Hvordan tilbringe sommerferie i fjellet: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tilbringe sommerferie i fjellet: 10 trinn
Hvordan tilbringe sommerferie i fjellet: 10 trinn
Anonim

Fjellferier kan skape minner for livet. Når du ser majestetiske topper som tårner seg over deg når du våkner om morgenen, har mange muligheter for aktiviteter både om sommeren og vinteren, og ganske enkelt får mye frisk luft, kan du føle deg energisk og begeistret av storheten i fjellene. Bestill din neste fjellferie etter å ha lest om tingene du kan gjøre.

Trinn

Del 1 av 3: Velge hvor du skal dra

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 1
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 1

Trinn 1. Vurder om du vil feriere i fjellet i nærheten av deg eller i fjell et annet sted

Du vil kanskje til og med reise mellom utlandet eller utenlands, avhengig av budsjettet ditt.

Hvor lang tid har du til å reise? Hvis du ikke har mye, er det mer fornuftig å velge en fjellkjede i nærheten (hvis det er noen i nærheten)

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 2
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 2

Trinn 2. Vurder hva fjellene tilbyr

Hvis du er ute etter spesifikke aktiviteter, vil dette begrense alternativene for hvilke fjell du velger. Noen fjellområder er ganske utviklede, og tilbyr turstier, hytter, interessante byer, etc., mens andre fjellområder er ville og har liten utvikling. Hva vil du ha fra besøket ditt? Noen alternativer inkluderer:

  • Bare å nyte naturen. I så fall, se etter et hotell kjent for sin naturskjønne fjellutsikt. Ofte vil det ha en feriestedstil, og tilbyr aktiviteter på stedet, for eksempel spa, god mat og sport som golf eller tennis.
  • Turstier, fjell- eller fjellklatring, fallskjermhopping, jakt, spotting av dyreliv osv. Noen steder vil ha bedre infrastruktur for dette enn andre, men du kan enkelt sjekke dette ved å se på nettet.
  • Besøk en nasjonalpark eller kulturarv/bevaringsområde i en fjellregion. Dette kan omfatte å se på dyreliv, sove i leirer eller hytter, se på stjerner, se naturopplevelser og landemerker, etc.
  • En ekskursjon. Kanskje du er ivrig etter å studere dyrelivet, finne prøver av alpint plantevekst, se etter tegn på klimaendringer ved å observere isbreene osv. Ta med en notatbok og begynn å observere!
  • Vannsport. Mange fjellområder har fantastiske innsjøer med mange vannsportmuligheter, sammen med hytter eller lignende selvstendige oppholdsordninger.
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 3
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 3

Trinn 3. Velg tidspunkt for sommersesongen

Tidlig og senere sommer er sannsynligvis mindre overfylt enn midt på sommertiden. Hvis du er på vei til et sted som er veldig populært, må du finne ut om bookinger er viktige, slik at du ikke går glipp av det. Selv campingplasser fylles fort når det er en god sesong, og noen har krav til bestilling.

Del 2 av 3: Forberedelse for opphold i et fjellområde

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 4
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 4

Trinn 1. Pakk utstyret du trenger

Husk at selv om det er sommer, kan fjellværet endre seg uten forvarsel og kan bli veldig kaldt, veldig raskt. Dette betyr at du til enhver tid skal være forberedt på kaldt vær, selv når du er ute på en "kort" spasertur. Ta med regnjakke og vindtett topp i sekken, bare i tilfelle. Andre ting du sannsynligvis trenger inkluderer:

  • Klær til stedet du bor på. Hvis det er et telt, er det bare behagelige ting som er greit, men hvis det er et feriested, trenger du formelle middagsklær så vel som utendørs ting på dagtid.
  • Tursko, sandaler, sko, etc.
  • Campingutstyr hvis camping.
  • Alt sportsutstyret ditt med mindre du planlegger å leie noe. Finn ut før du reiser hjemmefra om det er mulig å leie de tingene du helst vil legge igjen.
  • Forsikring for bilen din, for deg og din familie og for overnattingstilbudene du allerede har betalt for.
  • De vanlige gadgets du liker å ha med deg. Kart er også nyttig, både i digital og papirform; du kan ikke garanteres å få god mottakelse på fjellet.
  • Kompass, hvis du skal til baklandet. GPS kan også være nyttig, sammen med nødsøkere hvis du går deg vill.
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 5
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 5

Trinn 2. Vær oppmerksom på dyrelivet

Noen fjellkjeder vil inneholde dyreliv, avhengig av hvilket land og hvilken fjellkjede du er i. Hvis du er usikker, spør lokalbefolkningen før du drar ut. Vær våken og ta det du trenger for å beskytte deg selv, for eksempel bjørnespray i bjørneland og kunnskap om hvordan du skal reagere på enhver trussel som er skreddersydd for dyrene du sannsynligvis vil møte.

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 6
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 6

Trinn 3. Vær fjellbevisst

Fjellområder er ville, robuste og farlige. Det er en del av deres sjarm og attraksjon. Her er noen av tingene det lønner seg å være oppmerksom på:

  • Selv om det er sommer, kan det være snøskred i noen fjellområder. Hvis det er snø, er det en mulighet, så vet alltid hvordan du skal ta vare, hvordan du kan unngå skredområder og hva du skal gjøre hvis det skjer.
  • Vindete og smale veier, stein faller over veier. Hver av disse presenterer sitt eget sett med farer. Det er viktig å ta hensyn til veiskilt og veisperringer. Ikke gå gjennom stengte veier av en eller annen grunn; de har blitt stengt for din sikkerhet. Hvis du ser et steinfall, rapporter det til myndighetene. Og på vindfulle veier eller smale veier, kjør sakte og forsiktig; gi andre sjåfører god plass og fordelen med tvilen.
  • Elver og innsjøer. Så vakre som disse vannmassene er, kan de også være svært farlige. En rasende, hovent elv kan bære deg bort umiddelbart hvis du krysser den på feil tidspunkt eller faller inn, mens kalde og dype innsjøer kan kreve en intetanende svømmer eller båtfører. Behandle vann med forsiktighet - kryss elver på en ansvarlig måte, bruk alltid redningsvest når du utøver vannsport og vannaktiviteter, og ikke slå leir i tørr bekk eller elveleier.
  • Bli borte. Å miste veien er mulig når du drar til baklandet. Få tilstrekkelig informasjon før du drar, la folk få vite hvor du er på vei og hvor lenge, og når du kan forvente deg tilbake. Ta passende forholdsregler for å sikre din sikkerhet hvis du går deg vill, for eksempel å ha med deg nødlys. Husk - mobiltelefonen din, uansett hvor smart den er, er nesten ubrukelig når du er i baklandet.

Del 3 av 3: Nyt fjellet

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 7
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 7

Trinn 1. Bo på et sted i noen dager hvis mulig

På den måten vil du vokse til å nyte den majestetiske silhuetten, og noen av fjellene vil bli brent i minnet ditt, venner for livet.

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 8
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 8

Trinn 2. Møt lokalbefolkningen

Snakk med mennesker som bor og jobber i fjellområdet, og lær hvordan deres liv er. Du kan til og med få nye venner der ute, noe som gjør det verdt å returnere sommeren etter!

Hvis du er i en nasjonalpark eller lignende, finn ut hvilke samtaler og samlinger rangerne har organisert. Du kan møte mange flotte mennesker som deler lidenskapen din på slike arrangementer

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 9
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 9

Trinn 3. Slapp av mye

Fjelluft er bra for deg, og mens det er flott å trene i det, er det også deilig å bare slappe av og sparke tilbake. Ta med deg noen gode bøker, kunstpakken din eller god musikk, og gi deg tid til å kommunisere med morens natur i fjellet.

Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 10
Tilbring sommerferie i fjellet Trinn 10

Trinn 4. Ta bilder

Med et digitalt kamera kan alle ta flotte fjellbilder. Hvis du er en virkelig seriøs fotograf, kan du ta panoramabilder og kanskje til og med klatre og få noen flere unike bilder hvor de fleste ikke gidder å gå. Sjekk også mulighetene for å ta bilder av dyrelivet, plantelivet og soloppgang og solnedgang over fjellene.

Anbefalt: