3 enkle måter å fikse eksponert elektrisk ledning

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å fikse eksponert elektrisk ledning
3 enkle måter å fikse eksponert elektrisk ledning
Anonim

Når elektriske kabler beveger seg og bøyes mye, kan noen ganger den ytre kappen bli revet og avsløre de elektriske ledningene inni. Dette er spesielt vanlig i ofte brukte kabler som telefon- og bærbare datamaskiner. Hvis du begynner å se synlige ledninger i dine elektriske kabler, må du fikse dem så snart som mulig for å forhindre at problemet blir verre. Løs mindre skader på alle typer elektriske ledninger med elektrisk tape, reparer skadede laderkabler med Sugru-kitt, eller fikser mer alvorlig skade på elektriske kabler med krympeslange. Hvis du har en kabel som er ekstremt utslitt og de elektriske ledningene blir utsatt på grunn av nye rifter i ytterkappen, er det sannsynligvis best å bytte den ut.

Trinn

Metode 1 av 3: Innpakning av mindre skader med elektrisk tape

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 1
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 1

Trinn 1. Fest elektrisk tape over den synlige ledningen og vikle den rundt en gang

Fjern enden av tapen fra en rulle med elektrisk tape og sentrer den over kabelen med den synlige ledningen. Trykk den ned på toppen av den eksponerte delen og vikle den tett rundt det skadede området 1 full omdreining.

  • Du kan få elektrisk tape i forskjellige farger, så du kan prøve å finne en farge som passer best til kabelen du vil reparere.
  • Denne metoden fungerer for å reparere mindre skader på alle typer elektriske ledninger. Husk at det elektriske båndet kan bli slitt og revet over tid, så du må kanskje erstatte det med et nytt lag.
  • Eksempler på kabler du kan reparere med elektrisk tape er telefon- eller bærbare datamaskiner, strømkabler på elektriske apparater og hodetelefonkabler.

Advarsel: Ikke bruk tape eller annen type tape for å dekke eksponert ledning. Elektrisk tape er isolert og spesielt laget for elektriske applikasjoner.

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 2
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 2

Trinn 2. Pakk tapen tett rundt ledningen 2-3 ganger til og klipp den

Fortsett å vikle båndet rundt det skadede området, direkte på toppen av den første revolusjonen du gjorde. Klipp eller riv båndet når du har fullført ytterligere 2-3 fullpakninger og stikk enden ned.

Hvis du pakker båndet mer enn én gang, vil denne hurtigreparasjonen vare lenger og forhindre ytterligere skade på kabelen

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 3
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 3

Trinn 3. Lag 3-4 omslag med tape på hver side av det første området du teipet

Fest enden av det elektriske båndet på kabelen like til siden av det skadede området du allerede har teipet rundt, og overlapp det litt med den første delen av båndet. Vikle den rundt kabelen 3-4 ganger, og kutt den deretter eller riv den. Gjenta dette for den andre siden av det første tapede området.

Å dekke de uskadede områdene av kabelen til siden av området med den eksponerte ledningen som du pakket først, vil styrke kabelen og forhindre ytterligere skade på området

Metode 2 av 3: Reparasjon av laderkabler med Sugru

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 4
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 4

Trinn 1. Riv opp en pakke med Sugru og kna den i omtrent 30 sekunder

Riv opp en pakke med engangs Sugru og trekk ut silikongummi. Klem den frem og tilbake mellom fingrene i omtrent 30 sekunder for å varme den opp og gjøre den mer formbar.

Sugru er en type formbar, klebende silikongummi som herder til en gummilignende ytre jakke når den herder

Advarsel: Ikke bruk Sugru-kitt for høyspenningskabler eller elektriske elektriske arbeider. Bruk bare denne metoden for å fikse eksponerte ledninger i lavspenningskabler som elektroniske enhetsladere eller hodetelefonkabler.

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 5
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 5

Trinn 2. Rull kittet ut til en lang, tynn rektangulær form

Legg kittet på en flat overflate og rull det frem og tilbake med fingrene til det blir langt og tynt. Trykk den ned med hånden til den flater ut i mer av et rektangel, slik at du kan vikle den rundt kabelen.

Et stykke Sugru som er omtrent like langt som håndbredden vil gi god dekning av den eksponerte ledningen og avlaste belastningen på kabelen for å forhindre ytterligere skade

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 6
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 6

Trinn 3. Pakk Sugru -kittet rundt det skadede området og glatt det ut

Sentrer Sugruen over kabeldelen med den synlige ledningen og vikle den godt rundt kabelen. Trykk kantene på kittet sammen der de møtes og gni Sugruen godt med fingertuppene for å glatte ut sømmen og fjerne eventuelle fingeravtrykk.

Hvis området du reparerer er i nærheten av veggadapteren eller strømadapterenden på kabelen, må du trykke Sugruen helt opp mot strømblokken eller ladepluggen for å lage en jevn reparasjon. Du kan forme den slik at den ser ut som en del av kabelen

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 7
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 7

Trinn 4. La kittet herde i 24 timer

Heng opp kabelen eller legg den ut på en flat overflate et sted utenfor veien. La den være i fred i hele 24 timer, så Sugruen har tid til å helbrede helt.

Kittet blir til et sterkt, fleksibelt beskyttelsesdeksel rundt den synlige ledningen. Dette vil forhindre ytterligere skade på området

Metode 3 av 3: Påføring av krympeslange på elektriske ledninger

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 8
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 8

Trinn 1. Velg 2: 1 varmekrympeslange med en diameter 2x større enn kabelen

Krympeslange med et forhold på 2: 1 betyr at den krymper til halvparten av diameteren når du varmer den opp. Krympeslange som er to ganger diameteren på kabelen din og har et forhold på 2: 1 krymper til nøyaktig samme diameter som kabelen for å forsegle og reparere det skadede området.

  • Varmekrympeslange er en type krympbare plastrør som du kan bruke til å dekke og isolere ledninger. Du kan bruke en hårføner eller varmepistol til å varme den opp og krympe den.
  • For eksempel, hvis kabelen din har en diameter på 1 mm, bruker du 2: 1 varmekrympeslange som er 2 mm i diameter.
  • Du kan bruke denne metoden til å reparere alle typer elektrisk kabel med synlige ledninger. Varmekrympeslange kan også brukes til å reparere lange deler av eksponert elektrisk ledning.
  • Eksempler på kabler du kan bruke varmekrympeslanger på er kjøretøyledninger eller strømledninger til husholdningsapparater.
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 9
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 9

Trinn 2. Skjær varmekrympeslangen til minst dobbelt så lang tid som det skadede området

Mål det skadede området og doble målingen. Mål denne lengden på varmekrympeslangen og klipp av slangen med saks.

Slangen vil være omtrent 10-15% kortere etter at du har krympet den, så kutt den dobbelt så lenge det skadede området sikrer at den dekker den eksponerte ledningen og noe av kabelen på hver side av den eksponerte delen for å forhindre ytterligere skade

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 10
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 10

Trinn 3. Skyv varmekrympeslangen over det skadede stedet

Før slangen over enden av kabelen og sentrer den over den synlige ledningen. Dette vil sikre at den dekker det skadede området og like mye av den uskadede kabelen på hver side av den for å forsterke området.

Vær oppmerksom på at varmekrympeslanger ikke fungerer for kabler som har ender som er større enn selve kabelen, som ladere, fordi du ikke kan få slangen over de store endene. Denne metoden fungerer best hvis den elektriske kabelen har en ende som har samme diameter som selve kabelen

Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 11
Løs eksponert elektrisk ledning Trinn 11

Trinn 4. Varm slangen ved hjelp av en varmepistol eller hårføner til den krymper

Slå en varmepistol eller en hårføner på høy varme, og hold spissen innenfor ca. 1 cm fra slangen. Vift varmepistolen eller hårføneren frem og tilbake langs hele lengden på varmekrympeslangen til den krymper tett rundt kabelen.

  • Dette vil avstive det skadede området og beskytte den eksponerte ledningen for å forhindre ytterligere slitasje.
  • Slangen begynner å krympe nesten med en gang. Avhengig av hvor lang delen av varmekrympeslangen du varmer opp er, vil du sannsynligvis kunne krympe hele stykket på 30 sekunder eller mindre.
  • Ikke bruk en åpen flamme for å krympe varmekrympende slanger fordi du enkelt kan smelte den og skade kabelen enda mer.

Tips

  • Du kan ta gamle utslitte elektriske kabler, for eksempel telefon- og bærbare datamaskiner, til et resirkuleringssenter for elektronisk avfall.
  • Hvis du må bytte ut utslitte elektriske kabler, kan du prøve å kjøpe mer holdbare typer som kabler med flettet ytre jakke i stedet for standard gummijakke.

Advarsler

  • Hvis du lar den elektriske ledningen være avslørt, kan selve ledningen begynne å slite, noe som til slutt kan resultere i en defekt eller fullstendig ødelagt ledning.
  • Unngå å kjøpe bærbare ladere laget av tredjepartsprodusenter, noe som kan skade den bærbare datamaskinen. Kjøp alltid en erstatningskabel fra produsenten av den bærbare datamaskinen din.
  • Ikke prøv noen av disse metodene for å fikse utsatte elektriske ledninger som er helt blanke. Erstatt dem i stedet.

Anbefalt: