Enkle måter å installere vinylplankegulv på betong

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å installere vinylplankegulv på betong
Enkle måter å installere vinylplankegulv på betong
Anonim

Vinylgulv er veldig slitesterkt og rimelig. Den passer også over de fleste overflater, inkludert betong. Selv om gulvet kommer i en rekke former, kan planker installeres med en minimal mengde verktøy og målinger. Den vanskeligste delen av jobben er ofte rengjøring og utjevning av betongunderlaget. Etter at betongbunnen er klar, lås vinylplankene sammen for å installere det nye gulvet.

Trinn

Del 1 av 3: Rengjøring og reparasjon av betongen

Installer vinylplankegulv på betong trinn 1
Installer vinylplankegulv på betong trinn 1

Trinn 1. Fjern gulvlistene hvis veggene dine har dem

Bruk en skarp kniv til å skjære gjennom maling som holder bunnlistene mot veggene. Skyv deretter en sparkel bak brettene og lir dem lett for å løsne dem. Finn neglene som holder fotlistene på plass, og bruk deretter en lirke for å trekke dem ut av veggen.

Lirk baseboards forsiktig for å unngå å skade veggene. Arbeid i seksjoner, løsne brettene til du kan fjerne dem trygt

Installer vinylplankegulv på betong trinn 2
Installer vinylplankegulv på betong trinn 2

Trinn 2. Meisel eventuelle sprekker i gulvet for å rengjøre dem

Hold meiselen på skrå med spissen i sprekken. Pund den bakre enden av meiselen med en hammer for å løsne eventuelt rusk inne i sprekken. Hårlinjesprekker må åpnes litt for å slippe inn nytt fyllmateriale. Vær veldig forsiktig når du bruker meiselen for å unngå å gjøre sprekken verre.

En annen måte å åpne opp små sprekker er med en vinkelsliper

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 3
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 3

Trinn 3. Rengjør gulvet med en børste og støvsug

Ta opp alt rusk fra gulvet før du prøver å vaske det. Så feier du opp støv og annet rusk med en vispekost. Fjern fjerning av rester med en god støvsuger.

Sørg for at betongbitene blir meislet ut av sprekkene

Installer vinylplankegulv på betong trinn 4
Installer vinylplankegulv på betong trinn 4

Trinn 4. Vask bort flekker med såpe og vann

I en bøtte, kombiner omtrent 13 kopp (79 ml) med et nøytralt pH-vaskemiddel med 16 kopper (3, 800 ml) varmt vann. Fordel såpevannet over betonggulvet og skrubb det med en stiv børste. Mopp gulvet med rent vann og la det lufttørke når du er ferdig.

  • Såpevannet fjerner de fleste flekker, men er kanskje ikke effektivt på tøffe fett- eller oljeflekker. Bruk et kommersielt avfettingsmiddel for disse. Spred det, la det tørke, og fei det deretter.
  • Hvis en avfettingsmiddel ikke virker, kan du prøve å rengjøre betongen med trinatriumfosfat. Trinatriumfosfat er hardt, så bruk langermede klær, vernehansker, briller og åndedrettsvernmaske.
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 5
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 5

Trinn 5. Reparer sprekker i gulvet med betongfyll

Ta en flaske med betongfyll og skjær spissen av den. Hold flasken nær sprekkene og klem fyllstoffet inn i dem. Flytt munnstykket langs sprekkene mens du fyller dem til toppen. Glatt deretter ut fyllmaterialet med en sparkel.

Et annet alternativ er å bruke et kar av betongmateriale. Mange av disse produktene kommer ferdigblandet. Du sprer materialet over gulvet med en murske til sprekker er reparert

Installer vinylplankegulv på betong trinn 6
Installer vinylplankegulv på betong trinn 6

Trinn 6. Bruk et snekkernivå for å finne steder der gulvet er ujevnt

Mange av disse flekkene representerer betydelig skade på gulvet, så de er synlige for øyet. Hvis du er usikker, viser et nivå på 15 tommer deg hvor du må gjøre endringer. Hvis nivået har væske i det, vil det bevege seg i henhold til gulvets tilt. Legg merke til steder der gulvet er høyere eller lavere enn normalt.

  • Betongen må være omtrent jevn for at vinylgulvet skal passe riktig.
  • For å enkelt måle gulvets ufullkommenheter uten et stort nivå, bruk et lasernivå eller kjør en snor over gulvet. Hold den stramt og bind den til spiker i veggen mens du identifiserer de ujevne flekkene.
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 7
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 7

Trinn 7. Slip høye flekker ned med en beltemaskin

Plasser et belte på 40 eller 60 grus på slipemaskinen. Start slipemaskinen og trykk den mot de forhøyede flekkene i betongen. Slit ned disse flekkene til de er på nivå med resten av gulvet, fei og støv opp.

Båndsliperen vil støve opp, så ventiler området. Bruk åndedrettsvern og vernebriller

Installer vinylplankegulv på betong trinn 8
Installer vinylplankegulv på betong trinn 8

Trinn 8. Fyll inn lave flekker med en betong selvnivellerende forbindelse

Påfør først en betongutjevningsprimer på hele gulvet med en dykkost. Vent 3 timer før det tørker. Bland deretter ca. 23 kg av utjevningsmassen i 20 kopper (4, 700 ml) vann. Hell blandingen på gulvet, la tyngdekraften ta den inn i de nedre områdene av gulvet.

  • For å lette utjevningsmassen må du spre den rundt med en nal eller skyvekost. Sørg for at den danner en glatt overflate når den tørker.
  • Vent ca. 6 timer til utjevningsmassen har tørket før du prøver å installere vinylplanker.

Del 2 av 3: Måling av gulvet

Installer vinylplankegulv på betong trinn 9
Installer vinylplankegulv på betong trinn 9

Trinn 1. Merk midten av hver vegg og tegn krittstreker mellom dem

Bruk et målebånd for å finne midtpunktet på hver vegg. Den enkleste måten å koble disse punktene på er med et krittlinjeverktøy. Du laster krittet inn i verktøyet, og kjører deretter verktøysstrengen fra spiker plassert i hvert midtpunkt. Plukk strengen ved å trekke den opp og slippe den for å lage den perfekte krittlinjen.

Krittlinjeverktøy, sammen med alt annet du trenger for å installere vinylgulv, er tilgjengelig online eller i de fleste boligforbedringsbutikker

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 10
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 10

Trinn 2. Mål en liten avstand ut fra veggene for å finne ekspansjonsgapene

Bruk et målebånd til å måle ca. 14 in (0,64 cm) fra hver vegg. Merk disse flekkene på enden av hver vegg med blyant. Disse ekspansjonsgapene beskytter vinylen når den ekspanderer og trekker seg sammen på grunn av temperaturendringer i rommet.

Hold alltid et lite mellomrom mellom vinylen og veggene for å forhindre at gulvet knekker

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 11
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 11

Trinn 3. Merk ekspansjonsgapene med flere krittlinjer

Sett spiker i merkene du har laget, og streng deretter kalkstensverktøyet mellom dem. Fest linjen mot gulvet for å lage retningslinjer for ekspansjonsgapene. Fjern kalkstensverktøyet og spiker når du er ferdig.

Bruk disse krittlinjene som retningslinjer for hvor du skal plassere plankene. Hold dem alltid på linje med omrissene for jevne, solide gulv

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 12
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 12

Trinn 4. Beregn hvor bred den siste plankrekken må være

Mål bredden på vinylplankene du planlegger å bruke. Bruk den målingen til å bestemme hvor mange rekker med planker du trenger å fylle gulvet. Sjansen er stor for at gulvarealet ditt ikke er helt jevnt. Hvis den siste plankeraden er mindre enn ⅓ størrelsen på de andre radene, planlegger du å kutte den første rekken med ⅓ for å gjøre dem jevne.

  • Hvis du ikke kutter den første plankraden, installerer du en liten og stygge siste plankerekke.
  • Den eneste måten å få plankene jevne på er ved å planlegge gulvoppsettet på forhånd. Ellers må du angre hele gulvet for å kutte ned den første planken.

Del 3 av 3: Legge vinylplankene

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 13
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 13

Trinn 1. Skjær tungen av den første plankrekken med en kniv

Hver vinylplank har en riflet side og en tunge side. Tungen er motsatt av den rillede siden, og løper langs 1 av plankens lengre kanter. Hold vinylplanken med forsiden opp, og hold en rettkant ved siden av tungen. Score planken med verktøykniven, og bøy deretter planken for å bryte av tungen.

  • Vinylplanker har ikke selvklebende underlag. Å låse dem sammen er nok til å sikre dem på plass.
  • Med mindre du trenger å kutte vinyl i størrelse for å passe til den siste raden, trenger du bare å kutte kantene av den første plankraden.
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 14
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 14

Trinn 2. Legg den første plankeraden parallelt med den lengre siden av rommet

Legg plankene langs krittlinjen nær veggen. Sørg for at endene du scoret med en kniv vender mot veggen. For å koble plankene, hold den andre planken oppe i en liten vinkel mot kanten av den første planken. Senk den til den klikker på plass.

Legg alltid planker parallelt med den lengre siden av rommet. Start på venstre side av rommet, hvis mulig, og kjør plankene mot høyre vegg

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 15
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 15

Trinn 3. Skår og kutt den siste planken i rekken for å passe mot veggen

Når du kommer til den fjerne veggen, måler du hvor mye plass du har igjen. Du vil sannsynligvis ikke ha nok plass til en full planke. Mål avstanden ut på planken, skår den med en kniv, og bøy den for å bryte den til størrelse. Fest planken på rekken av planker, og tilpass den med krittretningslinjene.

Den siste planken i raden må være minst 15 cm lang. Hvis du ikke har nok plass, går du tilbake til den første planken i raden og kutter den ned for å gjøre endeplankene jevne

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 16
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 16

Trinn 4. Monter den neste raden med planker i sporene på den første raden

Start på venstre side av den første plankeraden. Plasser en annen planke under den første planken. Hold den opp skrått og skyv tungen inn i sporet på den første planken. Skyv den deretter ned for å feste den på plass.

Sporene på den andre plankeraden vil vende utover for å koble til neste rad. Alle påfølgende plankerader kobles på samme måte

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 17
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 17

Trinn 5. Koble de resterende plankene ved å feste de kortere endene først

Når du legger påfølgende planker, kobler du dem først til den forrige planken i raden. Hold planken vinkelrett, og fest den til den forrige planken. Sett deretter plankens tunge inn i sporet på planken over den. Når du kjenner planken låse på plass, senk den til bakken.

Sørg for at planker låses sammen som puslespillbrikker, ellers kommer de ut av justering når du går videre

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 18
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 18

Trinn 6. Vipp leddene i hver rad med 15 cm

Skjøtene er der plankene i hver rad henger sammen. Det er enkelt å stille opp leddene i hver rad, men dette svekker gulvet. Plasser gulvbordene i den andre raden, slik at leddene ikke er på linje med de i den første raden. Gjør dette for hver nye rad.

Fugene er den mest sårbare delen av gulvet, så svimlende ledd styrker forbindelsene mellom panelene. Det får også gulvet til å se bedre ut

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 19
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 19

Trinn 7. Bøy og bank på gulvet for å passe det under dørkarmer

Sylter eller dørkarmer stikker litt ut fra veggen, så de vil sannsynligvis strekke seg utover krittretningslinjene du laget. For å bøte på dette, bøy panelet oppover mot deg mens du skyver enden mot syltetøyet. Hold deretter en tappekloss mot plankens bakside og slå den med en hammer for å skyve planken på plass.

Du må kanskje kutte planker for å passe rundt dørkarmer, spesielt når plankene går vinkelrett på døråpningen

Installer vinylplankegulv på betong Trinn 20
Installer vinylplankegulv på betong Trinn 20

Trinn 8. Bytt ut tavlene når du er ferdig med å installere planker

Kontroller den gamle trimmen for å sikre at den ikke er sprukket eller råtner. Hvis det fortsatt er bra, er det trygt å bruke på veggen. Sett den opp slik at den er i flukt med veggen og vinylplankene. Spik gulvlistene til veggboltene med negler.

Installering av nye gulvlister er et annet prosjekt. Du må kjøpe nye brett, måle lengden på veggen og så platene passe over vinylen

Tips

  • Oppbevar vinylplankene i rommet i 48 timer for å tilpasse dem til romtemperaturen.
  • Åpne alle esker med vinylplanker samtidig. Bland plankene sammen slik at mønstrene på dem ser jevne ut over gulvet.

Anbefalt: