Enkle måter å henge gardiner på med wire: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å henge gardiner på med wire: 12 trinn (med bilder)
Enkle måter å henge gardiner på med wire: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Gardiner gir sårt tiltrengt skygge for dører og vinduer som mottar mye direkte sollys, samtidig som de gir et endeløst tilpassbart dekorativt preg. Problemet er, å sette dem opp krever vanligvis mye måling, boring og roting med kompliserte maskinvarebiter-med mindre du gjør unna stangen, det vil si. DIY wire gardinhengere gjør det mulig å henge gardiner i alle deler av hjemmet ditt der du ikke har plass eller lyst til å installere en vanlig gardinstang.

Trinn

Del 1 av 3: Montering av skruekroker

Heng gardiner med tråd trinn 1
Heng gardiner med tråd trinn 1

Trinn 1. Velg et sted for gardinene dine

Det fine med å henge gardiner med wire i motsetning til en fast stang er at du kan sette dem hvor som helst. De kan omgir et vindu eller en dør som normalt, eller du kan snøre dem mellom to vegger for å tjene som en attraktiv skillevegg. Du kan til og med stikke dem midt på en vegg for å markere eller dekke et stykke verdsatt kunstverk. Du er bare begrenset av fantasien din!

  • Sørg for at det angitte hengestedet er stort nok til å forlenge gardinen eller gardinene i full lengde.
  • Hvis gardinene dine kun er til pynt (for eksempel for å ramme inn et innfelt vindu eller et sett med franske dører), kan du kanskje klare deg med bare 0,30–0,91 meter veggplass.
Heng gardiner med tråd trinn 2
Heng gardiner med tråd trinn 2

Trinn 2. Lag to nivåmerker på veggen for monteringskrokene

Dette vil være et stykke kake hvis du henger gardinene over et vindu eller en døråpning-bare trekk en liten prikk eller ‘X’ i hver ende av åpningen, ved hjelp av et målebånd og snekkerens nivå for å justere de fjerne merkene. Hvis du planlegger å sette dem et sted utenom det vanlige, må du først måle dem fra ende til annen for å avgjøre hvor mye plass de vil ta opp breddevis.

Du finner også de eksakte dimensjonene på gardinene dine på originalemballasjen, hvis du tilfeldigvis lagret det

Heng gardiner med ledning Trinn 3
Heng gardiner med ledning Trinn 3

Trinn 3. Bor hull for skruene

Monter en boremaskin med en bit som samsvarer med diameteren på krokenes gjengede kropp (dette nummeret bør angis på produktpakken). Hold spissen av borekronen mot veggen i en vinkelrett vinkel, trykk deretter på avtrekkeren, skyv boret inn i veggen ca. 12–1–2,5 cm dyp, og trekk den rett ut igjen.

  • Forutsatt at du ikke har et bor tilgjengelig, kan du også åpne et lite pilothull med en god gammel hammer og spiker.
  • Hvis gardinene er på den tunge siden, er det en god idé å bekrefte at hver av skruekrokene dine går inn i en veggbolt, noe som vil gi et mye sterkere anker enn tynn, sprø gips.
Heng gardiner med ledning trinn 4
Heng gardiner med ledning trinn 4

Trinn 4. Arbeid skruekrokene inn i veggen ved å vri dem med klokken

Den enkleste måten å gjøre dette på er å skru dem inn for hånd. Hvis du har problemer med å få dem til å gå inn, ta en skrutrekker eller en tang for å gi deg selv ekstra innflytelse. Fortsett å vri krokene til trådene deres ikke lenger er synlige, og sørg for at de buede endene peker oppover.

  • Du kan også bruke en drill til å drive veggskruene for enkel installasjon. Bare pass på boret ditt med en rund krok eller øyebit.
  • Gjør ditt beste for å skru krokene rett inn i veggen. Hvis du flytter dem for mye, vil du ende opp med et større hull enn du trenger, noe som kan føre til at krokene løsner lettere.

Tips:

Sett inn et par plastveggankre i styrehullene før du fester skruekrokene for ekstra støtte i gipsflater.

Del 2 av 3: Rigging the Wire

Heng gardiner med tråd trinn 5
Heng gardiner med tråd trinn 5

Trinn 1. Forleng en spole med fleksibel metalltråd til ønsket lengde

Løsne den løse enden av spolen til den er like lang som avstanden mellom skruekrokene, og mat deretter ut ytterligere 20–25 cm. Dette gir deg nok overskudd til å sløyfe endene og henge ledningen mellom krokene.

  • Enhver type lett, slitesterk ledning eller kabel vil fungere helt fint for dette prosjektet, men galvanisert stålkabel er det beste alternativet hvis du vil at utstyret ditt skal tåle vekt, friksjon og tid. Du kan kjøpe en liten bunt med flykabel på din lokale jernvarehandel eller forbedringssenter for rundt $ 30-40.
  • Ikke glem å trekke lengden på skruen din (strammeenheten du vil bruke for å legge til spenning på ledningen). Standard skruer er vanligvis et sted mellom 10–15 cm i normal tilstand og 6–8 tommer (15–20 cm) når de utvides.
Heng gardiner med tråd trinn 6
Heng gardiner med tråd trinn 6

Trinn 2. Klipp tråden med et par ståltaukuttere

Fest klemmene til skjærene dine på det riktige stedet langs ledningen. Klem håndtakene sammen kraftig for å slippe delen fri. Du må kanskje bruke begge hendene her.

  • Et par trådkuttere med høy strekk vil enkelt kutte gjennom kabler som er spesielt sterke eller tykke.
  • Du kan også bruke boltskjærere, en baufil eller et roterende verktøy utstyrt med et stålskjærehjul hvis du ikke eier et par spesialiserte ståltauklippere.
Heng gardiner med ledning trinn 7
Heng gardiner med ledning trinn 7

Trinn 3. Doble endene av ledningen over på seg selv for å danne små løkker

Prøv å gjøre hver sløyfe så liten som mulig, men ikke så liten at den ikke passer over de buede endene på skruekrokene. Når du er fornøyd med størrelsen på din første sløyfe, bruker du den ene hånden til å holde den godt klemt sammen.

  • For presisjonens skyld kan det være nyttig å bruke teipstrimler for å markere punktene der ledningen vil koble seg til skruekrokene. Dette vil fortelle deg nøyaktig hvor mye ledig lengde du må jobbe med et øyeblikk.
  • Du slipper disse løkkene over skruekrokene når det er på tide å faktisk henge gardinene.

Tips:

Plassering av en U-formet metallfingerbunn på innsiden av hver sløyfe vil bidra til å minimere slitasje på ledningen der den gni mot skruekrokene.

Heng gardiner med tråd trinn 8
Heng gardiner med tråd trinn 8

Trinn 4. Fest løkkene med ståltauklips

Fest de to delene av ditt første klipp over den åpne enden av den ene sløyfen, og pass på at den U-formede øvre halvdelen er plassert over den "døde" (kuttede) enden av tråden og at den nedre halvdelen (også kjent som " sadel ") sitter på den" live "enden. Bruk en hylsnøkkel av passende størrelse til å vri de to mutrene på salen med klokken for å stramme klemmen. Gjenta prosessen med den motsatte løkken.

  • Ledningsklipsene sikrer at de to ledningsseksjonene som danner sløyfen, holder seg sammen.
  • Du trenger bare et enkelt klipp for den typen små målerledninger dette prosjektet krever. Hvis du bestemmer deg for å bruke mer enn en, må du skille dem med minst en full saldelengde.

Del 3 av 3: Feste og justere gardinene

Heng gardiner med tråd trinn 9
Heng gardiner med tråd trinn 9

Trinn 1. Før ledningen gjennom hullene i gardinen eller gardinene

Slange ledningen på en vekslende måte gjennom forsiden av det ene hullet og baksiden av det neste. På den måten vil gardinet samle seg ordentlig når det trekkes helt opp. Hvis gardinene har ringer festet til toppen for enkel installasjon, trekker du bare ledningen rett gjennom.

  • Det kan hjelpe å legge gardinene ut på gulvet mens du gjør dette i stedet for å prøve å holde dem oppreist.
  • Når du har tredd gardinene vellykket, samler du dem nær den midterste delen av ledningen, slik at de ikke kommer i veien mens du henger dem ferdig.
Heng gardiner med ledning Trinn 10
Heng gardiner med ledning Trinn 10

Trinn 2. Slå en skrue over en av skruekrokene på veggen

En spenne er en liten enhet som brukes til manuelt å legge til spenning i tau og ledninger. Drei akselen som forbinder øyet og krokendene mot klokken for å utvide skruen til sin fulle lengde. Hvis du gjør det, kan du gradvis strekke ledningen når den er på plass og garantere at den ikke vil falle eller falle under vekten av gardinene dine.

  • De fleste skruer er designet for å ekspandere 5,3–7,6 cm (2–3 tommer) utover startlengden, så du får ganske mye vrikkerom.
  • Du kan hente en skrue i jernvarehandelen eller forbedringssenteret når du skal kjøpe resten av rekvisita.
Heng gardiner med wire Trinn 11
Heng gardiner med wire Trinn 11

Trinn 3. Draper de sløyfede endene av ledningen over skruekrokene

Legg en sløyfe over den krokede enden av skruen. Trekk deretter slakken ut av ledningen og skyv den andre sløyfen over den motsatte skruekroken. Gardinene dine er nå offisielt hengt. Bare et siste skritt å ta vare på!

La om nødvendig en assistent holde gardinene nedenfra mens du konsentrerer deg om å feste endene på ledningen eller omvendt

Heng gardiner med ledning Trinn 12
Heng gardiner med ledning Trinn 12

Trinn 4. Vri akselen på skruen med klokken for å stramme den til ledningen er stram

Når du roterer akselen, vil den forskyve seg lenger ned i trådene på øyets ende, noe som skaper mer spenning på ledningen. Noen få raske svinger bør være alt som trengs for å få gardinene dine til å henge fine og rette.

Hvis du oppdager at gardinene fortsatt henger etter at du har strammet skruen helt, har du kanskje ikke annet valg enn å løsne den ene enden av ledningen og flytte løkken nærmere midten for å forkorte den

Tips:

Bruk en justerbar skiftenøkkel eller skrutrekker for å generere mer dreiemoment på spindelakselen og unngå å skrape opp hendene.

Anbefalt: