Enkle måter å koble en lyssensor på: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å koble en lyssensor på: 15 trinn (med bilder)
Enkle måter å koble en lyssensor på: 15 trinn (med bilder)
Anonim

En lyssensor er en god løsning hvis noen i husstanden har en tendens til å la visse lys være på. Dette oppnås enkelt ved å bytte ut en eksisterende lysbryter med en bevegelsessensor. Du kan også installere en helt ny LED -lys- og bevegelsessensor et sted som en uferdig kjeller eller garasje. Husk at hvis du ikke har erfaring med elektriske ledninger, bør du kontakte en autorisert elektriker for å utføre denne jobben for deg, slik at du ikke forårsaker ulykker.

Trinn

Metode 1 av 2: Installere en lysbryter sensor for et eksisterende lys

Koble til en lyssensor Trinn 1
Koble til en lyssensor Trinn 1

Trinn 1. Slå av strømmen til rommet ved hovedsikringen

Snu bryteren som leverer strøm til rommet der du planlegger å installere lysbryteren. Test lysene i rommet for å sikre at de virkelig er avbrudd fra strømmen.

  • Begynn aldri å installere en lyssensor eller utføre annet elektrisk arbeid uten å slå av strømmen først.
  • Bruk denne metoden når du vil installere en lyssensor i et ferdig rom som allerede har et lys koblet til en bryter, for eksempel et soverom, stue, bad eller gang.
Koble til en lyssensor Trinn 2
Koble til en lyssensor Trinn 2

Trinn 2. Fjern lysbryterens frontplate ved å skru den av eller lirke den av

Bruk en skrutrekker til å ta ut skruene hvis den har noen. Trekk den deretter av veggen og sett den til side. Slå den av lysbryteren ved å skyve noe flatt og tynt under en kant og lirke det av veggen hvis det ikke har noen skruer.

Koble til en lyssensor Trinn 3
Koble til en lyssensor Trinn 3

Trinn 3. Skru ut den eksisterende lysbryteren fra veggen og trekk den ut

Bruk en skrutrekker til å fjerne de 2 skruene som fester lysbryteren til den elektriske boksen i veggen. Koble fra ledningene ved å vri av eventuelle plastmuttere eller pakke ut eventuell elektrisk tape og rulle ledningene hvis de er vridd sammen. Trekk lysbryteren ut av veggen og sett den til side.

  • Noen lysbrytere kan ha skruer på baksiden som holder ledningene fra veggene på plass. Hvis dette er tilfelle, bruk en skrutrekker til å løsne dem til du kan løsne ledningene.
  • Trådmuttere av plast er kjegleformede plasthetter som skrues på et sett med ledninger for å holde dem tilkoblet. Lyssensoren din kan komme med dem, eller du kan kjøpe dem separat i en maskinvare eller på nettet.
Koble til en lyssensor Trinn 4
Koble til en lyssensor Trinn 4

Trinn 4. Koble de svarte, hvite og røde ledningene fra lyssensoren til veggtrådene

Vri de varme sorte ledningene sammen og skru en plastmutter på endene. Gjenta dette for de nøytrale hvite ledningene og de røde lastetrådene.

  • De strømførende og nøytrale ledningene er alltid henholdsvis svart og hvite.
  • Lasttråden er ledningen som kobles til lysarmaturen. Det kan ha en annen farge enn rødt i veggen din, for eksempel svart. Det kommer vanligvis ut av toppen av den elektriske boksen i veggen, siden den kommer ned fra taket. Du kan imidlertid bare være sikker på hvilken ledning det er hvis du tester alle ledningene med et multimeter.

Advarsel: Hvis du ikke er sikker på hvilke ledninger som er i veggen din, ikke prøv å fullføre ledningene selv. Ring en autorisert elektriker, så kan de komme og teste ledningene for deg.

Koble til en lyssensor Trinn 5
Koble til en lyssensor Trinn 5

Trinn 5. Led den grønne ledningen fra lyssensoren til kobbertråden i veggen

Vri dem sammen og dekk dem med en plastmutter. Dette er jordledningene.

Jordledningen i veggen din vil alltid være bart kobber

Koble til en lyssensor Trinn 6
Koble til en lyssensor Trinn 6

Trinn 6. Monter lysbryterføleren på veggen med den medfølgende maskinvaren

Stikk alle ledningene inn i den elektriske boksen i veggen. Skru lyssensoren på veggen med de medfølgende skruene og en skrutrekker eller elektrisk drill. Fest veggplaten på plass.

Du kan la frontplaten være av til etter at du har testet lyset hvis du vil

Koble til en lyssensor Trinn 7
Koble til en lyssensor Trinn 7

Trinn 7. Slå på strømmen igjen og test lysbryteren

Snu bryteren som leverer strøm til rommet igjen ved hovedsikringen. Vri strømbryteren på lysbryteren til PÅ -posisjonen for å sjekke om den tenner lyset, og sett den til AUTO -posisjon. Gå ut av rommet til lyset slukker, og gå deretter inn igjen for å se om lyset slås på automatisk.

Les brukerveiledningen for lysbryterføler for instruksjoner om hvordan du justerer timingen og følsomheten for din spesifikke lyssensor. Noen modeller lar deg gjøre sensoren mer eller mindre sensitiv, justere hvor lenge den holder lyset på, eller til og med endre lysets svakhet

Metode 2 av 2: Koble en sensor til et LED -lys

Koble til en lyssensor Trinn 8
Koble til en lyssensor Trinn 8

Trinn 1. Slå av strømmen på hovedsikringen

Slå av hovedstrømbryteren slik at det ikke kommer strøm under arbeidet. Test en lysbryter eller stikkontakt der du planlegger å installere bevegelsessensoren for å sikre at det ikke strømmer strøm til området.

  • Gjør alltid dette først før du utfører noen form for elektrisk arbeid.
  • Denne metoden er et godt alternativ hvis du vil installere et bevegelsessensorlys i et uferdig rom som en kjeller eller garasje. Det er ikke fornuftig å gjøre det i et ferdig rom hvor du lettere kunne installere en lysbryter -sensor.
Koble til en lyssensor Trinn 9
Koble til en lyssensor Trinn 9

Trinn 2. Installer 2 koblingsbokser med ledningstilkoblinger i tak eller vegg

Skru to koblingsbokser på en vegg eller et tak og koble dem til strømforsyningen. Kjør en ledning for å koble lyssensoren til LED -lyset mellom de to boksene.

  • Hvis du har et eksisterende lys du vil koble en lyssensor til, som et utendørs lys eller en lyspære uten bryter, kan du bare bytte hele lyset til et armatur med en innebygd bevegelsessensor.
  • Du kan installere mer enn 2 koblingsbokser og koble dem alle til boksen for bevegelsessensoren hvis du vil koble mer enn 1 lys til sensoren.

Advarsel: Hvis du ikke har erfaring med elektrisk arbeid, må du leie en autorisert elektriker for å installere koblingsbokser og koble dem til strømforsyningen. Det er ikke trygt å prøve å gjøre dette selv med mindre du vet nøyaktig hva du gjør. En elektriker kan også enkelt installere bevegelsessensoren og LED -lyset for deg samtidig.

Koble til en lyssensor Trinn 10
Koble til en lyssensor Trinn 10

Trinn 3. Koble de svarte strømførende ledningene og de hvite nøytrale ledningene ved hjelp av trådmuttere

Vri de eksponerte metallendene på de svarte ledningene fra bevegelsessensoren og koblingsboksen sammen og skru en plasttrådmutter på dem for å holde dem sammen. Gjenta dette for de hvite ledningene.

  • Bevegelsessensoren din kan ha ledninger i forskjellige farger, for eksempel en brun ledning i stedet for en svart ledning. Se i så fall produsentens instruksjoner for å være sikker på hvilken ledning som er strømførende ledning.
  • Noen bevegelsessensorer har et lettlest koblingsskjema på baksiden som viser deg hvilke ledninger du skal koble til.
  • Den nøytrale ledningen på bevegelsessensoren kan også være blå eller grønn i stedet for hvit.
Koble til en lyssensor Trinn 11
Koble til en lyssensor Trinn 11

Trinn 4. Koble den røde ledningen fra bevegelsessensoren til den andre koblingsboksens strømførende ledning

Hold den eksponerte metallenden av bevegelsessensorens røde ledning sammen med enden av den svarte strømførende ledningen som går til den andre koblingsboksen for LED -lyset ditt. Sett en plastmutter på toppen av endene for å holde dem sammen.

Dette får bevegelsessensoren til å fungere som lysbryter for LED -lyset

Koble til en lyssensor Trinn 12
Koble til en lyssensor Trinn 12

Trinn 5. Fest de to kobberjordledningene sammen med en trådmutter

Vri enden av bevegelsessensorens kobberjordtråd sammen med enden av koblingsboksens kobberjordtråd. Vri en trådmutter over endene for å feste dem sammen.

Koble til en lyssensor Trinn 13
Koble til en lyssensor Trinn 13

Trinn 6. Monter bevegelsessensoren på koblingsboksen ved hjelp av den medfølgende maskinvaren

Stikk alle ledningene opp i koblingsboksen. Skru bevegelsessensoren på plass ved hjelp av de medfølgende skruene og en skrutrekker eller motorbor.

Avhengig av den spesifikke modellen for bevegelsessensor, kan det være en monteringsbrakett du må installere først, eller den kan bare skrus direkte på koblingsboksen

Koble til en lyssensor Trinn 14
Koble til en lyssensor Trinn 14

Trinn 7. Gjenta prosessen for å koble til og montere LED -lyset

Koble de fargede ledningene fra koblingsboksen til de matchende fargene på ledningene på baksiden av LED -lysarmaturen ved hjelp av plastmutter. Skru LED -lampen på plass på koblingsboksen ved hjelp av den medfølgende maskinvaren og en skrutrekker eller motorbor.

Du kan bruke alle slags LED -lysarmaturer til dette. For eksempel, hvis du installerer et bevegelsessensorlys et sted som en kjeller med lav klaring, kan du bruke et lavprofilert, innfelt LED-lys

Koble til en lyssensor Trinn 15
Koble til en lyssensor Trinn 15

Trinn 8. Slå på strømmen og test lyset

Slå på strømbryteren igjen på hovedsikringen. Gå forbi bevegelsessensoren for å kontrollere at den tenner lyset.

Hvis du brukte en justerbar lysarmatur av en eller annen type, kan du nå justere den slik at lyset treffer akkurat der du vil

Tips

Hvis du vil installere en bevegelsessensor på et eksisterende utendørs lys eller et annet lysarmatur uten bryter, kan du bare bytte ut lysarmaturen med en som har en innebygd bevegelsessensor

Advarsler

  • Slå alltid av strømforsyningen før du starter noen form for elektrisk arbeid.
  • Hvis du ikke er erfaren eller komfortabel med å utføre elektriske ledninger på egen hånd, kan du leie en autorisert elektriker for å gjøre det for å unngå ulykker.

Anbefalt: