3 måter å jobbe i animasjon

Innholdsfortegnelse:

3 måter å jobbe i animasjon
3 måter å jobbe i animasjon
Anonim

Profesjonelle animatorer jobber med å produsere kunst som beveger seg gjennom håndtegning, leiremodellering og dataprogramvare. Animatører er godt trente i både datateknologi og kunst, og kan jobbe i så varierte felt som videospillindustrien, mobile medier og TV-film. For å jobbe i animasjon må du oppnå de nødvendige ferdighetene, opprette en portefølje og demo -hjul, et nettverk i bransjen og søke på jobber og frilansstillinger.

Trinn

Metode 1 av 3: Tilegne seg de nødvendige ferdighetene

Arbeid i animasjon Trinn 1
Arbeid i animasjon Trinn 1

Trinn 1. Lær å tegne

Selv om animatorer i dag hovedsakelig jobber med datamaskiner, er det fortsatt viktig at du forstår det grunnleggende grunnlaget for visuell kunst. Dette inkluderer tegning. Denne kunstneriske bakgrunnen vil komme deg til gode i designprosessen og i iscenesettelser av animasjoner.

  • For å lære å tegne kan du begynne å ta kunstklasser på videregående skole, eller begynne kurs gjennom fellesskapsprogrammering.
  • Alternativt kan du øve på å skissere fra virkelige situasjoner.
Arbeid i animasjon Trinn 2
Arbeid i animasjon Trinn 2

Trinn 2. Få en bachelorgrad i kunst eller animasjon

Uansett hvilken grad du velger, bør du være sikker på at skolen har respektert animasjonsklasser som vil lære deg om 2D- og 3D -animasjon. En grad er ikke nødvendig for å finne arbeid i animasjon; Imidlertid vil det hjelpe deg med å lære deg om bransjen og noen av de nødvendige ferdighetene. Det kan også hjelpe deg med å bygge opp porteføljen din og få viktige tilbakemeldinger på arbeidet ditt.

En grad i animasjon vil lære deg hvordan du lager et storyboard, karakterer, og gir deg muligheten til å lære forskjellige programmer

Arbeid i animasjon Trinn 3
Arbeid i animasjon Trinn 3

Trinn 3. Velg et spesialfelt

Hvis du velger å studere animasjon gjennom formell skolegang, kan du prøve deg på spill, mobile medier, spesialeffekter, nettstedanimasjon, TV -animasjon og mer. Tenk på hvilken animasjonsstil du liker best, og fokuser deretter utdannelsen din spesielt på det feltet.

  • For eksempel kan du virkelig like stop motion -animasjon. Som et resultat bør du ta kurs i programvare for etterproduksjon og redigering.
  • Folk som fokuserer mer på en kunstbane enn datamaskinanimasjon, vil se etter arbeid som storyboardartister, malere og modellerere.
Arbeid i animasjon Trinn 4
Arbeid i animasjon Trinn 4

Trinn 4. Bli sertifisert i forskjellige animasjonsprogrammer

I stedet for å tjene en fireårig bachelor i kunst eller animasjon, kan du bygge dine ferdigheter ved å lære å bruke en rekke dataprogrammer. Disse programmene kan være autodidakt, eller du kan ta online sertifiseringskurs. Animasjon er sterkt avhengig av dataprogrammer, og mange arbeidsgivere vil kreve en form for ekspertise i følgende programmer:

  • Flipbook (DigiCell)
  • Flash (Adobe)
  • Blender (The Blender Foundation)
  • 3Ds Max (Autodesk)
  • Maya (Autodesk)
Arbeid i animasjon Trinn 5
Arbeid i animasjon Trinn 5

Trinn 5. Hold deg oppdatert på ny teknologi

Etter hvert som 3D -datamaskinanimasjon blir mer populær, må du kanskje ta flere opplæringskurs slik at din erfaring forblir relevant på arbeidsmarkedet. For eksempel outsourcer arbeidsgivere ofte 2D -animasjon til andre land, men det er mange muligheter for mobil- og nettstedanimatorer.

Metode 2 av 3: Bygg din portefølje og demo -hjul

Work in Animation Trinn 6
Work in Animation Trinn 6

Trinn 1. Kompiler en portefølje

På de fleste kreative og kunstneriske felt er porteføljen din viktigere for potensielle arbeidsgivere enn en formell utdannelse. Potensielle arbeidsgivere vil vurdere tidligere arbeid før du ansetter deg. Som et resultat bør du sette sammen en portefølje som inneholder en kort bio for å forklare din trening og erfaring. Du bør også inkludere noen animasjonsbilder og storyboards du har laget.

En nyttig portefølje vil også gi kontaktinformasjon og lenker til ulike sosiale medieplattformer og blogger, samt en lenke for å se demo -hjulet ditt

Arbeid i animasjon Trinn 7
Arbeid i animasjon Trinn 7

Trinn 2. Lag en demosnelle

Forbedre porteføljen din med en demo -hjul som fremhever dine vellykkede animasjonsprosjekter. De fleste bruker enten et DVD -format eller et nettsted som lenker til Youtube eller Vimeo. Demohjulet ditt skal være unikt og skille seg ut til potensielle arbeidsgivere.

Arbeid i animasjon Trinn 8
Arbeid i animasjon Trinn 8

Trinn 3. Hold demo -hjulet under to minutter

Et demo -hjul bør ikke være mer enn to minutter langt og bør bare inneholde utmerket innhold. Når du nettopp har begynt i bransjen, er det lite sannsynlig at du kommer til å ha mange skiller seg ut uansett. Ikke inkluder gjennomsnittlig arbeid bare for å legge til lengden på hjulet ditt. En potensiell arbeidsgiver vil legge mer vekt på 30 sekunder med fantastiske opptak enn to minutter med standardinnhold.

Arbeid i animasjon Trinn 9
Arbeid i animasjon Trinn 9

Trinn 4. Inkluder det beste arbeidet ditt først

Når du oppretter et demo -hjul, må du sette det beste innholdet og animasjonen i begynnelsen av filmen. Arbeidsgivere vil se gjennom hundrevis av hjul og vil bare fortsette å se hvis innholdet er unikt og teknisk forsvarlig. Som et resultat vil du fange oppmerksomheten deres med ditt mest imponerende arbeid.

  • Hvis du har laget en sterk animert karakter, kan du begynne hjulet med dette. Det vil markere din kreativitet og evne til å lage dynamiske og unike karakterer.
  • Alternativt kan du vise frem en bestemt teknikk, for eksempel stop motion. Hvis dette er noe du utmerker deg med.
Arbeid i animasjon Trinn 10
Arbeid i animasjon Trinn 10

Trinn 5. Hold musikken til et minimum

Musikk kan være distraherende og kan til og med forringe arbeidet ditt. Hvis du velger å inkludere musikk på hjulet ditt, skal det være lyst og i bakgrunnen. På samme måte, hvis hjulet ditt inneholder noen dialog mellom karakterene, må du kutte musikken helt og la dialogen tale for seg selv.

Metode 3 av 3: Få erfaring fra bransjen

Arbeid i animasjon Trinn 11
Arbeid i animasjon Trinn 11

Trinn 1. Nettverk med mennesker i feltet

En flott måte å få arbeidserfaring og finne arbeid i animasjonsbransjen er ved å nettverke. For eksempel kan du bli med i en profesjonell organisasjon for animatorer, for eksempel Animation World Network eller The Professional Association for Design (AIGA). På samme måte kan det være lurt å delta på årlige bransjekonferanser.

Nettverk kan hjelpe deg med å finne mentorer, lære om stillingsannonser og vil gi deg forbindelser i bransjen

Arbeid i animasjon Trinn 12
Arbeid i animasjon Trinn 12

Trinn 2. Søk på animasjonspraksis

Det vil være vanskelig å få arbeid i animasjonsfeltet uten erfaring. Mange høyskoler hjelper studentene med å få erfaring og vil gjøre praksisplass en del av programmet. Hvis du ikke gikk på en høyskole, kan du fortsatt få praksisplass. Søk etter animasjonspraksis på nettet og søk på så mange som mulig.

For eksempel, hvis du møtte noen på et nettverksarrangement, kan du spørre om det er noen praksisplasser tilgjengelig hos firmaet deres. Du kan til og med tilby å praktisere gratis bare for å få foten i døren

Work in Animation Trinn 13
Work in Animation Trinn 13

Trinn 3. Frivillig for å forbedre dine ferdigheter

For å bygge en portefølje og demo -hjul må du lage animasjon. En måte å gjøre dette på er å gi frivillige tjenester til selskaper og venner. Hvis du ikke vet om noen som trenger animasjonstjenester, kan du kontakte bedrifter, for eksempel TV -programmer, filmprodusenter og nettsteder. Tilbud om å lage animasjonsinnhold gratis.

Dette gir deg en mulighet til å være kreativ og få tilbakemelding på arbeidet ditt. Til slutt kan denne tilnærmingen føre til en betalt stilling

Work in Animation Trinn 14
Work in Animation Trinn 14

Trinn 4. Se etter kontraktsarbeid

Selv om noe arbeid er tilgjengelig fortløpende, er det meste av animasjonsarbeid basert på kontrakter for prosjekter. Søk på prosjekter individuelt, og etter to til fem års vellykket arbeid kan du ha en stor nok kundebase til å få henvisninger og faste prosjekter.

Søk etter animasjonskontrakter på nettet. Alternativt kan du høre om kontrakter gjennom nettverkstilkoblingene dine

Arbeid i animasjon Trinn 15
Arbeid i animasjon Trinn 15

Trinn 5. Opprett en frilansvirksomhet

Du kan opprette et enkeltpersonforetak og arbeide under ditt eget navn, eller starte en animasjonsvirksomhet. Det er en god idé å søke forretnings- og skatterådgivning, slik at du kan holde oversikt over utgiftene som kreves for å drive din egen animasjonsvirksomhet.

Arbeid i animasjon Trinn 16
Arbeid i animasjon Trinn 16

Trinn 6. Oppdater porteføljen etter at du har fullført hvert prosjekt

Når du har begynt å jobbe med animasjon, bør du fortsette å holde porteføljen og demo-hjulet oppdatert med det beste og siste arbeidet ditt. Regelmessige oppdateringer vil fremheve din allsidighet og demonstrere at du er etterspurt.

Tips

  • Mange animatører jobber lange timer med kontrakter og prøver alltid å holde tidsfrister. Det er et raskt tempo og til tider stressende miljø.
  • Noen som jobber med animasjon kan forvente å tjene rundt $ 60 000 USD/år.

Anbefalt: