3 måter å installere en sokkelblokk på en dør

Innholdsfortegnelse:

3 måter å installere en sokkelblokk på en dør
3 måter å installere en sokkelblokk på en dør
Anonim

En sokkelblokk er en innvendig trimaksent som utvider en del av grunnlistene rundt en vegg eller døråpning, med et utseende som ligner støttene på en klassisk søyle. Til tross for sitt utsmykkede utseende, er sokkelblokker ganske enkle å installere. Etter at du har målt dørkarmen og valgt et utseende for støpeformen, kutter du råvarene til riktig form og størrelse, fester dem og påfører et nytt strøk maling slik at de smelter sømløst sammen med resten av trimmen.

Trinn

Metode 1 av 3: Installere klargjorte blokker

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 1
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 1

Trinn 1. Fjern den gamle trimmen

Det er lettest å installere sokkelblokker hvis det ikke er noe å komme i veien for. Score kantene på foringsrøret der det møter veggen med en verktøykniv, og deretter lirke det opp med en lirkestang eller sparkel. Du kan enten bytte hele foringsrøret på denne måten eller skjære ut den nedre delen av trimmen for å få plass til blokkene.

  • Hvis du velger å fjerne foringsrøret helt, må du bytte det ut med en ny trim som stemmer godt overens med sokkelblokkene.
  • Gjør kuttene nøye for å sikre at kantene på trimmen over sokkelblokken kommer jevnt ut.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 2
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 2

Trinn 2. Installer direkte over eksisterende trim

Alternativt kan du montere blokker over trimmen som allerede er på plass. Bare juster bredden og tykkelsen på panelene tilsvarende når du måler og sager. I dette tilfellet vil sokkelblokkene dine mer ligne en fasade, og sannsynligvis trenger du bare å kutte omtrent halvparten så tykk som de ville være hvis du skulle legge dem inn i foringsrøret.

Du vil ha mest suksess med å installere sokkelblokker over trim som er helt flate, uten spor, konturer eller andre detaljer som gjør det vanskelig å montere blokkene

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 3
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 3

Trinn 3. Bruk lim for å holde blokkene på plass

Spred et tynt lag konstruksjonslim på baksiden av blokken, og sett deretter kantene forsiktig opp med trimmen. Når blokkene er perfekt justert og i riktig posisjon, skyver du dem inn i de tomme sporene du kutter i foringsrøret. Fortsett å presse blokkene til de er limt fast.

Hvis du ved et uhell feiljusterer blokkene ved første forsøk, trekker du dem fra hjørnet og prøver igjen med en ny klist lim

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 4
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 4

Trinn 4. Fest blokkene

Limet vil holde blokkene akkurat der du vil ha dem, men det vil ikke være sterkt nok til å holde dem permanent. Når du er fornøyd med plasseringen av sokkelblokkene, spikrer du dem forsiktig. Det kan hjelpe å forbore blokkene med hull som samsvarer med størrelsen på neglene du skal bruke.

  • Det er viktig at neglene er litt innfelt, slik at du får plass til å plugge dem senere.
  • Spik fast i den solide rammen bak trimmen når det er mulig. Dette vil gi større sikkerhet og forhindre at blokkene løsner.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 5
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 5

Trinn 5. Avslutt blokkene med sparkel og maling

Når blokkene er montert og festet, er det bare å blande dem med resten av foringsrøret. Fyll spikerhullene med en liten mengde caulk eller spackling, og pensle deretter på et lag med grunning før du maler blokkene for å passe til trimmen. Nyt det sofistikerte utseendet på den nye formen din!

  • Slip spackling etter at den tørker for å gjøre overflaten på blokkene glatt og jevn.
  • Ved å påføre noen strimler malertape på veggen rundt dørkarmen kan du arbeide penselen helt inn i kantene på blokkene.

Metode 2 av 3: Lage og detaljere blokker

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 6
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 6

Trinn 1. Skjær ditt råved til riktig størrelse

Husk at en sokkelblokk er til for å kompensere for resten av trimmen rundt døren, så den må være litt større totalt sett. Mål (og bekreft) trimdimensjonene og legg til ½”til 1” (1,25 til 2,5 cm) til hver. Bruk en bordsag for å kutte treverket, og pass på at kantene er rene og presise.

  • Materialer som 5/4 trim eller MDF -panel anbefales vanligvis for støpeprosjekter.
  • Det kan være nødvendig å lime to eller flere trebiter sammen for å oppnå ønsket tykkelse.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 7
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 7

Trinn 2. Rut eller legg til andre detaljer i blokken

Hvis du har tilgang til en håndholdt eller bordmontert ruter, kan du bruke den til å etse grunne riller eller andre pynt i den øvre delen av sokkelblokkene. Ellers vil en høvel eller fas være nyttig for å lage slanke, vinklede kanter. Bli gjerne så forseggjort eller så minimal med sokkelblokkene du vil.

  • Hold blokkene godt på plass med en skrue eller bordklemme for å unngå å gjøre slurvete feil.
  • Fresing og andre dekorative elementer tilbyr ingen forbedret funksjon-de er bare der for å forbedre utseendet på støpeformen.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 8
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 8

Trinn 3. Gjør eventuelle siste justeringer etter behov

Rengjør kantene på de nyslåtte panelene. Det vil være nyttig å utføre en rask mockup med de løse blokkene for å måle om dimensjonene er riktige i forhold til dørstoppene. Hvis det er nødvendig, sag blokkene ned ytterligere ⅛”til ¼” (.3 til.6 cm) til de samsvarer med bredden på trimmen uten å se for store ut.

  • Glatt ut grove flekker og ufullkommenheter med et ark sandpapir med lite sand.
  • Når du justerer høyden, må du alltid gjøre oppskjæringer til bunnen av blokken slik at du ikke forstyrrer ruten eller fasingen.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 9
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 9

Trinn 4. Merk kantene på sokkelblokkene

Hakk blokkene med en blyant for å indikere avsløringen (den lille leppen som stikker ut av foringsrøret), toppen og bunnen og hvilken side av døråpningen de skal gå på. Dette vil gjøre det lettere å holde de separate komponentene organisert og sette sammen alt effektivt når den tid kommer.

  • I de fleste tilfeller bør sokkelblokker være bredere og dypere enn foringsrøret med minst ⅛”(.3 cm).
  • Ikke bekymre deg for å merke blokkene for mye-du skal male over dem før prosjektet er ferdig. Gjør notater som hjelper deg med å installere blokkene med presisjon.

Metode 3 av 3: Velge riktige blokker for døråpningen

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 10
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 10

Trinn 1. Mål dørhuset

Med mindre du legger inn ny trim fra bunnen av, vil sokkelblokken passe rett over foringsrøret du allerede har på plass med liten vanskelighet. Strekk målebåndet over bunnen av dørkarmene horisontalt, og mål deretter dybden på innredningen til der den møter veggen. Skriv ned disse dimensjonene, slik at du kan referere til dem senere under tilpasnings- og installasjonsfasen.

Som det gamle ordtaket sier: "Mål to ganger, skjær en gang." Hvis du vil at sokkelblokkene skal passe naturlig, er det viktig at du tar ned målingene dine så nøyaktig som mulig

Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 11
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 11

Trinn 2. Kjøp prefabrikerte sokkelblokker som passer til trimmen din

De fleste boligforbedringsbutikker selger prefabrikkerte sokkelblokker som enkelt kan installeres over dørens eksisterende innredning. For mange mennesker vil det å kjøpe ferdige blokker være det enkleste alternativet. Disse blokkene har en tendens til å komme i standardstørrelser, så det er ikke nødvendig å gjette mye hvis hjemmet ditt allerede er utstyrt med en konvensjonell trimstil.

  • Snakk med en butikkrepresentant eller entreprenør hvis du har spørsmål om hvordan du installerer sokkelblokker i hjemmet ditt.
  • En ulempe ved å bruke prefabrikerte sokkler er at du vil være begrenset i stilvalget. De fleste kommersielle blokker vil enten ha viktoriansk innflytelse eller ha grunnleggende ruting eller fasing.
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 12
Installer en sokkelblokk ved en dør Trinn 12

Trinn 3. Bestem deg for en stil for tilpassede sokkelblokker

Hvis du heller vil lage sokkelblokkene selv, har du mer å si om utseendet på det ferdige produktet. Tenk på hvor subtil eller utsmykket du vil at listene skal være, så sett deg ned på et bestemt design som matcher dine følelser. Blokkene dine kan bruke glatte, vinklede kanter, et riflet ansikt eller ganske enkelt skille seg ut i lettelse fra dørkarmen.

  • Ideelt sett bør stilen på sokkelblokkene gå med resten av hjemmets trimming og generelle innredning.
  • Med mindre du er en erfaren trearbeider, vil det sannsynligvis være en god idé å holde seg til enkle former og design.

Bunnlinjen

  • Hvis den eksisterende støpeformen er flat og relativt tynn, kan du installere sokkelblokkene direkte på toppen av den eksisterende trimmen ved hjelp av skruer og konstruksjonslim.
  • Hvis blokken er veldig tykk eller dørens innretning ikke er flat, fjerner du en del av pynten med en kniv og sparkel før du installerer sokkelblokken.
  • Hvis sokkelblokken ikke samsvarer med den omkringliggende trimmen, er det best å male hele området på nytt.
  • Bruk spackle til å dekke eventuelle skruehull eller hull mellom trim og blokk; deretter male trim og blokk.
  • Det ser generelt bedre ut hvis sokkelblokkene er litt høyere enn grunnplaten og inneholder noen slags dekorative blomster som gir noe visuelt til dørkarmen.

Tips

  • Elegante sokkelblokker kan øke videresalgsverdien av boliger på markedet.
  • Støpen skal sitte helt i flukt mot både dørkarmen og gipsveggen.
  • En veldesignet sokkelblokk vil tillate øyet å overgå naturlig fra trimmen til gulvlistene.
  • Sørg for å utstyre riktig sikkerhetsutstyr mens du sager, inkludert øye- og ørevern og tykke butikkhansker.
  • I tillegg til døråpninger kan sokkelblokker installeres i kroneform, gulvlister eller til og med langs trimmen i smale sammenhengende vegger.

Advarsler

  • Vær ekstremt forsiktig når du arbeider med bordsager, ferdighetssager, spiker og andre farlige verktøy. Den minste slipen kan potensielt føre til alvorlig personskade.
  • Prøv å ikke la det være mellomrom mellom sokkelblokkene og resten av veggen eller trim. Disse kan være vanskelige å skjule senere.

Anbefalt: