Hvordan varme hendene: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan varme hendene: 15 trinn (med bilder)
Hvordan varme hendene: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Kalde hender og føtter er en naturlig del av hvordan kroppen din regulerer temperaturen og holder deg i live. Når kroppen din oppdager kulde (selv om tankene ikke registrerer kulden), begynner den å omdirigere mer blod til vitale indre organer, noe som betyr at blod blir avledet fra ikke-essensielle ekstremiteter som hender og føtter, og etterlater dem isete og stive. Ikke desto mindre kan kalde hender være ganske ubehagelige og gjøre enkle oppgaver vanskelige, og i raske temperaturer risikerer kalde hender til og med skade på frostskader. Det er derfor viktig å ha noen triks i ermet om hvordan du skal varme opp hendene når de er kalde, og det er mange måter du kan gjøre dette på!

Trinn

Del 1 av 3: Økende sirkulasjon

Varm hendene Trinn 1
Varm hendene Trinn 1

Trinn 1. Beveg deg

Den mest effektive måten å varme hendene på er å trene, noe som får blodet til å pumpe til musklene og huden din og varme opp hele kroppen din.

  • Få opp farten litt hvis hendene blir kalde når du er ute og går.
  • Gjør noen gjøremål for å få deg i bevegelse.
  • Gjør noen knebøy, hoppeknekker eller andre aerobe øvelser.
Varm hendene Trinn 2
Varm hendene Trinn 2

Trinn 2. Gjør håndøvelser

Å stå opp og trene på stedet er ikke alltid et alternativ, så hvis hendene blir kalde og du ikke kan øke pulsen med aerobic, gjør noen hånd- og fotøvelser.

  • Vrik tær og fingre
  • Beveg hendene i sirkler
  • Knytt og slipp hendene og føttene
Varm hendene Trinn 3
Varm hendene Trinn 3

Trinn 3. Masser hendene og armene

En annen måte å få blodet til å strømme til hendene igjen er med massasje. Spesielt i vintermånedene når huden blir tørr, bruk litt tid på å massere olje eller krem inn i armer, håndledd og hender.

Ikke glem å massere mellom fingrene og fingertuppene

Varm hendene Trinn 4
Varm hendene Trinn 4

Trinn 4. Hold deg unna sigaretter og koffein

Selv om dette er en mer langsiktig tilnærming til å varme hendene, forårsaker både røyking og koffein at blodårene dine trekker seg sammen eller blir smalere, og hvis det ikke er nok blodstrøm til hendene, blir de kalde.

I kalde måneder kan du prøve hvit te i stedet for kaffe for å få morgenen i gang

Del 2 av 3: Vakt mot kalde temperaturer

Varm hendene Trinn 5
Varm hendene Trinn 5

Trinn 1. Hold kroppen varm

Fordi kroppen din reagerer på kulde ved å sende varmt blod til dine indre organer, kan du forhindre at hendene blir kalde og hjelpe dem med å varme dem ved å holde kjernen varm og beskyttet. Hvis kroppen din ikke tror at organene dine er i fare, vil den ikke ta oppvarmende blod fra hendene.

I kjøligere vær, legg på klærne dine, bruk et grunnlag, et isolerende lag og et ytre lag som beskytter mot vind og regn

Varm hendene Trinn 6
Varm hendene Trinn 6

Trinn 2. Bruk løse klær

Stramme klær, sokker og til og med undertøy kan faktisk stramme blodårene dine, noe som betyr at blod har vanskeligere for å sirkulere, og dette kan føre til at hendene blir kalde. For å bekjempe dette, bruk løse klær som er komfortable og gir deg bevegelsesfrihet.

Hvis du har på deg trange klær og hendene blir kalde, bytt til løsere klær så snart du kan

Varm hendene Trinn 7
Varm hendene Trinn 7

Trinn 3. Bruk varme hansker

Det er fornuftig at hvis hendene dine blir utsatt for kulde, blir de kalde, så hold dem beskyttet med varme, løstsittende hansker. Vottene pleier å være bedre enn hansker ettersom hansker isolerer hver enkelt finger. I mange, men ikke alle omstendigheter, kan dine egne fingre faktisk varme opp hverandre mens votten beholder varm luft rundt hånden din.

  • Sørg for å kjøpe hansker som dekker håndleddene dine også, for mye varme kan gå tapt her.
  • Legg hendene i lommene hvis du ikke har hansker, eller stikk dem inne i jakken for å holde dem unna vinden.
Varm hendene Trinn 8
Varm hendene Trinn 8

Trinn 4. Spis ingefær

Ingefær er en termogen mat, noe som betyr at den produserer varme når kroppen din metaboliserer den. En varm kopp ingefærte kan hjelpe deg med å varme hele kroppen din, inkludert hendene dine, og å holde den varme koppen vil garantert gi liv til hendene.

Varm hendene Trinn 9
Varm hendene Trinn 9

Trinn 5. Bruk din egen kroppsvarme

Uansett hvor kaldt det er ute, er det noen områder av kroppen vår som nesten alltid er varme, for eksempel under armhulene og mellom og under lårene.

Legg dine bare hender direkte på huden i et varmt område av kroppen din og la dem ligge der til de blir varme

Del 3 av 3: Legge til en varmekilde

Varm hendene Trinn 10
Varm hendene Trinn 10

Trinn 1. Ta med deg umiddelbare varmepakker eller varmere

Når du skal reise utendørs om vinteren eller om natten, eller på en ekskursjon i kaldt vær, bør du være forberedt på varme pakker som kan brukes på en gang eller som kan gi øyeblikkelig varme til å varme hendene og kroppen din. Gode valg inkluderer:

  • Klikk på Varme
  • Håndvarmere
  • Kull håndvarmere
  • UniHeat
  • Heat Pax
Varm hendene Trinn 11
Varm hendene Trinn 11

Trinn 2. Ta et varmt bad

Ikke bare vil det varme vannet varme opp hendene så vel som hele kroppen din, men det er også en avslappende måte å komme seg på etter en tid ute i kulden.

  • En trygg badetemperatur bør aldri overstige 110 F (43 C), da dette kan forårsake brannskader, svimmelhet, lavt blodtrykk, kvalme og oppkast.
  • Alternativt kan du kjøre hendene under varmt vann, eller fylle en bolle med varmt vann og suge hendene og håndleddene.
Varm hendene Trinn 12
Varm hendene Trinn 12

Trinn 3. Blås på hendene og gni dem sammen

Den varme luften fra lungene vil hjelpe deg med å varme opp hendene. Kopp hendene for å holde varmen inne så lenge som mulig, og gni deretter hendene raskt sammen for å spre varmen til baksiden av hendene.

Varm hendene Trinn 13
Varm hendene Trinn 13

Trinn 4. Varm hendene over en brann eller varmekilde

Branner, varmeovner, varme bilmotorer og til og med datamaskiner som kjører, avgir mye varme som du kan bruke til å varme deg selv. Bare vær sikker på at du ikke kommer for nært, og ikke berør varmekilden.

Hvis du bruker hansker, ta dem av og legg hendene rett foran varmen. Prøv å snu hanskene på innsiden og plasser dem også i nærheten av varmen. På den måten blir de fine og toasty når du tar dem på igjen

Varm hendene Trinn 14
Varm hendene Trinn 14

Trinn 5. Ikke drikk alkohol

Selv om alkohol kan få huden til å føles varmere, senker den faktisk den totale kroppstemperaturen. Alkohol får blodårene i huden til å utvide seg, og dette leder blodet bort fra vitale organer og mot ekstremiteter.

Varm hendene Trinn 15
Varm hendene Trinn 15

Trinn 6. Vet når du skal oppsøke lege

Selv om det er naturlig å ha kalde hender og føtter, snakk med legen din hvis du begynner å oppleve nummenhet, endringer i hudfarge, herdet eller strammet hud, sår og blemmer, hårtap eller hukommelsestap. Det er mange helsemessige forhold som forårsaker kalde hender, inkludert:

  • Anemi
  • Raynauds sykdom
  • Diabetes
  • Nerveskade
  • Hypotyreose
  • Vitamin B12 -mangel

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: