3 enkle måter å resirkulere en madrass på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å resirkulere en madrass på
3 enkle måter å resirkulere en madrass på
Anonim

Madrasser er fulle av resirkulerbare materialer! Fjærer og spoler kan smeltes og brukes til nye produkter, mens skum kan makuleres for teppepolstring. Fibre, stoff og polstermaterialer fjernes og påføres forskjellige ting. Og den gamle trerammen kan hakkes til mulch eller brukes til en rekke trearbeidsprosjekter. Hvis det er på tide å kvitte seg med en gammel madrass, bør du vurdere å donere, resirkulere eller demontere og resirkulere den til noe nytt for å unngå å legge mer masse til søppelfyllinger.

Trinn

Metode 1 av 3: Finne et resirkuleringssenter

Resirkuler en madrass Trinn 1
Resirkuler en madrass Trinn 1

Trinn 1. Kontakt byens resirkuleringsprogram for å spørre om de tar bulkvarer

Noen byer har resirkuleringsprogrammer som vil ta bulkvarer, men ring for å forsikre deg om at madrasser er inkludert. Spør gjerne hvordan de resirkulerer dem også (slik at du vet at de ikke bare tar det til en dump).

  • Gjør et raskt online søk for å få tilgang til byens regjeringsnettsted, og søk deretter på stedet for veiledning for avhending og resirkulering. Du kan prøve å klikke på en katalogfane og følge en lenke som sier noe i retning av "Helse, sikkerhet og tjenester" eller "Nabolagsprogrammer."
  • Hvis du bor i California, Connecticut eller Rhode Island, kan du bruke Bye Bye Mattress, en statssponsert organisasjon som sikrer at gamle madrasser ikke havner på søppelfyllinger. De resirkulerte madrassene vil bli tatt fra hverandre og alle materialene (stål, skum, stoff og tre) vil bli gjenbrukt for nye produkter.
Resirkuler en madrass Trinn 2
Resirkuler en madrass Trinn 2

Trinn 2. Ring en lokal massefraktingstjeneste og spør om resirkuleringsalternativene

Bruk en søkemotor på nettet for å slå opp profesjonelle "søppel" -transporttjenester, og ring eller send dem en e -post for å se om de resirkulerer madrasser eller bare tar dem til søppelplassen. Husk at disse selskapene tar betalt for sine transporttjenester.

Fortell dem alle elementene du vil at de skal hente. De gir deg et tilbud på jobben (som vanligvis er basert på mengden, vekten eller volumet på varene) og planlegger et tidsvindu for henting

Resirkuler en madrass Trinn 3
Resirkuler en madrass Trinn 3

Trinn 3. Spør forhandleren din om de har et samarbeid med en resirkuleringstjeneste

Hvis du kjøper en ny madrass og får den levert, spør forhandleren om de vil fjerne og resirkulere den gamle madrassen. Noen selskaper vil bare fjerne det og ta det med til dumpen, så legg vekt på ordet "resirkulering".

  • Hvis de ikke er partnerskap med en bestemt resirkuleringstjeneste, men du vet om en, kan du dele denne informasjonen med dem og, hvis mulig, be om at de tar den dit.
  • Sjekk garantien på din gamle madrass, da noen selgere eller produsenter tilbyr tilbakekjøp og/eller gratis avhendingstjenester.

Metode 2 av 3: Donere din gamle madrass

Resirkuler en madrass Trinn 4
Resirkuler en madrass Trinn 4

Trinn 1. Støvsug, rengjør flekken og deodoriser madrassen

Støvsug madrassen på begge sider og bruk møbeltrekk eller fortynnet eddik for å behandle flekker. Dryss litt natron på overflaten og la den stå i 20 minutter før du støvsuger igjen for å etterlate en frisk duft.

  • Som et alternativ kan du kombinere 1 spiseskje (15 ml) oppvaskmiddel med 1 kopp (240 ml) vann for å lage en enkel rengjøringsløsning. Gni den inn med en klut eller tannbørste for å trenge inn i fibrene.
  • Det er ikke sannsynlig at donasjonssentre tar tilsmussede madrasser, så vær i god stand før du kontakter dem.
  • Rengjør madrassen dyp hvis den er over 10 år gammel og har mange innsettede flekker.
Resirkuler en madrass Trinn 5
Resirkuler en madrass Trinn 5

Trinn 2. Ring lokale bruktbutikker for å finne ut om de godtar madrasser

Noen brukte butikker vil godta madrasser og enten prøve å selge dem, eller hvis de er skadet eller skitne, kan du hente dem til gjenvinningssentre. Hver lokalitet har forskjellige regler om varene de godtar og hva de gjør med avviste varer (resirkuler dem eller ta dem med til dumpen), så ring på forhånd.

  • Noen organisasjoner vil hente massevarer hvis du bor innenfor en radius av en kilometer fra donasjonssenteret.
  • Frelsesarmeen, Goodwill og St. Vincent de Paul er gode steder å ringe om donering.
Resirkuler en madrass Trinn 6
Resirkuler en madrass Trinn 6

Trinn 3. Kontakt nødhjelp, hjemløse eller flyktningssentre

Folk som trenger et sted å sove, kan absolutt dra nytte av din gamle madrass. Ideelle organisasjoner som betjener disse populasjonene vil sannsynligvis oppgi hva de trenger på nettstedene sine. Hvis du finner et senter som ikke har en "ønskeliste" på nettstedet deres, kan du ringe for å være sikker før du tar det med til et av deres donasjonssentre.

  • Sørg for å slå opp katastrofehjelp, hjemløse og flyktningesentre spesielt i byen din og staten. For eksempel kan du skrive "Mesa Arizona flyktningesenter donasjoner" eller "Los Angeles California hjemløse ly donasjoner" i din online søkemotor.
  • Sørg for at madrassen er ren og fri for veggedyr.
Resirkuler en madrass Trinn 7
Resirkuler en madrass Trinn 7

Trinn 4. Ta bilder og legg dem ut på Craigslist i gratis delen

Det er sannsynligvis noen i ditt område som gjerne tar madrassen din gratis. Sørg for å rengjøre den på forhånd og ta gode bilder, slik at du får flere forespørsler.

  • Oppgi størrelsen, produsenten og tilstanden til madrassen (dvs. hvis den har slitasje, flekker eller fordypninger) i annonsen også.
  • Hvis du ikke kan transportere madrassen, må du fortelle dem at de må ha en stor bil eller lastebil for å ta den med hjem.
Resirkuler en madrass Trinn 8
Resirkuler en madrass Trinn 8

Trinn 5. Transport madrassen ved hjelp av en madrassbeskytter, et stort kjøretøy og et tau

Dekk madrassen i en madrassbeskytter eller pakk den inn i malers plast for å beskytte den mot støv og rusk. Hvis du har tilgang til en varebil i bevegelse, kan du lene madrassen på en av innerveggene. Du kan også legge den flat på sengen til en pickup (støtter den opp på den ene siden hvis den er for bred til å passe) og fest den med tau.

For å knytte den til taket på et mindre kjøretøy, sentrer madrassen på taket og bind den 4 ganger på tvers med et langt tau (ca. 20 fot (6,7 m) langt). Kjør tauet gjennom hvert vindu bortsett fra førerens vindu. Kjør sakte og sjekk været

Metode 3 av 3: Demontering av madrassen din for kreativ gjenbruk

Resirkuler en madrass Trinn 9
Resirkuler en madrass Trinn 9

Trinn 1. Bruk en eske eller en kniv til å kutte snoren rundt madrassen

Tauet går rundt madrassens omkrets på begge sider (det ser vanligvis ut som tau). Skjær gjennom det og trekk det bort fra stoffet.

  • Sett ledningen til side for resirkulering.
  • Bruk ledningen til alle håndverksprosjekter som krever stofftau eller hyssing.
Resirkuler en madrass Trinn 10
Resirkuler en madrass Trinn 10

Trinn 2. Fjern stoffet fra sidene, toppen og bunnen

Når du trekker vevet fra hele madrassen, bruker du tang til å fjerne stiftene som holder det på plass i forskjellige seksjoner. Du vil se litt skum eller myk polstring under.

Ta stoffet til et resirkuleringssenter som det er, eller bruk det som et unikt lerret for et kunstprosjekt

Resirkuler en madrass Trinn 11
Resirkuler en madrass Trinn 11

Trinn 3. Bruk hansker for å samle opp skummet eller luftig polstring

Du vil kanskje ta på deg noen kuttresistente hansker for denne delen hvis løse stifter har falt ned i polstringen. Ta tak i loen eller fjern skummet og lagre det i en eske eller pose. Fjern det nederste fiberlaget hvis madrassen har ekstra polstring like over fjærene.

Du kan bruke begge typer polstring for å stappe puter. Du kan også resirkulere eller kompostere bomullsdelene (men ikke skummet)

Resirkuler en madrass Trinn 12
Resirkuler en madrass Trinn 12

Trinn 4. Fjern laget av metallfjærer for kreativ gjenbruk eller resirkulering

Det siste laget av madrassen består av metallfjærer og spoler. Bruk boltekutter eller trådkuttere for å dele dette laget opp i små biter hvis du skal resirkulere det.

  • Prøv å kutte spolene vekk fra laget og montere dem på tre for et rustikt utseende vinhylle.
  • La hele laget være intakt og heng det på en vegg for å holde smykker, bilder eller små planter.
  • Du kan også bruke hele laget som en espalier for klatring av vinstokker (som eføy, jasmin eller bougainvillea).
Resirkuler en madrass Trinn 13
Resirkuler en madrass Trinn 13

Trinn 5. Bruk tang til å fjerne stifter og stoff fra rammens nederste kanter

Boksfjærer er vanligvis pakket inn i et lag stoff for å skjule trerammen. Bruk en tang for å ta ut stiftene som fester stoffet og mykt fôr, slik at du kan trekke det vekk fra treverket.

  • Dette stoffet og foringen kan resirkuleres eller brettes og fylles i andre materialer for å lage puter eller kjæledyrsenger.
  • Hvis boksfjæren har et støvdeksel, kutt den i hjørnene og riv den vekk.
Resirkuler en madrass Trinn 14
Resirkuler en madrass Trinn 14

Trinn 6. Bruk arbeidshansker og vernebriller for å bryte ned treverket med en sag

Hvis du vil bryte ned trerammen til små planker, må du sørge for at hender og øyne er beskyttet mot splinter (spesielt hvis du bruker en motorsag). Skjær dem i mindre biter som skal resirkuleres eller brukes til andre trebearbeidingsprosjekter.

  • Sjekk om trerammen din har noen metalldeler-du må fjerne dem før du tar den med til et resirkuleringssenter.
  • Bruk en del av rammen (og forsterk hullene med mer tre) for å lage en flatbunnet hengesving.
  • La trerammen være hel og hamre treplanker over toppen for å lage en liten, hevet scene eller et utendørs sitteområde. Sørg for å behandle treverket med en etterbehandlingsbeis for utendørs bruk.

Tips

  • Prøv å fjerne madrassflekker så godt du kan før du donerer det. Hvis madrassen din har synlige flekker, har donasjonssentre og veldedige organisasjoner rett til å nekte den.
  • Ta individuelle deler av den demonterte madrassen til en lokal kreativ gjenbruksbutikk (som finnes i de fleste storbyer).
  • Hold den gamle madrassen inne og ute av våte eller fuktige omgivelser.
  • Unngå å lagre den gamle madrassen i en garasje eller et annet sted hvor den kan utsettes for insekter, skadedyr og vær.

Advarsler

  • Bruk alltid beskyttende øyne og håndutstyr når du bruker elektroverktøy.
  • Luftmadrasser og vannsenger kan ikke resirkuleres. Hvis du har en av disse, er det beste du kan gjøre å tømme eller tømme det og bruke stoffet på nytt eller resirkulere (avhengig av hva det er laget av).
  • Ikke prøv å donere eller gi noen en madrass som er infisert med veggedyr!

Anbefalt: