3 måter å rengjøre tregulv med eddik

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre tregulv med eddik
3 måter å rengjøre tregulv med eddik
Anonim

Sørg for at tregulvet ditt ser bra ut gjennom regelmessig vedlikehold. Prøv å bruke løsninger med eddik for en naturlig, strekkfri tilnærming til rengjøring av forseglede tregulv. Du bør vite at det er en del kontroverser om eddik er trygt for tregulvene dine. Sikre innsatsene dine ved å fortynne eddiken, forhindre stående vann på gulvet mens du rengjør, og ved å alltid teste en liten del av gulvet før du bruker rengjøringsmiddel.

Trinn

Metode 1 av 3: Mopp med eddik og vann

Rengjør tregulv med eddik Trinn 1
Rengjør tregulv med eddik Trinn 1

Trinn 1. Feie eller støvsug gulvet

Fjern alt støv og rusk. Hvis de blir liggende på gulvet mens du mopper, kan de klø deg i gulvet. Bruk en støvmopp etter feiing eller støving for å fjerne fine støvpartikler.

Sveip eller støvsug regelmessig for å holde gulvene rene og redusere behovet for mopping

Rengjør tregulv med eddik Trinn 2
Rengjør tregulv med eddik Trinn 2

Trinn 2. Lag en løsning av eddik og varmt vann

Kombiner en halv kopp (120 ml) hvit eddik med en gallon (3,785 L) varmt vann i en bøtte. Du kan også tilsette 2-3 dråper eteriske oljer til denne blandingen. Bruk denne løsningen for å tørke tregulv.

Rengjør tregulv med eddik Trinn 3
Rengjør tregulv med eddik Trinn 3

Trinn 3. Mopp med eddik- og vannløsningen

Dypp en mopp i denne løsningen og vri den ut til moppen bare er fuktig. Mopp i treets retning til du har dekket hele gulvet. Bytt eddik- og vannløsningen hvis den blir for skitten mens du mopper.

Prøv en løsning av ¼ kopp eplecidereddik til 3,785 liter varmt vann i stedet for hvit eddik

Rengjør tregulv med eddik Trinn 4
Rengjør tregulv med eddik Trinn 4

Trinn 4. Bruk en sprayflaske og mikrofibermopp

Fyll en sprayflaske med tre teskjeer (14.786 ml) hvit eddik og 16 gram (473.176 ml) varmt vann. Fukt hodet på en mikrofibermopp med varmt vann og vri det ut til moppen bare er fuktig. Spray eddik- og vannløsningen på gulvet og tørk den opp med moppen.

Bruk det samme forholdet mellom eddik og vann i den påfyllbare spraymoppen

Rengjør tregulv med eddik Trinn 5
Rengjør tregulv med eddik Trinn 5

Trinn 5. Ikke la gulvene bli for våte

Ikke bruk en veldig våt mopp fordi for mye vann kan skade gulvet. Unngå kommersielle bomullsmopper fordi de gjør gulvet veldig vått. Prøv en svampemopp i stedet. Tørk av ekstra fuktighet på gulvet etter at du har tørket for å beskytte gulvene.

  • Åpne dører og vinduer for å akselerere tørkeprosessen.
  • Ikke la noen gå på gulvene dine før de er tørre.

Metode 2 av 3: Bruke andre rengjøringsteknikker

Rengjør tregulv med eddik Trinn 6
Rengjør tregulv med eddik Trinn 6

Trinn 1. Rengjør små områder manuelt med eddik og en klut

Bruk eddik- og vannoppløsningene i proporsjonene ovenfor og en ren fille. Dypp fille i løsningen i bøtte og vri den helt ut, så den bare er fuktig. Gni gulvet med en fuktig fille, arbeid i seksjoner. Fukt lappen så ofte som nødvendig når du dekker gulvet.

  • Alternativt rengjør du med eddik i sprayflasken og en ren fille. Spray eddik- og vannløsningen på gulvet og tørk den opp med kluten din.
  • Tørk gulvet mens du går med en ren fille.
Rengjør tregulv med eddik Trinn 7
Rengjør tregulv med eddik Trinn 7

Trinn 2. Skrub klissete rot med en svamp

Spray en løsning av hvit eddik og vann i forholdene ovenfor på tøffe, klissete rot. Deretter skrubber du rotet med en skrubbesvamp. Bruk bare en semi-slipende pute. Tørk til slutt opp rotet med varmt vann og tørk gulvet helt med en ren fille.

Rengjør tregulv med eddik Trinn 8
Rengjør tregulv med eddik Trinn 8

Trinn 3. Bruk en eddikløsning i dampmoppen

Tilsett 3 ts (14.786 ml) hvit eddik til hver 47 gram (473.176 ml) destillert vann du bruker i dampmoppen. Utløs dampen sjelden for å forhindre at gulvet blir for vått. Hvis det er mulig, løft moppen av gulvet når du utløser dampen, slik at den bare fukter rengjøringskluten lett. Tørk av fuktighet fra gulvet med et rent håndkle eller en fille etter damprengjøring av tregulvet.

Metode 3 av 3: Rengjøring med eddikbaserte løsninger

Rengjør tregulv med eddik Trinn 9
Rengjør tregulv med eddik Trinn 9

Trinn 1. Rengjør med olje og eddik

Bland to kopper (480 ml) hvit eddik med to kopper (480 ml) vegetabilsk olje i en sprayflaske. Rist for å blande løsningen godt. Spray nok løsning til å tynt belegge et lite område av gulvet ditt. Gni løsningen inn i gulvet med en ren fille. Tørk den samme delen av gulvet ved å polere den i sirkler med en separat ren fille. Gjenta for å rengjøre hele gulvet.

  • Du kan også bruke en ren mopp for å gni løsningen i gulvet.
  • Bland en ny omgang med denne løsningen hver gang du bruker den, slik at oljen ikke blir harsk.
Rengjør tregulv med eddik Trinn 10
Rengjør tregulv med eddik Trinn 10

Trinn 2. Lag et rensepolish med eddik, olivenolje og varmt vann

Kombiner ¼ kopp (120 ml) olivenolje og ⅓ kopp (80 ml) hvit eddik. Tilsett 5 kopper (1,2 L) varmt vann. Du kan også legge i opptil 12 dråper eteriske oljer. Poler gulvet med denne løsningen, enten med en fuktig mopp eller på hendene og knærne med en ren fille. Buff gulvet i sirkler med en ren fille når du er ferdig med å polere gulvet.

Rengjør tregulv med eddik Trinn 11
Rengjør tregulv med eddik Trinn 11

Trinn 3. Lag appelsineddik

Ta en glassburk og fyll den en tredjedel av veien med tørket appelsinskall eller fyll den helt med ferskt appelsinskall. Hell i hvit eddik til eddiken er 25,4 mm fra toppen av glasset. Legg et plastlokk på glasset og la blandingen sitte i en eller to uker. Etter et par uker siler du skallet fra eddiken og bevarer eddiken i en ren beholder.

Rengjør gulvene ved hjelp av en metode beskrevet ovenfor ved å bruke en kombinasjon av 120 ml oransjeeddik med 7,57 liter vann

Rengjør tregulv med eddik Trinn 12
Rengjør tregulv med eddik Trinn 12

Trinn 4. Kombiner såpe med eddik

Bland ⅛ kopp (30 ml) plantebasert eller castil såpe med ⅛ kopp (30 ml) hvit eddik og en gallon (3.785 L) varmt vann. Tilsett opptil 15 dråper eteriske oljer hvis du ønsker det. Bruk dette til å rengjøre gulvene som beskrevet ovenfor. Skyll gulvet godt med varmt vann og tørk det helt med et rent, tørt håndkle eller en fille.

Anbefalt: