Enkle måter å bli en metallprodusent: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å bli en metallprodusent: 11 trinn (med bilder)
Enkle måter å bli en metallprodusent: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du noen gang har lurt på hvordan metall blir til et brukbart produkt, kan metallproduksjon være jobben for deg. Metallprodusenter er ansvarlige for å lage deler av metall og montere disse delene til nye ting. Fabricators er ansvarlige for ting som kanaler og til og med massive rammer for kjøretøyer og bygninger. Jobben har ikke mange utdanningskrav, men de fleste arbeidsgivere krever at du har et videregående diplom eller GED, etterfulgt av praktisk opplæring. Du må kanskje også få sertifisering etter at du har fullført opplæringen. Når du er ferdig med treningen, får du spille en veldig viktig rolle i å lage varer av metall.

Trinn

Del 1 av 3: Fullføring av utdanningskrav

Bli en metallfabrikant Trinn 01
Bli en metallfabrikant Trinn 01

Trinn 1. Tjen ditt videregående diplom eller en GED

De fleste arbeidsgivere forventer at søkere minst skal ha en videregående utdanning. Det er nok å komme inn på de fleste nybegynnerjobber. Bruk tiden din på skolen til å ta klasser som hjelper deg å lykkes som produsent. Ta kontakt med skolen din for å se om de har noen arbeidsstudier eller lærlingprogrammer som lar deg få en start på karrieren.

  • GED anses å være tilsvarende en videregående utdanning. Hvis du ikke fullfører videregående, ta GED -testen i stedet for å kvalifisere for flere muligheter.
  • Mens du er på skolen, snakk med en rådgiver eller akademisk rådgiver for å sikre at du tar de best mulige trinnene for å forberede deg på arbeidet som produsent.
Bli en metallfabrikant Trinn 02
Bli en metallfabrikant Trinn 02

Trinn 2. Studer matematikk for å forberede måling og skjæring av metall

Metallproduksjon innebærer en god del matte. For å lykkes i feltet, bør du i det minste ta algebra -timer på skolen. Geometri og trigonometri er også nyttige når du skal beregne hvordan du skal arrangere og kombinere forskjellige metallbiter.

Siden regnestykket kan være komplisert, få litt erfaring med det før du trener for arbeid. Du kan deretter få ytterligere erfaring gjennom et metallproduksjonsprogram eller læreplass

Bli en metallfabrikant Trinn 03
Bli en metallfabrikant Trinn 03

Trinn 3. Øv på kommunikasjonsevner slik at du kan jobbe godt med et team

De fleste fabrikanter jobber i team. Som produsent må du kunne jobbe godt med mennesker, enten de er teammedlemmer, veiledere eller kunder. Ta språk- og kommunikasjonskurs for å forberede deg. Søk også etter frivillige muligheter som setter deg i direkte kontakt med kunder og andre frivillige.

  • Du kan for eksempel ha flere mennesker som arrangerer og sveiser forskjellige deler av det samme prosjektet. Hvis ingen er på samme side, kan du ende opp med feilprodukter som er usikre å bruke.
  • Leseforståelse er også viktig siden produsenter må tolke tegninger og formidle detaljene til teammedlemmer.
  • Noen produsenter er til og med ansvarlige for å kommunisere med kunder. Du kan bli bedt om å fastslå kundens behov og sørge for at de er fornøyd.
Bli en metallfabrikant Trinn 04
Bli en metallfabrikant Trinn 04

Trinn 4. Begynn å bruke forskjellige verktøy som metallarbeidere bruker til å lage

Du kan øve med mange av disse verktøyene hjemme på metallbiter. Start med metallskjærende verktøy som saks og hullslag. Bli vant til å håndtere skjøteverktøy som sveisebrenner og loddejern. Les også om verkstedoperasjoner og verktøyene som brukes til å holde alt i gang, for eksempel nagler, formasjonsmaskiner, klemmemapper og kraftpresser.

  • Hvis du kan, kan du besøke et verksted for å få en førstehåndsopplevelse om hvordan det fungerer. Be om å skygge en profesjonell produsent for en dag.
  • Undersøk forskjellige metaller og teknikkene som brukes for å gjøre dem til kommersielle produkter. Du trenger ikke å lære alt på egen hånd, men å studere disse tingene hjelper deg med å forberede deg på trening.
  • Verksteder bruker datamaskinassistert design (CAD) for å designe tegninger. Du kan øve med gratis CAD -programmer hjemme eller ta klasser for å lære om det.

Del 2 av 3: Avslutte grunnopplæringen

Bli en metallfabrikant Trinn 05
Bli en metallfabrikant Trinn 05

Trinn 1. Fullfør et 1-årig opplæringsprogram hvis du ønsker å få mer erfaring

Mange tekniske skoler og høyskoler tilbyr studieprogrammer for studenter som er interessert i metallproduksjon. Sjekk noen skoler i ditt område for å se hva slags opplæringsprogrammer de tilbyr. Å delta på et program kan være en veldig god idé hvis du ikke har et videregående diplom eller GED. På slutten av opplæringen får du et sertifikat som beviser at du har fullført opplæringen.

  • Metallproduksjonstrening dekker emner som butikkmatematikk, kvalitetskontroll og tegning av blåkopi.
  • Sertifikatet du mottar åpner flere arbeidsmuligheter. Noen arbeidsgivere kan være mer sannsynlig å ansette deg fordi du har offisiell opplæring.
Bli en metallfabrikant Trinn 06
Bli en metallfabrikant Trinn 06

Trinn 2. Søk på forskjellige bedrifter for å søke læreplass

Søk etter metallverksteder eller fabrikker i ditt område med åpninger for nye ansatte. Se etter de med treningsmuligheter. Søk gjennom selskapets nettsted eller vurder å ringe eller besøke dem personlig. Send inn et CV med din utdanningsbakgrunn og kvalifikasjoner.

  • Med mindre du har betydelig erfaring med å jobbe med metall, må du gjennom en læretid.
  • Snakk med skolens akademiske rådgiver om potensielle muligheter. De kan koble deg til forskjellige selskaper som ansetter.
Bli en metallfabrikant Trinn 07
Bli en metallfabrikant Trinn 07

Trinn 3. Bli med i et 3-årig lærlingprogram for å trene på jobben

De fleste metallprodusenter kommer i gang med å jobbe som lærling. Metallbearbeidingsselskaper driver disse programmene. Som lærling får du erfaring på jobb mens du jobber for selskapet. Selskapet har deretter muligheten til å ansette deg på heltid etter at du har fullført treningen.

  • Metallbearbeidingsbedrifter ansetter ofte nye ansatte gjennom læretid. Hvis du er ny innen metallbearbeiding, er lærlingplass den beste måten å komme i gang.
  • Noen områder har lærlingprogrammer for videregående studenter. Hvis du er sikker på at du vil fortsette metallproduksjon, kan du bruke en slik mulighet til å gå direkte over i arbeid når du er ferdig med videregående.
Bli en metallfabrikant Trinn 08
Bli en metallfabrikant Trinn 08

Trinn 4. Bli sertifisert som produsent hvis det er nødvendig i ditt område

Metallprodusenter trenger vanligvis ikke å være lisensiert for å fungere. Noen områder krever imidlertid at du skaffer deg et sertifikat Forvent å motta sertifikatet etter at du enten har fullført et opplæringsprogram eller en læreplass, avhengig av reglene. Når du har et sertifikat, kan du jobbe hvor som helst som produsent.

  • For eksempel krever Alberta og Quebec, Canada, at fabrikanter har et sertifikat. I resten av Canada er sertifisering valgfritt. Du kan også søke om et mellomprovinsielt sertifikat som lar deg jobbe hvor som helst.
  • I områder der sertifisering er valgfritt, kan det å åpne seg et sertifikat åpne for nye muligheter. Sertifisering krever vanligvis ikke mye ekstra verdt å få, så kravene er verdt å se nærmere på.

Del 3 av 3: Jobbe som spesialist

Bli en metallfabrikant Trinn 09
Bli en metallfabrikant Trinn 09

Trinn 1. Søk på spesialistroller hvis du ønsker å lage et bestemt produkt

Metallproduksjon er et veldig bredt felt, så det er mange forskjellige roller du kan ta gjennom hele karrieren. Grunnleggende fabrikasjon handler om å lage husholdningsprodukter som kanaler og takrenner. Det er separate stillinger for de som ønsker å jobbe med bygninger, kjøretøyer eller til og med datamaskiner. Rollen du velger, avgjør hva slags tilleggsopplæring og sertifisering du trenger, om noen.

  • For eksempel monterer installasjonsprodusenter nye bygninger med kanaler, takrenner og annet metall. Noen ganger reiser de til arbeidsplasser og lager tilpassede deler der.
  • Strukturelle produsenter er ansvarlige for å sette sammen bygninger. Hvis du er interessert i biler, kan du gå i bilproduksjon. Alternativt kan du prøve elektronisk fabrikasjon hvis du er interessert i teknologi.
Bli en metallfabrikant Trinn 10
Bli en metallfabrikant Trinn 10

Trinn 2. Delta på et 2-årig opplæringsprogram hvis du planlegger å gå inn på et avansert felt

Noen roller på høyere nivå i metallproduksjon krever ytterligere opplæring. Hvis du planlegger å gå inn i en spesialisert rolle som involverer komplekse komponenter som elektriske ledninger, så planlegg å få en assosiert grad eller yrkesopplæring. Ta en titt på tekniske skoler i ditt område for å se hvilke programmer de har.

Hvis du for eksempel planlegger å jobbe med elektronikk, kjøretøy eller fly, bør du oppsøke tilleggsopplæring. En del av fabrikasjonen av komplekse maskiner er å vite om elektriske kretser, varmesystemer og andre komponenter

Bli en metallfabrikant Trinn 11
Bli en metallfabrikant Trinn 11

Trinn 3. Tjen ekstra sertifisering i andre ferdigheter hvis du ønsker å øke legitimasjonen din

Den ekstra sertifiseringen er ikke nødvendig, men det kan gjøre det lettere å finne jobber. Sveising er en viktig del av produsentens arbeid, så du kan ikke gå galt ved å bli en sertifisert sveiser. Se også på å få erfaring med trykkbremsedrift, skiltproduksjon eller andre relaterte felt.

  • For å oppnå sveisesertifisering må du melde deg på et sveisetreningsprogram og bestå en sertifiseringstest. Det er en haug med sveisesertifiseringer som dekker forskjellige teknikker, så å fokusere på en kan gi deg en spesialisert rolle som produsent.
  • Prøv å få et sertifikat i lodding hvis du planlegger å utføre arbeid som involverer elektriske systemer. Det er nyttig for å koble ledninger i avanserte fabrikasjonsjobber som for eksempel handler om elektronikk eller kjøretøy.

Tips

  • Metallproduksjon er en fysisk jobb, så ta vare på helsen din. Vær forberedt på å jobbe i varme, støyende miljøer hvor du blir bedt om å flytte metallplater.
  • Sikkerhet er viktig i et verksted. Produsenter bruker utstyr som en hette, varmebestandige hansker og en sveisemaske.
  • Noen jobber krever at du er borte hjemmefra en stund. Hvis du ikke har noe imot å reise, kan du forfølge roller utenfor fabrikasjonsverksteder, for eksempel i byggekonstruksjon.

Anbefalt: