4 måter å resirkulere håndklær på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å resirkulere håndklær på
4 måter å resirkulere håndklær på
Anonim

Stoff er en flott ressurs, selv om det er et utslitt håndkle. Gamle håndklær har mye liv igjen, så bruk dem godt for å unngå sløsing. Du kan gjøre gamle håndklær til ting du kan bruke rundt huset ditt, inkludert matter og klær. Hvis du ikke trenger å lagre kluten for deg selv, klipp den opp og bruk den til håndverksprosjekter eller til kjæledyr. Selv om du må kutte bort frynsete ender, kan du få mer verdi ut av et nytt håndkle enn du noen gang hadde forventet.

Trinn

Metode 1 av 4: Gjenbruk av håndklær for husholdningsbehov

Resirkuler håndklær Trinn 1
Resirkuler håndklær Trinn 1

Trinn 1. Sett håndklær på nytt i vaskekluter hvis de fortsatt er absorberende

Butikkkjøpte vaskekluter kan være dyre, så spar penger ved å kutte gamle håndklær i størrelse. Velg et håndkle med et sted som ikke er for slitt, så vaskeklutene dine ser fortsatt friske ut. Lag en sikksakk -søm eller sy en falm enten for hånd eller med symaskin for å forhindre at håndkleet flosser.

Du kan spare et rent stykke av et kvalitetshåndkle som du kan bruke som ansiktsduk eller vaskeklut til å henge på badet

Resirkuler håndklær Trinn 2
Resirkuler håndklær Trinn 2

Trinn 2. Bruk gamle håndklær som en måte å rengjøre oppvask og husholdningsrot

I stedet for å rote de gode håndklærne dine, sett de gamle på jobb. Klipp ned større håndklær ved å fjerne kantene med en rosa saks. Klipp av eventuelle frynsete kanter også. Legg deretter håndklærne til side for å skrubbe gunk på kjøkkenet, badet eller andre steder.

Hvis du trenger noe tykkere, sy et par mindre vaskekluter sammen

Resirkuler håndklær Trinn 3
Resirkuler håndklær Trinn 3

Trinn 3. Lagre håndklær for polstring når du trenger å flytte noe skjørt

Hvis du gjør et stort flytting til et nytt hjem, må du legge esker med håndklær for demping. Pakk også inn tallerkener, bilderammer og annet brekkbart i håndklær. Den ekstra polstringen kan bety forskjellen mellom at noe kommer til destinasjonen i ett stykke eller i fragmenter. Det betyr også at du ikke trenger å kjøpe peanøtter eller stole på aviser som kan føre til blekkflekker.

Håndklær er også gode for å holde ting tørt og absorbere sølt væske. Ta med et ekstra håndkle for rask opprydding når du er på farten

Resirkuler håndklær Trinn 4
Resirkuler håndklær Trinn 4

Trinn 4. Lag gjenbrukbare hygieneputer for å spare penger på hygieneartikler

Bruk en vanlig sanitetspute for å spore en kontur på noen få håndklær eller tøystykker. Du må kutte 2 håndklær i form av puten og sy dem sammen. Lag deretter putefôret av et absorberende håndkle. Sy den på midten av puten for å lage noe gjenbrukbart og miljøvennlig.

  • For eksempel er foringen den lange, ovale formen som passer langs midten av baseduken du syr sammen. Finn den på en vanlig pute for å se hvor du skal plassere den på din håndlagde.
  • Husk å vaske klutputen med såpe og vann før du bruker den. Tøyunderlag er gjenbrukbare, så de er flotte for å spare penger og kutte ned plastavfall.
Resirkuler håndklær Trinn 5
Resirkuler håndklær Trinn 5

Trinn 5. Bruk håndklærne som vaskbare bleier hvis du har barn

Tøybleier er et billig og miljøvennlig hygienealternativ som brukes mange steder i verden. Du kan brette et håndkle opp i en bleie i stedet for å klippe det. Et annet alternativ er å kutte en myk klut som flanell i bleier og trimme håndklær i pads. Sy en pute i midten av hver tøybleie for å fullføre den.

Håndklær er gode for polstring av tynnere bleier siden de er absorberende. De kan også kuttes til hvilken som helst størrelse du trenger

Resirkuler håndklær Trinn 6
Resirkuler håndklær Trinn 6

Trinn 6. Sy sammen kuttede håndklær for å lage et badeteppe

La håndklærne dine beskytte føttene mot det kalde badgulvet. Den enkleste måten å gjøre dette på er å legge et par håndklær av samme størrelse over hverandre og sy kantene sammen. Prøv å binde sømmene med smale stoffstykker for styrke og støtte. Du kan bruke forskjellige farger for å lage det kuleste badedekket som passer med resten av badet ditt.

  • Prøv å lage et lappeteppe ved å kutte håndklær i firkanter eller striper og sy dem sammen.
  • Et annet alternativ er å kutte håndklær i strimler på 7,6 cm, og deretter bruke dem til å lage en sirkulær matte. Stabel 3 strimler, sy dem sammen i den ene enden, og fest hver stripe slik at de er som rør. Vri rørene rundt hverandre til matten har den størrelsen du ønsker.

Metode 2 av 4: Konstruksjon av klær og tilbehør

Resirkuler håndklær Trinn 7
Resirkuler håndklær Trinn 7

Trinn 1. Lag et badedraktdeksel av et håndkle hvis du svømmer ofte

Få et par badehåndklær som er like lange som kroppen din. Legg dem oppå hverandre, og sy deretter sømmene med rette masker. Hold kappen relativt løs, så den hviler komfortabelt på deg når du tar den på. Når du er ferdig, klipper du et par stropper ut av et håndkle eller et annet stoff for å sy det til omslaget.

  • Du kan ta deg noen friheter til å designe omslaget slik du vil. For eksempel, kutt kurver inn i toppen av håndklærne for å skape en dypere utringning. Du kan også klippe et håndkle for å lage et sash som skal bindes over livet.
  • Hvis et vanlig badehåndkle er for stort for deg, kan du prøve å brette et enkelt håndkle i to og gjøre dekselet opp av det. Du må kanskje ty til mindre badehåndklær for å dekke til barn.
Resirkuler håndklær Trinn 8
Resirkuler håndklær Trinn 8

Trinn 2. Bruk en håndkle -turban for raskere hårtørking

Våt hår blir ustyrlig, så vri det med et lett håndkle. Dra håndkleet over hodet ditt, klem det mellom fingrene. Vri deretter enden av håndkleet rundt til du kommer til pannen. Avslutt viklingen ved å stikke den vridde delen under håndkledelen som dekker baksiden av hodet ditt.

Dette er en fin måte å få mer ut av et slitt håndkle. Skjul det i skapet og trekk det ut når du trenger det. Håndklesturbaner hjelper til med å tørke håret, men lar deg fortsette med resten av rutinen mens du venter

Resirkuler håndklær Trinn 9
Resirkuler håndklær Trinn 9

Trinn 3. Lag komfortable håndkletøfler for å holde føttene varme

Se etter håndklær med et mønster du liker å bruke til stoffet. Spor fotstørrelsen på et håndkle et par ganger, klipp ut figurene og stabel dem for å lage en tykk såle. Fyll den med skum for å gjøre sålen mer støttende. Lag deretter en utskjæring for toppen av foten din og sy den til sålen for å fullføre tøffelen.

Bruk fyll eller batting fra en håndverksbutikk for å gjøre tøflene fyldigere og mykere. Prøv å stappe sålene for demping

Resirkuler håndklær Trinn 10
Resirkuler håndklær Trinn 10

Trinn 4. Lag en patchwork -tote bag for noe som kan brukes igjen

Lag en grunnpose ved å kutte et håndkle i 2 like stykker og bruke en symaskin til å felle og sy dem sammen. Legg til håndtak ved å kutte mindre strimler fra håndkleet og sy dem på posens åpne ende. Du kan deretter legge til dekorasjoner du ønsker, for eksempel ved å male det eller bruke en varm limpistol for å lime på rhinestones.

  • Tilpass posen din med forskjellige farger. Prøv også å klippe og sy på dekorasjoner til andre håndklær eller kle innsiden av posen med stoff.
  • Juster størrelsen på posen ved å bruke forskjellige håndklær. Dra fordel av et gammelt badehåndkle for å lage en stor pose for å ha med strandutstyr når du for eksempel er ute og nyter sommerværet.

Metode 3 av 4: Gjøre gamle håndklær om til håndverk

Resirkuler håndklær Trinn 11
Resirkuler håndklær Trinn 11

Trinn 1. Makuler gamle håndklær hvis du trenger en stofffylling for prosjekter

I stedet for å bruke penger på ny fylling, kutt opp de gamle håndklærne i små firkanter. Fjern fellingene først med en skarp saks. Lag rutene 2,5 cm x 2,5 cm eller mindre for å passe dem inne i prosjektet. De er flotte for puter, puter, bønneposer, utstoppede dyr og annet håndverk.

  • For eksempel er håndklær veldig nyttige som dynebatteri. Quiltbatting er normalt fylt mellom lag med stoff for tyngde og varme.
  • Hvis du ikke vil kutte opp et håndkle, kan du prøve å rulle det sammen. Håndklær er bedre siden bitene er mykere som den typen polyfyll du vil få fra en håndverksbutikk. Imidlertid er rullede håndklær nyttige i en klemme, for eksempel når du trenger en provisorisk pute.
Resirkuler håndklær Trinn 12
Resirkuler håndklær Trinn 12

Trinn 2. Lag en boo boo kaninleketøy hvis du har barn

En boo boo kanin er en søt måte å muntre opp barn når de blir skadet. Det innebærer å brette et håndkle i to for å danne en trekant og deretter rulle det opp. Brett det rullede røret i to, bind endene sammen, og dekorer dem deretter for å lage din kanin. Du kan deretter skyve en isbit inn i håndkleet for å ta broddet ut av blåmerker.

  • Kaniner er enkle å lage, men fantasien trenger ikke stoppe der. For eksempel kan du brette håndklær i forskjellige former for å lage elefanter og andre dyr. Det er som origami bortsett fra med gjenbrukbart materiale.
  • Et annet alternativ er å kutte former ut av håndkleet og sy dem sammen. Det er en fin måte å lage dukker på. Prøv å bygge en katt og fyll den med polyesterfiberfyll fra en håndverksbutikk, for eksempel.
Resirkuler håndklær Trinn 13
Resirkuler håndklær Trinn 13

Trinn 3. Rull et håndkle inn i en trekkstopp for å isolere et kaldt hjem

Hold varmeregningen nede ved å blokkere kald vind som siver under dører og vinduer. For å lage et trekkstopp måler du bredden på døren eller vinduet, og får håndklær som er lengre enn dem. Rull håndklærne sammen og fest dem med garnbiter eller snor. Sett trekkstopperen ved siden av døren eller vinduet for å tette ut trekk.

For et bedre utkast, stopper du et stoff som fleece og bretter det til et rør. Fyll den med håndklærne og sy den fast. Du kan bruke mønstret stoff eller gamle putevar, slik at du ikke ser på et par gamle håndklær som ligger rundt huset ditt

Resirkuler håndklær Trinn 14
Resirkuler håndklær Trinn 14

Trinn 4. Lag en sementplanter hvis du trenger en beholder for å dyrke planter

Ta på et par gummihansker og bland sammen 2 deler sement med 1 del torvmose og 1 del perlitt. Bland deretter i vann til sementen blir til en jevn pasta som peanøttsmør. Tilsett det gamle håndkleet ved å hvirvle det i sementen til det er mettet. Avslutt med å la håndkleet tørke i sollys i opptil 7 dager til det stivner.

  • Drap håndkleet slik at det stivner i den formen du ønsker. Prøv for eksempel å dra dra håndklær over bøtter for å danne høye, tynne planter.
  • Etter at plantemaskinen har tørket, bør du vurdere å male den før du fyller den med jord. Bruk en akrylgrunning og en murmaling, som er tilgjengelig i de fleste jernvareforretninger sammen med sementblandinger.

Metode 4 av 4: Bruke håndklær til kjæledyr

Resirkuler håndklær Trinn 15
Resirkuler håndklær Trinn 15

Trinn 1. Vri håndklestrimler til et leketøy hvis du har kjæledyr som liker å tygge

Det er ikke nødvendig å kjøpe en knute leketøy som hunden din vil makulere så snart du får den hjem. Skjær heller et håndkle i strimler som er omtrent 13 cm brede. Fest endene på strimlene i knute. Pakk de løse endene av stripene sammen for å lage fletter, og knytt den andre enden for å fullføre leken.

  • Håndklær kan også brukes som leker eller sengetøy for kaniner, ilder, rotter og andre dyr. Hold deg til en naturlig fiber som bomull i stedet for en syntetisk som nylon. Håndklær er trygge å tygge på, men ta dem bort hvis du mistenker at kjæledyret ditt spiser dem.
  • Å lage et leketøy er enkelt, og kjæledyret ditt vil sannsynligvis ikke ha noe imot at det ikke kom fra en butikk. Du kan justere leketøyets størrelse ved å kutte større eller mindre strimler fra håndkleet.
Resirkuler håndklær Trinn 16
Resirkuler håndklær Trinn 16

Trinn 2. Bygg dyresengetøy for å gi kjæledyret ditt noe å hvile på

Stabel et par håndklær, sy dem sammen og stram dem for å lage en enkel seng som fungerer godt for selv store hunder. Et annet alternativ er å få et putetrekk og fylle det med ristede håndklær før du syr det med en piskesøm. Hvis du leter etter noe enklere, plasser håndklærne på steder der kjæledyrene dine liker å sove, så mindre pels havner på møblene dine.

Hvis du forbereder sengetøy for mindre dyr, må du bruke et fleecehåndkle. Andre typer håndklær sliter, noe som gjør dem farlige for rotter, mus, marsvin og hamstere. Kjæledyret ditt kan tygge på håndkleet eller få neglene sitt fast i stoffet

Resirkuler håndklær Trinn 17
Resirkuler håndklær Trinn 17

Trinn 3. Bruk håndklær som en gjenbrukbar måte å legge bur på

Avisforinger blir rotete, så prøv å bruke et håndkle i stedet. Kjæledyr som hunder og katter kan bruke håndklærne som tepper. Et absorberende håndkle er også flott for å rydde opp i ulykker. Du kan deretter vaske håndkleet i vasken for å bruke det på nytt eller kaste det når du ikke lenger trenger det.

  • Bruk håndklær til å forme fuglebur, for eksempel. Fugleiere går gjennom mange aviser mens de holder burene rene. Håndklær er også nyttige for å dekke et bur for å roe en fugl og hjelpe den med å sove.
  • Husk at frynsende håndklær kan være skadelige for kjæledyr når neglene blir fanget i dem. Prøv å trimme av frynsete kanter og sy på falden. Ikke bruk håndklær hvis kjæledyret ditt kan spise dem.
Resirkuler håndklær Trinn 18
Resirkuler håndklær Trinn 18

Trinn 4. Hold og tørk kjæledyr med et håndkle etter å ha gitt dem et bad

Eiere bruker myke håndklær, men det er ingen grunn til at kjæledyr ikke kan glede seg over dem også. Fluff kjæledyret ditt for å holde dem varme når de hopper ut av vannet. Håndklær er også nyttige for å gi kjæledyret ditt et trygt ly hvis de er redde og en pute for fingrene hvis de kan bite eller klø seg under pleieprosessen.

For eksempel liker gnagere å ha et håndkle å holde på og gjemme seg under. Kjæledyr som hamstere og fugler har kraftige bitt, så bruk et håndkle som et skjold

Resirkuler håndklær Trinn 19
Resirkuler håndklær Trinn 19

Trinn 5. Doner håndklær til dyrehjem hvis du ikke lenger trenger dem

Veterinærer og dyrehjem trenger alltid håndklær. Ring rundt for å se hvilke steder som trenger håndklær for øyeblikket. Håndklær går mot fôrbur, rydder opp, vasker dyr og mange andre bruksområder. Dette er også måter å ta vare på dine egne kjæledyr, og bruke håndklær du ellers ikke ville ha bruk for.

Hvis dyrehjem ikke er din sak, kan du spørre andre ideelle organisasjoner eller kirker. Det er mange måter for dem å bruke håndklær, for eksempel filler for innsamlinger av bilvask

Tips

  • Håndklær med bensin, løsemidler og andre kjemikalier kan ikke resirkuleres. Kontakt i stedet din lokale myndighet for å finne det nærmeste deponeringssenteret for farlig avfall og la dem håndtere det.
  • De fleste prosjekter laget av håndklær kan gjøres med gamle klær, møbeltrekk og mange andre stoffer. Du kan også kjøpe nye håndklær hvis du ikke har noe imot å kutte dem.
  • Vask håndklær med et parfymefritt vaskemiddel før du donerer dem, og bruk hvit eddik eller natron som tøymykner.

Anbefalt: