4 enkle måter å kjøpe husmaling på

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å kjøpe husmaling på
4 enkle måter å kjøpe husmaling på
Anonim

Å kjøpe husmaling kan virke som en komplisert og vanskelig oppgave, men det trenger ikke å være det! Start med å velge type maling basert på det du maler, velg en finish som gir deg det utseendet du vil ha, og velg en farge som passer dine estetiske mål. Deretter bruker du en enkel beregning for å finne ut hvor mange bokser med maling du trenger for prosjektet ditt, og kjøp malingen din fra en forsyningsbutikk, boligforbedringsbutikk eller online. Se? Enkel!

Trinn

Metode 1 av 4: Velge maletype

Kjøp husmaling trinn 1
Kjøp husmaling trinn 1

Trinn 1. Gå med oljebasert maling for det mest holdbare alternativet

Oljebasert maling er blank, sterk og vil vare lenger enn latexmaling. Deres tøffe overflate gjør dem motstandsdyktige mot flekker, og du kan skrubbe dem rene uten å skade malingen. Men de krever ofte en grunning, og de tar mye lengre tid å tørke, noe som gjør påføring av malingen mer tidkrevende.

  • Oljebasert maling er også utsatt for mugg og mugg.
  • Bobler kan dannes når oljebasert maling påføres, så ekstra forsiktighet er nødvendig når du bruker den.
Kjøp husmaling trinn 2
Kjøp husmaling trinn 2

Trinn 2. Velg en latexmaling for den enkleste applikasjonen

Vannbasert maling, også kjent som latexmaling, krever ikke at du forbehandler veggene dine, fargen blekner ikke over tid, og de tørker raskere enn oljebaserte malinger. De er også sterke og fleksible nok til å motstå forvrengning og sprekker som kan skyldes værsvingninger, noe som gjør dem egnet til utendørs bruk.

  • Latexmaling har også lavere nivåer av giftige utslipp, så de vil ikke forurense miljøet etter hvert som de nedbrytes over tid.
  • Hvis du bor i fuktige områder, bruk latexmaling for deres motstand mot mugg og bakterievekst.
  • Latexmaling er også billigere enn oljebasert maling.

Tips:

Hvis du planlegger å dekke en overflate som allerede har oljebasert maling på, bruk latexmaling! Oljebasert maling er vanskelig å påføre på toppen av en annen oljebasert maling.

Kjøp husmaling trinn 3
Kjøp husmaling trinn 3

Trinn 3. Velg maling merket som "utvendig" på utsiden av hjemmet ditt

Enten du velger latex eller oljebasert maling, bruk en utvendig maling hvis du planlegger å bruke den på utsiden av hjemmet ditt. Maling utvendig er mer værbestandig og tåler eksponering for sollys bedre. Sjekk malingsboksen for å sikre at den er formulert for utvendig bruk.

  • Harpiksen inne i en maling designet for utvendig bruk lar den overleve vær og temperaturendringer.
  • Maling utvendig avgir mer giftige røyk, så de bør ikke brukes på trange steder eller inne i hjemmet ditt.
Kjøp husmaling trinn 4
Kjøp husmaling trinn 4

Trinn 4. Bruk interiørmaling for vegger inne i hjemmet ditt

Både latex og oljebasert maling har versjoner som er designet for å brukes inne i hjemmet ditt, så velg en interiørmaling hvis du planlegger å male innvendige vegger eller overflater. Se på siden av boksen eller les produktbeskrivelsen for å sikre at den er trygg å bruke innendørs.

  • Bindingsharpiksene som er tilsatt maling i interiør, beskytter mot riper og flekker.
  • Innvendig maling er mindre skadelig og slukker færre røyk, så de er tryggere å bruke innendørs.

Metode 2 av 4: Velge Paint Finish

Kjøp husmaling trinn 5
Kjøp husmaling trinn 5

Trinn 1. Gå med en høyglanset finish for dører og skodder

Høyglansmaling er super holdbar og lysreflekterende, noe som gjør dem virkelig skinnende og lyse. De er også de sterkeste og enkleste å rengjøre, noe som gjør dem til et godt valg for områder som opplever mye trafikk og berøring, for eksempel dører, trimming og vinduslemmer.

  • Høyglans er for skinnende for innvendige vegger som i stue eller soverom.
  • Fordi høyglansede overflater er så reflekterende, må du bruke dem sparsomt.
Kjøp husmaling trinn 6
Kjøp husmaling trinn 6

Trinn 2. Velg en halvblank finish for kjøkken og bad

Halvblank maling er flott for rom som opplever mye fuktighet og fett. De er virkelig holdbare og enkle å rengjøre, men er ikke like lyse og skinnende som en høyglans, noe som gjør dem til et godt valg for kjøkken og bad.

Halvblank maling er også holdbar nok for områder med høy trafikk som vindusbekledning og døråpninger hvis du ikke vil ha den lyse glansen av høyglans

Kjøp husmaling trinn 7
Kjøp husmaling trinn 7

Trinn 3. Velg en satengfinish for stuen og ytterkanten

Satinmaling har litt glans og er holdbare nok til å rengjøres og skrubbes, så de er gode alternativer for rom som folk bruker ofte, for eksempel et familierom, en foajé eller en gang. De er holdbare nok til å tåle slitasje, noe som betyr at den forblir renere og lettere å vaske, noe som gjør den til et godt valg for utvendig sidespor.

  • Satin finish kan være vanskeligere å påføre og vil avsløre penselstrøkene hvis de ikke gjøres riktig.
  • Når du er i tvil, er satin en god finish for innvendige vegger og tak.

Tips:

Velg satengfinish for et rom som opplever mer trafikk og kan trenge mer regelmessig rengjøring, for eksempel et barns soverom.

Kjøp husmaling trinn 8
Kjøp husmaling trinn 8

Trinn 4. Bruk en eggeskallfinish for spisestuer og yttervegger

En eggeskallfinish er flat og har liten eller ingen glans eller glans. Det er mer holdbart enn flat eller matt maling, men mindre sterk enn sateng. Men det gjør en god jobb med å dekke veggfeil, noe som gjør det til et godt valg for spisestuer, stuer og ytterveggene i hjemmet ditt.

  • Eggeskallfinisher er ikke altfor lyse og er et godt valg for å samle mellomrom.
  • Du kan også rengjøre eggeskallfinisher lettere enn flat eller matt finish.
Kjøp husmaling trinn 9
Kjøp husmaling trinn 9

Trinn 5. Velg en flat eller matt finish for soverom

Flat eller matt maling har mest pigment og gir mest dekning, noe som betyr at de er billigere og enklere å påføre. Men de er også tøffere å rengjøre uten å skade malingen, så velg dem for rom med lav trafikk som soverom og barnehager.

Velg flate eller matte utførelser for innvendige rom som ikke blir grovt av barn eller kjæledyr

Metode 3 av 4: Velge en malingsfarge

Kjøp husmaling trinn 10
Kjøp husmaling trinn 10

Trinn 1. Gå med 1 farge for alle ytterveggene

Velg en malingsfarge du liker for huset ditt, som du kan bruke til å dekke ytterveggene som en base. Du kan velge å legge til forskjellige farger for dører, trim og vinduer, men å ha et jevnt underlag på veggene vil få hjemmet ditt til å se mer polert ut.

  • Et nøytralt grunnlag, for eksempel krem eller babyblått, lar deg bruke andre farger på skodder, trim og dører for å fremheve veggene.
  • For et levende og livlig utseende, velg en dristig farge som oransje eller gull for å male veggene dine.
Kjøp husmaling trinn 11
Kjøp husmaling trinn 11

Trinn 2. Velg aksentfarger som passer til hovedfargen

Velg en annen malingsfarge for skodder, dører eller trimmer for å legge til en kontrast til fargen på veggene dine. Velg en farge for døren, skodder og trim, eller velg forskjellige farger for skodder og dører for å legge til enda mer kontrast.

  • Velg aksenterende nøytrale farger, for eksempel marineblå skodder på et hus med hvite vegger for å forhindre et kaotisk utseende.
  • Lev opp hjemmet ditt med dristige kontrastfarger som lys rød for dørene og skodder på veggene malt oransje.
Kjøp husmaling trinn 12
Kjøp husmaling trinn 12

Trinn 3. Velg en hvit eller off-white farge hvis du planlegger å selge huset ditt

Å male utsiden eller innsiden av hjemmet ditt med en off-white eller hvit farge gir potensielle kjøpere muligheten til enkelt å dekke veggene med en malingsfarge etter eget valg. Det vil også få hjemmet ditt til å se lysere og renere ut med et nytt strøk maling.

Gå med en grunnleggende hvit eller en off-white farge som eggeskall, krem eller elfenben

Kjøp husmaling trinn 13
Kjøp husmaling trinn 13

Trinn 4. Velg en farge basert på miljøet rundt hjemmet ditt

Velg farger som matcher det omkringliggende landskapet hvis du vil at huset ditt skal smelte inn i det. Bruk farger som kontrasterer miljøet for å få hjemmet ditt til å skille seg ut.

  • For eksempel, hvis du har mange grønne trær og busker rundt hjemmet ditt, vil valg av jordfarger som rusten brun eller havskumgrønn utfylle landskapet.
  • Hvis hjemmet ditt ligger i en ørken, kan du velge røde og oransje toner som passer til miljøet.
  • Velg kontrastfarger, for eksempel en lysegul maling hvis hjemmet ditt er langs vannet for å få hjemmet ditt til å poppe mot bakgrunnen.

Metode 4 av 4: Få nok maling

Kjøp husmaling trinn 14
Kjøp husmaling trinn 14

Trinn 1. Mål opp og legg sammen hver av veggene i kvadratet

Bruk et målebånd for å måle lengden og bredden på en vegg du planlegger å male. Multipliser deretter lengden og bredden for å finne området på veggen. Beregn arealet til alle veggene du planlegger å male, og legg dem deretter sammen for å få summen din.

For eksempel hvis lengden eller høyden på stueveggen din er 3,0 m og bredden er 4,6 m, så vil veggenes areal være 14 m2). Hvis du har to andre vegger, planlegger du å male med et areal på 7,4 m2) og 10,0 m2), vil den totale målingen være 314 m2).

Kjøp husmaling trinn 15
Kjøp husmaling trinn 15

Trinn 2. Del summen med 90 prosent av dekningsgraden på malingsboksen

Ta det totale arealet og se på dekningsgraden som er oppført på malingen du planlegger å bruke til ditt hjem. Del summen din med 90 prosent av dekningsgraden for å finne ut hvor mange bokser med maling du må kjøpe for å dekke hele kvadratområdet ditt.

  • Å dele med 90 prosent i stedet for 100 gir deg litt spillerom hvis du trenger å bruke mer maling enn du forventet.
  • For eksempel, hvis du planlegger å bruke en maling som har et dekkende raseri på 400 kvadratfot (37 m2) per boks maling, så ville 90 prosent være 33 kvadratmeter2). Hvis du har en totalmåling på 74 kvadratmeter2), må du kjøpe 2,22 bokser med maling. For å være på den sikre siden, rund opp tallet for å få 3 bokser.
Kjøp husmaling trinn 16
Kjøp husmaling trinn 16

Trinn 3. Gå til en boligforbedring eller malervarer for å finne maling

Besøk din lokale maling forsyning butikk eller en bolig forbedring butikk for å se på utvalget av maling som de har tilgjengelig. Å gå til en butikk lar deg kontakte en spesialist som kan svare på spørsmål du har og hjelpe deg med å velge riktig maling hvis du er usikker.

  • Se på nettet etter malingstilførsel eller forbedringsbutikker i ditt område.
  • Noen varehus selger også maling.
Kjøp husmaling trinn 17
Kjøp husmaling trinn 17

Trinn 4. Bestill malingen din på nettet hvis du vet nøyaktig hva du vil

Kjøp bokser med maling direkte fra produsenten ved å besøke nettstedet deres og legge inn en bestilling. Dunkene sendes direkte hjem til deg, slik at du ikke trenger å slepe dem fra butikken.

  • Det er også ofte billigere å kjøpe maling på nettet.
  • Sørg for å lese produktbeskrivelsen nøye, slik at du vet nøyaktig hva du bestiller.

Tips:

Sjekk lokale online klassifiserte nettsteder som Craigslist for å se om det er maling som folk prøver å selge. Det kan være billigere enn å kjøpe fra en butikk eller produsent.

Anbefalt: