Hvordan holde mus utenfor bilen: 5 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde mus utenfor bilen: 5 trinn (med bilder)
Hvordan holde mus utenfor bilen: 5 trinn (med bilder)
Anonim

Mus: Jordens svøpe, eller i det minste blant de ti beste. De er altetende, men i motsetning til andre altetende finner de ledninger til biler spesielt deilige. Mus kan tygge gjennom ledninger i bilens mest utilgjengelige rekkevidder, noe som gir dyre reparasjoner. De lager også et fryktelig ekkelt rot. Vi har alle hørt om gadgets, tips og triks som er ment å avskrekke disse små demonene, men de fungerer sjelden (om noen gang). Denne artikkelen vil hjelpe deg med å forhindre noen av de elendige og kostbare reparasjonene ved å gjøre bilen din litt mindre ønskelig.

Trinn

Hold musene utenfor bilen din Trinn 1
Hold musene utenfor bilen din Trinn 1

Trinn 1. Rengjør bilen grundig

Du må begynne å tenke som fienden din - og alt de vil ha er mat og et varmt, tørt sted å slappe av. Når du slipper bare en fransk yngel mellom setet og konsollen, har du i utgangspunktet sendt en gravert invitasjon til nærmeste gnagerbestand. Rydd opp den stygge bilen. Støvsug teppet og bruk varmt vann med et mildt vaskemiddel for å skrubbe det, etter å ha testet et lite område for fargeegenskaper. Bruk deretter et vått/tørt vakuum for å trekke ut vannet. Hvis du ikke har en, gni med tørre håndklær og la den lufttørke. Rengjør også setene, men vær forsiktig - de holder kanskje ikke det samme misbruket som teppet.

Hold musene utenfor bilen din Trinn 2
Hold musene utenfor bilen din Trinn 2

Trinn 2. Fjern søppel i bagasjerommet

Avfall er kanskje ikke et ord, men det er fortsatt et must. Bagasjerommet må være tomt og rent. Hvis det er juli, trenger du ikke en tung vinterjakke der inne. Hvis du drar noen av barnas leker til Goodwill - gjør det - og få dem ut derfra. Og for himlens skyld, ikke la noen form for "hekkende" materiale ligge der: papp, avis, strøk, høy. (Hvorfor har du til og med høy i bagasjerommet?)

Hold musene utenfor bilen din Trinn 3
Hold musene utenfor bilen din Trinn 3

Trinn 3. Kontroller under hetten

Dette er viktig og enklere enn du kanskje tror. Mus elsker motorrommet, spesielt luftfilteret, kaldt luftinntak, luftventiler og hette. Det er også her de fleste av dine deilige ledninger som de skal tygge ligger. Du vil sørge for at luftfilteret og slangene er fri for ting mus kan ha lagret (mat og hekkemateriale). Få en lommelykt og se i de vanskelig tilgjengelige områdene rundt motoren også etter tegn på angrep. Hvis du parkerer inne, må du la hetten dukke opp av og til, slik at mus ikke får sitt hjem der inne. Det ville være enda bedre å fortsette og rengjøre motoren eller få den profesjonelt damprenset for å sikre at alle musens "bevis" er fjernet.

Hold musene utenfor bilen din Trinn 4
Hold musene utenfor bilen din Trinn 4

Trinn 4. Rengjør parkeringsområdet

I dette trinnet utvider du i utgangspunktet din rene sone fra bilen utover. Det er virkelig her problemene dine kommer fra. Mange parkerer i hjemmelagringsområder, som er musekvivalenten til Utopia. Bli kvitt alt rotet. Ikke la noe mykt, varmt eller som kan brukes som isolasjon (papp og papir) bli eksponert. Bruk gummikar til å lagre ting, spesielt dyrefoder. Hvis du parkerer ved siden av en gammel bod eller låve, kan du enten flytte til et nytt sted eller bulldose den rottereden til bakken. Mindre rot betyr mindre hotellplass for gnagere, og færre ting betyr mindre gratis møbler. Det gjør i utgangspunktet naboens hus mer tiltalende.

Hold musene utenfor bilen din Trinn 5
Hold musene utenfor bilen din Trinn 5

Trinn 5. Utrydd mus med ekstreme fordommer

Nå er det ikke på tide å bli myk. Du gjør sannsynligvis boliglån, bilbetalinger, forsikringer og så videre. Mens du betaler ut nesen, søppel de musene dine og ler av deg. Ta kampen til dem. Hopp over alle giftene, levende feller, limbrett (som sannsynligvis er den mest umenneskelige fellen som noen gang er funnet) og gå med de pålitelige gamle fjærbelastede musefellene. De er billige, effektive, engangsbruk og garanterer praktisk talt umiddelbar død. Dette er mye bedre enn å forgifte en mus og få den til å hjemsøke deg med sin råtnende stank de neste seks månedene. Sett dem på og rundt deg parkeringsplassen, utilgjengelig for barn og kjæledyr (ikke bekymre deg, musene dine kan komme til dem). Agn dem med peanøttsmør. Hvis du har en alvorlig angrep, kan du til og med sette feller på avisen i bagasjerommet og på gulvbordene i bilen din - bare ikke glem dem!

Anbefalt: