Hvordan male med metallflakemaling: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male med metallflakemaling: 12 trinn (med bilder)
Hvordan male med metallflakemaling: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Metallflakmaling er et vanlig dekorativt alternativ for biler og annet utstyr, som skateboards eller gitarer. For å lage denne typen maling, bland metallflakpulver til en tynnet, klar malingbase. Når du har hellet denne malingsblandingen i malingssprøyten, påfører du den blandede malingen på ønsket overflate. Påfør minst 2 strøk maling til du oppnår ønsket farge!

Trinn

Del 1 av 2: Blanding av malingen

Maling med metallflakemaling Trinn 1
Maling med metallflakemaling Trinn 1

Trinn 1. Spray klart strøk blandet med metallflak over en malt overflate

Ikke bry deg om å kjøpe en farget base for å bruke metallflakmaling. Siden metallflakene gir både farge og glans til malingen, har du alltid som mål å bruke klar maling som en base.

Tips:

Hvis du jobber med en metallgjenstand som ikke er i god stand eller ikke er i riktig farge, puss overflaten med sandpapir på 1200- eller 2000-sand og påfør 2 lag primer før du legger til et klart metallskall.

Maling med metallflakemaling Trinn 2
Maling med metallflakemaling Trinn 2

Trinn 2. Bruk sikkerhetsutstyr og arbeid i et godt ventilert område

Sørg for å bruke riktig sikkerhetsutstyr før du arbeider tett med maling og metallflak. Beskytt munnen og nesen ved å skyve på en ventilasjonsmaske. Bruk et sett med vernebriller eller briller for å forhindre at det kommer røyk eller spray i øynene. Sørg for at en dør eller et vindu er åpent i arbeidsområdet, eller at en vifte sirkulerer frisk luft rundt.

Du kan finne standard sikkerhetsutstyr i de fleste maskinvare- og boligforbedringsbutikker, så vel som i alle butikker som selger maling

Maling med metallflakemaling Trinn 3
Maling med metallflakemaling Trinn 3

Trinn 3. Hell 1 US halvliter (470 ml) klart grunnlag i en stor malingskopp

Åpne opp en boks med klar grunnmaling og hell en liten mengde i en plastbeholder. Sjekk etiketten på malingsboksen for å sikre at produktet er trygt å bruke på materialet du planlegger å spraye maling, for eksempel metall.

  • Mens metallflak ofte brukes til å male biler, kan den også brukes til å dekorere gitarer og skateboards.
  • Bruk en generell “Base Coat Blender” -maling når du arbeider med metallflak.
Maling med metallflakemaling Trinn 4
Maling med metallflakemaling Trinn 4

Trinn 4. Bland inn 1 US pint (470 ml) malingstynner

Hell en liten mengde tynnere i koppen, bland den med grunnmaling. Hold forholdet mellom maling og maling tynnere jevnt, så blandingen er tynn og vannaktig. For å røre begge elementene sammen, bruk en malerør.

  • Du kan finne malingskopper og rørere i en maskinvare- eller boligforbedringsbutikk.
  • Selv om de fleste malinger har en tykkere konsistens, må spraymaling være tynn nok til å sprute ut av en dyse.
Maling med metallflakemaling Trinn 5
Maling med metallflakemaling Trinn 5

Trinn 5. Rør 2 ss (18 g) 0,010 cm metallflakpulver til malingen

Ha en liten mengde finere metalliske flak og hell dem i malingsblandingen. Legg en ekstra skje til koppen, og begynn deretter å røre ingrediensene sammen slik at de ikke lenger sitter på toppen av malingen.

Metallflak måles etter diameteren. Start med flak som er på den mindre siden, for eksempel 0,010 cm

Maling med metallflakemaling Trinn 6
Maling med metallflakemaling Trinn 6

Trinn 6. Tilsett 4 ss (36 g) 0,020 cm metallflakpulver i blandingen

Når du har blandet de to første skuddene med flak i den klare malingen, legger du til ytterligere 4 skjeer med en tynnere, 0,008 tommer (0,020 cm) metallflak i malingskoppen. Fortsett å røre mens du øser, og la metallflaget spre seg jevnt gjennom den klare malingen.

  • Prøv å bruke metallflakprodukter som har samme farge. Hvis du foretrekker å velge et blandet fargevalg, bruker du i stedet to forskjellige farger av metallflak.
  • Noen metallflakepakker kommer ferdigblandet.
Maling med metallflakemaling Trinn 7
Maling med metallflakemaling Trinn 7

Trinn 7. Fortsett å blande malingen i minst 30-60 sekunder

Rør malingen hele tiden, arbeid flaken inn i den klare malingsbunnen. Sett en tidtaker i minst 30 sekunder, slik at du kan spore hvor lenge du rører.

Når du løfter opp omrører, skal du kunne se et tynt lag med rent metallflak løfte på omrørerens overflate

Del 2 av 2: Påføring av Metal Flake Paint

Maling med metallflakemaling Trinn 8
Maling med metallflakemaling Trinn 8

Trinn 1. Dekk til alle åpne overflater for å beskytte dem mot overflødig spray

Ordne elementet du vil male i et åpent, godt ventilert område, som en åpen garasje. Bruk duker eller plastduker for å dekke alle synlige overflater som du ikke vil male ved et uhell. Sørg for at alle viktige gjenstander er fjernet fra området før du fortsetter.

  • Hvis du planlegger å spraymale ofte, bør du vurdere å investere i lerretskluter, ettersom de er gjenbrukbare og mer holdbare.
  • Sørg for å bruke små eller store ark av plast og tape for å maskere alle områder du vil beskytte eller til slutt male en annen farge. Trekk kantene på plasten rundt disse seksjonene (f.eks. Hjul på en bil, emblemer, etc.) slik at lakken din ser jevn ut.
Maling med metallflakemaling Trinn 9
Maling med metallflakemaling Trinn 9

Trinn 2. Hell det meste av malingen i den metalliske sprayboksen

Kontroller at metallmalingspraymaskinen er koblet fra støpselet før du heller noe i. Ta deretter av lokket på sprøytebeholderen og sett den til side. Hell blandet metallflakmaling i beholderen som nå er åpnet. Avhengig av størrelsen på utstyret ditt, er det ikke sikkert du kan bruke all malingen din samtidig.

  • Sørg for å feste lokket på spraymalingstykket før du bruker det.
  • Sørg for at spraydysen er minst 1,8 mm bred.
  • Hvis du planlegger å bruke metallflakmaling mye, bør du vurdere å investere i en 2,5 mm dyse.
  • Hvis du ikke har spesialisert malerutstyr tilgjengelig, kan du kjøpe det online eller i en spesialbutikk.
Maling med metallflakemaling Trinn 10
Maling med metallflakemaling Trinn 10

Trinn 3. Spray på den blandede malingen i store bevegelser fra venstre mot høyre

Koble til spraymaskinen og trykk på utløsermekanismen for å frigjøre malingen. Siden malingen metallic flake maling kommer ut i en stor spray, jobber du i lange, brede bevegelser mens du sprayer. Beveg deg jevnt, og bruk malingssprayen fra venstre til høyre for å sikre jevn dekning. Gå gradvis opp eller ned for å male resten av overflaten.

Maling med metallflakmaling Trinn 11
Maling med metallflakmaling Trinn 11

Trinn 4. La malingen tørke mellom strøkene

Vent flere minutter til malingen tørker, eller hvor lang tid malingen din spesifiserer. Avhengig av varen du maler eller typen maling og flak du bruker, må du kanskje vente lenger før varen tørker helt. Vent den minste tørketiden som er angitt, før du trykker lett på malingen for å kontrollere om den er helt herdet og tørr.

I gjennomsnitt tørker de fleste spraymalingene i løpet av 30-60 minutter

Maling med metallflakemaling Trinn 12
Maling med metallflakemaling Trinn 12

Trinn 5. Påfør et ekstra strøk eller 2 med metallflakmaling

Fortsett å påføre malingen i lange, brede slag, og dekk hele overflaten med metallflak. Etter hvert nytt strøk, la overflaten tørke før du legger til mer maling. Når elementet har tørket, må du vurdere overflaten for å se om du er fornøyd med malingsjobben.

Hvis du vil legge til et ekstra beskyttelseslag i prosjektet, kan du prøve å påføre et lag med klart toppstrøk

Visste du?

Hvis du maler en bil eller metalloverflate, må du sannsynligvis polere malingen med forskjellige nivåer av sandpapir for å glatte ut eventuelle synlige klumper eller mangler.

Hvis du ser noen åpenbare flekker etter å ha malt det siste strøket, suge overflaten ned med såpevann og jevne den ut med 800-sandpapir. Fortsett å gå over malingen med såpevann, bruk sandpapir med finere korn for å kvitte seg med åpenbare merker eller mangler. Prøv å jobbe med 1000-, 1200- og 1500-sandpapir før du avslutter med 2000-grus.

Anbefalt: