Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)
Slik bøyer du kryssfiner: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Bøyet kryssfiner kan brukes til å gi møbler og skap et slankt, sømløst utseende. Den enkleste måten å bøye kryssfiner hjemme på er å bruke klemmer og et skjema laget av fiberplate med middels tetthet, eller ved å bruke en skrallerem. For en sterkere og sterkere bøy, kan det være lurt å lime flere biter av kryssfiner sammen slik at biten du bøyer blir tykkere. Uansett hvilken metode du bruker, er det viktig at du gir kryssfiner nok tid til å bøye seg.

Trinn

Metode 1 av 2: Bøying av kryssfiner med et skjema

Bøy kryssfiner Trinn 1
Bøy kryssfiner Trinn 1

Trinn 1. Lag et skjema av MDF (medium density fiberboard)

Bruk en blyant til å tegne formen på kurven du vil bøye kryssfiner til på et stykke MDF. Skjær ut formen med en båndsag. Spor formen på mer MDF og kutt ut flere lag for skjemaet. Du vil ha nok lag til at høyden på skjemaet er omtrent det samme som bredden på kryssfiner du prøver å bøye. Lim lagene av MDF sammen for å fullføre skjemaet.

  • Du kan finne fiberplater av middels tetthet på din lokale jernvarehandel.
  • Bruk alltid beskyttelsesbriller når du bruker en båndsag.
Bøy kryssfiner Trinn 2
Bøy kryssfiner Trinn 2

Trinn 2. Fest kryssfiner til formen ved hjelp av stangklemmer

Legg kryssfinerstykket ved siden av den buede siden av skjemaet. Plasser den ene enden av en stangklemme på den andre siden av skjemaet, og den andre enden av klemmen på den utvendte delen av kryssfiner rett overfor den. Spinn håndtaket på klemmen med klokken for å stramme kryssfiner på plass mot formen. Fortsett å legge klemmer til kryssfiner til den er helt klemt langs den buede siden av skjemaet.

  • Sørg for å klemme endene og midten av kryssfiner du bøyer.
  • Hvis du ser hull mellom kryssfiner og den buede siden av formen, stram en klemme over dem.
Bøy kryssfiner Trinn 3
Bøy kryssfiner Trinn 3

Trinn 3. La kryssfiner klemmes fast i formen over natten

Dette vil gi kryssfiner nok tid til å bøye seg under klemmenes trykk. Ikke rush dette trinnet; Hvis du tar av klemmene tidlig, kan det hende at kryssfiner ikke holder kurven.

Bøy kryssfiner Trinn 4
Bøy kryssfiner Trinn 4

Trinn 4. Løsne kryssfiner fra formen

Vri håndtakene på stangklemmene mot klokken for å løsne og fjerne dem. Når alle klemmene er av, fjerner du kryssfiner fra siden av skjemaet.

Bøy kryssfiner Trinn 5
Bøy kryssfiner Trinn 5

Trinn 5. Bruk hendene til å teste den bøyde kryssfiner

Prøv å bøy enden av kryssfiner forsiktig for å se om den retter seg ut eller holder kurven. Snu kryssfiner opp ned slik at den hviler på endene og skyv ned på midten av kurven med hånden. Hvis kurven ikke holder, klem kryssfiner igjen til MDF-skjemaet.

Hvis du fremdeles ikke får bøyen til å holde, kan du prøve å lime ytterligere lag med kryssfiner over originalstykket og feste det til formen. Å gjøre kryssfiner tykkere vil hjelpe den å bøye lettere

Metode 2 av 2: Bruke en sperrebånd

Bøy kryssfiner Trinn 6
Bøy kryssfiner Trinn 6

Trinn 1. Få en skrallerem med S-kroker

En skrallerem, også kjent som en festestropp, er en nylonrem med en krok i hver ende. Det er en skralle i midten av stroppen du kan bruke til å stramme stroppen. Sørg for at stroppen du får har S-kroker, slik at den kan festes på kryssfiner.

  • Du kan finne en sperrebånd online eller hos din lokale maskinvarebutikk.
  • Les etiketten for å se om sperrebåndet har S-kroker.
Bøy kryssfiner trinn 7
Bøy kryssfiner trinn 7

Trinn 2. Hekt S-krokene til motsatte ender av kryssfiner

Sentrer krokene på enden de er hekta på. Gjør dette med kryssfinerstykket som ligger flatt, slik at S-krokene ikke glir av. Når krokene er på, skal sperrebåndet løpe nedover midten av kryssfiner, med sperren et sted mellom de 2 krokene.

Du må kanskje tre stroppen festet til en av krokene gjennom sperren slik at begge sider av stroppen er koblet til

Bøy kryssfiner Trinn 8
Bøy kryssfiner Trinn 8

Trinn 3. Bruk sperren til å stramme stroppen til kryssfiner er bøyd slik du vil ha den

For å stramme stroppen med skralden, ta håndtaket på skralden opp og ned flere ganger. Hver gang du løfter opp skralden, vil den trekke inn noe av slakken. Fortsett å løfte og senke håndtaket på skralden til kryssfiner er bøyd til ønsket kurve.

Bøy kryssfiner Trinn 9
Bøy kryssfiner Trinn 9

Trinn 4. La sperrebåndet ligge på kryssfiner over natten

Etter at du har latt kryssfiner sitte over natten, fjerner du sperrebåndet. For å fjerne stroppen, løft håndtaket på skralden og trekk den helt tilbake slik at den er flat på stroppen. Du skal høre en klikkelyd, og sperren skal være åpen. Fjern S-krokene fra endene på kryssfiner.

Bøy kryssfiner Trinn 10
Bøy kryssfiner Trinn 10

Trinn 5. Test den bøyde kryssfiner

Plasser den bøyde kryssfiner på en flat overflate så den hviler på endene. Trykk på midten av kurven med hendene for å se om kryssfiner retter seg ut. Hvis kurven ikke holder, fester du sperrebåndet igjen og lar kryssfiner sitte lenger. Du kan også lime flere lag med kryssfiner til den buede kryssfiner, ved å bruke klemmer for å holde dem på plass. Jo flere lag det er, desto sterkere blir kryssfinerkurven.

Anbefalt: