Hvordan kle seg til swingdans: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kle seg til swingdans: 12 trinn (med bilder)
Hvordan kle seg til swingdans: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Swingdans er en morsom, energisk aktivitet som best nytes i riktige sko og klær. For uformell dans, som leksjoner og trening, hold deg til lette, løstsittende klær. For en mer formell begivenhet, bruk ting som kjoler og dresser. Sørg for at du får de riktige skoene. Feilmonterte sko kan gjøre swingdans vanskelig.

Trinn

Del 1 av 3: Dressing for Practice or Lessons

Dress for Swing Dancing Trinn 1
Dress for Swing Dancing Trinn 1

Trinn 1. Hold det uformelt for klassen og øvelsen

Hvis du bare skal trene eller undervise, er det ingen grunn til å kle deg. Dressy klær kan være tett og begrense bevegelse, så de er best lagret for formelle anledninger. På trening eller time vil du ikke begrense din mobilitet. Du vil være i stand til å bevege deg så mye som mulig for å få trekkene ned.

Dress for Swing Dancing Trinn 2
Dress for Swing Dancing Trinn 2

Trinn 2. Bruk en bluse med shorts eller bukser med høy midje

Behold blusen lys, da lettere materialer vil samle mindre svette. Velg shorts eller bukser som også er laget av lettere materialer. Shorts og bukser med høy midje har en vintage-følelse som lar deg kapsle den tradisjonelle følelsen av swingdans uten å ofre komforten under treningen.

  • Komfort er det viktigste, så velg shorts og bukser som passer deg godt og som du kan bevege deg rundt i.
  • Hvis du ikke vil bruke bluse, kan en lett t-skjorte også fungere.
Dress for Swing Dancing Trinn 3
Dress for Swing Dancing Trinn 3

Trinn 3. Bruk en lett skjorte med bukser i full lengde

Hos menn anses det som tradisjonelt å bruke bukser i full lengde for å svinge dans. Hvis du foretrekker shorts, bør det være greit å trene, men komfortable bukser anses å være mer i tråd med tradisjonen. Du bør kombinere buksene dine med en lett skjorte som du kan bevege deg rundt i.

Velg bukser som passer deg godt og er behagelige. Dette er viktig for swingdansetrening

Dress for Swing Dancing Trinn 4
Dress for Swing Dancing Trinn 4

Trinn 4. Ta med en ekstra skjorte

Du blir litt svett under swingdansetreningen. Det er lurt å ta med noen ekstra klær. Ha en ekstra skjorte for hånden som går inn i swingdansetimer.

Del 2 av 3: Dressing for Formal Occasions

Dress for Swing Dancing Trinn 5
Dress for Swing Dancing Trinn 5

Trinn 1. Bruk en vintage kjole

En vintagekjole er et klassisk swingdanselook som fungerer utmerket til mer formelle swingdansarrangementer. Swingdans var fremtredende på 1940- og 50 -tallet, så prøv å velge en kjole som passer til denne epoken.

  • På 40-tallet hadde kjoler vanligvis topper og krage med a-line skjørt. Button-down kjoler var spesielt populære, det samme var farger som svart og marineblått.
  • På 50 -tallet ble fulle, lange skjørt ofte paret med strammere topper. Topper hadde vanligvis en halterneck og skjørt endte rundt midten av skinnet. Kjoler var mer fargerike og hadde ofte trykk som blomster.
  • Du kan lete etter en vintagekjole online eller i en lokal brukt- eller bruktbutikk. Du kan også kjøpe en ny kjole i vintage stil.
Dress for Swing Dancing Trinn 6
Dress for Swing Dancing Trinn 6

Trinn 2. Velg et skjørt som tillater bevegelse

Hvis du bestemmer deg for å bruke skjørt og bluse for swingdans, kan dette være et akseptabelt utseende. Sørg imidlertid for at skjørtet du velger ikke er innsnevrende. Husk at bevegelse er nøkkelen for vellykket swingdans.

  • Skjørtene bør vanligvis være lengde eller lengre og kneppe. Skjørt som klamrer seg til kroppen vil være konstriktive for swingdans.
  • Hvis du vil bruke et mer montert skjørt, se på stoffet. Hvis du bruker noe som et blyantskjørt, må du sørge for at stoffet har en god strekk, slik at du kan bevege deg rundt.
Dress for Swing Dancing Trinn 7
Dress for Swing Dancing Trinn 7

Trinn 3. Bruk lag for herreklær

Lag kan legge til et snev av formalitet og passer med swingdansestilen. Hvis du vil bruke lag, kan du prøve noen av følgende kombinasjoner:

  • Bruk en vest over en skjorte, med slips, og kast deretter på en jakke. Dette utseendet fungerer bra i kjøligere måneder.
  • I varmere måneder kan du holde deg til en vest, slips og undertrøye, men miste jakken.
  • Hvis det er veldig varmt ute, kan du fortsatt legge lag for formalitet. Hold opp et par kjolebukser med seler og ha på deg en undertrøye og et slips.
Dress for Swing Dancing Trinn 8
Dress for Swing Dancing Trinn 8

Trinn 4. Bruk en dress til veldig formelle anledninger

Hvis du vil gå veldig formelt, bruk en dress. Tradisjonelt sett er en dobbeltbrystet drakt brukt til swingdans. Dette kan fungere bra til veldig formelle anledninger, for eksempel en date night eller en formell swingdansekonkurranse. Gå for en dress med en litt gammeldags, vintage følelse.

  • Bruk en dressjakke med brede skuldre.
  • Velg bredere slips eller sløyfe.
  • Buksene du bruker med dressen skal ha høy midje.

Del 3 av 3: Velge riktige sko

Dress for Swing Dancing Trinn 9
Dress for Swing Dancing Trinn 9

Trinn 1. Velg sko som er komfortable

Fremfor alt annet, velg sko som er behagelige å ha på. Dette er spesielt viktig hvis du velger sko til trening. Enkle joggesko fungerer best for både menn og kvinner som nettopp har startet swingdans.

Dress for Swing Dancing Trinn 10
Dress for Swing Dancing Trinn 10

Trinn 2. Velg lærsåler

Skinnsåler er viktige for å kunne gli og snu lett på dansegulvet - for mye grep eller motstand på sålene kan forårsake spenning i knærne når du vrir deg, noe som kan føre til repetitive belastningsskader. Når du velger dansesko, velger du sko med skinnsåler enten innebygd eller lagt til.

  • Finn ting som støvler, sko og loafers med skinnsåler til herreklær.
  • For dameklær kan det være vanskelig å finne hæler med skinnsåler. Du kan imidlertid prøve leiligheter, tennissko eller støvler med skinnsåler.
Dress for Swing Dancing Trinn 11
Dress for Swing Dancing Trinn 11

Trinn 3. Hold deg unna hæler til du er erfaren

Hæler kan være et flott formelt preg for kjekkere hendelser. En mild hæl er fin for dans hvis du er erfaren. Når du får komfortabel swingdans, er det greit å ha hæler. Imidlertid, til du føler at du har kontroll når du danser, hold på hælene.

Hvis du er usikker på når det er trygt for deg å bruke hæler, snakk med danselæreren din

Dress for Swing Dancing Trinn 12
Dress for Swing Dancing Trinn 12

Trinn 4. Kjøp dansesko hvis du svinger dans ofte

Hvis du er seriøs med swingdans, finn en dansebutikk i ditt område og snakk med en arbeider om kjøp av dansesko. En profesjonell bør kunne hjelpe deg med å finne sko tilpasset dine spesifikke føtter, stil og mål som danser. Hvis du skal svinge dans ofte, vil dansesko holde lenger enn vanlige sko.

Anbefalt: