4 enkle måter å fjerne stearinvoks fra tre

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å fjerne stearinvoks fra tre
4 enkle måter å fjerne stearinvoks fra tre
Anonim

Uansett hvor forsiktig du er med hvor du plasserer lys, er det uunngåelig at et lys på et tidspunkt vil lekke eller spyle noe av voksen på overflaten rundt. Herdet voks kan være frustrerende vanskelig å rengjøre fra overflater, og treoverflater er intet unntak. Heldigvis er det flere metoder du kan bruke for å fjerne stearinvoks fra en hvilken som helst treoverflate uten å skade treets overflate eller skade overflaten. Med litt tålmodighet, riktig teknikk og verktøy du vanligvis kan finne i hjemmet ditt eller enkelt kan skaffe deg, kan du få den irriterende sølte stearinvoksen av tremøblene dine eller andre treoverflater på kort tid. Velg en metode basert på det du har praktisk å bruke, eller prøv flere metoder sammen til du fjerner all voksen.

Trinn

Metode 1 av 4: Skrap av voks

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 1
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 1

Trinn 1. Legg en pose full av isbiter på toppen av voksen i omtrent 10 minutter

Fyll en plastpose med isbiter og sett den på direkte på voksen, og fjern den etter 10 minutter eller så. Dette vil stivne voksen, slik at den blir mer sprø og lettere å skrape av.

  • Dette vil også sikre at voksen etterlater så lite rester som mulig på treoverflaten.
  • Hvis du bare trenger å bli kvitt en liten flekk voks, kan du holde en isbit mot den for å herde den.
  • Du kan bruke denne metoden på alle typer treoverflater, inkludert forseglet, beiset, malt og rått tre. Det spiller ingen rolle hvilken farge voksen har.

Tips: Ikke prøv å skrape stearinvoks av tre når det fortsatt er mykt, eller du kan skade treets overflate eller spre seg rundt mange voksrester som er vanskelig å fjerne.

Fjern Candle Wax fra Wood Step 2
Fjern Candle Wax fra Wood Step 2

Trinn 2. Skrap voksen forsiktig av med kanten på et tynt plastobjekt

Bruk alle plastgjenstander med en fin kant, for eksempel et kredittkort, en linjal i plast eller en sparkel. Hold objektet i en omtrent 45 graders vinkel mot voksen og skrap vekk fra deg til all voksen er skilt fra treoverflaten.

Bruk aldri en metallgjenstand til å skrape voks av tre. Du kan lett skrape og skade treverket ved å skrape det med noe metall

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 3
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 3

Trinn 3. Fjern voksbitene og kast dem

Voksen spretter rett av treet i store biter som er enkle å ta opp. Ta tak i voksbitene etter at du har skrapt dem av treet og kastet dem eller børstet dem av overflaten i en søppelbøtte.

Det kan være noen voksrester igjen på treet, som du kan polere av med litt møbelpolish eller bruke et strykejern til å overføre til et stykke brunt papir

Metode 2 av 4: Smeltende voks med en hårføner

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 4
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 4

Trinn 1. Hold en hårføner på middels varme 7,6–10,2 cm unna voksen

Koble til en hårføner og slå den på middels varmeinnstilling. Hold fronten ca. 7,6–10,2 cm rett over voksen som er sølt i stedet for på skrå. Vift hårføneren frem og tilbake hvis det er mye søl som vokser.

  • Det er best å holde hårføneren rett over voksen, for hvis du holder den på skrå, kan kraften fra hårføneren spre voksen når den smelter.
  • Denne metoden fungerer for alle typer treoverflater, for eksempel forseglede, beisede, malte og rå treoverflater. Voksen kan enten være farget eller klar.
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 5
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 5

Trinn 2. Vent til voksen myker og blir til væske, og fjern deretter hårføner

Hold hårføner stødig og se på voksen nøye til den blir mer gjennomsiktig og begynner å spre seg. Slå av hårføner og sett den til side så snart voksen blir flytende.

Hvis voksen ikke ser ut til å myke, prøv å flytte hårføner nærmere

Tips: Arbeid raskt slik at voksen ikke rekker å stivne igjen etter at du har fjernet varmen fra hårføner.

Fjern Candle Wax fra Wood Step 6
Fjern Candle Wax fra Wood Step 6

Trinn 3. Dup opp den flytende voksen med en myk klut

Trykk kluten godt inn i voksen og dra den raskt bort. Fortsett å dyppe på voksen med forskjellige rene deler av kluten til du suger det hele inn i kluten og treoverflaten ser ren ut.

  • Bruk alltid en duppebevegelse med kluten, og ikke prøv å tørke av voksen, ellers kan du bare spre den og gjøre den verre.
  • Hvis voksen stivner igjen før du kan suge det hele med kluten, bare gjenta prosessen med å varme det opp og tørke på det til du lykkes med å fjerne alt.

Metode 3 av 4: Bruke et strykejern

Fjern Candle Wax fra Wood Step 7
Fjern Candle Wax fra Wood Step 7

Trinn 1. Legg en brun papirpose på toppen av lysvoksen

Få en brun papirpose, for eksempel en matbutikkpose eller en matpose. Legg den flat på toppen av det voksaktige området på treoverflaten.

  • Du kan bruke denne metoden på alle typer treoverflater. For eksempel forseglede, beisede, malte og rå treoverflater. Det spiller ingen rolle om voksen er farget eller klar.
  • Denne metoden fungerer spesielt godt for å fjerne voksrester som har suget seg inn i kornet på en treoverflate eller når det fortsatt er rester igjen etter bruk av en annen metode, for eksempel skraping.
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 8
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 8

Trinn 2. Sett et strykejern med lav varme på toppen av papiret over voksen i 10-15 sekunder

Koble til et strykejern og slå det på til lav varmeinnstilling. Legg den flat på toppen av den brune papirposen sentrert over voksen under og la den stå i 10-15 sekunder.

Ikke bruk damp hvis strykejernet har dampinnstilling. Bare bruk tørr, lav varme, slik at du ikke fukter eller brenner papirposen

Fjern Candle Wax fra Wood Step 9
Fjern Candle Wax fra Wood Step 9

Trinn 3. Løft posen og sjekk om voksen er overført fra treet til papiret

Skrell posen forsiktig opp fra treoverflaten. Inspiser posen og treverket for å se om all stearinvoksen er borte fra overflaten og sitter fast på den brune papirposen i stedet.

  • Hvis det fortsatt er voksrester på treverket, kan du gjenta prosessen med en annen del av papirposen eller en ny, ren papirpose.
  • Hvis ingen av voksen overføres til papiret i det hele tatt, kan du prøve å skru opp strykejernet til den nest høyeste varmeinnstillingen.

Tips: Hvis du ikke kan fjerne alle restene etter å ha gjentatt denne prosessen flere ganger, kan du prøve å varme opp resten av voksen med en hårføner og tørke den vekk med en klut.

Metode 4 av 4: Polering av voksrester av tre

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 10
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 10

Trinn 1. Fjern mesteparten av voksen før du polerer treet

Skrap biter av voks med et plastredskap, varm opp voksen med en hårføner og tørk den av med en klut, eller bruk strykejern for å overføre voksen til en brun papirpose. Ta av så mye av voksen først før du fortsetter å polere resten av restene.

Dette gjelder alle typer treoverflater. Det vil fungere for å fjerne fargede eller klare voksrester

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 11
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 11

Trinn 2. Gni resten av voksrester med en ren, myk klut og møbelpolish

Klem en liten klatt kremøbler på hjørnet av en klut. Gni møbelpoleringen på voksrester ved hjelp av sirkulære bevegelser.

Hvis du ikke har møbelpolering, kan du ganske enkelt buffe den bort med en ren, myk klut eller et papirhåndkle ved å gni den med faste sirkelbevegelser

Tips: For rå treoverflater kan du bruke en møbelolje i stedet for en kremlakk.

Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 12
Fjern Candle Wax fra Wood Trinn 12

Trinn 3. Buff av møbelpoleringen med en ren del av kluten

Gni en ren del av kluten i sirkulære bevegelser til du ikke kan se møbelpolen lenger. Fortsett å polere det rengjorte området til det er blandet inn i den omkringliggende treoverflaten.

Husk at avhengig av tilstanden til resten av treoverflaten, må du kanskje polere området rundt for å blande det rensede området inn

Tips

  • Hvis du ikke kan fjerne alle restene av stearinlys fra en treoverflate med en enkelt metode, kan du prøve å bruke forskjellige metoder sammen til du blir kvitt alt.
  • Bruk isbiter for å herde spilt lysvoks før du skraper den opp. Det blir mye sprøere og lettere å skille fra treverket.

Advarsler

  • Bruk aldri en metallgjenstand for å prøve å skrape voks av en treoverflate, ellers kan du skade treets overflate eller selve treet.
  • Vær forsiktig når du bruker varme fra en hårføner eller et strykejern for å myke opp voksen. Ikke rør de varme delene for å unngå at du brenner deg ved et uhell.

Anbefalt: