4 måter å installere en innebygd oppvaskmaskin på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å installere en innebygd oppvaskmaskin på
4 måter å installere en innebygd oppvaskmaskin på
Anonim

En innebygd oppvaskmaskin er laget for å passe sømløst under kjøkkenbenken og mellom de nedre skapene. Å installere en er en håndterlig gjør -det -selv -jobb, men du må nøye foreta nødvendige elektriske, vannforsynings- og avløpsledninger. Hvis den nye oppvaskmaskinen bruker tilkoblinger foran, skyv den på plass før du foretar de siste tilkoblingene. Hvis den bruker tilkoblinger bak, må du gjøre de siste tilkoblingene før du skyver den på plass. Uansett, følg apparatets installasjonsinstruksjoner nøye, slik at du kan takle de skitne oppvasken!

Trinn

Metode 1 av 4: Sette opp kabinettet og verktøyene

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 1
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 1

Trinn 1. Evaluer den tiltenkte skapplassen for din valgte oppvaskmaskin

Innebygde oppvaskmaskiner er vanligvis designet for å passe inn i et standard skap med en bredde på 61 cm i USA-og plasseres rett ved siden av vasken. Bekreft at det tiltenkte installasjonsområdet passer til kravene til din valgte oppvaskmaskin; ellers må du gjøre potensielt kostbare justeringer av skapoppsettet ditt.

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 2
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 2

Trinn 2. Bor hull i oppvaskmaskinens side av vasken, om nødvendig

Hvis du installerer en oppvaskmaskin for første gang i det valgte rommet, må du bore 3 hull gjennom skapets side for oppvaskmaskinens elektriske ledninger, vanninntak og avløpsrør. Hvis du bytter oppvaskmaskin, kan du vanligvis gjenbruke de eksisterende hullene som fører inn i vasken.

  • Hvis du borer nye hull, se håndboken til den nye oppvaskmaskinen for å finne plasseringen og diameteren på hullene. Bruk en boremaskin med en hullsag for å kutte hullene.
  • Hvis de elektriske ledningene til oppvaskmaskinen ikke løper inn i vasken, trenger du bare å bore 2 hull.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 3
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 3

Trinn 3. Kontroller at strømmen er slått av for eventuelle elektriske ledninger til oppvaskmaskinen

Hvis du bytter ut en oppvaskmaskin som du allerede har fjernet, må du sjekke hjemmets elektriske panel for å sikre at ledningen som går til oppvaskmaskinen ikke har strøm. I de fleste moderne paneler er det bare å snu den passende merkede bryteren til av -stillingen.

  • Med mindre du er helt sikker på dine evner, kan du leie en profesjonell elektriker for å drive nye ledninger som trengs for oppvaskmaskininstallasjonen.
  • For ekstra sikkerhet om at bestemte elektriske ledninger ikke er "varme" (elektrifiserte), kjøp en nåværende tester på et hjemmesenter. Noen modeller krever at du berører hver ledning for å teste dem, mens andre bare krever at du holder testeren nær ledningene.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 4
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 4

Trinn 4. Planlegg installasjonsstrategien basert på plasseringen av oppvaskmaskinens tilkoblinger

Mange oppvaskmaskiner, spesielt nyere modeller, gjør tilkoblingene for elektriske, vann- og avløpsledninger nederst på apparatet. Andre, inkludert noen nyere modeller, gjør imidlertid tilkoblingene på baksiden av apparatet. Les håndboken for å finne ut hva som er tilfelle for oppvaskmaskinen din, fordi det vil påvirke hvordan du installerer apparatet.

For en oppvaskmaskin med tilkoblinger foran må du skyve apparatet på plass før du avslutter tilkoblingene. For en oppvaskmaskin med bakre tilkobling må du fullføre tilkoblingene før du skyver apparatet på plass

Metode 2 av 4: Koble til linjer i vaskkabinettet

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 5
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 5

Trinn 1. Slå av varmtvannstilførselsledningen i vasken

Oppvaskmaskiner kobles vanligvis til varmtvannsforsyningsledningen under kjøkkenvasken. Nå inn i vasken og drei avstengingsventilen for varmtvannet med klokken, og åpne deretter kranen for å la overflødig vann renne ut.

Noen oppvaskmaskinmodeller kan i stedet kobles til kaldtvannsforsyningsledningen, men varmtvannsledningen er vanligvis det foretrukne alternativet. Se produkthåndboken for avklaring

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 6
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 6

Trinn 2. Koble oppvaskmaskinens vannledning til varmtvannsledningen

Hvis det var en oppkobling til oppvaskmaskinen tidligere, er det sannsynligvis en dobbel utløpsventil koblet til varmtvannsledningen under vasken. Det ene uttaket kobles til kranen, mens det andre er for oppvaskmaskinens forsyningsledning. Kjør trådforseglingstape (ofte kalt teflonbånd) med klokken over trådene på det åpne uttaket, stram tilførselsledningen på utløpet for hånd, og bruk deretter en skiftenøkkel til å stramme tilførselsledningen en kvart til en halv omdreining.

  • Hvis det ikke allerede er en dobbel utløpsventil på plass, må du installere en. Koble tilførselsledningen til kranen, og fest deretter den doble utløpsventilen til både varmtvannsledningen og kranens tilførselsledning. Bruk trådforseglingstape, stram hver tilkobling for hånd, og gi en kvart til en halv omdreining med skiftenøkkelen.
  • Ikke koble den andre enden av vannledningen til oppvaskmaskinen ennå.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 7
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 7

Trinn 3. Installer en oppvaskmaskin på baksiden av vasken i avløpsrøret hvis det ikke allerede er det

Hvis det tidligere var en oppvaskmaskin som var tilkoblet, eller hvis vasken din var rørlagt med den hensikt å koble til en oppvaskmaskin, vil det allerede være en oppvaskmaskin på baksiden. Det er en kort rørstubbe som er mindre i diameter enn hovedavløpsrøret som den stikker ut fra. Ellers må du legge til en.

For å installere et oppvaskmaskinhale, må du først løsne og koble fra P-fellen på avløpsrøret-du kan gjøre dette med bare hendene hvis røret er laget av PVC. Kjøp en ny P-felle-seksjon som inkluderer en oppvaskmaskin, og koble den på plass-nok en gang er håndstramming tilstrekkelig for PVC

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 8
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 8

Trinn 4. Fest avløpsledningen til oppvaskmaskinen til bakstykket under vasken

Skyv den ene enden av den fleksible avløpsledningen godt over det tøffe oppvaskmaskinens bakstykke. Bruk en skrutrekker til å stramme slangeklemmen som er montert på enden av avløpsledningen-dette vil sikre at avløpsledningen ikke glir av bakstykket.

Ikke koble den andre enden av avløpsledningen til oppvaskmaskinen ennå

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 9
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 9

Trinn 5. Fest avløpsrøret under vasken, slik at det er hevet over bakstykket

Vikle et stykke rørleggerbånd rundt avløpsrøret og fest stroppen nær toppen av skapet med en skrue eller spiker. Dette vil skape en oppadgående bue i avløpsrøret som stiger over bakstykket. Denne buen forhindrer dreneringsvann fra å komme opp i oppvaskmaskinen.

Alternativt kan din lokale byggekode kreve bruk av et luftgap for å forhindre sikkerhetskopiering. Dette er en mer komplisert prosedyre som best kan overlates til en profesjonell rørlegger

Metode 3 av 4: Flytte oppvaskmaskinen på plass

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 10
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 10

Trinn 1. Fest ledningene slik at de går under midten av apparatet

For en oppvaskmaskin med tilkoblinger foran, kjører du vannet, avløpet og de elektriske ledningene langs gulvet fra baksiden av oppvaskmaskinskapet til fronten, sentrert under apparatet. Sørg for at hver linje strekker seg omtrent 15 cm utover der fronten på oppvaskmaskinen vil havne, og bruk tape for å feste linene til gulvet under der apparatet skal være.

For en oppvaskmaskin med bakre tilkobling, ikke fest strømledningen til gulvet. Sørg i stedet for at hver av dem er lang nok til at du kan feste dem bak i oppvaskmaskinen før du skyver den til sin endelige posisjon i skaprommet

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 11
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 11

Trinn 2. Juster føttene til oppvaskmaskinen for å sette den i riktig høyde for benkeplaten

Innebygde oppvaskmaskiner er designet for å passe fint under kjøkkenbenken, hvis bunn vanligvis er 88 cm fra gulvet i USA Bruk de justerbare føttene på oppvaskmaskinen for å finjustere høyden på enheten, men la et lite mellomrom-som anbefalt av produsenten-slik at du kan feste oppvaskmaskinen til undersiden av benken.

  • Drei føttene mot klokken for å øke høyden og med klokken for å redusere den.
  • I USA er nederste kjøkkenskap generelt standardisert til 88,5 cm høye, slik at arbeidsflaten på benkeplaten vil være omtrent 91 cm fra gulvet.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 12
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 12

Trinn 3. Skyv oppvaskmaskinen på plass og finjuster høyden og posisjonen

Skyv, vri og manøvrer det omfangsrike apparatet inn i skaprommet til oppvaskmaskinens front er i flukt med fronten på skapene rundt. Når den er på plass, må du kontrollere at enheten er på nivå med undersiden av benkeplaten og i riktig høyde. Bruk de fremre føttene til å gjøre små justeringer etter behov.

  • Sørg for å skyve oppvaskmaskinen over verktøylinjene som er tapet til gulvet. Hvis du har sentrert dem bakfra og foran i skapbrønnen, bør de ikke være i veien for apparatets føtter.
  • Husk at du må fullføre tilkoblingen til verktøyet før du installerer oppvaskmaskinen hvis du har en bakre tilkoblingsmodell.

Metode 4 av 4: Fullføring av tilkoblinger og installasjon

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 13
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 13

Trinn 1. Koble vannforsyningsledningen til oppvaskmaskinen

Bruk produktguiden til å finne tilkoblingen til vannforsyningen nederst foran på apparatet. Fest trådforseglingstape (teflon) rundt vanninnløpstilkoblingen, og stram deretter en vinkel albue til innløpet for hånd og med en kvart omdreining av en skiftenøkkel. Fest teipen og stram tilkoblingen mellom rettvinklet albue og vannforsyningsledningen på samme måte.

  • Den rette vinkelbuen forhindrer at vannforsyningsledningen stikker utover fra oppvaskmaskinens forside. Du kan få en med oppvaskmaskinen, eller du må kjøpe en fra en hjemmebutikk, sjekk hvor andre rørleggerartikler for oppvaskmaskiner selges.
  • Installasjonen er den samme med en oppvaskmaskin på baksiden, annet enn stedet.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 14
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 14

Trinn 2. Fest avløpsledningen til apparatet med en slangeklemme

Finn den riktige tilkoblingsstubben for avløpsledningen, og trykk deretter det fleksible røret over stubben. Bruk en skrutrekker til å vri skruen og stram slangeklemmen som er på enden av avløpsrøret.

Nok en gang er denne prosessen (annet enn stedet) den samme med oppvaskmaskin foran og bak

Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 15
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 15

Trinn 3. Koble de elektriske ledningene til oppvaskmaskinen

Bekreft en gang til at strømmen til strømledningen er slått av, og før deretter ledningen inn i oppvaskmaskinens merkede elektriske boks. Også her er prosessen (men ikke plasseringen) den samme for enheter som er koblet til foran og bak, så sjekk brukerhåndboken hvis du trenger hjelp til å finne boksen. Noen oppvaskmaskiner kan settes opp slik at du enkelt kan feste ledningene på innsiden av linjen. Hvis ikke, gjør du følgende:

  • Fest den svarte (varme) ledningen til den svarte ledningen i esken ved å vri dem sammen med en elektrisk trådmutter.
  • Fest den hvite (nøytrale) ledningen til den hvite ledningen i esken med en annen trådmutter.
  • Fest jordledningen (vanligvis grønn) godt rundt jordskruen i den elektriske boksen, og stram deretter skruen over den viklede ledningen.
  • Sett de sikre tilkoblingene i oppvaskmaskinens elektriske boks og lukk den. Den kan ha skruer for å holde den godt lukket.
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 16
Installer en innebygd oppvaskmaskin Trinn 16

Trinn 4. Fest oppvaskmaskinen til skapet med de medfølgende klippene

Kontroller en siste gang at apparatet er jevnt, og på riktig sted, og fest deretter festebrakettene på toppen av oppvaskmaskinen til undersiden av benken. Merk flekkene for skruene, forbor pilothull i undersiden av benkeplaten, og bruk en skrutrekker til å vri skruene på plass.

  • Hvis du har benkeplater av stein eller solid overflate, sjekk oppvaskmaskinens produsentens instruksjoner for å sikre at enheten er på plass.
  • Nå er du klar til å slå på vannet og strømmen, se etter lekkasjer, og kjør den innebygde oppvaskmaskinen hvis du lekkasjer!

Anbefalt: