Hvordan forhindre infeksjoner forårsaket av sminke: 12 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre infeksjoner forårsaket av sminke: 12 trinn
Hvordan forhindre infeksjoner forårsaket av sminke: 12 trinn
Anonim

Hvis du vil forhindre infeksjoner forårsaket av sminke, er det viktig å opprettholde god hygiene og å praktisere sikre kosmetiske bruksstrategier. Disse vil i stor grad redusere sjansene dine for å utvikle en infeksjon relatert til sminkebruk. Hvis du utvikler bekymringsfulle tegn på en infeksjon, er det viktig å oppsøke lege for diagnose og behandling.

Trinn

Del 1 av 3: Trening på god hygiene

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 1
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 1

Trinn 1. Vask hendene godt før du bruker sminke

En av nøklene for å forhindre infeksjoner korrelert med sminkebruk er å vaske hendene godt før du sminker deg. Når du sminker deg, vil hendene sannsynligvis komme i kontakt med ansiktet ditt. Å sørge for at de er rene, kan hjelpe deg med å unngå å forurense ansiktet ditt med bakterier unødvendig.

  • Vask hendene i 15–30 sekunder med såpe og varmt vann.
  • Alternativt kan du bruke en alkoholbasert håndrensemiddel for å rengjøre hendene før du sminker deg.
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 2
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 2

Trinn 2. Rens sminkebørstene dine

Du vil mest sannsynlig bruke børster for å påføre foundation osv. Ideelt sett vil du vaske sminkebørstene dine etter hver bruk, med såpe og varmt vann eller babysjampo. I virkeligheten er dette imidlertid noe vanskelig å gjøre daglig. Du kan prøve å sprite sminkebørsten din med en penselrenser etter hver bruk, eller i det minste vaske børstene annenhver uke. Dette forhindrer at bakteriene som er naturlig tilstede i ansiktet ditt, blir på børsten og formerer seg.

  • La børstene stå ute i luften dagen etter at du har vasket dem.
  • Det er viktig at de tørker helt, et fuktig miljø kan fremme veksten av eventuelle bakterier som er tilstede.
  • Vask alltid børstene dine før du bruker dem på noen andre.
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 3
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 3

Trinn 3. Rengjør annet sminkeutstyr grundig

I tillegg til å holde sminkebørstene rene, kan du desinfisere pulverpaletter. Paletter som for øyenskygge og rødme kan berøres gjentatte ganger med sminkebørster fordi du kan desinfisere toppen av dem med 99% alkoholgni etter hver bruk. Derfor, hvis du ønsker å blande farger før påføring, kan du gjøre det på toppen av pulverpalettene og deretter rengjøre disse med alkoholgni etter hver bruk.

  • Du kan også rengjøre metallsminkeutstyr, for eksempel øyevippekrøllere med sprit, eller bare vaske dem med såpe og varmt vann.
  • Å holde sminkeutstyret rent er et sentralt trinn for å forhindre infeksjoner forårsaket av sminke.
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 4
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 4

Trinn 4. Rengjør området rundt

Siden du mest sannsynlig vil plassere sminkebørster og verktøy på disken mellom bruk, er det viktig at dette området også er rent for å minimere risikoen for infeksjon. Bruk et rengjøringsprodukt eller en alkoholserviett minst en gang i uken for å holde tellerne du bruker til sminke, rene.

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 5
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 5

Trinn 5. Oppbevar kosmetikken din ved riktig temperatur

Det er viktig å oppbevare kosmetikken din på et sted der den ikke blir for varm - spesielt der den kan holde seg ved en temperatur under 29 ° C. Dette er fordi kosmetikk som er utsatt for varme for lenge (for eksempel de som utilsiktet er igjen i en varm bil) kan ha redusert effektivitet av de konserveringsmiddelbestanddelene. Med andre ord, gjenbruk av kosmetikk som har vært utsatt for varmen i lengre perioder medfører en høyere risiko for infeksjon.

Del 2 av 3: Sikker bruk av kosmetikk

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 6
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 6

Trinn 1. Bytt kosmetikk noen få måneder

Få mennesker er klar over risikoen for mikrobiell (bakteriell eller viral) forurensning av kosmetikken, som bare blir verre med tiden. Tenk på mascaraen din - øyenvippene dine har naturligvis bakterier på seg, så selv etter din første bruk av mascara blir bakterier introdusert i mascara -beholderen når du legger penselen i etter bruk. Unødvendig å si, jo lengre du har en bestemt kosmetikk for, desto større er sjansen for at bakterier vokser der inne, noe som øker risikoen for øyeinfeksjon.

  • Av denne grunn anbefales det å bytte kosmetikk minst hver tredje til fjerde måned.
  • Hvis du ikke har brukt et kosmetisk produkt på flere måneder, er det best å kaste det og kjøpe et nytt for å redusere sannsynligheten for infeksjon.
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 7
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 7

Trinn 2. Vurder å bruke engangsbørster

Et annet alternativ for å unngå krysskontaminering av bakteriene fra huden og øyevippene som kommer inn i sminkebeholderne er å bruke engangspensler mens du sminker deg. De nøkkelen med engangspensler er imidlertid å ikke "doppe" (med andre ord, å bruke hver engangspensel bare én gang uten å sette den inn i sminkebeholderen på nytt).

Å bruke engangsbørster er ikke det mest praktiske eller miljøvennlige alternativet; Det er imidlertid den sikreste måten å unngå forurensning av kosmetikken din

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 8
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 8

Trinn 3. Ikke del kosmetikken din

En av de viktigste måtene å forhindre infeksjoner forårsaket av sminke er å ikke dele kosmetikken din med andre (og ikke låne en venns kosmetikk). Deling av kosmetikk introduserer den andre personens bakterier i dine kosmetiske beholdere så vel som dine egne bakterier, og multipliserer dermed risikoen for infeksjon.

  • Det er spesielt viktig å ikke dele kosmetikk hvis du eller den andre personen har (eller nylig har hatt) en rosa øyeinfeksjon.
  • Rosa øye (medisinsk kjent som "konjunktivitt") er ekstremt smittsomt og kan overføres fra en person til en annen via sminkeverktøy.
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 9
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 9

Trinn 4. Vet når du skal oppsøke lege

Det er viktig å oppsøke lege hvis du merker potensielle tegn på en infeksjon som kan være relatert til din sminkebruk. Tegn du må være oppmerksom på inkluderer hevelse i øyelokkene, utslipp fra øynene eller rødhet og betennelse i det hvite i øyet.

  • Se også legen din dersom du får uvanlige utslett eller hudproblemer etter sminkebruk.
  • Du kan ha en hudinfeksjon, eller du kan ha en allergi mot det kosmetiske produktet.

Del 3 av 3: Behandling av en infeksjon hvis det skjer

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 10
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 10

Trinn 1. Søk lege umiddelbart

Hvis du mistenker at du enten har øyeinfeksjon eller hudinfeksjon forårsaket av sminkebruk, må du oppsøke lege snarere enn senere. Unngå også å bruke ytterligere kosmetikk før du har sett på bekymringsområdet og diagnostisert, da det kan forverre situasjonen å fortsette å bruke kosmetikk.

Det kan også være lurt å kjøpe ny kosmetikk etter at infeksjonen er fjernet, for å sikre at kosmetikken du bruker ikke har mikrobiell forurensning

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 11
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 11

Trinn 2. Vurder øyedråper for en øyeinfeksjon

Den nøyaktige behandlingen som legen din anbefaler vil avhenge av symptomene dine, så vel som din spesifikke diagnose. For noen øyeinfeksjoner kan medisinske øyedråper være til hjelp for å behandle tilstanden og løse den før heller enn senere. Spør legen din om dette er det beste alternativet for deg.

Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 12
Forhindre infeksjoner forårsaket av sminke Trinn 12

Trinn 3. Spør om behandling for en hudinfeksjon

Hvis du har utviklet en hudreaksjon (som kan være allergisk eller smittsom), eller en uvanlig skade på huden din som du tror kan være relatert til sminkebruk, må du spørre legen din om hjelp til diagnostisering og behandlingsalternativer. En aktuell antimikrobiell krem kan hjelpe, eller legen din kan tilby muntlige antibiotika. Det vil variere fra sak til sak.

Anbefalt: