3 måter å installere en kjæledyrdør eller hundedør

Innholdsfortegnelse:

3 måter å installere en kjæledyrdør eller hundedør
3 måter å installere en kjæledyrdør eller hundedør
Anonim

Det er mange kjæledyrdør- og hundedørsprodukter som gjør at hunden eller katten din kan gå inn og ut av huset ditt uten at du trenger å åpne døren hele tiden. Denne artikkelen fokuserer på installasjon av en hundedør eller kjæledyrdør i skjermdøren. Hvis du har en liten hund eller katt, kan disse enkle dørene fungere godt, og installasjonen er ganske enkel, forutsatt at du er forsiktig.

Trinn

Metode 1 av 3: Montering i tredører

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 1
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 1

Trinn 1. Skaff deg de nødvendige verktøyene og kjøredørdelene i riktig størrelse

Kjæledyrsdører selges i de fleste utsalgssteder i forskjellige størrelser for forskjellige dyr og forskjellige dørrom. Vanligvis vil de være relativt enkle å installere, bestående av bare noen få deler og et papir av plastmal for å markere hullet du vil skjære gjennom døren. Annet enn selve kjæledyrdørsettet, for å gjøre jobben riktig, trenger du også:

  • Snekkernivå
  • Blyant- eller Sharpie -markør
  • Bor og en halv tommers bor
  • Stikksag
  • Skrujern
  • Maskeringstape
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 2
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 2

Trinn 2. Spor malen på døren

Bestem hvor på døren du vil at åpningen skal være, og fest malen på døren på det stedet. Den må være lav nok til bakken til at dyret kan komme gjennom den, så kortere enn kjæledyrets ben. For det meste vil kjæledyrdører være lave og til siden motsatt dørhåndtaket, selv om det i stor grad avhenger av hva som er på den andre siden av døren og hvordan du vil at kjæledyrdøren skal se ut.

Bruk malertape for å feste malen til døren på ønsket sted, og bruk nivået ditt for å sikre at døren er rett og skyller med resten av døren. Bruk blyanten eller markøren til å spore rundt malen for å lage formen du vil klippe ut for å få plass til døren. Fjern malen og kast den

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 3
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 3

Trinn 3. Bor et hull i hvert hjørne

For å komme i gang med kuttet, bor helt gjennom døren i hvert hjørne av omrisset, ved å bruke en halv tommers borekrone. Du vil at hullet skal være stort nok til å manøvrere puslespillet ditt og kutte ut plassen du skisserte med malen.

I noen tilfeller må du kanskje fjerne døren helt fra hengslet for å kutte den ordentlig, avhengig av plassen og manøvrerbarheten du trenger. I så fall må du fjerne hengslene fra døren og legge den ut på noen saghester, sannsynligvis for å gjøre kuttet. Mesteparten av tiden bør du kunne la døren stå på hengslene

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 4
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 4

Trinn 4. Sett inn stikksagen i nedre venstre hjørne

Hvis du er høyrehendt, er den enkleste måten å gjøre kuttet vanligvis å starte nederst til venstre og jobbe mot klokken, gå fra borehullet til borehullet. Sett stikket i nederste venstre hull og slå det på.

Begynn å skjære tvers over bunnen, gå sakte og så jevnt som mulig, fra venstre til høyre. Ikke senk farten så mye at du begynner å svi veden. Hold den i bevegelse i et behagelig tempo, men ikke gå så fort du maser ned motoren. La sagen gjøre jobben

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 5
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 5

Trinn 5. Fortsett å skjære ut omrisset

Fortsett å kutte til du kommer til neste hull du boret i nedre høyre hjørne. Vri sagen opp og skjær vertikalt, og kutt deretter tilbake til venstre og ned til du har fjernet treverket i omrisset. Med det riktige verktøyet skal det være et blunk, og du skal sitte igjen med et pent, pent, rent hull for døren.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 6
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 6

Trinn 6. Sandwich de to halvdelene av kjæledyrdøren gjennom hullet

De fleste kjæledyrdører bør ha en liten hylle som du kan sette gjennom hullet, og et deksel som festes til den, slik at døren sitter godt fast i hullet. Forsiden av dørkarmen skal ha en plastklaff som henger ned, som dekker hullet og holder døren "lukket". På baksiden skal dekselet ha fire hull rundt omkretsen, som du vil feste de to sidene med de medfølgende skruene.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 7
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 7

Trinn 7. Bruk de medfølgende skruene til å fikse døren i hullet

Etter å ha smelt rammestykkene til kjæledyrdøren inn i hullet som følger med, sett inn skruene en om gangen, stram dem løst med fingrene, før du går tilbake for å stramme dem. Jobb deg rundt, stram hver skrue fire eller fem omdreininger om gangen, for å klemme de to delene godt sammen. Fortsett å jobbe til de er stramme og døren ikke skal rive rundt.

Metode 2 av 3: Montering i metalldører

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 8
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 8

Trinn 1. Fjern døren fra hengslene og legg den ut

Prosessen for å kutte en kjæledyrdør til en metalldør er i hovedsak nøyaktig den samme som for en tredør, bortsett fra verktøyene du trenger. Det vil ta mye mer strøm for å skjære gjennom en sikkerhetsdør av stål eller en annen metalldør. Fordi du må få riktig vinkel på den og være trygg, er det bedre å fjerne døren og legge den ut i en flat posisjon.

Fjern pinnene fra hvert av hengslene i døren ved å fjerne hetten og trykke forsiktig ut pinnen. Trekk døren fri og legg den ut på to saghester plassert en fot eller to fra toppen og bunnen av døren

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 9
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 9

Trinn 2. Spor malen på døren på ønsket sted

På samme måte som på en tredør, bruk nivået ditt til å plassere malen rett på døren hvor du vil at den skal plasseres. Tape den på og spor den med markøren din, fjern deretter malen og kast den.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 10
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 10

Trinn 3. Skjær hull med en kraftig boremotor

For å komme i gang med kuttene dine, bruk en kraftig bor for å starte hullene i hvert hjørne av malen som før. Med en metalldør er det en bedre idé å starte med en liten borekrone, omtrent en kvart tomme eller så, og lage et pilothull for å åpne et mellomrom for det større halvtommers hullet.

Etter at du har gått rundt og boret et pilothull i hvert hjørne, legger du en større borekrone i boret og går tilbake for å åpne et mellomrom på en halv tomme

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 11
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 11

Trinn 4. Bruk en stiksag av kommersiell kvalitet

Du trenger en kraftig sag for å skjære gjennom metallet, samt ekstrem forsiktighet. Sørg for at du har et tungt blad i sagen, og at du går sakte, slik at du ikke klikker på bladet mens du foretar konturer. Gå akkurat som du ville gjennom en tredør, som starter i nedre venstre hjørne og jobber deg rundt fra hjørnehull til hjørnehull.

Du må sannsynligvis hamre ut kuttet etter at du har kjørt sagen rundt den. Noen få kraner bør gjøre det, og det løse metallet skal lett falle ut

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 12
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 12

Trinn 5. Rydd opp kantene med en fil

Etter å ha kuttet gjennom metallet, er det sannsynlig at kantene vil være noe grove med grater og små metallskår. Det er en god idé å bruke en fil og rydde opp i kantene for å sikre at kjæledyrdøren passer trygt og trygt inn, og for å sikre at du eller kjæledyret ikke får tak i skarpe metallstykker mens du jobber. Fil av spesielt store grater for å skape en jevn kant.

Du trenger ikke å være militant, bare forsiktig fjerne eventuelle store grater du merker fra kuttene dine med sagen. Ikke gå rundt så mye at du gjør hullet større

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 13
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 13

Trinn 6. Monter døren som angitt

Etter at hullet er laget, vil installasjonen av kjæledyrdøren være nøyaktig det samme. Fest begge sider i hullet, smør dem sammen og fest dem på plass med skruer. Stram dem hver for hånd, en om gangen, og jobb deg deretter tilbake rundt skruene og stram dem til døren er sikker og ikke jiggler i rommet.

Metode 3 av 3: Installering i skjermdører

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 14
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 14

Trinn 1. Merk hvor døren skal gå med tape

Ta litt maskeringstape og merk ønsket plassering ved å lime tape i en "X" -form rett på skjermdøren før du fjerner noe. Dette forhindrer at du får ut skjermdøren og ved et uhell installerer hundedøren eller kjæledyrdøren på toppen i stedet for på undersiden!

Kjæledyrsdører eller hundedører som monteres i skyvedøren, er vanligvis installert i nedre venstre eller høyre hjørne av skjermdøren, avhengig av hvordan terrassedøren din åpnes

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 15
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 15

Trinn 2. Fjern skjermdøren og legg den flat på bakken

Ta et gammelt rektangulært stykke kryssfiner eller sponplater, litt større enn størrelsen på kjæledyrdøren eller hundedøren, og legg det under skjermdøren, rett bak stedet du merket med malertape. Du må hamre på dette brettet, så sørg for at det er flatt og sikkert.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 16
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 16

Trinn 3. Sandwich skjermen mellom dørhalvdelene

Ta de to halvdelene av kjæledyrdøren eller hundedøren og legg den ene halvdelen bak skjermdøren og på toppen av treverket ditt. Du må kanskje legge flere treplater bak skjermdøren for å få kjæledyrdøren klemt mellom skjermen og treverket, slik at den ikke beveger seg lett. Juster forsiktig kjæledyrdøren eller hundedørkarmen slik at den er akkurat der du vil ha den. Sjekk produsentens instruksjoner for å se at den ikke er opp ned eller at du har feil halvdel på plass. Noen kjæledyrdører har låser som må være tilgjengelige fra innsiden av skjermdøren. Sjekk dette nå.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 17
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 17

Trinn 4. Skjær gjennom skjermen

Når kjæledyrdøren eller hundedøren er på plass, er det vanligvis et spor i midten av kjæledyrdørkarmen for å styre verktøykniven mens du skjærer vekk skjermen for å åpne døren. Sørg for at kjæledyrdørkarmen er sikker før du kutter, og sørg for at du skjærer i riktig spor i henhold til produsentens instruksjoner.

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 18
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 18

Trinn 5. Hammer dørhalvdelene sammen

Ta den gjenværende halvdelen av kjæledyrdøren og legg den over halvdelen du har klemt mellom skjermdøren og treklossene. Nå må du hamre de to halvdelene sammen med en gummiklubbe. Hammer med faste slag rundt rammen til de to halvdelene er sammenføyd

Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 19
Installer en kjæledyrdør eller hundedør Trinn 19

Trinn 6. Sett på skjermdøren igjen. Du bør nå ha en ferdig kjæledyr- eller hundedør i skjermdøren. Stå opp skjermdøren, test funksjonen til phttps://www.youtube.com/watch? V = 3kP4vxVJa9Iet -døren. Sjekk den magnetiske låsen for å se om den holder kjæledyrdøren lukket, og få kjæledyret ditt til å teste det.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Når du hamrer de to halvdelene av kjæledyrdøren eller hundedøren sammen, plasserer du et stykke kryssfiner over dørhalvdelen slik at du kan hamre på den uten å skade kjæledyrdøren. Pass på at du ikke knuser plastlåsen med kryssfiner.
  • Du kan bore hull rett gjennom rammen til kjæledyrdøren og forsterke døren med maskinskruer og muttere. Flere #10 maskinskruer med muttere og låseskiver vil forhindre at rammen løsner.

Anbefalt: