Slik velger du sengetøy (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik velger du sengetøy (med bilder)
Slik velger du sengetøy (med bilder)
Anonim

Sengetøy er en fin måte å sette tonen på et måltid. Bordlaken inkluderer duker, matter, servietter og løpere. De kan brukes til formelle anledninger, for å heve et høytidsdisplay eller for å beskytte et bord under daglig bruk, og de kan være laget av forskjellige stoffer og fås i en rekke størrelser og farger. Velg sengetøy som matcher innredningen i huset ditt eller som koordinerer med arrangementet du feirer.

Trinn

Del 1 av 3: Måling for størrelse

Velg Table Linens Trinn 1
Velg Table Linens Trinn 1

Trinn 1. Mål bordet ditt

Bruk et målebånd for å bestemme lengden og bredden på bordet ditt (eller diameteren hvis du har et rundt bord), samt høyden. Skriv ned målingene slik at du kan ta dem med når du handler sengetøy.

Velg Table Linens Trinn 2
Velg Table Linens Trinn 2

Trinn 2. Bestem deg for duken på duken

Dette er hvor langt du vil at linet skal falle fra bordkanten. For uformell bespisning er den anbefalte dråpen omtrent 15 til 23 cm, mens 15 til 18 tommer (38 til 46 cm) er passende for en formell anledning. Hvis du skal dekorere et buffébord, er det best å ha gulvlengde.

Velg Table Linens Trinn 3
Velg Table Linens Trinn 3

Trinn 3. Bestem størrelsen på duken din

For å være sikker på at du har riktig duk, bruker du målingene på bordet ditt, multipliserer deretter ønsket dråpe med 2 og legger det til den riktige målingen.

Velg Table Linens Trinn 4
Velg Table Linens Trinn 4

Trinn 4. Velg en duk og bordunderlag for en uformell middag

En familieinnstilling krever ikke et så detaljert utvalg av sengetøy, men noen få berøringer kan få hele måltidet til å virke mer trukket sammen.

Selv om folk ikke bruker sengetøy så ofte som før, kan de være en fin måte å legge til et pent preg på familiemiddagene og høytidene

Velg Table Linens Trinn 5
Velg Table Linens Trinn 5

Trinn 5. Gå hele veien for bryllup eller formelle fester

Når du arrangerer en spesiell anledning, bør du inkludere en duk, servietter, bordmatter, bordløpere og muligens til og med stoldeksler.

Velg Table Linens Trinn 6
Velg Table Linens Trinn 6

Trinn 6. Velg serviettstørrelser basert på arrangementet ditt

Middagsservietter er tradisjonelt 61 cm, lunsjservietter 36 til 41 cm og cocktailservietter 15 cm.

Del 2 av 3: Velge materiale

Velg Table Linens Trinn 7
Velg Table Linens Trinn 7

Trinn 1. Bestem deg for om du vil ha et formelt bord eller et uformelt bord

Formaliteten til sengetøyet ditt vil avhenge av om du planlegger en spesiell begivenhet eller om du har sengetøy hver dag.

Velg Table Linens Trinn 8
Velg Table Linens Trinn 8

Trinn 2. Velg lin eller bomull til daglig bruk

Disse stoffene er myke, slitesterke og enkle å ta vare på. De er også vanligvis rimeligere enn noen av de mer luksuriøse stoffene.

Velg Table Linens Trinn 9
Velg Table Linens Trinn 9

Trinn 3. Unngå syntetiske stoffer

Blandinger som polyester og vinyl er billigere, men de er også mindre holdbare og er ikke så myke som lin og bomull. En vinylduk er for eksempel lett å rengjøre, men den ser veldig billig ut. Det kan være passende for en grill i bakgården, men det er ikke et godt valg for en mer formell anledning.

Velg Table Linens Trinn 10
Velg Table Linens Trinn 10

Trinn 4. Velg luksuriøse stoffer til formelle anledninger

Populære alternativer for eksklusive arrangementer inkluderer damask, organza, silke, sateng eller taft. Selv om du sannsynligvis vil betale mer for disse materialene, vil de bidra til å skape en følelse av drama og eleganse for arrangementet ditt.

Del 3 av 3: Velge stil

Velg Table Linens Trinn 11
Velg Table Linens Trinn 11

Trinn 1. Samle malingsprøver og stoffprøver

Tilpassing av sengetøyet til innredningen i rommet bidrar til å skape et smakfullt, enhetlig utseende. Få en malingsprøve fra veggene dine og fargeprøver fra møblene dine, slik at du kan matche fargene og mønstrene riktig mens du handler.

Velg Table Linens Trinn 12
Velg Table Linens Trinn 12

Trinn 2. Match sengetøy til duk for formelle arrangementer

Når du arrangerer stedsinnstillinger for en formell anledning, bør servietter og andre sengetøy koordineres med duken, enten i samme farge eller med en gratis kontrastfarge. Mønstre bør være subtile og bør ikke trekke oppmerksomheten bort fra serviset.

Velg Table Linens Trinn 13
Velg Table Linens Trinn 13

Trinn 3. Bland og match farger og mønstre for uformelle bord

Eksperimenter med forskjellige kinastiler, fargerike servietter og morsomme mønstre for å få et familiematbord til å føles mer varmt og innbydende.

Velg Table Linens Trinn 14
Velg Table Linens Trinn 14

Trinn 4. Gå med en enkel tekstur for uformelle middager

Den grove strukturen av naturlig lin eller en buttery naturlig bomull kan bidra til å skape en avslappet, uformell følelse ved et familiebord. De koordinerer også retter som er populære i en familieinnstilling, for eksempel steintøy, tinn og keramikk.

Velg Table Linens Trinn 15
Velg Table Linens Trinn 15

Trinn 5. Velg en luksuriøs tekstur for formelle middager

Tekstur kan skape visuell interesse, selv om du velger en ensfarget farge på alle sengetøyene dine. Selv om glatte teksturer vanligvis foretrekkes for formelle anledninger, kan en intrikat damast også være passende.

Velg Table Linens Trinn 16
Velg Table Linens Trinn 16

Trinn 6. Handle rundt

Som med alle kjøp, er det viktig å vurdere flere forskjellige alternativer før du bestemmer deg for det som passer best for deg. Ta med deg bordmål, maleprøver og stoffprøver, og vurder å besøke mer enn én butikk før du kjøper noe. Spør salgsmedarbeiderne om kvaliteten på alternativene som er tilgjengelige, og sammenlign forskjellige stoffer, merker og farger før du tar den endelige avgjørelsen.

Anbefalt: