3 måter å oppgradere glassflasker på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å oppgradere glassflasker på
3 måter å oppgradere glassflasker på
Anonim

Hvis du hater å kaste glassflasker, kan du finne måter å bruke dem hjemme og i hagen din! Bruk flasker til å holde blomster, lys eller husholdningsartikler, for eksempel. Glassflasker er også vakre i hagen hvor du kan bruke dem til å strekke stier, mate fugler eller vanne plantene dine. Hvis du vil tilpasse utseendet på flaskene dine, kan du male dem eller etse glasset for å passe til din egen unike stil.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke flasker rundt i huset

Upcycle glassflasker Trinn 1
Upcycle glassflasker Trinn 1

Trinn 1. Vask glassflaskene og tørk dem grundig

Det er en god idé å skylle alle glassflasker du planlegger å sykle opp, spesielt hvis de inneholdt noe klebrig eller stinkende. Vask flaskene og la dem tørke helt før du gjør dem om til et nytt prosjekt.

Du kan la etikettene ligge på flaskene eller suge dem hvis du vil fjerne dem. Hvis det er klebrig rester igjen, skrubb det av med en skuresvamp

Upcycle glassflasker Trinn 2
Upcycle glassflasker Trinn 2

Trinn 2. Fyll en flaske med vann og tilsett snittblomster for å lage en hjemmelaget vase

Flasker gjør flotte vaser siden du kan bruke flasker i forskjellige størrelser som passer dine behov. For eksempel, hvis du vil ha en vase for bare 1 eller 2 korte stilker, finner du en flaske med knebøy. For å lage en større vase for en full bukett, bruk en flaske med stor munn.

Hvis du bruker små flasker som vaser, bør du vurdere å pakke ledningen eller ledningen rundt felgene. Deretter henger du vasene på veggen eller et gjerde

Upcycle glassflasker Trinn 3
Upcycle glassflasker Trinn 3

Trinn 3. Sett inn et lys i flasken for en enkel lysholder

For å lage en lysestake for et høyt, tynt lys, skyv bunnen av et konisk lys inn i toppen av en vinflaske. Hvis du vil holde en søyle eller et telyslys, legg det i en glassflaske som har en bred åpning. For å hjelpe lyset med å holde seg på plass, kan du helle sand, ris eller småstein i flasken rundt lysbunnen.

For å lage et dramatisk midtpunkt, grupper en gruppe glassflasker midt på bordet ditt. Stick lys i dem og tenne dem før du arrangerer et arrangement

Tips:

Hvis du vil ha lys uten å bekymre deg for åpen flamme, kan du fylle glasset med en liten ferie eller glitre. Sett flasken nær en stikkontakt, slik at du kan koble til lysene og nyte den myke gløden!

Upcycle glassflasker Trinn 4
Upcycle glassflasker Trinn 4

Trinn 4. Fyll flaskene med såpe eller olje og sett en flaskehylle på toppen

Oppgrader såpedispenseren på badet eller kjøkkenet ditt, eller lag en dekorativ flaske til kjøkkenoljen. Fyll en ren glassflaske som har en smal hals med flytende såpe eller olje og skyv en flaskeheller inn i toppen.

Hvis du bruker en kort flaske, kan du kanskje skru på lokket som har en pumpedispenser. Fyll deretter flasken med oppvask eller håndsåpe og bruk den på badet eller kjøkkenet

Upcycle glassflasker Trinn 5
Upcycle glassflasker Trinn 5

Trinn 5. Bruk flasker som egendefinerte oppbevaringsbeholdere

I stedet for å gå til butikken for å kjøpe beholdere, hold på glassflaskene dine! Du kan bruke små flasker, som babymatflasker, til å holde små ting, for eksempel hårnål eller trykknål. Bruk større flasker til å holde noen av disse:

  • Kontorrekvisita, for eksempel binders, stifter eller gummibånd
  • Toalettsaker, for eksempel bomullsdott, bomullsklut eller Epsom -salter
  • Krydder og mat, som pepperkorn, kanel eller kaffe
  • Håndverksmateriell, for eksempel perler, pom poms eller fjær
Upcycle glassflasker Trinn 6
Upcycle glassflasker Trinn 6

Trinn 6. Fyll flasker med kork, perler eller sand for å lage et unikt midtpunkt

Lag et dramatisk midtpunkt som ikke koster mye. Plasser en tom glassflaske på en hylle eller bokhylle og fyll den med brukte korker, sand, små skjell eller steiner. Prøv å matche temaet på rommet ditt. Ha pinjekoner og litt kristtorn i en stor glassflaske for å lage et rustikt midtpunkt, for eksempel.

For å gjøre midtpunktet til en bilderamme, skyv et fotografi inn i flasken etter at du har lagt sand, skjell eller småstein langs bunnen. Disse vil holde bildet på plass

Metode 2 av 3: Upcycling -flasker i hagen

Upcycle glassflasker Trinn 7
Upcycle glassflasker Trinn 7

Trinn 1. Vask og tørk glassflasker før du setter dem på sykkel i hagen din

Når du har samlet glassflasker, vask dem grundig. Dette fjerner eventuelle klebrige stoffer og lukt fra flaskene. La dem deretter tørke før du bruker dem på nytt.

Hvis du vil, la etikettene ligge på flaskene. Hvis du heller vil ta dem av, suge flaskene slik at etikettene glir lett av

Upcycle glassflasker Trinn 8
Upcycle glassflasker Trinn 8

Trinn 2. Lag ditt eget terrarium eller en planter i en glassflaske

Hvis du har en grønn tommel, snu en glassflaske til en tilpasset planter. Ha 2,5 eller 5,1 cm jord i en flaske og plant frø eller en liten frøplante. Tilsett nok vann til å fukte jorda og sett flasken på et solfylt sted. For å gjøre det til et terrarium, skru lokket på flasken for å fange fuktigheten.

Små glassflasker er også flotte beholdere for en urtehage i vinduskarmen

Upcycle glassflasker Trinn 9
Upcycle glassflasker Trinn 9

Trinn 3. Fyll en flaske med frø og skru på et vedlegg for å lage en fuglemater

Ta en flaske med en smal skruetopp og fyll den med fuglefrø. Deretter kjøper du et sirkulært dispensertilbehør og skruer det på toppen av flasken. Snu flasken opp ned slik at noe av frøet søl ut på materen.

  • Hvis du vil henge fuglemateren, vikler du en tykk tråd rundt flasken og former den til en krok nær toppen. Deretter henger du kroken for å henge opp fuglemateren.
  • Du kan også kjøpe materfester for bredere flasker.
Upcycle glassflasker Trinn 10
Upcycle glassflasker Trinn 10

Trinn 4. Heng en flaske med en klaff festet til en kjede for å lage en vindsignal

Skjær den nederste 1/4 av glassflasken og sand den til den er glatt. Fest deretter en nøkkelring til en kjede og tre den gjennom halsen på flasken. Heng en ny nøkkelring fra enden av kjedet slik at du kan henge flasken. For å feste en klaff, fest en kjede fra nøkkelen i flasken og hekt en kork, et ornament eller et treverk til den nederste kjeden.

For å bruke klokkeslettet, trekk flasken opp ved den øverste kroken slik at flasken henger og klaffen henger løst

Tips:

Fjern vinduene i glassflasken hvis den begynner å storme. Du vil ikke at tung vind skal banke glassflaskene så hardt i hverandre at de går i stykker.

Upcycle glassflasker Trinn 11
Upcycle glassflasker Trinn 11

Trinn 5. Vend en glassflaske til en hands-off plantevann

Fyll en glassflaske med smal hals og lukk den med en kork. Ta en spyd og skyv den gjennom korken for å lage et lite hull for at vann kan lekke ut. Vend deretter flasken opp ned og skyv den inn i plantepotten eller hagen din, så ca. 5,1 cm av flasken er under jorden.

  • Vannet vil sakte lekke ut gjennom korken, noe som vil holde planten din vannet alene.
  • Husk å fylle på flasken når den går tom for vann.
Upcycle glassflasker Trinn 12
Upcycle glassflasker Trinn 12

Trinn 6. Vend flaskene opp ned og skyv dem ned i jorda for å lage vakre kanter

Velg ikke klare eller fargerike glassflasker i stedet for å lage gangveier eller hagelapper med belegningsstein eller stein. Løsne jorda der du vil lage kantene. Vend deretter flaskene opp ned og skyv dem til de er minst halvt nedsenket. Pakk ned jorda rundt flaskene for å hjelpe dem med å holde seg på plass.

  • Solen varmer glasset, som også vil varme opp jorda. Husk dette hvis du dyrker planter som trenger litt ekstra varme.
  • Du kan skyve flaskene ned slik at de er helt på nivå eller sette dem på forskjellige dybder, slik at noen flasker stikker ut mer enn andre.

Metode 3 av 3: Dekorere flaskene

Upcycle glassflasker Trinn 13
Upcycle glassflasker Trinn 13

Trinn 1. Vikle hyssing rundt flaskene for å gi dem en rustikk stil

Sprøyt håndverkslim nær bunnen av en glassflaske og trykk enden av et garnbit på den. La limet tørke slik at garnet holder seg på plass. Deretter vikler du garnet rundt flasken. For å holde garnet på plass, sprøyt mer lim på flasken med noen få raders mellomrom. Fest godt så det ikke er hull i garnet.

For å gjøre flaskene enda mer unike, bruk en limpistol for å feste knapper, blonder eller stoffblomster

Tips:

Hvis du ikke har hyssing, kan du pakke flasken i tykt, tykt garn eller silkepapir i stedet.

Upcycle glassflasker Trinn 14
Upcycle glassflasker Trinn 14

Trinn 2. Mal innsiden av glassflaskene for et tilpasset utseende

Kjøp akrylmaling i hvilken som helst nyanse og hell den direkte i en ren glassflaske. Roter flasken sakte og vipp den slik at malingen sprer seg og dekker hele flaskens indre. Sett deretter flasken opp ned på et rist med en avis under. Når malingen er tørr, kan du bruke den fargerike flasken!

Hvis du foretrekker det, spray maling på innsiden av flasken. Husk at dette fungerer bedre for flasker med vid munn i stedet for smale flasker

Upcycle glassflasker Trinn 15
Upcycle glassflasker Trinn 15

Trinn 3. Påfør etsekrem på en flaske for å gi flasken et frostet utseende

Tape en sjablong med ord eller et design på flasken. Bruk en pensel for å spre etsekrem over sjablongen og la flasken være i fred i ca 5 minutter. Skyll deretter av kremen og skrell av sjablongen for å avsløre din etsede glassflaske.

Trykk på hullforsterkende klistremerker på flasken for å lage prikker på glasset. Mal deretter sirkelen inne i hvert klistremerke for å lage perfekte prikker

Upcycle glassflasker Trinn 16
Upcycle glassflasker Trinn 16

Trinn 4. Belegg utsiden av flaskene med tavlemaling hvis du vil skrive på dem

Kjøp tavlemaling som er designet for glass og dypp en skum pensel i den. Spred et jevnt lag med maling over hele flasken og sett det til side for å tørke helt. Skriv deretter på flasken med hvit eller farget kritt.

Hvis du vil male bare en del av flasken, teip av den delen av flasken du vil holde klar. Du kan for eksempel etse bare den nederste 1/3 av flasken

Upcycle glassflasker Trinn 17
Upcycle glassflasker Trinn 17

Trinn 5. Decoupage glassflasker for å matche din personlige stil

Velg et design du vil feste til glasset. Du kan finne fotografier, ark med silkepapir eller bladutklipp. Dypp en skumbørste i håndverkslim og fordel den på baksiden av materialene dine. Trykk dem deretter på glassflasken og børst et tynt lag med lim langs kantene på materialene. La dem tørke helt.

For eksempel kan du dekke en glassflaske med avispapir. Bruk deretter den unike flasken til å holde penner på skrivebordet

Anbefalt: