Hvordan gjøre en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt: 8 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøre en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt: 8 trinn
Hvordan gjøre en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt: 8 trinn
Anonim

Du går inn på soverommet ditt og du ser søppel, søppel, søppel! Du vil organisere deg, og du vil ha et helt rent soverom, men du er også opptatt!

Trinn

Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 1
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 1

Trinn 1. Del opp rommet ditt i soner

Det bør være en sovesone (en seng), en klesone (et skap eller en kommode), en klargjøringssone (et speil og sminke, smykker, etc.), en avslapningssone (musikkspiller, spill, blader) og en arbeidssone (et skrivebord eller et arbeidsbord).

Trinn 2. Arbeid på en sone om gangen, grundig rengjøring av hver enkelt

Slik gjør du hver sone:

Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 3
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 3

Trinn 3. Sovesone: Denne sonen er lett å rengjøre og organisere. Legg sengen din hver morgen etter at du har våknet, men bytt sengetøy senere på dagen.

Ikke glem at du kan sette oppbevaringsbeholdere under sengen din

Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 4
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 4

Trinn 4. Clothes Zone: Dette er ikke så lett som søvnsonen. Hvis du har et skap eller kommode, ta ut alt. Lag 3 hauger: selge, gave, og beholde. Denne teknikken kan også brukes i andre deler av rommet ditt.

  • Legg i ting som du tror ingen av vennene dine skulle like, i salgsbunken, og legg dem i en søppelsekk og inn i garasjen din, så senere kan du få et garasjesalg.
  • I gavebunken kan du bruke disse elementene du tror at en av vennene dine eller familiemedlemmene ville like. Når hun/hans fødselsdag eller eksamen eller andre hendelser kommer opp, har du allerede en gave.
  • For lagringshaugen vet du hva du skal gjøre med denne. Sett alt tilbake på en organisert måte. For din kommode, brett klærne pent i hauger og legg dem bort. For et skap, heng opp alle klesplaggene dine, og ikke glem å finne et sted for skoene dine.
  • Hvis du vil, kan du kombinere "selge" og "gave" hauger og gi resultatet til veldedighet. Det forenkler sorteringen, og betyr at du ikke trenger å henge på overflødige ting før du kommer i gang med et garasjesalg.
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 5
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet ditt Trinn 5

Trinn 5. Gjør deg klar sone:

  • Hvis du har et bad på rommet ditt, så ville det være din klargjørende sone. Bare ta ut alle tingene og lag en haug og en haug. Organiser medisinskapet og skuffene, og hold like ting sammen, slik at du alltid kan finne dem! Ha ting du bruker mye på toppen, kanskje litt deodorant og tannkrem.
  • Hvis du ikke har bad på rommet ditt, kan dette være toppen av din kommode eller et skrivebord eller noe der du oppbevarer parfyme, smykker, deodorant, etc. Bare rengjør alt, kast ting du ikke bruker, og sørg for at alt er pent.
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 6
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 6

Trinn 6. Avslapningssone: Bestem hva avslapning betyr for deg. Vil du ha en lesekrok på rommet ditt? Vil du ha et sted hvor du kan slappe av og slappe av med venner? Avslappingssonen din kan inneholde en komfortabel stol, musikkspiller, TV eller til og med spill, eller det kan være et bord eller stå ved sengen din. Organiser det slik at alt har sitt eget sted. Kanskje en stol i et hjørne, ved siden av et sett med skuffer som inneholder CD -er, blader, bøker og til og med spill, og kanskje en musikkspiller på toppen.

Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 7
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 7

Trinn 7. Work Zone: Hvis du er preteen eller tenåring, vil du sannsynligvis ha et arbeidsområde slik at du kan gjøre lekser. På selve skrivebordet bør du ha en kopp for penner og blyanter, en datamaskin (valgfritt) og kanskje en bilderamme eller plante. Oppbevar forsyninger i skuffene i en eller to skuffer, og i de andre behold papirer og slikt. Hold distraherende elementer til et minimum.

Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 8
Gjør en rask, dyp rengjøring av soverommet trinn 8

Trinn 8. Når du tror du er ferdig, gjør du en siste sjekk

Har du de riktige sonene? Kolliderer noen soner? Er alt organisert? Er det noe rot? Har du noe søppel? Fjern og ta vare på eventuelt gjenværende rot.

Tips

  • Oppbevar en boks på rommet ditt for å legge alt i det som ikke hører hjemme på rommet ditt. På den måten forlater du ikke rommet ditt hele tiden. Når den er full, kan du ta esken og legge alt som er i den.
  • Skjul iPod, datamaskin, mobiltelefon osv. (Med mindre du bruker dem til å spille musikk), slik at du ikke blir distrahert og kan fokusere på arbeidet ditt.
  • Husk: Det bør være et sted for alt. Hvis det ikke er det, må du virkelig rydde ut noe av søppelet ditt. Hvis du ikke har brukt noe på et år, kast det ut. Eller hvis du har noe som ikke er nyttig, ikke har minner, eller bare er stygg generelt, kast det også!
  • Overveldet? Ikke gjør alt på en gang. Planlegg angrepet, og gjør deretter en sone, eller enda mindre, hver dag til det er gjort.
  • Hvis du har barn eller yngre søsken, kan du gi dem klær som ikke passer deg lenger.
  • Rengjør overflatene mens du går gjennom rommet ditt. Tørk av støvet og smulene mens du rydder skrivebordet. Støvsuge teppet. Tørk av innsiden av skuffene.
  • Spill litt musikk mens du rengjør. Det vil virkelig hjelpe deg med å holde energien oppe.

Anbefalt: