Hvordan holde maur utenfor peoner: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde maur utenfor peoner: 9 trinn (med bilder)
Hvordan holde maur utenfor peoner: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Peoner er en populær hageplante på grunn av sine store, velduftende blomster. Et vanlig problem som piondyrkerne står overfor, er imidlertid maurens forsamling på blomstene. Peonknopper skiller ut en saft som er rik på karbohydrater, og mauren lever av dette stoffet. Forholdet mellom maur og pioner er så langvarig at man lenge trodde at maurene på en eller annen måte var nødvendige for at pionblomstene skulle åpne seg. Denne troen er imidlertid usann, så det er ingen skade i å prøve å holde maur fra peonbusker i hagen din eller kutte peoner i hjemmet ditt.

Trinn

Metode 1 av 2: Hold maur borte fra peonbusker

Hold maur utenfor peoner Trinn 1
Hold maur utenfor peoner Trinn 1

Trinn 1. Spray peoner med vann for en umiddelbar løsning

For midlertidig å bli kvitt utseendet til en maurangrep, spray pionbuskene med en sterk vannstrøm. Dette vil drepe maurene på buskene, men vil ikke permanent stoppe flere maur fra å komme på pioner.

Hold maur utenfor peoner Trinn 2
Hold maur utenfor peoner Trinn 2

Trinn 2. Spray peonene med insektmiddel for en mer langvarig løsning

Finn en insektdrepende såpespray, og sørg for at produsenten spesifikt sier at produktet er effektivt mot maur. Påfør insektmiddelet i henhold til produsentens anvisninger, vanligvis 2-3 ganger i uken i 2 uker.

Denne metoden vil generelt ikke være akseptabel hvis du er forpliktet til å dyrke organisk hage eller ikke vil skade de gunstige insektene som hjelper plantene med pollinering

Hold maur utenfor peoner Trinn 3
Hold maur utenfor peoner Trinn 3

Trinn 3. Behandle pionbuskene dine med et naturlig mauravstøtende middel for å unngå å bruke insektmiddel

Bland 2 til 3 ss (30 til 44 ml) peppermynteolje med 0,95 l vann i en sprayflaske for å skape et naturlig avskrekkende middel. Spray blandingen på stilkene til peonene og rundt buskene for å holde maur unna.

I stedet for peppermynteolje kan du også bruke 2 til 3 ss (30 til 44 ml) cayennepepper eller finhakket hvitløk. Bland en av disse med 0,95 l vann og spray peonbuskene med løsningen. Eller prøv en 1 del eplecidereddik, 1 del vannoppløsning

Hold maur utenfor peoner Trinn 4
Hold maur utenfor peoner Trinn 4

Trinn 4. Unngå at maurene klatrer på plantestammen ved hjelp av en hjemmelaget maurfelle

Hvis målet ditt er å holde maurene fra peonene hele tiden, kan du lage en enkel maurfelle ved hjelp av papir og vaselin. Klipp en sirkel med en bredde på omtrent 15 cm ut av et stykke papir. Lag et rett kutt fra ytterkanten til midten av sirkelen, og kutt deretter ut en liten sirkel i midten av papirsirkelen. Smør den ene siden av papirkretsen med vaselin. Deretter plasserer du sirkelen rundt stilken på din peonplante, med plantens stilk i midten av sirkelen.

  • Hvis vaselin vender opp, vil eventuelle maur som prøver å klatre anlegget sette seg fast i den.
  • Du kan også kjøpe kommersielle maurfeller for å drepe hele maurkolonien.
Hold maur utenfor peoner Trinn 5
Hold maur utenfor peoner Trinn 5

Trinn 5. Komplement peonplantingene dine med mauravvisende planter

En annen måte du kan avskrekke maur fra å komme på pioner er ved å plante mauravvisende planter i nærheten. Noen vanlige planter som har en tendens til å avvise maur, er pelargoner, mynte, hvitløk og calendula.

Metode 2 av 2: Holde maur utenfor avskårne peoner

Hold maur utenfor peoner Trinn 6
Hold maur utenfor peoner Trinn 6

Trinn 1. Skjær og skyll peonene når knoppene er på “marshmallow -stadiet

”Peonknopper som viser noen av kronbladene og er myke når du klemmer dem forsiktig, som en marshmallow, er klare til å skjære. Før du tar knoppene inn, skyll dem i kaldt vann for å bli kvitt maur. Legg stilkene i en vase slik at blomstene blomstrer.

For enda mer effektiv fjerning av maurene, kan du legge til noen dråper oppvaskmiddel i vannet. En mild såpevann vil ikke skade blomstene

Hold maur utenfor peoner Trinn 7
Hold maur utenfor peoner Trinn 7

Trinn 2. Rist fullblomstrede peoner forsiktig før du tar dem inn

Hvis du kutter en fullblomstret peon av en busk for å ta den med, holder du den opp ned og rister den forsiktig en eller to ganger. Se etter maur som fremdeles kan være i kronbladene og sveip dem bort med fingrene.

Du kan også skylle peonblomster i et kaldt bad

Hold maur utenfor peoner Trinn 8
Hold maur utenfor peoner Trinn 8

Trinn 3. Hold maur unna blomstringen med honning og boraks

Lag en maurefelle ved å blande en løsning av 1 spiseskje (15 ml) honning, 1 spiseskje (15 ml) varmt vann og 1 spiseskje (26 gram) boraks. Spred blandingen på en flat overflate som et stykke papir eller et notatkort og legg det nær blomstene. Maur vil bli tiltrukket av honningen, men dør av å spise boraks.

Denne løsningen er ikke trygg for husholdninger med barn eller kjæledyr, da den er giftig ved svelging

Hold maur utenfor peoner Trinn 9
Hold maur utenfor peoner Trinn 9

Trinn 4. Dryss blomstene med kanel for naturlig avvisning av maur

Maur har en aversjon mot kanel, så hvis du ikke har noe imot at blomstene dine lukter som krydderet, dryss en liten mengde på knoppene eller kronbladene. Du kan også prøve å plassere en kanelstang i nærheten av peonene.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Tenk på at maurene og peonene ganske enkelt lever i harmoni. Mesteparten av tiden ødelegger maur ikke peonen, de spiser bare fra nektaren.
  • Unngå å plante peoner i nærheten av huset ditt, spesielt i nærheten av kjøkkenet ditt. Maurene på blomstene kan da lettere finne veien inn i hjemmet ditt.

Anbefalt: