Slik tar du på deg en kjole: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik tar du på deg en kjole: 10 trinn (med bilder)
Slik tar du på deg en kjole: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Så du har funnet en flott kjole i bruktbutikken eller lurer på baksiden av skapet ditt, men den er for stor. I stedet for å sette den til side, ta i sømmene på kjolen slik at den passer deg. Mål den bredeste delen av hoftene og den smaleste delen av livet. Merk deretter disse målingene og sy en ny søm som går parallelt med den opprinnelige sømmen. Du kan klippe bort overflødig stoff eller la det være i tilfelle du vil slippe ut kjolen på et tidspunkt.

Trinn

Del 1 av 2: Måling og merking av den nye kjolestørrelsen

Ta på deg en kjole Trinn 1
Ta på deg en kjole Trinn 1

Trinn 1. Mål hoftene, midje, og byste med et fleksibelt målebånd.

Bruk tettsittende klær eller løft opp klærne og vikle et målebånd rundt den smaleste delen av livet. Skriv ned dette nummeret, og vikle deretter båndet rundt den bredeste delen av hoftene og bysten. Skriv ned disse målingene.

  • Hvis det er vanskelig for deg å måle deg selv, kan du be en venn om å hjelpe deg.
  • Hvis du ikke trenger å ta inn en løstsittende byste, kan du bare måle hofter og midje.

Variasjon:

Hvis du har en annen kjole som passer deg godt, kan du legge den på toppen av den større kjolen og feste den store kjolen med den mindre kjolen som en guide.

Ta på deg en kjole Trinn 2
Ta på deg en kjole Trinn 2

Trinn 2. Mål midjen og hoftene på kjolen ved hjelp av et målebånd

Legg kjolen på en kjole -dummy slik at den sitter godt eller legg den flat på en arbeidsflate. Hvis det er på dummy, vikle målebåndet rundt livet og hoftene som du nettopp gjorde for deg selv. Skriv ned målingene.

Hvis kjolen er flat på en arbeidsflate, trekker du målebåndet over midjen og dobler beløpet for å få målingen. Gjenta dette for hoftelinjen

Ta på deg en kjole Trinn 3
Ta på deg en kjole Trinn 3

Trinn 3. Trekk fra forskjellen mellom målingene og kjolemålingene

Du må gjøre dette for midje- og hoftemålingene du tok for å finne ut hvor mye stoff du skal ta i. For eksempel hvis kjolen har en 97 cm midje og midjemålingen er 34 tommer (86 cm), må du ta 10 cm fra midjen.

Merk alltid målingene dine slik at du ikke ved et uhell bytter hofte- og midjemål

Ta på deg en kjole Trinn 4
Ta på deg en kjole Trinn 4

Trinn 4. Bestem deg for om du vil forkorte kjolen

Hvis du vil endre kjolenes generelle utseende eller stil, kan du gjøre den kortere. Se deg selv i speilet og tenk på hvor du vil at kjolen skal falle. Deretter bruker du et målebånd eller en linjal til å måle fra livet og ned til den delen av beinet du vil at kjolen skal falle. Overfør målingen til kjolen på arbeidsområdet eller kjoleformen.

Hvis du for eksempel vil lage en kjole med gulvlengde til en hverdagskjole, vil du kanskje at den skal klippe rundt 51 cm fra bunnen slik at kjolen faller rundt knærne

Ta på deg en kjole Trinn 5
Ta på deg en kjole Trinn 5

Trinn 5. Bruk skreddersydd kritt for å markere 1/4 av mengden du vil ta inn fra sidene

Snu kjolen ut og legg den flat på en arbeidsflate. Trekk ut målebåndet fra sømmen i midjen og bruk skredderkritt for å lage et merke som er 1/4 av mengden du skal ta inn. Gjør dette på begge sider av kjolen og gjenta det for hoftene.

  • Hvis du justerer kantlinjen, må du brette minst 12 1,3 cm av det nederste stoffet og fest det. Deretter kan du sy den nederste kantlinjen rett og etterlate a 14 tomme (0,64 cm) sømmonn.
  • For eksempel, hvis du tar inn midjen med 10 cm, merker du et merke som er 2,5 cm fra den originale sømmen. Husk å gjøre det på begge sider av livet.
Ta på deg en kjole, trinn 6
Ta på deg en kjole, trinn 6

Trinn 6. Tegn en krittlinje mellom merkene for å lage en ny søm

Ta skredderens kritt og tegn en linje mellom hofte- og midjemerkene du har laget. Hvis du vil lage en jevnere linje, legger du en buet skredderlinjal på merkene og sporer langs den. Husk at hvis du også tar inn bysten, må du tegne en linje fra byste -måling til midjemåling også, slik at kjolen henger skikkelig.

  • Hvis du vil ta mer av kjolen for en mer tettsittende passform, kan du forlenge den nye sømlinjen til armhulen på kjolen.
  • For å gjøre kjolen til kjolen mer formpassende, kan du også forlenge den nye sømlinjen nedover begge sider av skjørtet.

Tips:

Hvis den nye sømmen du tegnet ikke strekker seg helt fra topp til bunn, må du sørge for at den kobles til den gamle sømmen akkurat der sømmen endres.

Del 2 av 2: Sy de nye sømmene

Ta på deg en kjole, trinn 7
Ta på deg en kjole, trinn 7

Trinn 1. Bruk en rett søm for å sy de nye sømmene

Ta kjolen over til symaskinen og begynn å sy sømlinjen som du merket rett. Du kan begynne å sy i livet eller i nærheten av armhulen, avhengig av hvor godt du lager kjolen. Sy ned til hoftemerket eller bunnen av skjørtet. Gjenta dette for den andre siden av kjolen.

Bruk en tråd som matcher fargen på den eksisterende tråden, slik at den nye sømmen ikke skiller seg ut

Ta på deg en kjole Trinn 8
Ta på deg en kjole Trinn 8

Trinn 2. Kontroller kjolenes passform for å finne ut om du trenger å justere sømmene mer

Snu kjolen til høyre og prøv den. Kjolen skal nå passe i henhold til dine mål. Hvis den ikke gjør det, snu den på innsiden og juster sømmen. Du må kanskje måle kjolen på nytt, fjerne sømmen du nettopp har laget hvis den er for stram, eller sy en nærmere søm hvis kjolen fremdeles er for løs.

Det kan være lurt å stryke kjolen slik at overflødig stoff ligger flatt. Du vil kanskje ikke legge merke til det så mye hvis det er helt glatt

Ta på deg en kjole Trinn 9
Ta på deg en kjole Trinn 9

Trinn 3. Klipp av overflødig stoff hvis du ikke har tenkt å slippe ut kjolen senere

Hvis du ikke liker følelsen av overflødig stoff inne i kjolen, eller du ikke vil ha muligheten til å slippe kjolen ut på et senere tidspunkt, klipp av overflødig stoff. La være i det minste 12 1,3 cm mellomrom mellom sømmen, slik at du ikke ved et uhell skjærer i den.

Ta på deg en kjole Trinn 10
Ta på deg en kjole Trinn 10

Trinn 4. Sikksakk sømmen hvis du klipper overflødig stoff

Kantene på de rå sømmene vil løsne seg over tid mens du bruker og vasker kjolen gjentatte ganger. For å forhindre flossing, bruk symaskinen til å sikksakk langs hver av de nye sømmene.

Hvis du har en serger, kan du heller sy sømmene

Tips

  • Tenk på hvordan du vil at kjolen skal passe før du begynner å markere målene. For eksempel, avgjøre om du vil beholde den samme formen på kjolen, eller om du vil at skjørtet skal være formpassende eller blusset.
  • Hvis kjolen din har glidelås, trenger du ikke å gjøre noen justeringer i området rundt glidelåsen, siden du tar i sidesømmene på kjolen.

Anbefalt: