Hvordan dekorere møbler med en sjablong (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dekorere møbler med en sjablong (med bilder)
Hvordan dekorere møbler med en sjablong (med bilder)
Anonim

Stenciling kan være en morsom måte å blåse nytt liv i gamle eller brukte møbler. Med en sjablong av plast, maling og noen få andre rekvisita kan du legge til farger, mønstre og personlighet i møblene dine. Start med å skaffe en sjablong i din lokale håndverksbutikk eller lage din egen. Slip og fyll møblene og påfør deretter sjablongen med maling. Du kan deretter vedlikeholde de stencilerte møblene dine, så det ser flott ut i årene som kommer.

Trinn

Del 1 av 3: Forberedelse til Stencil

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 1
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 1

Trinn 1. Kjøp en sjablong av plast i din lokale håndverksbutikk eller online

Velg en sjablongdesign som matcher fargeskjemaet eller stilen på rommet du planlegger å sette møblene i. Sørg for at sjablongen er laget av tykk plast som tåler maling.

  • Velg en stor sjablong med blomstermønster eller geometriske former hvis du sjablonerer et stort møbel som et spisebord i tre eller en gyngestol. Eller velg en mindre sjablong hvis du sjablonerer et mindre møbel, for eksempel et lite sidebord eller en aksentstol.
  • Hvis du sjablonerer møbler beregnet på et barnerom, kan du velge en sjablong med dyr på eller et stripet mønster.
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 2
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 2

Trinn 2. Lag din egen sjablong

Du trenger Adobe Photoshop for å lage din egen sjablongdesign. Velg et bilde fra internett som har dristige linjer, for eksempel omrisset av en bygning eller et blomsterdesign. Skriv ut den og bruk en exacto -kniv til å skjære den ut på et stykke gjennomsiktig plast. Du kan deretter bruke din hjemmelagde sjablong på møblene du ønsker.

Det kan være lurt å endre størrelsen på det valgte bildet i Photoshop, slik at det passer til dimensjonene på møbelet du skal sjablongere

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 3
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 3

Trinn 3. Rengjør møblene

Tørk av overflaten på møblene du sjabloner med en ren klut for å fjerne smuss og støv. Du kan bruke tremøbler til dette prosjektet, for eksempel et trebord eller en hylle.

Du kan også bruke sjablongen på stoffmøbler. Sørg for at stoffet er laget av bomull eller denim, da disse materialene vil suge opp maling best. Tørk av stoffet med en klut så det er fritt for smuss og støv før du sjabloner det

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 4
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 4

Trinn 4. Sand og førsteklasses tremøbler

Hvis du bruker tremøbler til dette prosjektet, slip av det øverste laget med sandpapir for å fjerne malingen eller lakken. Tørk av møblene med en ren klut igjen etter at du har pusset dem. Deretter bruker du en pensel til å påføre ett strøk med møbelprimer.

  • La det første strøk tørke og deretter male et andre strøk med primer. Primeren vil gi møblene en fin ren overflate for sjablongering.
  • Se etter møbelprimer på din lokale jernvarehandel eller på nettet.
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 5
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 5

Trinn 5. Mal tremøbler med ett lag med grunnfarge

Bruk en lys eller nøytral farge hvis du planlegger å male på sjablongen med en fet eller lys farge. Dette vil hjelpe sjablongen til å poppe på møblene.

  • For eksempel kan du bruke en grå eller hvit grunnfarge hvis du planlegger å bruke lyse blå eller lilla til sjablongen.
  • Hvis du vil at grunnfargen skal være fet, velger du en lys farge. Deretter bruker du en nøytral farge for sjablongen. For eksempel kan du male møblene med en grunnfarge som er blå og bruke lyseblå eller hvit for sjablongfargen.
  • Du kan også velge grunnfarge og malingsfarge for sjablongen basert på rommet du skal sette møblene i. For eksempel hvis fargevalget i rommet er blågrønt og hvitt, kan du bruke disse fargene til å male møbler.

Del 2 av 3: Påføring av sjablongen

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 6
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 6

Trinn 1. Plasser sjablongen der du vil ha den på møblene

Legg sjablongen flatt på området der du vil at den skal vises. Sørg for at sjablongen ligger rett mot møblene. Dette vil sikre at den ikke ser skjev eller skrå ut når du maler den.

  • For eksempel kan du stille kanten på sjablongen opp med den øvre kanten av et bord du sjablonerer. Eller du kan plassere sjablongen mot kanten av en skuff på et kontor du sjablonerer.
  • Du kan også plassere sjablongen på stoffmøbler, for eksempel stoffdelen av setet på en stol eller toppen av en benk dekket av stoff.
Dekorer møbler med en sjablong Steg 7
Dekorer møbler med en sjablong Steg 7

Trinn 2. Fest sjablongen med malertape

Bruk et par stykker malertape for å feste sjablongen på møblene. Sørg for at sjablongen er rett og ikke beveger seg eller forskyves mens du maler over den.

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 8
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 8

Trinn 3. Legg maling på en liten pensel

Bruk akrylbasert maling eller krittmaling i din valgte farge. Dypp en liten pensel i malingen. Det bør være en jevn mengde maling på penselen så den er våt, men ikke drypper.

Du kan trykke penselen forsiktig ned i en klut for å fjerne overflødig maling, slik at den ikke blir for våt eller rennende

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 9
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 9

Trinn 4. Bruk en svamp for mer kontroll

Noen synes det er lettere å bruke en liten ren svamp, i stedet for en pensel, for å påføre maling på sjablongen. Dypp svampen i malingen så den er våt, men ikke drypper.

Svampen kan også gjøre det lettere for deg å få rene, jevne linjer når du sjablonerer møbler

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 10
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 10

Trinn 5. Legg malingen på sjablongen

Bruk små duppebevegelser for å påføre malingen over sjablongen. Arbeid sakte, og dupp et lett, jevnt lag med maling over sjablongen én del om gangen.

  • Ikke pensel malingen over sjablongen, da dette kan føre til en sløv sjablong på møblene.
  • Påfør bare en liten mengde maling om gangen, ettersom du ikke vil at malingen skal flekker eller flekker under sjablongen.
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 11
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 11

Trinn 6. Fjern sjablongen og la området tørke

Løft sjablongen av møblene og fjern malertapen. Avhengig av hvilken type maling du brukte til sjablongen, kan det ta noen timer før malingen tørker. Berør forsiktig malingen med fingeren for å bekrefte at den er tørr.

Når den tørker, kan du også se på sjablongen for å bekrefte at du liker den. Du kan også bestemme om du vil sjablongere andre områder eller flekker på møblene

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 12
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 12

Trinn 7. Rengjør sjablongen

Tørk av overflødig maling på sjablongen med en våt klut, så den er ren og klar til bruk igjen, hvis ønskelig. Plastmaterialet i sjablongen skal gjøre rengjøringen enkel.

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 13
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 13

Trinn 8. Sett sjablongmønsteret på forskjellige områder av møblene

Hvis du vil lage et kontinuerlig mønster på møblene, stiller du opp sjablongen på kanten av området du allerede har sjablongert. Tape ned sjablongen og tørk på malingen for å fortsette mønsteret.

Du kan også plassere sjablongen på forskjellige steder på møblene, for eksempel på hver skuff i et kontor eller på hver side av en hylle og bruke den på disse stedene

Del 3 av 3: Vedlikehold av stensilmøblene

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 14
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 14

Trinn 1. Berør sjablongen etter behov

Når det stencilerte elementet har tørket, stå tilbake og se det godt ut. Legg merke til om det er flekker der sjablongen virker lettere eller ufullstendig. Bruk en liten pensel for å fylle ut disse områdene med maling, så sjablongen ser jevn ut.

Bruk veldig lite maling når du berører det stensiliserte elementet, da du ikke vil at malingen skal se klumpete eller for tykk ut

Dekorer møbler med en sjablong Trinn 15
Dekorer møbler med en sjablong Trinn 15

Trinn 2. Tett tremøbler med et toppstrøk

Bruk en toppstrøk som er polykryl. Påfør ett strøk når stencilen har tørket med en pensel. Dette vil gi de stencilerte møblene et pent, rent utseende og forhindre at malingen flasser.

Noen malinger har allerede en toppstrøk. Sjekk om malingen du bruker har en innebygd toppstrøk. Hvis det gjør det, trenger du ikke å påføre et toppstrøk

Dekorer møbler med en sjablong Steg 16
Dekorer møbler med en sjablong Steg 16

Trinn 3. Prøv en ny sjablong på møblene hvis du vil endre det

Det fine med stencilerte møbler er at du alltid kan pusse dem ned og male dem med en annen sjablong når du vil. Hvis innredningen i rommet endres, kan du male om møblene med et annet sjablongmønster eller forskjellige farger.

Anbefalt: