3 måter å resirkulere en Memory Foam Madrass Topper

Innholdsfortegnelse:

3 måter å resirkulere en Memory Foam Madrass Topper
3 måter å resirkulere en Memory Foam Madrass Topper
Anonim

Memory foam toppers er ikke laget av de mest miljøvennlige materialene, og deres nedbrytning kan føre til frigjøring av hydrogencyanid, isocyanater og flammehemmere-som alle kan skade miljøet. Av denne grunn bør du gjøre en innsats for å resirkulere madrassen din ved å donere den til venner, familie eller veldedige organisasjoner. Men hvis den er i dårlig stand, bør du levere den til produsenter og resirkuleringssentre, eller bruke den på nytt med litt kreativitet.

Trinn

Metode 1 av 3: Donere madrassen din

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 1
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 1

Trinn 1. Gi madrassen din en venn eller et familiemedlem

Hvis topper er i god nok stand, gi den til et familiemedlem eller en venn. Spør rundt og se om noen er villige til å ta det. Hvis ikke, kan du gå videre til lokale veldedige organisasjoner eller online klassifiserte nettsteder.

Hvis du er usikker på toppens tilstand, kan du spørre deg selv: ville jeg sove på den? Hvis ikke, er den sannsynligvis ikke i god nok stand for noen andre

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 2
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 2

Trinn 2. Legg ut en annonse for madrassen din på nettet

Klassifiserte nettsteder som Craigslist og Kijiji er flotte steder å finne et nytt hjem for madrassen din med skummadrass. Du kan også bruke sosiale medier som Facebook for å få kontakt med venner og lokalbefolkningen. Begge disse alternativene er en flott måte å finne folk i ditt område som er på utkikk etter en overmadrass.

  • Legg ut et klart bilde av eventuelle skader eller flekker på madrassen din.
  • Hvis du vil, må du angi i oppslaget at avtalen bare er hentet, noe som betyr at du ikke er villig til å slippe den. Husk imidlertid at det alltid er en fare ved å la fremmede komme hjem til deg. Prøv å ha en nær venn eller et familiemedlem med deg når de kommer.
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 3
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 3

Trinn 3. Doner madrassen til en lokal veldedighet

Mange veldedige organisasjoner vil godta madrassen din og finne et nytt hjem for den. Søk etter lokale veldedige organisasjoner ved å bruke nettsteder som Charity Navigator for å finne den nærmeste organisasjonen.

  • Frelsesarmeen, Goodwill, Furniture Bank Association of America og Habitat for Humanity International tar brukte toppskum av skummadrass.
  • Lokale organisasjoner som vanligvis aksepterer overmadrasser inkluderer hjemløse tilfluktsrom, kvinneskjuler, familiehytter og bruktbutikker.

Metode 2 av 3: Finne et resirkuleringsprogram

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 4
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 4

Trinn 1. Slipp av madrassen din på et resirkuleringssenter

Å kaste skumtopperen din i søpla kan være skadelig for miljøet. Finn i stedet lokale resirkuleringssentre og be dem om å peke deg i retning av resirkuleringsprogrammer og avleveringssteder for minneskum. Ikke sett det ut med standard resirkulerbare materialer, da det må behandles på et spesialisert anlegg.

Besøk Home for Foam for avleverings- og hentested:

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 5
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 5

Trinn 2. Kontakt produsenten av madrassen din og spør om et resirkuleringsprogram

Noen minne-skumprodusenter tar det gamle skum-sengetøyet ditt gjennom tilbakekjøps- eller avhendingsavtaler. Sjekk garantien din og se etter informasjon om slike transaksjoner.

  • Besøk produsentens nettsted og sjekk deres kontaktside for informasjon om hvordan du kommer i kontakt med dem.
  • Hvis du kjøpte topperen din fra en lokal butikk, kan du ringe og spørre om de kan resirkulere den for deg.
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 6
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 6

Trinn 3. Ring til kommunens helsestyre og forhør om resirkulering

Mange offentlige arbeidsavdelinger og lokale helsestyr har resirkuleringsprogrammer som spesifikt subsidierer resirkulering av madrasser. Selv om de er laget for resirkulering av madrasser, tar de fleste av dem også beslektede materialer, inkludert skum, stål og tre, som separeres og brukes i nye produkter.

Ta en titt på Bye Bye Madrass for å finne et program i nærheten av deg:

Metode 3 av 3: Gjenbruk i husholdningsartikler

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 7
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 7

Trinn 1. Lag en hund eller katteseng hvis du har kjæledyr

Klipp minneskum -topperen ned til en størrelse som er rimelig for hunden eller katten din. Enten pakk den inn i noen laken eller sy stoff rundt den, så kan du bruke den som et billig alternativ til merkede hundesenger. Dette er flott for kjæledyr i eldre alder, siden minneskum støtter ledd.

Alt stoff kan fungere, men jo mer holdbart, jo bedre. Prøv utendørs stoff, lerret eller bomullsand

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 8
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 8

Trinn 2. Plasser den på toppen av en sengeramme for å lage en uttrekkbar seng

Hvis du har gamle, bærbare sengebunner, legg minneskummet på toppen av det og bruk det som en seng. Disse sengene brukes vanligvis for besøkende eller som en mobil seng.

Hvis du ikke har noen gamle sengerammer liggende, har Ikea mange rimelige. Kjøp rammer med hjul for å gjøre det lettere å flytte rundt i hjemmet ditt

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 9
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 9

Trinn 3. Bruk minneskummet som et alternativ for fylling av en bønnestol

Mange beanbag stoler er faktisk fylt med minne skum, noe som gjør dette til en fin måte å gjenbruke din memory foam madrass topper. Skjær skummet opp i mindre biter (ca. 5,1 cm lange), pakk opp stolen og bytt ut noen eller alle de gamle fyllene.

Sekkestoler er vanligvis laget av ekspandert polystyren, ekspandert polypropylen, komprimert skum, minneskum eller forskjellige andre materialer. Minneskum er en flott erstatning hvis disse materialene begynner å bli eldre, eller hvis du bare vil prøve noe nytt

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 10
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 10

Trinn 4. Bruk den til polstring under soveposer på campingturer

Minneskum varmes opp etter kroppstemperatur, noe som kan være en flott bærbar oppvarmingsløsning når du er på camping. Når temperaturen begynner å synke, bruk minneskummet som en pute under soveposene for å holde varmen. De er også enkle å komprimere og rulle sammen.

Standard minneskum er best siden det reagerer mest på temperaturen på grunn av den tette cellestrukturen. Både gel og plantebasert er mindre reaktive mot varme, og er dermed ikke like effektive for oppvarming

Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 11
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 11

Trinn 5. Skjær dem i rektangulære korsryggstøtteputer til skrivebordstoler og kjøretøy

Klipp skummet ned til en liten størrelse som passer godt bak ryggen mens du sitter. Legg dem i et putetrekk i standardstørrelse og hold det sammen med elastiske hodebånd.

  • Den rektangulære puten bør plasseres horisontalt bak korsryggen for å forhindre den naturlige skråningen som påvirker denne regionen når du sitter.
  • Utendørsmateriale, lerret og bomullsand er gode, slitesterke stoffvalg.
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 12
Resirkuler en Memory Foam Madrass Topper Trinn 12

Trinn 6. Lag en putetopp for ottomaner og fotstøtter

Mål overflaten på den osmanske/fotstøtten og kutt minneskum -topperen til en størrelse som dekker den. Du kan pakke den inn i ark eller legge stoffet ditt over.

Anbefalt: