Hvordan vise ekte følelser når du handler: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan vise ekte følelser når du handler: 6 trinn (med bilder)
Hvordan vise ekte følelser når du handler: 6 trinn (med bilder)
Anonim

For mange er skuespill en vanskelig og vanskelig reise for selvutvikling. En skuespiller må ikke bare kontrollere stemmen, men også kroppsholdningen, ansiktsuttrykket og huske linjene sine. Et av de vanskeligste trinnene på veien mot å bli en dyktig skuespiller er imidlertid å utvikle evnen til å formidle dramatiske følelser. Så for de av dere som synes den triste scenen er litt vanskelig eller scenen der du skal være livredd, men alle andre synes du ser forstoppet ut, her er en kort guide for å komme i gang.

Trinn

Vis ekte følelser når du handler trinn 1
Vis ekte følelser når du handler trinn 1

Trinn 1. Tenk på å opptre omtrent som en artist eller en forfatter, i den forstand må du utvikle den rette mentaliteten før du kan begynne

Les manuset eller studer historien, og prøv å forstå hvorfor hver karakter reagerer slik de gjør og hvordan du ville føle deg i den situasjonen.

Vis ekte følelser når du handler trinn 2
Vis ekte følelser når du handler trinn 2

Trinn 2. Visualiser scener som utgjør et problem

Hvorfor reagerer karakteren på denne måten? Hva tenker karakteren? Hvordan er personen vanligvis (holdning, tone, register, alder, kroppsbevegelser etc.) og prøv å bygge opp karakteren. Noen ganger er det lett å få karakteren til å like deg på en eller annen måte, og det kan fungere, men skuespill bør være som å bruke maske. Du blir en annen og fjerner deretter masken igjen.

Vis ekte følelser når du handler trinn 3
Vis ekte følelser når du handler trinn 3

Trinn 3. Øv på å "være" karakteren

Finn et speil og les linjer mens du er i karakter. Hvis det er mulig, kan du øve kroppsholdning, tone, kroppsbevegelse og registrere deg for å prøve å løse problemer med troverdighet. Prøv å kritisere, men sørg for at du er realistisk og ikke altfor kritisk.

Vis ekte følelser når du handler trinn 4
Vis ekte følelser når du handler trinn 4

Trinn 4. Når du prøver å formidle en følelse, prøv å få deg selv til å tro at du er karakteren

Prøv å bygge opp frykten, følelsene og fordyp deg i historien. Det kan virke litt besatt, men de fleste aktører bruker denne teknikken. Al Pacino bemerket at under innspillingen av Scarface gikk han inn i en annen verden og følte at Al var borte.

Vis ekte følelser når du handler trinn 5
Vis ekte følelser når du handler trinn 5

Trinn 5. Husk at formidling av følelser er mer enn bare ord og tone

Holdning og bevegelser øker effekten og gjør den realistisk.

Vis ekte følelser når du handler trinn 6
Vis ekte følelser når du handler trinn 6

Trinn 6. Å studere er en viktig del av skuespillet

Studer alle aspekter av karakteren din mer detaljert og alt du ikke forstår i historien. Se videoer og vær oppmerksom på måten personen beveger seg, snakker og står på. Hvilket register har de? Hva forteller deg at de er triste? Hvilke ansiktsuttrykk bruker de? Hvordan er tonen deres? Husk også at avhengig av kjønn, alder og bakgrunn i karakteren din, kan de reagere annerledes. En elendig, glassk gangster vil ikke begynne å gråte foran alle vennene sine, ikke sant?

Tips

  • Sørg alltid for at du føler at du er karakteren. Det nytter ikke å prøve halvhjertet fordi det vil ende opp med å få deg til å stikke ut i det lange løp.
  • Å komme i karakter kan være en veldig slitsom opplevelse. Husk å ta pauser når du trener.
  • Husk Three P's: Øv, påpek eventuelle feil du legger merke til, og perfeksjoner det ved å se på disse tingene og endre dem.
  • Husk å ha det gøy. Du lager et tegn og det krever mye dyktighet. Å få følelser frem er ikke en lett oppgave. Du er en artist så føl deg som en.
  • Bli bevisst på stemmen din som helhet og kontroller den. Øv på elicitation hvis rollen krever det.
  • Hvis du sliter med ord, prøv å bruke maske foran et speil og øv deg på å formidle følelser uten kroppsspråk eller ansiktsuttrykk.
  • Hvis du fremstiller å være trist, tenk på noe som kan gjøre deg trist. Det samme med andre følelser.

Advarsler

  • Ikke vær redd for å be om hjelp til å evaluere arbeidet ditt. Bedre en person enn et større publikum.
  • Du vil angre på tingene du ikke prøvde i det hele tatt mye mer enn de du prøver og mislykkes.

Anbefalt: