Hvordan resirkulere tomme oljebeholdere: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan resirkulere tomme oljebeholdere: 13 trinn (med bilder)
Hvordan resirkulere tomme oljebeholdere: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Resirkulering er en viktig måte å forhindre at søppel samler seg på søppelfyllinger. Selv om motoroljebeholdere ikke er resirkulerbare, er det oljebeholdere. Rengjør beholderen grundig før du prøver å resirkulere den. Ta kontakt med lokale restauranter og avfallsmyndigheter for steder hvor du kan resirkulere overflødig matolje. Ta til slutt beholderen til et resirkuleringssenter eller sørg for henting.

Trinn

Del 1 av 3: Resirkulering av beholderen

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 1
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 1

Trinn 1. Rengjør beholderen

Avhengig av hvor du bor, trenger du kanskje ikke å skylle beholderen ut. Hvis du gjør det, snu beholderen opp ned på en engangs serviett og la overflødig olje renne ut. Kast servietten i søpla. Når oljen har sluttet å dryppe ut av flasken, fyll den med varmt vann og litt flytende såpe, sett på lokket og rist det flere ganger. Tøm såpevannet i vasken.

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 2
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 2

Trinn 2. Finn et resirkuleringssenter eller et program i nærheten av deg

Det er to grunnleggende alternativer for resirkulering: avleveringssentre og hentetjenester. Du må sannsynligvis betale for hentingstjeneste, men du sparer tid og trenger ikke å ta en tur til et resirkuleringssenter.

  • Bruk Earth911-resirkuleringssøk på https://search.earth911.com/?utm_source=earth911-header&utm_medium=top-navigation-menu&utm_campaign=top-nav-recycle-search-button for å finne et resirkuleringsprogram i nærheten av deg.
  • Et lignende verktøy er tilgjengelig på
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 3
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 3

Trinn 3. Ta kontakt med ditt lokale resirkuleringsprogram for å se om de tomme oljebeholderne godtas

Identifiser først hvilken type plast oljebeholderen din er ved å se på bunnen eller siden av beholderen. Finn tallet inne i gjenvinningstrekanten. Kontakt deretter ditt lokale resirkuleringsprogram og be om detaljer om resirkuleringsbeholdere av denne typen.

  • Mange resirkuleringsprogrammer tilbyr eksplisitte lister over hva de godtar og ikke godtar på nettstedene sine.
  • De fleste oljeflasker er laget av klar nummer én plast. Dette er den vanligste typen plast, og tomme oljebeholdere godtas vanligvis sammen med resten av resirkulerbar plast og andre materialer.
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 4
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 4

Trinn 4. Slipp av eller vent på henting for resirkulerbare materialer

Hentingstjenester fungerer akkurat som kommunal søppelinnsamling: en lastebil kommer forbi på en bestemt dag, vanligvis en gang i uken, og samler resirkuleringen din i en søppelbøtte. Beholderen leveres vanligvis av samleren, men det kan være et lite gebyr. Avleveringssteder krever at du laster opp de tomme oljebeholderne og annet resirkuleringsmateriale og slipper dem i den aktuelle beholderen. For eksempel kan det være en kasse for nummer én og to plast, en annen kasse for papir og papp og en annen kasse for glass.

  • Hvis du slipper resirkuleringsmidlene dine, sparer du tid hvis du sorterer alt i henhold til kategoriene resirkulerbare materialer som er godtatt på resirkuleringssenteret. For eksempel kan du ha en kasse for avis og søppelpost, en annen for klart glass, en annen for farget glass, en annen for nummer én og to plast, og en annen for alle andre plasttyper.
  • Hentingstjenester er vanligvis enkeltstrøm. Med andre ord er det ikke nødvendig å sortere glass, plast og papir i separate søppelbøtter. Slipp i stedet alle resirkulerbare materialer i en enkelt søppelbøtte og plasser dem på et sted hvor resirkuleringstjenesten kan få tilgang til den (vanligvis nær foten av oppkjørselen).
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 5
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 5

Trinn 5. Bruk de tomme oljebeholderne på nytt hvis det er mulig

Et enda mer miljøvennlig alternativ for håndtering av dine tomme oljebeholdere er å gjenbruke dem. For eksempel kan du kutte toppene fra oljebeholderne og bruke dem til å organisere verktøy og maskinvare i garasjen din. Du kan også kutte en ren oljeflaske på langs, fylle den med skitt og bruke den som en startbed for små planter.

Sørg for ikke å lagre noe som kan bli skadet av eksponering for oljerester

Del 2 av 3: Avhending av oljen din

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 6
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 6

Trinn 1. Legg den brukte oljen i en passende beholder

Tilsett oljen i en stor, forseglbar beholder. En plastkanne eller glassmelbeholder med et volum på omtrent en gallon er gode valg.

  • Hvis oljen din har størknet, kast den faste massen i søpla. Tørk resten ut av pannen med en serviett og kast den også.
  • Antall ganger du kan gjenbruke oljen din, avhenger av en rekke faktorer, inkludert oljetype, temperaturen du lager mat på og måten du bruker den på. For eksempel kan matolje ved en temperatur over 375 grader Fahrenheit føre til akkumulering av HNE, et giftig stoff som kan føre til en negativ innvirkning på helsen din.
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 7
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 7

Trinn 2. Finn et oljesamlingssted

Kontakt lokale restauranter for å se om de resirkulerer olje. Spør i så fall om du kan slippe den brukte matoljen ned på restauranten for henting. Andre steder du kan undersøke for tilstedeværelse av olje -resirkuleringstjenester inkluderer private avfallssamlere, offentlige avfallsavdelinger (for eksempel din lokale kommunale avfallsavdeling) og ditt lokale miljøvernbyrå.

Når du har funnet et passende byrå eller sted, kan du be om leveringsretningslinjer og bringe avfallet ditt til det riktige avleveringsstedet

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 8
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 8

Trinn 3. Ikke hell olje i avløpet

Hvis du får dårlig olje i avløpet, kan du tette rørene dine. Selv om dine egne rør ikke blir tette, vil du bidra til overbelastning av ditt lokale avløpssystem. Spesielt i områder med høy tetthet kan dette forårsake reelle problemer.

  • Tørk av fete panner og tallerkener med engangsservietter før du vasker dem i vasken. Kast serviettene i søpla.
  • Hvis du ved et uhell helter olje i avløpet, hell et par kopper kokende vann etter det. Tilsett en skje eddik og natron i vannet for å gjøre det enda mer effektivt.
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 9
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 9

Trinn 4. Ikke prøv å kompostere oljen din

De fleste komposthaugene blir ikke varme nok til å bryte ned fete oljer. Hold olje og fet eller stekt mat utenfor kompostbunken, ellers kan du ende opp med råte i komposten.

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 10
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 10

Trinn 5. Lag drivstoff med den brukte matoljen

Vegetabilsk olje - sammen med animalsk fett - kan brukes til å lage et fornybart drivstoff som brenner renere enn fossilt brensel. Avhengig av hvilken type motor du bruker, må du kanskje blande oljen din med vanlig bensin for å lage biodiesel. Alternativt kan du kanskje konvertere motoren og mate den rett vegetabilsk olje. Ta kontakt med ditt lokale universitet eller bilbutikk og forhør deg om hvordan du kan integrere brukt vegetabilsk olje i bilen din.

Del 3 av 3: Håndtering av motorolje

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 11
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 11

Trinn 1. Kontakt din lokale søppeltjeneste

Spør din lokale søppeltjeneste om alternativer for avhending av motorolje. Din lokale tjeneste kan være en privat avfallssamler eller en statlig avfallsavdeling (for eksempel din lokale kommunale avfallsavdeling). Du kan også kontakte ditt og ditt lokale miljøvernbyrå.

  • Når du har funnet et passende byrå eller sted, kan du be om leveringsretningslinjer og bringe avfallet ditt til det riktige avleveringsstedet.
  • Noen kommuner tillater at olje legges i klare, forseglede beholdere for henting sammen med resten av søppelet.
  • Noen steder må du kanskje slippe den gamle motoroljen.
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 12
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 12

Trinn 2. Kontakt din lokale bilbutikk

Mange bilbutikker (spesielt oljeskiftbutikker) tilbyr brukte tjenester for innsamling av motorolje. Sjekk flere butikker hvis den første du spør ikke godtar gammel motorolje. Når du har funnet en butikk i nærheten som aksepterer brukt motorolje, kan du spørre dem hvordan de vil ha den pakket.

Disse butikkene selger deretter den brukte oljen til raffinerier, slik at den kan brukes igjen

Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 13
Resirkuler tomme oljebeholdere Trinn 13

Trinn 3. Kast motoroljen på riktig måte

Når du har funnet et nettsted eller program som godtar din brukte motorolje, følger du de riktige instruksjonene for å sikre at den kommer trygt dit den trenger. Enten du slipper oljen eller sørger for henting, legg den i en beholder av passende type. Vanligvis må du plassere din brukte motorolje i en klar, forseglbar beholder som en brukt melkekanne.

Ikke hell olje ned i kloakk eller i takrenne, og ikke hell den på tomt land. Olje som kastes feil kan forgifte akviferer og grunnvann

Tips

  • Hvis du må kjøre ut av veien for å resirkulere oljebeholdere, bør du vurdere å lagre dem og resirkulere dem i grupper. Dette vil spare tid og drivstoff til bilen din.
  • Fettete rester i oljebeholdere kan gjøre dem uegnet for mange resirkuleringsprogrammer.
  • Bytt motorolje bare etter behov. Noen biler krever oljeskift hver 3.000 km (5.000 km), mens andre krever bare bytte på 12.000 km eller mer.

Anbefalt: