6 enkle måter å kjøre luftlinjer på i en butikk

Innholdsfortegnelse:

6 enkle måter å kjøre luftlinjer på i en butikk
6 enkle måter å kjøre luftlinjer på i en butikk
Anonim

Et nettverk av trykkluftledninger er super nyttig hvis du jobber med luftverktøy i en butikk. I stedet for å slange en lang luftslange rundt hindringer for å bringe trykkluft til verktøy i forskjellige deler av butikken din, kan du installere noen forskjellige slangeforbindelser hvor du trenger dem mest. Vi har satt sammen denne praktiske artikkelen full av nyttige tips og triks for å sette opp et trykkluftsystem i butikken din.

Trinn

Spørsmål 1 av 6: Hvilke rør bruker du for å kjøre trykkluftledninger i en butikk?

Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 1
Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 1

Trinn 1. Bruk kobberrør hvis du vil ha luftrør med harde rør

Kobber er det beste valget for luftrør av metall fordi det ikke ruster og er lett å jobbe med. Kjøp kobberrør på en jernvarehandel eller et forbedringssenter.

  • Husk at hvis du bruker kobberrør til luftledningene dine, må du vite hvordan du skal svette og lodde ledd for å koble rørlengder.
  • Det er mulig å bruke stål- eller aluminiumsrør til luftledninger, men disse er vanskeligere å jobbe med fordi du må trene dem for å koble dem sammen. De er også mindre praktiske enn kobber fordi de kan ruste hvis det kommer fuktighet inn i dem.

Trinn 2. Velg halvfleksibel gummislange hvis du vil ha fleksible luftslanger

Sørg for at slangen er godkjent for høyt trykk. Kjøp slangen på et forbedringssenter eller en jernvarehandel.

  • Fleksibel slange er mer tilgivende hvis du bestemmer deg for å endre utformingen av luftlinjene dine nedover veien.
  • Gummislanger er også lettere å koble til enn kobberrør hvis du ikke vet hvordan du skal svette kobberledd.

Spørsmål 2 av 6: Kan du bruke PEX for butikkluftlinjer?

  • Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 3
    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 3

    Trinn 1. Bruk aldri PEX- eller PVC -rør for trykkluft

    Disse materialene er ikke vurdert for høyt trykk. De kan eksplodere hvis du prøver å bruke dem til å kjøre luftlinjer i butikken din.

    PEX- og PVC -rør er begge typer plastrør som er beregnet for rennende vannledninger

    Spørsmål 3 av 6: Hvilken størrelse rør skal jeg bruke til luftkompressoren?

  • Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 4
    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 4

    Trinn 1. Det avhenger av kompressorens CFM og lengden på luftledningene

    Mål CFM for luftkompressoren med en strømningsmåler og mål den totale distansen du planlegger å kjøre luftledningene dine med et målebånd. Slå opp en tabell på nettet for luftkompressorrørstørrelse og finn skjæringspunktet mellom kompressorens CFM og lengden på ledningene for å bestemme rørstørrelsen.

    • CFM står for kubikkfot per minutt. Det indikerer hvor mye luft kompressoren kan bevege seg på et minutt.
    • Bare Google "luftkompressor rørstørrelsestabell" og klikk på bildene for å se en haug med tabeller du kan bruke for å finne riktig rørstørrelse.
    • For eksempel, hvis luftkompressoren har en CFM på 80 og du kjører totalt 15 fot luftledninger, trenger du 3,25 cm rør for ledningene.
    • Ved å bruke riktig rørstørrelse reduseres PSI -fallet, eller fallet i lufttrykket, fra luftkompressoren til bruksstedet.
  • Spørsmål 4 av 6: Hvor skal jeg plassere luftkompressoren?

    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 5
    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 5

    Trinn 1. Et sted med mye luftstrøm rundt kompressoren

    Luftkompressoren må ta opp frisk luft for å fungere skikkelig, så ikke fyll den et sted med begrenset luftstrøm. Jo renere luften er, desto bedre, så unngå områder der det er mye støv, spraymaling eller andre partikler i luften.

    • Det er også et pluss hvis plassen ventileres til uteluften for enda bedre sirkulasjon.
    • Vurder også plasseringen av luftlinjene dine og utformingen av butikken din. Ikke legg luftkompressoren et sted i veien eller der det er vanskelig å koble til luftledningene.

    Trinn 2. Sett kompressoren i et eget rom for å isolere støy

    Plasser den i et skap, et skap eller et tilstøtende rom. Kjør deretter luftlinjene ut av plassen til butikken din. Dette reduserer distraherende støy og holder den unna.

    Hvis du velger å gjøre dette, må du kontrollere at kompressoren fortsatt er lett tilgjengelig. Vurder også om plasseringen betyr at du må legge til mye lengde på luftlinjene dine

    Spørsmål 5 av 6: Hvordan installerer du trykkluftrør?

    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 7
    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 7

    Trinn 1. Fest luftledninger til veggen med rørlegger

    Skru VVS -klemmer inn i veggene med jevne mellomrom høyt langs veggene der du vil kjøre luftledningene. Skyv linjene inn i klemmene og stram skruene på klemmene for å holde dem på plass.

    Hvis du svetter og lodder kobberrør mens du kjører dem, bruker du avstandsbraketter for rørleggerkrampene for å holde rørene ca. 10 cm fra veggen og gi deg selv rom til å jobbe

    Trinn 2. Sett slangetilkoblingsstasjoner der du planlegger å bruke trykkluft

    Skru veggmonterte, hurtigkoblede luftslangekontakter til veggen hvor som helst i butikken din der du vil ha lett tilgang til trykkluft. Koble luftledningene til toppen av luftslangekontaktene.

    • For eksempel, hvis du pleier å bruke trykkluftspikerpistoler i en del av butikken din, ville det være et godt sted for én luftforbindelsesstasjon. Hvis du bruker en malingspistol i en annen del av butikken, ville det være et annet godt område.
    • Du kan alltid legge til luftlinjene dine senere, så ikke bekymre deg for mye om å legge til masse slangeforbindelsesstasjoner akkurat nå.
    • En hurtigkoblet luftslangekontakt er en liten metallboks med en luftventil innebygd i den som du bare trykker på en luftslange i for å koble et verktøy til luftledningene. Du skruer bare boksen til veggen hvor du vil for å raskt kunne koble et verktøy til luftledningene i butikken din.

    Trinn 3. Installer avstengningsventiler mellom slangetilkoblingsstasjonene

    Bruk høytrykksavstengningsventiler. Sett inn en ventil mellom to lengder på rør eller slanger der du vil for å slå av eller på lufttilførselen til en del av ledningene. Du trenger bare å trykke en separat lengde på luftledningen inn på hver side av ventilen for å installere ventilen i ledningen.

    • Sørg for at du også setter en avstengningsventil over hovedluftslangeforbindelsen som kompressoren din kobler til.
    • Avstengningsventiler er bare rektangulære spaker som du snur 90 grader for å åpne eller lukke linjen.

    Spørsmål 6 av 6: Hvordan kobler du to luftslanger sammen?

    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 10
    Kjør luftlinjer i en butikk Trinn 10

    Trinn 1. Bruk T-kontakter og albueforbindelser i luftledningene dine

    Sett inn en T-kontakt mellom lengdene på luftledningene når du vil forgrene linjene i forskjellige retninger. Koble linjer med en albue når du bare vil bøye linjen i en retning. Bare trykk separate lengder på luftledningen inn på begge sider av kontaktene for å sette inn kontaktene i luftledningene.

    • Hvis du for eksempel har 3 slangeforbindelsesstasjoner langs en lang vegg, kjører du 1 hovedluftledning langs toppen av veggen. Sett en T-kontakt i linjen over hver tilkoblingsstasjon og kjør en rørlengde ned fra hver T-kontakt til hver tilkoblingsstasjon.
    • Eller, hvis du bare har 1 slangetilkoblingsstasjon på en vegg, kjører du hovedluftledningen langs toppen av veggen til like over den stasjonen og legger en albue på enden av den, nedover. Kjør en annen luftledning fra albuen ned til slangetilkoblingsstasjonen.
    • For kobberrør, bruk kobber-T-kontakter og albuer. For fleksible gummislanger, bruk trykkluftslanger.

    Trinn 2. Koble kompressoren til luftledningene med en kort, fleksibel luftslange

    Koble 1 ende av slangen til slangetilkoblingsstasjonen i luftledningen og 1 ende i luftkompressoren. Ved å bruke en kort fleksibel slange er det enkelt å koble fra luftkompressoren og flytte den hvis du trenger det.

    • Dette gjør det også raskt og enkelt å koble fra luftkompressoren og tappe fuktigheten fra den.
    • Installer et gjennomløpsfilter mellom enden av slangen og begynnelsen på luftledningen for å fange vann og forurensninger og holde dem utenfor rørene eller slangene.

    Anbefalt: