trinn 3

Trinn 3. Velg dristige, lyse farger

En av nøklene til bohemsk innredning er fargevalget. Friske, lyse farger i alle nyanser kan utfylle et bohemisk rom. Vanlige farger er rusten rød, dyp oransje, gull, brun, elektrisk blå, dype lilla og rosa.

  • Du kan velge en grunnfarge, eller noen få gratis farger til å begynne med.
  • Med bohemsk innredning kan du virkelig velge hvilken som helst farge du ønsker.

Metode 2 av 4: Velge aksenter og tilbehør

Velg innredning i bohemsk stil trinn 4
Velg innredning i bohemsk stil trinn 4

Trinn 1. Legg til fargerike puter som aksenter

Du kan fremheve dine fargerike mønstre med kasteputer. Puter gir rommet ditt en perfekt fargeknapp og hjelper deg med å få frem fargepaletten. Det kan være lurt å velge en aksentfarge som ikke er fremtredende i mønstrene for å få frem de subtile fargene.

Det kan også være lurt å velge aksentputer med mønster

Velg innredning i bohemsk stil trinn 5
Velg innredning i bohemsk stil trinn 5

Trinn 2. Velg dristige aksenter og tilbehør

Fet, overdreven tilbehør og gjenstander hjelper til med å bygge det bohemske utseendet. Dette betyr at du kan stable puter på sofaen eller på sengen din, legge mange dekorative stykker til veggene og hyllene og sette opp flerfargede gardiner og sengetøy. Dekk hele gulvet med tepper eller plasser husplanter på hver overflate. Alternativene er ubegrensede, og du kan ha det gøy med valgene dine.

  • Dra tapeter fra taket eller rundt sengen din for å lage et baldakin eller legg dem over stoler og kjoler.
  • Du kan til og med velge å gjenbruke brikker som aksenter. For eksempel kan du bruke en vindusrute eller et teppe som veggdekorasjon.
  • Stack smykkene dine på kommoden din for en bohemsk dekorativ teft.
Velg innredning i bohemsk stil trinn 6
Velg innredning i bohemsk stil trinn 6

Trinn 3. Velg unike møbler

Bohemske elegante møbler er sære og unike. Dette kan være hva som helst. En himmelseng, en sjeselong eller et antikt hodegjerde kan fremheve ethvert bohemisk innredet rom. Når du handler, se etter interessante stykker.

  • For eksempel kan du finne en antikk utseende kommode eller garderobe som har malte detaljer eller et urolig skrivebord og stol.
  • Bruk ottomaner med interessante stoffer, som fløyel, sateng eller fløyel.
  • Du kan se etter brikker i antikvitetsbutikker, bruktbutikker og garasjesalg. Du kan kanskje finne bohemske stykker å kjøpe i butikker.
Velg innredning i bohemsk stil trinn 7
Velg innredning i bohemsk stil trinn 7

Trinn 4. Inkluder bohemsk veggkunst

Tomme vegger er det motsatte av en bohemsk innredning. Dekk veggene dine med levende gobeliner, kunstverk og treveggkunst. Ikke bekymre deg for rotete vegger eller matchende innredning. Det bohemske idealet er å uttrykke din kunstneriske side.

  • For eksempel kan du henge opp et veggteppe med blågrønn bakgrunn med rosa og gule geometriske mønstre, utskrifter av kjente kunstverk, innrammede albumomslag, treveggkunst som er kjøpt på lokale kunstmesser og interessante veggtepper som finnes i en butikk.
  • Du kan vurdere å lage en collage på en vegg med postkort, magasinutklipp, kunsttrykk, plakater og alt annet du liker å se på.
Velg innredning i bohemsk stil trinn 8
Velg innredning i bohemsk stil trinn 8

Trinn 5. Velg unike lamper

Det bohemske utseendet er fremhevet av mykt, varmt lys. Dette oppnås med unike lamper og lys rundt i rommet. Se etter lamper i interessante former, nyanser med unike mønstre og dristige farger, forskjellige teksturer som satin eller silke, og til og med perler som henger fra skyggen.

Vurder å henge belysning fra taket eller sette opp glober

Metode 3 av 4: Sette rommet ditt sammen

Velg innredning i bohemsk stil trinn 9
Velg innredning i bohemsk stil trinn 9

Trinn 1. Mal møblene dine

bohemsk stil inkluderer interessante møbler. Du kan få dette utseendet ved å male dine egne møbler. Gjør et kjedelig bord eller kommode til et bohemsk stykke ved å male det i en lys farge og legge til aksenter.

For eksempel kan du farge basen på den kledde enfargen og male hver skuff en annen aksentfarge. Ta et bord og mal et geometrisk mønster på det. Ta en stol, mal den, og legg til aksenter på lamellene og setet

Velg innredning i bohemsk stil trinn 10
Velg innredning i bohemsk stil trinn 10

Trinn 2. Gjør det rotete

Bohem-inspirerte rom er veldig rotete. De har mange forskjellige møbler, inkludert bord, stoler og kister. Alt ligger ved siden av hverandre, trangt og overfylt med finesser, tepper, puter og tepper.

Ikke vær redd for å sette flere møbler, tilbehør og aksenter i rommet

Velg innredning i bohemsk stil Trinn 11
Velg innredning i bohemsk stil Trinn 11

Trinn 3. Legg til bohemske vindusbehandlinger og tepper

Tepper er en vesentlig del av bohemsk innredning. Du kan legge til ett teppe i en lys design, eller du kan dekke hele gulvet ditt i blandede mønstrede tepper. Langflytende gardiner i dristige design eller laget av teksturer som satin, silke eller blonder avslutter det bohemske utseendet.

  • Du kan kombinere vindusbehandling og kalesje ved å bruke en del av kalesjen rundt vinduene.
  • Beading gjør også en veldig bohemsk vindusbehandling.

Metode 4 av 4: Avgjøre om bohemsk innredning passer for deg

Velg innredning i bohemsk stil Trinn 12
Velg innredning i bohemsk stil Trinn 12

Trinn 1. Velg en bohemsk innredning hvis du er en kunstnerisk type

Bohemsk innredning er et godt valg for kunstneriske mennesker som liker ukonvensjonell stil. Siden bohemsk utseende blander farger og mønstre, kan du enkelt uttrykke deg med denne stilen.

  • Hvis du liker elegante design og enkle stiler, eller du er veldig organisert, er denne innredningen kanskje ikke noe for deg.
  • Hvis du ikke vil ha mye farge i hjemmet ditt, vil du kanskje ikke ha denne stilen.
  • Bohemisk stil er ofte et eksklusivt hippie-utseende, fordi du blander mange farger, teksturer og mønstre, samt inkluderer naturlige elementer som arkitektoniske treverk og levende planter.
Velg boliginnredning i bohemsk stil Trinn 13
Velg boliginnredning i bohemsk stil Trinn 13

Trinn 2. Gå for bohemsk innredning hvis du liker kaotisk stil

Bohemiansk innredede rom og hus omfatter mange forskjellige elementer. Disse stemmer ofte ikke overens, har høye farger og design, og kan føles rotete og kaotiske. Hvis dette passer din stil, er bohemsk innredning noe for deg.

Velg innredning i bohemsk stil trinn 14
Velg innredning i bohemsk stil trinn 14

Trinn 3. Finn ut hvor bohemsk innredning vil passe hjemme

Denne innredningen er kanskje ikke egnet for alle rom i hjemmet ditt. Det kan være lurt å pynte opp soverommet, kjøkkenet, stuen eller hele hjemmet i denne stilen.

Tenk på familien din og preferansene dine før du velger denne stilen

Velg innredning i bohemsk stil trinn 15
Velg innredning i bohemsk stil trinn 15

Trinn 4. Vær kreativ og unik

Det flotte med å dekorere i en bohemsk stil er at det ikke er noen riktig eller feil måte å gjøre det på. Du kan velge alle mønstre, farger eller stil. Velg biter du liker å sette sammen.

Anbefalt: