Hvordan dekorere rundt et maleri: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dekorere rundt et maleri: 10 trinn (med bilder)
Hvordan dekorere rundt et maleri: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Du har endelig funnet det perfekte kunstverket for ditt hjem eller kontor-nå er det bare å henge det opp. Det er mange måter å plassere og arrangere veggkunst på som hjelper til med å forbedre den iboende tiltrekkingen. Ved å plassere kunsten din der den kan bli fokuspunktet i rommet og inkludere komplementære farger, former og dekorative elementer i området rundt for å tiltrekke seg oppmerksomhet, kan du sikre at den vil hoppe ut på seerne, selv med et øyeblikk.

Trinn

Metode 1 av 2: Ordne andre gjenstander rundt maleriet

Dekorer rundt et maleri Trinn 3
Dekorer rundt et maleri Trinn 3

Trinn 1. Heng maleriet i et åpent område

Begynn med å angi et sted langs veggen for maleriet ditt, der det vil ha minst 1–2 fot (0,30–0,61 m) plass i hver retning. Dette gir deg god plass til å leke med når det er på tide å hente inn nye dekorasjoner og tilbehør.

  • Det kan være nødvendig å henge spesielt tunge stykker på et parti av veggen der støtteboltene er plassert. Husk å ta dette i betraktning når du ser for deg et oppsett for veggen der du planlegger å vise frem maleriet ditt.
  • Sørg for at maleriet ikke er skjult av møbler eller arkitektur.
  • Hvis du har en stor vegg, kan du bruke et stort maleri. Et mindre maleri vil se merkelig og tomt ut på en stor vegg.
Dekorer rundt et maleri Trinn 6
Dekorer rundt et maleri Trinn 6

Trinn 2. Fyll det omkringliggende rommet med mindre kunstverk for symmetri

Plasser dekorative brikker rundt sidene og bunnen av maleriet med jevne mellomrom for å gi den ferdige skjermen en følelse av symmetri. Prøv å legge igjen ca 5,3–7,6 cm mellom hver ramme, ellers kan ditt DIY-gallerioppsett lett se for opptatt ut.

  • Sett større brikker mot den nedre delen av veggen for å unngå å ta oppmerksomheten fra hovedmaleriet.
  • Du kan også vurdere å montere et større antall sekundære malerier og bilder på høyre side av hovedvisningen. Siden de fleste har en tendens til å lese fra venstre til høyre, vil øynene instinktivt slå seg ned på maleriet før alt annet.
  • Et nivå kan være nyttig for å dobbeltsjekke at kunstverket ditt er hengt riktig.
  • Ordne alt på gulvet og ta et bilde som skal brukes som referanse når du flytter det til veggen.
Dekorer rundt et maleri Trinn 7
Dekorer rundt et maleri Trinn 7

Trinn 3. Inkluder andre diverse dekorative elementer for å tilpasse veggen

En galleri trenger ikke å være begrenset til malerier! Ta gjerne med innrammede bilder, monterte skulpturer og prydobjekter som tegninger eller hjemmespunnede nåler som har sentimental verdi. Hvis du lager galleriveggen din med en rekke objekter, må du holde deg innenfor et fargetema for objektene som også matcher møblene i rommet.

  • En collage av familiebilder kan gi en samling av klassiske kunstverk et mer personlig preg.
  • For en mer kreativ visning kan du til og med kjøpe rammer i tilpasset størrelse for å vise frem noen av dine favorittfilmplakater, plater eller andre ephemera.
  • Hvis du har kunst som ikke ser like ut, legger du dem i samme ramme eller bruker en lignende rammefarge for å gjøre brikkene mer sammenhengende.
Dekorer rundt et maleri Trinn 10
Dekorer rundt et maleri Trinn 10

Trinn 4. Ordne møblene og tilbehøret slik at det samsvarer med linjene i kunstverket

Minimalistiske moderne stiler med en ren profil kan gjøre det perfekte supplementet til stykker preget av sterke linjer og vinkler. På samme måte har fargerik, bølget eller abstrakt kunst en tendens til å parre seg godt visuelt med forseggjort buede gjenstander som konturerte vaser og lamper.

Husplanter og annet tilbehør som etterligner noen av maleriets mer fremtredende trekk, kan bidra til å skape en tredimensjonal effekt som gir kunstnerens verk liv

Dekorer rundt et maleri Trinn 11
Dekorer rundt et maleri Trinn 11

Trinn 5. Bruk belysningselementer til å legge til visuell vekt

En enkel belysning eller takmontert spot kan være nok til å få et verdifullt maleri til å skille seg ut i skarp lettelse for resten av rommet. Hvis du ikke vil bry deg om å installere spesialarmaturer, kan du prøve å konfigurere dine tilgjengelige lyskilder på en slik måte at de bader midtpunktet i en myk glød. Bare prøv å unngå sterke blender eller kraftig søkelys.

  • Hvis du leter etter en mindre konvensjonell måte å belyse galleriveggen på, kan du eksperimentere med varme, organisk utseende kilder som telys, Himalaya-saltlamper, papirlykter eller til og med lys.
  • Å finne den ideelle belysningen til maleriet ditt kan kreve at du flytter det til en del av veggen som får mer eksponering.

Metode 2 av 2: Få mer oppmerksomhet til maleriet

Dekorer rundt et maleri Trinn 1
Dekorer rundt et maleri Trinn 1

Trinn 1. Gjør maleriet til fokuspunktet i rommet

Reserver et spesielt sted for stykket midt i midten av den lengste veggen, og utnev deretter resten av rommet rundt det. Det er viktig at maleriet henges i øyehøyde (når du står) for å sikre at betrakterens blikk faller enkelt ned på det.

  • Når du monterer kunstverk på soverommet, er det beste stedet for det enten rett over sengen eller på den motsatte veggen.
  • Hvis du bestemmer deg for å henge et maleri over en peis, må du sørge for at det er en slags barriere på plass like under det, for eksempel en mantel eller støpt avsats, for å beskytte det mot stigende varme.
  • Sett et søkelys eller innramm kunsten i vegglister hvis det er et fokuspunkt i rommet.
Dekorer rundt et maleri Trinn 8
Dekorer rundt et maleri Trinn 8

Trinn 2. Trekk fargene på maleriet ut i resten av rommet

Velg sekundærmøbler og tilbehør som gardiner, tepper, lampeskjermer og kast puter i fargevalg som gjenspeiler nyansene i kunstverket ditt. Etablering av kontinuitet mellom like farger vil få maleriet til å føles som en naturlig forlengelse av rommet, og omvendt.

  • Svart-hvitt-portretter, for eksempel, kan være enda mer slående når de står ved siden av en dempet eller monokromatisk palett og beskjedne mønstre og teksturer.
  • På samme måte egner brikker med sprut av levende farger seg godt til parring med møbler og tilbehør i vågale fargevalg (så lenge de ikke støter sammen).
Dekorer rundt et maleri Trinn 9
Dekorer rundt et maleri Trinn 9

Trinn 3. Mal veggene i en av maleriets hovedfarger

Trekk ut en av de mest gjennomgående fargene i hovedskjermen, og bruk den som grunnskygge for resten av rommet. Et naturlig landskap kan for eksempel se hjemme når det ligger i et hav av natthimmelsblått, høygull eller jegergrønt.

  • Generelt sett er det en god idé å holde seg til mer nøytrale farger som ikke vil se klissete ut eller være overveldende for øynene. Dette betyr at den rosa eller lyse gule som finnes i ett eller to dristige penselstrøk, kanskje ikke er det beste valget for hele stua.
  • Bruk et lyst og fargerikt maleri hvis du vil at det skal skille seg ut fra veggen.
  • Bruk et online designerprogram for å nesten farge fargene på hjemmet eller kontoret og se hva du synes om endringen.
Dekorer rundt et maleri Trinn 2
Dekorer rundt et maleri Trinn 2

Trinn 4. Plasser maleriet i lik avstand mellom vinduene

Hvis det er mer enn ett vindu i veggen der du vil henge maleriet ditt, kan det gjøre sentrering litt vanskeligere. Den enkleste løsningen er å bruke et målebånd for å finne avstanden mellom de to sentrale vinduene, og deretter trekke bredden på selve maleriet. Del dette tallet i to for å finne ut hvor mye plass du bør la på hver side.

  • Ikke glem å ta hensyn til rammens dimensjoner når du måler.
  • Unngå å feste iøynefallende stykker der de kan være delvis dekket av gardiner eller åpne skodder.
  • Unngå å presse et maleri inn i et trangt rom.
Dekorer rundt et maleri Trinn 4
Dekorer rundt et maleri Trinn 4

Trinn 5. Hold området fritt for alt som kan distrahere fra maleriet

Vær forsiktig så du ikke skjuler kunstverket ditt med uregelmessig formede møbler (for eksempel en høyrygget stol eller sofa) eller dekorasjoner med utstående komponenter. På samme måte kan alt som beveger seg, lyser opp eller har høye farger eller slagord vise seg å være en uønsket oppmerksomhetsfanger, og bør få et hjem i et annet område.

  • Minimer potensielle distraksjoner ved å bevege dem utenfor synsfeltet når du ser på maleriet. Hvis de fortsatt er merkbare, kan du vurdere å flytte dem til en annen del av hjemmet eller kontoret ditt helt.
  • Vri, vipp, dekk til eller skyv alle nærliggende gjenstander som er for store til å flytte til å gjøre dem mindre iøynefallende. Kunsten din bør være hovedattraksjonen i rommet den vises i (eller i det minste veggene).

Tips

  • Bruktbutikker kan være flotte steder å grave opp skulpturerte aksenter, dekorative rammer og andre ting å vise sammen med et verdsatt maleri.
  • Ikke vær redd for å omorganisere deg litt for å gjøre eksisterende møbler bedre tilpasset hovedskjermen.
  • Bla gjennom interiørdesign og kunstutstillingspublikasjoner for flere ideer og inspirasjon for å forskjønne mellomrommene rundt et maleri.
  • Slå av rammen hvis du vil oppdatere eller oppdatere maleriet.

Anbefalt: