3 måter å velge madrass på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge madrass på
3 måter å velge madrass på
Anonim

Å få en god natts søvn er avgjørende for kortsiktig og langsiktig helse, så det er viktig å velge en madrass som utfyller kroppens fysiske behov og søvnmønster. Andre hensyn, for eksempel partnerens preferanser og budsjett, kan også påvirke beslutningsprosessen når du handler madrasser. Denne artikkelen gir informasjon om forskjellige typer madrasser som er tilgjengelige, hvordan du velger og kjøper en madrass fra madrassbutikken, og hvordan du kan sørge for at madrassen du kjøper er riktig for deg før du gjør den til en permanent inventar på soverommet ditt.

Trinn

Metode 1 av 3: Forbereder å kjøpe madrass

Velg en madrass Trinn 1
Velg en madrass Trinn 1

Trinn 1. Kjenn de forskjellige madrassalternativene

Madrasser spenner fra klassiske faste eller plysjalternativer til høyteknologiske mekanisk betjente senger med fjernkontroller. Gjør noen undersøkelser om disse vanligvis tilgjengelige alternativene:

  • Grunnleggende faste eller plysjmadrasser. Grunnmadrasser er laget av en rekke materialer og selges i alle prisklasser. Madrasser laget med organiske eller naturlige fibre pleier å være dyrere. Du kan velge mellom ekstra faste, faste, plysj og ekstra plysjmadrasser, avhengig av hvor myk eller hard du vil at sengen din skal være.
  • Memory skummadrasser. Disse madrassene er laget av et materiale som former seg etter kroppens form når du legger deg, og holder den formen mens du sover. Dette er et godt alternativ for folk som ikke pleier å bevege seg mye i løpet av natten. De beholder kroppsvarmen, så det er ikke sikkert du vil bruke minneskum hvis du pleier å bli varm mens du sover.
  • Sove nummer madrasser. Disse madrassene kan gjøres hardere eller mykere med et tastetrykk. De er vanligvis delt inn i forskjellige soner, slik at partneren din kan ha et annet fasthet enn ditt.
  • Se på merkenavn, men ikke vær for partisk. Noen ganger er merkenavn bedre, men det betyr ikke at du bør overse billigere ikke-merkevarer. Et velkjent navn betyr ikke kvalitet, men det er ofte god grunn til et slikt rykte. Det viktige er å teste madrasser personlig og finne ut hva som føles best for din egen kropp.
  • Forstå at et høyt spoleantall ikke nødvendigvis betyr en madrass av høyere kvalitet. Madrasser med sammenlåsende spoler har spoler som låses sammen. Madrasser med uavhengige spoler har et større antall spoler og er bedre for lette sovende, fordi de ikke vil svinge så mye med bevegelse-spesielt når partneren din skifter eller går ut av sengen.
Velg en madrass Trinn 2
Velg en madrass Trinn 2

Trinn 2. Ha forståelse for dine fysiske behov

Ta følgende elementer i betraktning:

  • Ligger du på siden, ryggen eller magen? Noen madrasser er designet for å passe til bestemte soveposisjoner.
  • Har du problemer med mobilitet? Noen madrasser er designet for å gjøre det lettere å komme inn og ut av sengen.
  • Mål deg selv og din sovende partner. For de fleste par vil en queen size -seng være stor nok. Hvis du er mer enn seks fot høy, kan en king-size madrass være et bedre valg. For en slank og høy madrass, gå med California king size.
Velg en madrass Trinn 3
Velg en madrass Trinn 3

Trinn 3. Sett budsjettet før du handler

Noen madrasser koster mange tusen dollar, og andre er under $ 500. Å vite nøyaktig hvor mye du er villig til å bruke før du går til butikken, kan eliminere forvirring og forhindre at du blir snakket til å kjøpe en madrass som er utenfor din prisklasse.

  • Gjennomsnittlig markedspris for en solid madrass og et ramme-sett svinger rundt $ 800, med kostnadene for en kvalitetsseng opp til $ 1500. Hvis du finner en avtale under maksimumsprisen, kan du gå for det.
  • Madrassbutikker selger mye ekstrautstyr, som madrassdeksler, putetopp, sengerammer og andre ting du ikke nødvendigvis trenger. Vet nøyaktig hva du er villig til å kjøpe før du går inn i butikken. Madrassen din fungerer like godt uten tilbehør, så ikke kjøp dem med mindre du vil.

Metode 2 av 3: Navigere i madrassbutikken

Velg en madrass Trinn 4
Velg en madrass Trinn 4

Trinn 1. Prøv flere madrassbutikker

Se på nettet etter anmeldelser av madrassbutikker i ditt område, og planlegger å besøke mer enn én. Dette vil gi deg en bredere oversikt over de tilgjengelige alternativene. Hvis du ser en madrass du liker på det første stedet, kan du alltid gå tilbake.

Velg en madrass Trinn 5
Velg en madrass Trinn 5

Trinn 2. Test madrasser i madrasserom

Få en følelse av forskjellige madrasstyper ved å prøve madrasser med varierende tykkelse og fasthet. Hvis en madrass ikke føles behagelig i utstillingsrommet, vil det sannsynligvis ikke føles bedre hjemme.

  • Test dyrere madrasser først, for å oppleve hvordan en madrass av høy kvalitet føles. Sammenlign den med madrasser til den nedre enden til du finner en som oppfyller kravene dine for både komfort og kostnad.
  • Tilbring mer enn 10 sekunder på hver madrass. Tillat deg selv å hvile et minutt. Hvis du er for spent eller utålmodig med prosessen, får du ikke oppleve hvordan det faktisk føles å hvile på madrassen, og du kan bli skuffet når du tar den med hjem.
Velg en madrass Trinn 6
Velg en madrass Trinn 6

Trinn 3. Forhandle gjerne

De fleste madrassselgere er åpne for å kaste inn noen statister eller senke prisen for å gjøre salget. Hvis du betaler full pris, kan du spørre om de vil inneholde en boksfjær, sengestel eller putetopp.

  • Sørg for at madrassen din har en garanti, slik at du kan returnere den til butikken hvis du ombestemmer deg eller hvis den viser seg å være defekt. De fleste garantier lar deg returnere madrassen innen 30 til 60 dager.
  • De fleste madrikkekjøp inkluderer gratis levering, og noen selskaper vil avhende din gamle madrass.

Metode 3 av 3: Bekrefter avgjørelsen hjemme

Velg en madrass Trinn 7
Velg en madrass Trinn 7

Trinn 1. Få mest mulig ut av prøveperioden

Det tar litt tid før kroppen blir vant til en ny madrass, så begynn virkelig å ta hensyn til måten den får deg til å føle etter omtrent tre dager. Tenk på disse spørsmålene:

  • Hvor mange timers søvn får du på den nye madrassen?
  • Slenger og snur du eller sover du godt?
  • Føler du deg vond eller sår i løpet av dagen?
  • Føles ryggen din støttet, eller synker du ubehagelig i madrassen?
  • Føler du deg godt uthvilt, uavhengig av hvor mye søvn du får?
Velg en madrass Trinn 8
Velg en madrass Trinn 8

Trinn 2. Returner madrassen om nødvendig

Hvis du ikke sover godt på den nye sengen din, er det best å returnere den. Start prosessen med å velge og kjøpe en madrass igjen, med tanke på faktorene som gjorde den gamle upassende for dine behov.

Tips

  • Kjøp et vanntett madrassdeksel for å legge under lakenet ditt. De fleste madrasser har 10 års garanti som automatisk annulleres hvis det er den minste flekken på den brukte madrassen. Din spesielle garanti kan kreve at madrassen skal vendes hver sjette måned, så husk å spør forhandleren hvor du kjøper madrassen hvis denne regelen gjelder.
  • Gode tilbud kan bli funnet over feriehelger, som Memorial Day og Labor day, når madrassbutikker pleier å ha et stort salg.

Anbefalt: