3 måter å rengjøre anodisert aluminium

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre anodisert aluminium
3 måter å rengjøre anodisert aluminium
Anonim

Selv om anodisering av aluminium skaper en veldig hard overflate, kan du faktisk skade det ganske enkelt hvis du bruker et hardt rengjøringsmiddel på det. På dagligdagse aluminiumsflater, bruk et skånsomt rengjøringsmiddel og prøv å holde slipende svamper til et minimum. Det samme gjelder anodiserte aluminiumsgryter: du må bruke et skånsomt rengjøringsmiddel på dem for å få dem til å se ut som nye.

Trinn

Metode 1 av 3: Skrubbing av anodisert aluminium

Rengjør anodisert aluminium Trinn 1
Rengjør anodisert aluminium Trinn 1

Trinn 1. Velg et nøytralt rengjøringsmiddel

De beste rengjøringsmidlene for anodisert aluminium er i pH -området seks til åtte. Seven er nøytral (i motsetning til sur eller alkalisk), så du vil ha rengjøringsmidler som er nær nøytrale. Alt for surt eller for grunnleggende kan skade overflaten.

  • Unngå rengjøringsmidler med klor.
  • Oppvasksåpe eller Bar Keepers Friend er et godt valg.
  • Selv om du kan strebe etter natron som et enkelt og naturlig rengjøringsmiddel, er det ikke et godt valg for anodisert aluminium, ettersom det er på grunnsiden av pH -skalaen. Det kan ende opp med å skade metallet, som du ikke vil ha. Imidlertid er det motsatte også sant: sure rengjøringsmidler er heller ikke gode. I utgangspunktet ikke bruk noe for hardt på anodisert aluminium.
Rengjør anodisert aluminium Trinn 2
Rengjør anodisert aluminium Trinn 2

Trinn 2. Test rengjøringsmiddel på et lite synlig område

Før du bruker rengjøringsmidlet på hele området, kan du prøve det på et område som ikke kan sees godt. Pass på at rengjøringsmidlet ikke flekker eller skader det anodiserte aluminiumet før du bruker det til å rengjøre resten av aluminiumet.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 3
Rengjør anodisert aluminium Trinn 3

Trinn 3. Bruk litt slitasje om nødvendig

En svamp med litt slitasje kan hjelpe til med å rense den tøffe overflaten av anodisert aluminium. Hold deg imidlertid til noe med milde slipende egenskaper, for eksempel en skrubbete svamp, ikke en stålullskrubber. Hvis det bare er lett skittent, må du holde deg til en ren fille eller vaskeklut.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 4
Rengjør anodisert aluminium Trinn 4

Trinn 4. Skrubb den ned

Skrub området med såpe og vann, med fokus på spesielt skitne områder. Start med et mindre slipende verktøy, for eksempel en ren fille eller vaskeklut. Hvis det ikke fungerer, bruk den skrubbe siden av en svamp for å rengjøre den. Gni metallet i kornet.

Hvis du vasker en anodisert aluminiumsgryte, må du alltid vaske den for hånd. Den skal ikke gå i oppvaskmaskinen. Du må heller aldri dyppe en varm gryte i vann, da den kan forvrenges

Metode 2 av 3: Skylling og tørking av anodisert aluminium

Rengjør anodisert aluminium Trinn 5
Rengjør anodisert aluminium Trinn 5

Trinn 1. Skyll metallet grundig

Når aluminiumet er rent, vask det av til overflaten er fri for rester. Eventuelle rester på aluminiumet kan skade det. Dette trinnet er spesielt viktig hvis du brukte noen form for hard rengjøringsmiddel. Det må fjernes fra overflaten.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 6
Rengjør anodisert aluminium Trinn 6

Trinn 2. Flytt fra topp til bunn

Når du skyller, er det viktig å begynne på toppen og jobbe deg ned. På den måten skyller du ikke rester tilbake til et område du allerede har renset. Det er mer effektivt og bedre for metallet generelt.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 7
Rengjør anodisert aluminium Trinn 7

Trinn 3. Tørk av området

Hvis det er mulig, tørk metallet av med en klut for å forhindre flekker og flekker. I tillegg kan du bruke en klut for å fjerne eventuelle rester. Men hvis området er for stort, kan du bare la det tørke av seg selv. Hvis du merker striper, bruker du en klut på den for å fjerne stripen.

Metode 3 av 3: Vedlikeholde anodisert aluminium

Rengjør anodisert aluminium Trinn 8
Rengjør anodisert aluminium Trinn 8

Trinn 1. Buff ut gni merker med en slipepute

Hvis du har gni merker på overflaten, kan du prøve å bruke en litt slipende pute (som en slipende svamp) på den. Det skal fjerne mindre gnidningsmerker på overflaten, slik at det ser pent ut igjen.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 9
Rengjør anodisert aluminium Trinn 9

Trinn 2. Vurder ombehandling med voks

Hvis aluminiumet ditt hadde et ekstra belegg, for eksempel bivoks, kan det være fordelaktig å påføre et lag på nytt etter rengjøring. Du må sannsynligvis smelte bivoks først, deretter bruke den med en fille og gni den inn i metallet.

Rengjør anodisert aluminium Trinn 10
Rengjør anodisert aluminium Trinn 10

Trinn 3. Påfør andre typer beskyttende belegg

Du kan bruke andre beskyttende belegg for å forsegle aluminiumet ditt, påført på forskjellige måter. For eksempel kan du male på et beskyttende belegg og la det jevne seg ut alene mens du går. Du kan også bruke sprit eller et hvilket som helst antall sprayprodukter som er ment for å forsegle anodisert aluminium.

Anbefalt: