Enkle måter å dekke fliser billig: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å dekke fliser billig: 8 trinn (med bilder)
Enkle måter å dekke fliser billig: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Selv om flislegging er lett å vedlikeholde, kan det noen ganger se utdatert eller skjemmende ut. Heldigvis kan du dekke fliser billig med tepper, dekaler eller maling for å oppdatere rommet og oppnå det utseendet du ønsker. Enten du dekker flisen midlertidig eller permanent, er det noen få løsninger du kan prøve.

Trinn

Metode 1 av 2: Legge til et midlertidig deksel

Dekk fliser billig trinn 1
Dekk fliser billig trinn 1

Trinn 1. Legg et stort teppe for å dekke stygge fliser

Mål området du vil dekke, og finn et stort teppe som dekker det meste av gulvet. Prøv å komme så nært som mulig til de riktige dimensjonene for rommet for å sikre at flisen stort sett er dekket. Hvis du har problemer med å finne billige tepper, kan du handle i bruktbutikker eller kjøpe en rekke mindre tepper for å legge dem på lag og dekke gulvet.

Husk å plassere en klebrig matte under teppene siden stoffet noen ganger kan gli over flisene. Du kan finne rimelige klebrig matter i de fleste boligforbedringsbutikker og supermarkeder

Dekk fliser billig trinn 2
Dekk fliser billig trinn 2

Trinn 2. Klistr vinyldekaler over gulv eller bakside for et friskt utseende

Kjøp et stort ark vinyldekaler for å gi tegnet flisgulv eller bakside. Sørg for å måle området du vil dekke, og sørg for å kjøpe nok dekaler til å dekke området helt. Når du er klar til å bruke klistremerker, kan du bare trimme dem i størrelse, skrelle av bakstykket, feste dem til flisene og glatte dem med et kredittkort for å fjerne luftbobler.

  • Dette er en fin måte å legge et mønster til vanlig flislegging uten maling, og det er lett å fjerne når du vil endre det. Alt du trenger å gjøre er å skrelle av dekalene for å starte på nytt.
  • Noen dekaler har mer "tradisjonelle" flisemønstre, som mosaikk eller toskanske fliser, mens andre er enkle, solide farger. Hvis du liker den originale fargen på flisene og vil gi dem en rask oppdatering, kan du legge til dekaler som lar fargen på flisene vise seg.
Dekk fliser billig trinn 3
Dekk fliser billig trinn 3

Trinn 3. Bruk selvklebende teppefliser til å skjule store flisegulv

Mål området du vil dekke, og besøk en boligforbedrings- eller gulvbutikk for å se hva slags tepper de har på lager. Husk at de fleste teppefliser koster omtrent $ 1 for 0,30 m i kvadrat, slik at du kan planlegge budsjettet ditt deretter. Når du er klar, skal du fjerne støtten og feste den til flisen.

Hvis du vil fjerne teppefliser eller flytte dem, drar du dem bare opp ved hjørnene for å avsløre flisen under

Dekk fliser billig trinn 4
Dekk fliser billig trinn 4

Trinn 4. Påfør kontaktpapir på benkeplater for en lett flyttbar oppdatering

Mål benkeplatene for å se hvor mye kontaktpapir du trenger, og kjøp store ruller for å passe plass og spare penger. Når du dekker flisen, kutter du arkene for å være så lange som mulig, skreller av baksiden og overlapper kontaktpapiret langs sømmene for å forhindre avskalling. Glatt papiret med et kredittkort for å fjerne luftbobler for å fullføre prosjektet!

  • Kontaktpapir kommer i en rekke forskjellige mønstre og overflater som er perfekte for benkeplater, inkludert trekorn, blank marmor og granitt.
  • For å fjerne papiret, begynn å trekke det fra hjørnet av arket og arbeid sakte over benkeplaten.

Tips:

Sørg for at mønsteret på kontaktpapiret ligger på linje og er orientert i samme retning for et mer profesjonelt, avansert utseende.

Metode 2 av 2: Skjule fliser permanent

Dekk fliser billig trinn 5
Dekk fliser billig trinn 5

Trinn 1. Mal flisene slik at de matcher fargeskjemaet i rommet

For en mer permanent løsning på stygge fliser, velg en farge eller et sett med farger som matcher designestetikken din. Sand, vask og fyll flisene for å forberede malingen. Påfør malingen i 2 jevne strøk, og legg et lag tetningsmasse over de malte flisene, spesielt hvis de kan bli utsatt for fottrafikk eller vann.

  • Det finnes en rekke forskjellige malingsalternativer for fliser, inkludert tavle, latex og oljebasert. Velg tavlemaling hvis du vil spare penger siden du ikke trenger å påføre en grunning.
  • Du kan til og med legge til et mønster på overflaten ved å male flisene for hånd eller bruke en sjablong.
Dekk fliser billig trinn 6
Dekk fliser billig trinn 6

Trinn 2. Dekk en bakside av flisen med tre og flytende negler for en rustikk effekt

Besøk trelastverk og oppussingsbutikker for å finne billig treverk, og skjær det for å passe til flislagt område. Påfør limet og fest brettene til flisen i ønsket mønster. Følg liminstruksjonene for å la området tørke før du påfører et fugemasse eller berører bakplaten.

Tips:

Siden du ikke ser limet, kan du velge hvilken farge som er billigst for dette prosjektet.

Dekk fliser billig trinn 7
Dekk fliser billig trinn 7

Trinn 3. Fest et lag beadboard over en bakside for et friskt, rent utseende

Kjøp et par store ark med beadboard, og mal dem til ønsket farge. Mål og kutt dem slik at de passer til området du dekker. Påfør deretter et lag med flytende spiker lim på den eksisterende flisen og trykk perleplaten mot flisen. Sørg for å etterlate noe overheng om mulig, og bruk en spikerpistol for å feste hjørnene på perleplaten.

Det er viktig å bruke tradisjonelle negler for å holde hjørnene på plass, siden materialet noen ganger kan skje på grunn av høy luftfuktighet eller eksponering for sollys

Dekk fliser billig trinn 8
Dekk fliser billig trinn 8

Trinn 4. Resurface benkeplater med hurtigherdende sement for et oppdatert utseende

Sand de eksisterende flisebordene og bygg en midlertidig form som festes til skapet, som holder sementet som det setter seg. Deretter bare bland og hell selvutjevnende betong over benkeplatene og følg pakningsinstruksjonene for å kurere den. Mal et fugemasse over betongen for å beskytte den mot vann og rusk.

  • Selv om dette er et mer arbeidskrevende alternativ, kan det være veldig billig, avhengig av hvilken type betong du velger.
  • Husk at betongen sannsynligvis vil sprekke litt under herdingsprosessen, men du kan fylle ut sprekker med tetningsmasse.

Anbefalt: