Hvordan lodde sølv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lodde sølv (med bilder)
Hvordan lodde sølv (med bilder)
Anonim

Lodding av to sølvstykker sammen, eller reparasjon av en sprekk i et sølvobjekt, krever forskjellige materialer og teknikker enn de fleste andre metallloddejobber. Selv om du allerede har satt opp et arbeidsområde for lodding, kan du lese eller lese gjennom den delen for å lære om endringer du må gjøre før du begynner å lodde sølv.

Noen spesialiserte oppgaver kan kreve bruk av sølvlodd for å feste andre materialer, for eksempel messing eller kobber. I slike tilfeller vil du kanskje lete etter mer spesifikk informasjon om denne prosessen, for eksempel lodding av kobberrør.

Trinn

Del 1 av 2: Forberede arbeidsområdet

Loddesølv Trinn 1
Loddesølv Trinn 1

Trinn 1. Finn en kullloddingsblokk eller annen passende arbeidsflate

Lodding vil ikke lykkes hvis for mye varme går tapt til luften eller arbeidsflaten, så du må finne en spesialisert overflate med lav varmeledning. En kullloddeblokk kan være det beste alternativet for lodding av sølv, ettersom den reflekterer varme for å skape det høye temperaturen sølv krever. En magnesia -loddeblokk eller en ovnstein er andre vanlige alternativer, og kan vare gjennom flere loddeprosjekter enn kull.

Disse kan kjøpes i håndverksbutikker eller smykkerbutikker, og ligner i størrelse og form på en vanlig byggestein

Loddesølv Trinn 2
Loddesølv Trinn 2

Trinn 2. Kjøp sølvlodd

Sølvlodding er en legering dannet av sølv og andre metaller, designet for å forbinde med sølv, men smelte ved en lavere temperatur. Du kan kjøpe dette som en beholder med forhåndsskårne flis, eller kjøpe det i ark- eller trådform og kutte av 1/8 tommer (3 mm) flis med trådkuttere. Ikke prøv å bruke blylodde når du lodder sølv, da det vanligvis ikke fungerer og er vanskelig å fjerne.

  • Advarsel:

    Unngå sølvsoldere som inneholder kadmium, noe som kan forårsake helseproblemer ved inhalering av røyk.

  • Hvis du fyller en sprekk, kan det være lurt å bruke et "lett" sølvlodde av lavere renhet, ettersom det smelter ved lavere temperatur. For å feste to stykker sammen, bruk "middels" eller "hardt" sølvlodd med mer sølvinnhold, for å skape en sterkere binding. Vær oppmerksom på at det ikke er noen bransjedefinisjon for disse begrepene; Hvis du bytter merke og ønsker resultater som ligner det du er vant til, kan du se på prosentandelen sølvinnhold i stedet.
1372618 3
1372618 3

Trinn 3. Bruk en fakkel, ikke et loddejern

Ikke bruk loddejern, ettersom disse er beregnet for bruk med lavere loddetinn og kan ødelegge edle metaller. Kjøp en liten oksy-acetylen-fakkel i stedet fra jernvarehandelen, helst med en flat "meiselspiss" i stedet for en spiss.

Sølv leder raskt varme bort fra stedet som er utsatt for flammen. På grunn av dette kan en liten fakkelspiss få loddetinnet til å gå mye saktere

1372618 4
1372618 4

Trinn 4. Velg en generell fluss eller lodding

En "fluss" er nødvendig for å rengjøre sølvoverflaten og hjelpe til med varmeoverføring. Det hjelper også med å fjerne oksider på sølvets overflate, noe som ville forstyrre bindingen. Du kan bruke en generell fluks, eller en "flammende flux" spesielt for sølv eller smykker.

  • "Lodding" -fluks brukes for sammenføyning ved høy temperatur, der overflaten på selve metallgjenstandene er kjemisk endret. Selv om selv gullsmeder omtaler denne prosessen som "lodding" i stedet, er "lodding" teknisk sett det riktige begrepet.
  • Det spiller ingen rolle hvilken form for fluks du kjøper. (For eksempel lim eller væske.)
1372618 5
1372618 5

Trinn 5. Bruk en vifte for ventilasjon om nødvendig

Åpne vinduene eller slå på en vifte for å minimere mengden røyk du puster inn, flytte luften over arbeidsområdet og bort fra deg. Hold imidlertid sterk bris unna selve objektet, ellers kan deres avkjølende effekt gjøre loddeprosessen vanskelig.

1372618 6
1372618 6

Trinn 6. Finn pinsett og kobbertang

Kobbertang anbefales, da de tåler høy varme og ikke vil tære og ødelegge beiseløsningen beskrevet nedenfor. Pincett er nyttig for å holde sølvgjenstandene på plass, selv om disse kan være laget av hvilket som helst metall.

1372618 7
1372618 7

Trinn 7. Ta forhåndsregler med vernebriller og et forkle

Vernebriller er viktige for å beskytte øynene dine mot utilsiktet sprut, siden du kanskje må se nøye på leddet. Et denim- eller lerretforkle minimerer sjansen for å brenne klærne.

Unngå løse eller dinglende klær. Trekk tilbake lange ermer og bind langt hår tilbake før du begynner å jobbe

1372618 8
1372618 8

Trinn 8. Sett opp en beholder med vann

Du trenger en beholder med vann for å skylle av sølvet på slutten av prosessen. Sørg for at dette er dypt nok til å dyppe sølvobjektet.

1372618 9
1372618 9

Trinn 9. Varm opp en beholder med "syltetøy

" Kjøp en "syltetøy" eller sur løsning som brukes i lodding, spesielt merket for egnethet for sølv. Disse kommer vanligvis i pulverform. Rett før du begynner med lodding, oppløs pulveret i vann og bruk en gryte eller spesialisert "pickle pot" for å varme det i henhold til produsentens instruksjoner.

  • Ikke bruk en gryte, mikrobølgeovn eller ovn som du har tenkt å bruke igjen til matlaging. Pickle kan etterlate en metallisk lukt eller til og med spormengder av giftige materialer. Sett aldri stål i kontakt med sylteagurk.
  • De fleste tilberedte sylteløsningene kan holde seg i flere uker.

Del 2 av 2: Bli med i sølvet

1372618 10
1372618 10

Trinn 1. Rengjør sølvet

En avfettingsløsning anbefales for fet eller tungt håndtert sølv. Hvis det er oksidasjon på overflaten, må du kanskje plassere sølvet i en sylteløsning før lodding. Eventuelt kan du bruke sandpapir av 1000 grus for å lage en grovere overflate for sammenføyning.

Loddesølv Trinn 4
Loddesølv Trinn 4

Trinn 2. Påfør fluks på leddet

Forbered fluksen i henhold til instruksjonene på emballasjen, hvis den ikke er klar til bruk. Bruk en liten pensel for å påføre denne fluksen på sølvobjektet / objektene. Noen mennesker bruker flux bare der loddetinnet vil være tilstede, for å begrense mengden loddetinn som strømmer til feil sted. Andre foretrekker å bruke fluksen over et større område for å minimere risikoen for brannskade, men dette anbefales ikke for nybegynnere.

Det anbefales å bruke en liten mengde flytemiddel i en separat beholder, ettersom du bør dyppe en børste ned i den originale flasken flere ganger, kan det legge til skitt og påvirke funksjonen

Loddesølv Trinn 3
Loddesølv Trinn 3

Trinn 3. Plasser dine sølvkomponenter som skal skjøtes

Legg de to komponentene ved siden av hverandre på loddesteinen. Plasser dem nøyaktig slik du vil at de skal bli sammenføyet, og legg merke til at de må være fysisk rørende for å bli skikkelig festet.

Lodding Sølv Trinn 5
Lodding Sølv Trinn 5

Trinn 4. Plasser loddetinnet på skjøten

Bruk en pinsett for å plukke opp en loddeflis og legg den forsiktig på den ene enden av sprekken eller gapet som skal skjøtes. Når det er smeltet, vil loddetinnet bli trukket av varmen hvor som helst fluks ble påført, så du trenger ikke å dekke hele gapets lengde.

1298489 8
1298489 8

Trinn 5. Varm gjenstandene til loddetinnet smelter

Tenn fakkelen og juster varmen til den høyeste innstillingen. Begynn med å holde fakkelen omtrent 10 cm fra leddet, og beveg den konstant i små sirkler for å sikre jevn oppvarming av alle komponenter. Flytt sakte flammen nærmere leddet, med fokus på metallgjenstandene nær loddetinnet, ikke selve loddetinnet. Når loddetinnet når smeltepunktet, vil det raskt smelte og trekkes inn på de flussede områdene i sølvet.

  • Hvis et av objektene som skal sammenføyes er tykkere enn det andre, må du varme det tykkere objektet fra baksiden til loddetinnet begynner å smelte, og deretter varme det tynne objektet kort.
  • Bruk en pinsett om nødvendig for å holde gjenstandene på plass, men plasser dem på den ytterste enden av sølvet, vekk fra flammen. Du må kanskje holde nede små, tynne områder av sølvet for å gi en varmeavleder, slik at det tynne området ikke smelter.
Loddesølv Trinn 7
Loddesølv Trinn 7

Trinn 6. Dypp objektet i vann, og senk det deretter ned i en sylteløsning

La objektet avkjøles i et minutt, og avkjøl det deretter ved å dyppe det i et vannbad. "Pickle" -løsningen beskrevet i arbeidsområdet er et surt bad som brukes til å rengjøre smykkene etter lodding. Senk sølvet ned i dette badet ved hjelp av kobbertang, og la det stå i noen minutter for å fjerne fluksen og oksidasjonen. Unngå all kontakt med huden, klærne eller stålverktøyene, ettersom syltebadet kan være etsende.

Loddesølv Trinn 8
Loddesølv Trinn 8

Trinn 7. Skyll sølvet

Skyll det nyforbundne sølvet med vann. Tørk med en ren klut. Hvis prosessen ble fullført korrekt, bør sølvet forbli sammenføyet permanent.

Anbefalt: