3 måter å rengjøre en stein terrasse

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en stein terrasse
3 måter å rengjøre en stein terrasse
Anonim

Steinterrasser kan samle opp smuss, flekker, mugg og alger gjennom året. Du kan bruke kjemikalier eller naturlige midler for å rengjøre steinterrassen din. Bruk oppvaskmiddel, eddik eller en høytrykksvasker for å rengjøre steinterrassen. Prøv rengjøringsmiddel, blekemiddel, løsningsmiddel og natron for å fjerne flekker.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør generell rengjøring

Rengjør en steinterrasse Trinn 1
Rengjør en steinterrasse Trinn 1

Trinn 1. Skrubbe steinen med oppvaskmiddel

Oppvaskmiddel fungerer godt for grunnleggende rengjøring. Bland et par dråper oppvaskmiddel med varmt vann i en stor bøtte. Bruk en dykkost med tykke, seige børster for å påføre såpen på steinen. Skyv kosten over steinen til den er dekket av skum, og skyll deretter med vann.

  • Ikke bruk en stålkost eller en børste med stålbørster på en steinterrasse. Wire kan klø stein.
  • Sørg for ikke å bruke rengjøringsmidler som fraråder bruk av kalkstein.
Rengjør en steinterrasse Trinn 2
Rengjør en steinterrasse Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg eddik for å bli kvitt gjenstridig smuss

Bland destillert hvit eddik med vann i en sprayflaske. Tilsett mindre vann for en sterkere løsning for å hjelpe med dype flekker. Spray eddikoppløsningen over steinen og la den sitte i en halv time. Skrubb deretter med en nylonbørste.

Mopp området etterpå for å fjerne overflødig vann og eddik

Rengjør en steinterrasse Trinn 3
Rengjør en steinterrasse Trinn 3

Trinn 3. Bruk en høytrykksspyler på hardt skitt

Bruk dyseinnstillingen slik at vannet spruter i en vifte i stedet for en stråle. Stå noen få meter unna steinen med høytrykksvaskeren, slik at du ikke bryter av en del av steinen eller får den til å flake. En høytrykksspyler kan rense grunnleggende skitt og smuss av steinen.

  • Spray høytrykksvaskeren over leddene og ikke opp og ned i leddene.
  • Sørg for ikke å bruke høytrykksspyler for ofte på steinterrassen fordi det kan skade steinen. Bruk bare en høytrykksspyler en gang per sesong for å beskytte steinens integritet.

Metode 2 av 3: Bli kvitt flekker

Rengjør en steinterrasse Trinn 4
Rengjør en steinterrasse Trinn 4

Trinn 1. Bruk en myk nylonbørste og rengjøringsmiddel for å fjerne flekker

Påfør en dekkrens, avfettingsmiddel eller flekkfjerner på flekken. Gni flekken med en myk nylonbørste. Legg til mer trykk hvis flekken ikke blir fjernet. Skyll rengjøringsmiddel med vann.

Rengjør en steinterrasse Trinn 5
Rengjør en steinterrasse Trinn 5

Trinn 2. Bruk oksygenholdig blekemiddel til å rengjøre steinene

Oksygenert blekemiddel inneholder natriumkarbonat og blandes med vann for å danne oksygen. Bland de fire skuddene med oksygenert blekemiddel med varmt eller varmt vann til det er fullstendig oppløst i en fem gallon bøtte. Hell løsemiddelet over tørr stein i deler. La løsningen sitte i 10 til 12 minutter.

  • Skrub den første delen med en pensel mens du lar den andre delen sitte på steinen.
  • Skyll den første delen før du skrubber den andre delen.
Rengjør en steinterrasse Trinn 6
Rengjør en steinterrasse Trinn 6

Trinn 3. Fjern smuss og alger med blekemiddel

Blekemiddel kan brukes til å rengjøre smuss, flekker og alger fra terrassen din. Bland like deler blekemiddel med vann i en bøtte eller vannkanne. Dekk steinen med den. La det sitte i ca 10 minutter, og børst deretter flekkene med en kost. Skyll godt med rent vann. Du bør sannsynligvis skylle flere ganger.

  • Bruk tynn, vanlig blekemiddel for dette. Ikke bruk blekemiddel som har tilsatt vaskemidler og andre kjemikalier. Disse tykkere formlene med tilsatte ingredienser rengjør ikke så godt og kan klumpe seg på steinen. Bare kjøp grunnleggende blekemiddel.
  • Blekemiddel kan drepe planter hvis løsningen berører det.
Rengjør en steinterrasse Trinn 7
Rengjør en steinterrasse Trinn 7

Trinn 4. Prøv natron for å fjerne flekker

Natron har en slipende struktur som kan bidra til å fjerne flekker. Du kan blande natron med eddik, eller to deler blekemiddel med tre deler natron for å lage en flekkfjerende pasta. Dekk flekken med pastaen og bruk deretter penselen til å skrubbe flekken.

Skyll pastaen med rent vann

Metode 3 av 3: Vedlikeholde din steinterrasse

Rengjør en steinterrasse Trinn 8
Rengjør en steinterrasse Trinn 8

Trinn 1. Sveip steinene ofte

Bruk en myk nylonkost til å børste av steinene. Dette fjerner smuss og rusk, sammen med å fjerne ugress som kan vokse mellom steinene. Prøv å gjøre dette minst en gang i uken.

Rengjør en steinterrasse Trinn 9
Rengjør en steinterrasse Trinn 9

Trinn 2. Bruk sand mellom steinene for å beskytte dem

Polymersand kan brukes mellom steinene for å opprettholde dem gjennom sesongen. Sand kan hindre ugress i å vokse mellom steinene, så du trenger ikke fortsette å trekke det opp hver måned. Du kan kjøpe polymersand i hjemmeforbedringsbutikker.

Sand kan også hjelpe insekter fra å heve mellom steinene og komme seg gjennom terrassen til huset ditt

Rengjør en steinterrasse Trinn 10
Rengjør en steinterrasse Trinn 10

Trinn 3. Dekk terrassen med en overflatebeskytter i vintermånedene

Overflatebeskytter kan bidra til å forhindre at mos og smuss samler seg på overflater i vintermånedene. Du kan også behandle terrassen din med overflatebeskyttelse i begynnelsen av sesongen for å holde smuss borte fra steinen.

  • Du blander denne løsningen med vann og sprayer den på steinen. Følg instruksjonene på flasken for å blande det riktige forholdet mellom løsning og vann. Dette bør gjøres hver fjerde måned.
  • Du kan finne uteplass og steinoverflatebeskyttelsesløsning i forbedringsbutikker.
Rengjør en steinterrasse Trinn 11
Rengjør en steinterrasse Trinn 11

Trinn 4. Bland en eddikløsning for å drepe ugress

Fyll en sprayflaske med destillert hvit eddik. Tilsett en teskje oppvaskmiddel i eddiken. Rør løsningen for å blande ingrediensene. Rett dysen mot ugresset mellom steinene og dekk dem med eddiksprayen.

Anbefalt: