3 måter å nyte en festival

Innholdsfortegnelse:

3 måter å nyte en festival
3 måter å nyte en festival
Anonim

Musikk- og kunstfestivaler er morsomme og spennende arrangementer der du kan lytte til favorittbandene dine, nyte mat og sette pris på arbeid fra artister. Hvis du planlegger å gå på en festival, er det viktig å planlegge turen nøye for å sikre at du er trygg og har det bra. Når det gjelder pakking til festivalen, husk å ta med klær for lagdeling og andre ting du måtte trenge. På den måten, når du kommer, kan du hoppe rett ut i dans og ha det gøy!

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør deg klar for festivalen

Nyt en festival trinn 1
Nyt en festival trinn 1

Trinn 1. Kjøp billettene i god tid på forhånd for å unngå prisjustering og svindel

Legg penger til side gjennom hele året, slik at du kan kjøpe billetter til festivalen så snart de slippes. Hvis du går glipp av billettsalget, må du kanskje kjøpe passene dine gjennom en offisiell billettbytte, som er den anbefalte metoden, eller en forhandler, noe som kan være mer risikabelt.

  • Unngå å kjøpe billetter fra en uavhengig selger, med mindre du kan bekrefte at billettene er ekte ved å gi deg en ordrebekreftelse eller kvittering for kjøpet.
  • Dessverre, hvis du kjøper en falsk billett, kan du ikke komme inn på festivalen.
Nyt en festival trinn 2
Nyt en festival trinn 2

Trinn 2. Ta med klær som du kan lagre for å holde det varmt eller kjølig

I tillegg til de morsomme festivalklærne dine, pakk en regnfrakk eller poncho, noen lette tanker og en genser eller genser. Ikke glem lengre bukser for kule kvelder eller dårlig vær.

Generelt er det best å la paraplyen være hjemme fordi de kan være farlige i store folkemengder

Tips:

Hvis du vil at folk skal kunne se det morsomme antrekket ditt selv i dårlig vær, ta med en klar poncho. På den måten trenger du ikke å dekke til helt, og du vil fortsatt være beskyttet mot regn!

Nyt en festival trinn 3
Nyt en festival trinn 3

Trinn 3. Få et billig telt og sovepose for flerdagers festivaler

De fleste ender med å kaste teltet sitt etter lange festivaler, siden de normalt bryter fra bruken. Plukk et billigere telt med nok plass til deg og dine venner i supermarkedet eller utendørsbutikken, og pakk en komfortabel sovepose for deg selv.

  • For ekstra komfort kan du ta med en billig skummadrass eller luftmadrass på gulvet i teltet.
  • Hvis du ikke vil campere på festivalen, husk å bestille et AirBnb eller hotellrom i nærheten, slik at du enkelt kan komme deg til stedet!
Nyt en festival trinn 4
Nyt en festival trinn 4

Trinn 4. Pakk personlig hygieneartikler som våtservietter og toalettsaker

På grunn av alle menneskene på festivalen, kan linjer for bad og dusj være lange. Ta med våtservietter for å rense kroppen din hver dag før du påfører deodorant, og pakk inn tannkrem, tannbørste, sjampo og kroppsvask for bruk når dusjlinjene er kortere.

Tips:

Du kan også bruke rengjøringsservietter til å rengjøre skitne kjøkkenutstyr, klær eller sittegrupper i en klemme.

Nyt en festival trinn 5
Nyt en festival trinn 5

Trinn 5. Legg et førstehjelpssett i vesken eller bilen ved lettere skader

Før festivalen, kjøp et lite, bærbart førstehjelpssett med plaster, antibiotika salve og medisiner du må ta. Oppbevar det på et trygt sted som er lett tilgjengelig, for eksempel vesken, teltet eller bilen. Det kan også være lurt å ta med en slags antiinflammatorisk medisin, hvis du får hodepine eller mindre forstuing.

Hvis du har allergi eller astma, må du pakke medisinen du trenger i tilfelle en reaksjon

Nyt en festival trinn 6
Nyt en festival trinn 6

Trinn 6. Ta med din egen mat for å spare penger og tid hvis stedet tillater det

Hvis du kan ta med mat fra utsiden til stedet, kan du pakke en kjøler med dine favorittdrinker og snacks. Lag smørbrød til lunsj og sunne salater til middag for å holde energien oppe. Husk å ta med flasker med vann, slik at du ikke trenger å kjøpe dem.

  • Mat kan være ekstremt dyrt inne på stedet, så du kan spare mye penger ved å ta med din egen. Du kan også hoppe over å vente i kø for matbiler og leverandører!
  • Husk at ikke alle festivaler tillater dette, så sørg for å sjekke reglene før du pakker kjøleren din.
Nyt en festival trinn 7
Nyt en festival trinn 7

Trinn 7. Ta med en ekstra telefonlader eller batteripakke

Du kommer sannsynligvis til å bruke telefonen mye under festivalen, og hvis den er utenfor, har du kanskje ikke tilgang til et stikkontakt. Lad telefonen og batteripakken kvelden før festivalen, og koble telefonen til laderen når batteriet blir lavt. Når du trenger det, kan du bruke det og ikke bekymre deg for å tømme batteriet!

  • Hvis du har problemer med å finne en bærbar batteripakke, kan du prøve å bestille en på Amazon eller på eBay, som selger små, billige ladere som er perfekte for festivalen!
  • Det kan også være lurt å få en kort USB -kabel til bruk med batteripakken. Hvis du har en kortere snor, forhindrer du at du vikler i vesken eller sekken.
Nyt en festival trinn 8
Nyt en festival trinn 8

Trinn 8. Velg en crossbody -veske eller en veske for å bære tingene dine med deg

Under forestillinger og mens du går rundt, vil du at telefonen, pengene og andre ting skal være nær kroppen din. Velg en pose som er lett og vikler rundt kroppen din, slik at du kan ha begge hendene fri. Sørg for å sjekke stedets regler før du velger en pose, ettersom noen krever at festivalbesøkende tar med klare poser for alle elementene sine.

Hvis du er bekymret for at tingene dine blir våte i vesken din på grunn av regn eller vannfunksjoner under showene, legg lommeboken og telefonen i en resealable pose, og legg deretter plastposen i vesken eller veskepakken for ekstra beskyttelse

Nyt en festival trinn 9
Nyt en festival trinn 9

Trinn 9. Undersøk parkerings- og reisealternativene for stedet for å unngå trafikk

For enkeltdagsfestivaler, planlegger du å parkere på stedet, noe som kan være dyrt. For festivaler med flere dager, sjekk festivalens nettsted for å se om du trenger å reservere en parkeringsplass på stedet hvor du kan sette opp teltet ditt. Hvis de ikke har parkering på stedet, parker du på en tomt i nærheten, og sørg for å betale for hver dag du vil være på festivalen.

Hvis du deltar på en festival i en stor by, er det best å bruke en turdelingsapp eller offentlig transport for å komme til festivalen, siden parkering sannsynligvis vil være begrenset

Metode 2 av 3: Deltakelse i aktiviteter

Nyt en festival trinn 10
Nyt en festival trinn 10

Trinn 1. Finn bilder av festivalen på nettet og prøv å matche festivalgjengerens antrekk

De fleste på festivalen vil ha tema -antrekk og sminke. Planlegg antrekkene dine på forhånd slik at du vet hva du skal ha på deg, og bruk ansiktsminke og kroppsglitter for å ta utseendet til neste nivå. På disse arrangementene går de fleste helt ut med utseendet sitt, så ikke vær redd for å gå utenfor komfortsonen din!

  • For eksempel, på Coachella-festivalen, pleier folk å kle seg mer i hippiestil. Hvis du vil kle deg ut, kan du bruke en lang, flytende kjole hvis du liker den feminine stilen. For et mer maskulin utseende, hold deg til lyse bukser eller shorts og en vanlig t-skjorte for å holde deg kult.
  • Avhengig av beliggenhet og vær, kan det være lurt å ta med en bandana for å knytte ansiktet ditt for å beskytte deg mot skitt eller sand som blir sparket opp av folk som går rundt.
Nyt en festival trinn 11
Nyt en festival trinn 11

Trinn 2. Se på timeplanen og kartlegg på nettet for å finne hendelser du er interessert i

De fleste festivaler har en programplan med tider og steder inkludert for hver forestilling. Velg 1-3 viser du vil se hver dag, og merk hvor de er på kartet over eiendommen, slik at du kan planlegge ruten mellom showene.

  • Hvis du vet at et band du vil se er på tidlig på dagen, må du ha god tid til å komme til stedet og finne den rette scenen, ettersom linjene kan være ekstremt lange for å komme inn på stedet.
  • Husk at på større arenaer kan det ta 30-45 minutter å gå fra en etappe til en annen.
Nyt en festival trinn 12
Nyt en festival trinn 12

Trinn 3. Vær klar til å endre noen av planene dine i siste øyeblikk

Hvis du går med en gruppe venner, har du sannsynligvis alle forskjellige interesser. Prøv å ikke bli opprørt eller såret hvis du ikke kan gjøre noe du vil gjøre. Før du ankommer stedet, bestem deg for hvilke arrangementer som er "must" og hvilke som er "maybes" for deg, og vær klar til å inngå kompromisser.

Med store festivaler er det nesten umulig å gjøre og se alt de få dagene du er der. Hold deg til 1-3 musikkshow per dag, og prøv å få plass til 1-2 andre aktiviteter, for eksempel å besøke leverandørteltene eller få en matbit fra en matbil

Nyt en festival trinn 13
Nyt en festival trinn 13

Trinn 4. Kom tidlig for å være foran i mengden for dine favorittopptredener

Hvis ditt favorittband eller sanger skal være på festivalen, går du til scenen der de spiller så tidlig som mulig for å komme til fronten av “pit” -delen, som er ståområdet foran scenen. Sikt på å få et sted langs barrieren, eller litt tilbake fra scenen hvis du ikke er den første personen der. Dra til et område der ingen står ennå, og få gjerne nye venner mens du synger og danser til musikken.

  • Hvert sitte- eller ståområde har forskjellige fordeler, så ikke vær redd for å bevege deg mot baksiden av mengden hvis du føler deg utrygg i gropen. Bak i mengden har du mer plass til å bevege deg rundt og vil ikke være omgitt av så mange mennesker.
  • Hvis du tilfeldigvis står bak noen som er høyere enn deg, kan du spørre dem høflig om de kan bytte, slik at du kan se. Hvis de ikke vil eller kan, kan du prøve å ikke bli opprørt og se etter et annet sted du kan stå på.
Nyt en festival trinn 14
Nyt en festival trinn 14

Trinn 5. Ta med penger for å kjøpe mat, drikke og varer

Avhengig av beliggenhet, kan det hende at noen leverandører bare godtar kontanter eller én annen betalingstype, for eksempel et debetkort eller app for pengeoverføring. Ha 20-40 dollar i vesken eller lommen under arrangementet i tilfelle du trenger å kjøpe en matbit, ta en drink eller se en liten suvenir du vil ha.

Hvis du støter på noe dyrere du vil ha, har de fleste festivaler minibanker

Nyt en festival trinn 15
Nyt en festival trinn 15

Trinn 6. Ta bilder og ta opp videoer gjennom hele festivalen

Under show og forestillinger er det vanligvis akseptabelt å ha telefonen ute for å ta bilder. For mest mulig glede, prøv å holde deg til å ta bilder eller spille inn forestillingen bare for den første sangen eller så. Deretter kan du legge fra deg telefonen eller kameraet og danse til musikken!

  • Generelt er det best å la telefonen ligge i vesken eller lommen etter den første sangen hvis du er i gropen, siden den kan være overfylt og folk kanskje ikke kan se om du holder telefonen oppe.
  • Noen band eller sangere vil oppfordre deg til å ta ut telefonen og slå på lommelykten under sakte sanger for et slags mini lysshow.

Metode 3 av 3: Vær trygg

Nyt en festival trinn 16
Nyt en festival trinn 16

Trinn 1. Oppbevar verdisakene dine nær kroppen din for å forhindre lommetyveri

Noen ganger vil folk prøve å stjele penger, telefoner, smykker og lommebøker fra festivalbesøkende når du ikke er oppmerksom. Ha alltid telefonen i lommen foran, i en veske foran på kroppen eller i hånden. Når du er i en trang mengde, hold en hånd på lommeboken, vesken eller telefonen for å sikre at ingen prøver å ta dem.

Ofte vil en lommetyv late som om han støter på deg i en stor mengde mens de strekker seg inn i vesken eller lommen for å ta telefonen eller lommeboken. Så når du merker at noe mangler, er de allerede borte

Nyt en festival trinn 17
Nyt en festival trinn 17

Trinn 2. Drikk minst 11 kopper (2, 600 ml) vann hver dag på festivalen

Hydrering er ekstremt viktig hvis du tilbringer dagen ute. Enten du er edru eller drikker, ta alltid med deg en vannflaske, slik at du kan drikke av den etter behov. Hvis du drikker alkohol, må du ha en kopp vann mellom hver drink for å unngå å bli dehydrert.

Selv om været ikke er veldig varmt ute, er det viktig å holde seg hydrert, siden du beveger deg rundt under showene og hendelsene

Nyt en festival trinn 18
Nyt en festival trinn 18

Trinn 3. Bruk hatt, solbriller og solkrem for å beskytte huden din og holde deg kjølig

Uansett vær, kan solen forårsake skade på huden din hvis du er ute lenge. Ta med en hatt eller visir og bruk solbriller i løpet av dagen. Før du går utenfor for arrangementer, ta på deg solkrem og påfør den igjen hver 3-4 time i løpet av dagen.

Hvis du er på et sted hvor det er veldig solfylt, må du påføre solkremen din annenhver time for å sikre at den beskytter huden din

Nyt en festival trinn 19
Nyt en festival trinn 19

Trinn 4. Hold telefonen på deg hele tiden i tilfelle det er en nødssituasjon

Festivaler har en tendens til å ha mange mennesker i ett område samtidig. Hvis noe går galt, må du ha telefonen klar til å ringe for å få hjelp. Husk å lagre telefonnummeret til sikkerhetsteltet hvis du trenger hjelp.

Dette er også en fin måte å holde kontakten med vennene dine for å lage planer og oppdatere dem med posisjonen din

Nyt en festival trinn 20
Nyt en festival trinn 20

Trinn 5. Bruk kompis -systemet hvis du skal på et arrangement

Selv om du har vært på denne festivalen mange ganger før og vet hvor du skal, er det best å reise parvis for å navigere i folkemengder. For sikkerhets skyld, hold deg til personen du skal til arrangementet med, og tilbring dagen med å gjøre ting som begge vil gjøre.

  • Husk at du kanskje må gå på kompromiss med noen hendelser og aktiviteter for å sikre at dere begge liker det dere vil gjøre.
  • Hvis kompisen din ikke føler seg komfortabel eller begynner å føle seg sliten, går du til et sted hvor du kan hvile sammen.
Nyt en festival trinn 21
Nyt en festival trinn 21

Trinn 6. Vær forsiktig med fremmede som kan tilby deg drikke eller mat

Aldri godta mat eller drikke som du ikke har kjøpt eller tatt med deg selv, ettersom voldtektsmedisiner er vanlige på store arrangementer. Hold øye med drikken din, og la den aldri stå uten tilsyn. Hvis du begynner å føle deg sliten eller sløv etter å ha spist, kan du sette deg ned et offentlig sted og fortelle noen du stoler på om å ringe sikkerhet.

  • Hvis det er mulig, må du holde drikkene dine i en beholder med lokk, så det er vanskeligere for noen å slippe piller eller pulver i væsken.
  • Husk at det er greit å gå på en festival og være edru. Du kan ha det like moro og delta på alle arrangementene. Hvis noen tilbyr deg en drink, avvis høflig dem ved å si noe sånt som: "Jeg har allerede hatt for mye, beklager!" eller "Jeg er den utpekte sjåføren!"
Nyt en festival trinn 22
Nyt en festival trinn 22

Trinn 7. Ta deg tid til å hvile og slappe av mellom aktivitetene

Planlegg å sette deg ned i skyggen og slappe av i minst en halv time 2-3 ganger om dagen. Dette vil bidra til å holde energien oppe og kan forhindre utmattelse. På flerdagers festivaler, ta deg tid til å besøke teltet og ta en lur rundt midten av dagen, slik at du kan stå opp senere for å nyte nattaktiviteter.

Hvis du begynner å føle deg svak eller utmattet, kan du gå til det medisinske teltet for å få hjelp. Der kan du sitte eller legge deg ned og kan rehydrere i skyggen

Tips

  • Sjekk alltid værmeldingen for hele arrangementets lengde. Det kan bety å ta annet utstyr i tilfelle regn, vind eller varme.
  • Vær høflig og respekt for andre mennesker og deres personlige rom. Vær oppmerksom på væremåten din og vær tålmodig når du danser i folkemengder og venter i kø.

Anbefalt: