3 måter å få jobb som fotograf for en avis

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få jobb som fotograf for en avis
3 måter å få jobb som fotograf for en avis
Anonim

Selv i en digital tidsalder når folk får nyheter fra telefonapper, internett og TV, er aviser fortsatt en viktig måte å distribuere informasjon og kvalitetsjournalistikk på. Fotografer spiller en avgjørende rolle i å fortelle nyhetshistorier ved å gi det visuelle elementet-"Et bilde er verdt tusen ord", tross alt. Lær hvordan du får jobb som fotograf i dette utfordrende og fartsfylte feltet.

Trinn

Metode 1 av 3: Slipe dine fotografiske ferdigheter

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 1
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 1

Trinn 1. Forbered deg på college

Kom inn på en høyskole med et foto- eller fotojournalistikkprogram ved å få gode karakterer på videregående skole og delta i så mange fotografering og journalistikk som mulig. Bli involvert i en skoleavis, en fotoklubb eller gruppe, et internship hos en avis eller en assistentstilling hos en lokal frilanser.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 2
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 2

Trinn 2. Gå på skole for fotojournalistikk

Få en høyskoleutdannelse i et fotograferingsfelt, ideelt sett fotojournalistikk, for å gi deg ferdighetene og bakgrunnen som trengs for de fleste fotojournalistjobber på inngangsnivå. Det er viktig at du får både de tekniske og kunstneriske ferdighetene i fotografering så vel som en god forståelse av nyheter og journalistikk, selv om du ikke nødvendigvis trenger en grad for å klare det i bransjen.

  • Hvis fotojournalistikk ikke er en ledig hovedfag ved høyskolen din, kan du prøve å ta hovedfag i fotografering og mindreårig journalistikk eller kommunikasjon, eller omvendt.
  • Hvis det er en stund siden du ble uteksaminert eller tok bilder for en klasse eller jobb, kan du prøve å ta et individuelt kurs eller workshop for å oppdatere hukommelsen og ferdighetene dine.
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 3
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 3

Trinn 3. Fokuser på jobbspesifikke ferdigheter

I timene eller på egen hånd, lære og perfeksjonere de grunnleggende ferdighetene som de fleste jobbeskrivelser for fotojournalistikk krever. Fokuser på områder innen både fotografering og journalistikk, for eksempel:

  • Elektronisk fotojournalistikk
  • Visuell kommunikasjon
  • Visuell redigering
  • Nyhetsrapportering
  • Intervju ferdigheter
  • Journalistikk
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 4
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 4

Trinn 4. Få kvalitetsutstyr

Invester i kamerautstyr av profesjonell kvalitet, inkludert et godt kamerahus, et vidvinkelobjektiv og et teleobjektiv som grunnleggende. Gjør noen undersøkelser for å finne brukte utstyr eller eldre modeller med de samme hovedfunksjonene som de nyeste.

Du kan ha tilgang til kameraer og tilbehør gjennom jobben, men du ser mer etablert og attraktiv ut som jobbkandidat hvis du kommer forberedt med alt utstyret ditt

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 5
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 5

Trinn 5. Delta på hendelser og øv

Sjekk kalendere for lokale arrangementer og delta på dem, tagg sammen med en fotojournalist på et oppdrag, eller bare gå rundt i byen og byen for å øve på skytehendelser som du ser finner sted. Prøv å tenke deg å fortelle hele historien om hendelsen med bare bildene dine. Øv på å skrive bildetekster eller en liten nyhetsbrev for å følge bildene, og vis dem til en erfaren fotojournalist for tilbakemelding hvis du kan.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 6
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 6

Trinn 6. Fokuser på mennesker

Skill deg fra andre amatørfotografer ved å fokusere på mennesker mer enn objektene eller den generelle naturen til en hendelse. Vær modig og ikke vær redd for å henvende deg til folk for å få ansiktsuttrykk og et mer personlig inntrykk av arrangementet.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 7
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 7

Trinn 7. Hold deg oppdatert

Hold deg oppdatert på nye kameramodeller, linser og annet fotoutstyr. Undersøk fordeler og ulemper med nye funksjoner, og vurder å spare opp for nye modeller eller teste en ved å leie eller låne den fra en annen fotograf.

Metode 2 av 3: Forberede seg på en jobb

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 8
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 8

Trinn 1. Bygg en portefølje

Vis en samling av dine beste fotografier digitalt eller i et fysisk album. Hold deg til en vanlig svart eller hvit bakgrunn for å vise bilder på. Ha et enkelt, men godt designet nettsted med din portefølje og kontaktinformasjon, samt visittkort du kan dele ut, slik at folk enkelt kan finne ut om arbeidet ditt.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 9
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 9

Trinn 2. Bli med i fagforeninger

Bli medlem av en profesjonell fotograferingsforening, som National Press Photographers Association (NPPA), American Society of Media Photographers (ASMP) eller International Freelance Photographers Association (IFPA). Bruk disse foreningene for nettverk med andre fotojournalister, finne jobber og andre nyttige ressurser.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 10
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 10

Trinn 3. Vurder å jobbe frilans

Start en virksomhet som frilanser for å jobbe med flere forskjellige publikasjoner som en uavhengig entreprenør, noe som er den mer vanlige praksisen ettersom flere og flere stabsfotografer blir kuttet fra fallende trykte aviser. Som frilanser må du ha god forretningskunnskap og kunne tilpasse seg forskjellige avisstiler.

For å være en freelance fotograf på heltid, må du ha forretningskunnskaper som kundeforhold, markedsføring, reklame og regnskap fordi du driver din egen virksomhet. Vurder å ta en business class hvis du ikke allerede har disse ferdighetene

EKSPERT -TIPS

Heather Gallagher
Heather Gallagher

Heather Gallagher

Profesjonell fotojournalist og fotograf Heather Gallagher er en fotojournalist og fotograf med base i Austin, Texas. Hun driver sitt eget fotostudio med navn"

Heather Gallagher
Heather Gallagher

Heather Gallagher

Professional Photojournalist & Photographer

Expert Trick:

If you're pitching to a newspaper as a freelance photographer, consider the type of stories the publication usually covers, and the audience that usually reads it. However, you should also make sure it's a story you really want to do, because if you're shooting something you're excited about, that will come through in the images.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 11
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 11

Trinn 4. Søk etter åpne stillinger

Hold øye med lokale rubrikkannonser i avisen eller online for åpne stillinger for fotojournalistikk, enten det er heltid eller kontrakt.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 12
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 12

Trinn 5. Vis arbeidet ditt

Lag kontakter med fotojournalister og andre i bransjen gjennom skole, klubber eller andre grupper. Ta med bildene dine, helst med bildetekster eller en kort og overbevisende nyhetshistorie. Be om råd og kritikk. De kan også fortelle deg om nye muligheter eller til og med tilby deg en ledig stilling hvis de liker arbeidet ditt.

Metode 3 av 3: Landing jobben

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 13
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 13

Trinn 1. Søk med CV, portefølje og følgebrev

Følg retningslinjene for en stillingsbeskrivelse for en ledig stilling du vil søke på. Send inn et velskrevet og formatert CV og et følgebrev som illustrerer hvorfor du vil ha denne spesifikke jobben og hvorfor du vil passe best for den. Send inn en digital eller fysisk kopi av porteføljen din.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 14
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 14

Trinn 2. Undersøk avisen

For hvilken som helst avis du vil jobbe for, kan du lese oppgaver eller sjekke nettstedet deres for å se hva slags historier de vanligvis skriver og fotostilen de er vant til. Prøv å vise noen av verkene dine som mest gjenspeiler stilen deres, men vær tro mot din egen stil også, og ikke vær redd for å overraske dem med noe de ikke har sett før.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 15
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 15

Trinn 3. Intervju og møt personalet

Kom i tide til et intervju hvis du blir bedt om å komme til avisene for et jobbintervju. Vær forberedt på intervjuet ved å kle deg profesjonelt, være forberedt på å svare på vanlige spørsmål om fotograferingsarbeidet og erfaringen din, og ha spørsmål utarbeidet til avispersonalet.

Få jobb som fotograf for en avis Trinn 16
Få jobb som fotograf for en avis Trinn 16

Trinn 4. Vær utholdende

Selv om du ikke får den ideelle jobben din i avisen med førstevalg, må du holde deg til målet ditt. Fortsett å sjekke stillingsnettsteder og snakk med andre fotografer og journalister for å opprette forbindelser og bli den første som vet om nye muligheter. Bare fortsett å besøke redaktører for å vise dem nye bilder slik du har dem, spesielt hvis du vet at en fotograf av dem drar snart.

Tips

  • Invester litt tid og penger i et enkelt nettsted med en ren portefølje av arbeidet ditt. Vurder en blogg eller annen online tilstedeværelse for å få bildene dine sett.
  • Du trenger kanskje en annen deltidsjobb i tillegg til freelance fotojournalistikkarbeid, men etter hvert som du etablerer deg, vil du kunne få flere og flere prosjekter utelukkende i bransjen.
  • Vurder å utvikle en spesialitet eller nisje som ikke alle kan fotografere og finne en historie for. Følg innvandrerhistorier hvis du snakker et annet språk, eller fotografer livet på en indianerreservasjon hvis du har tilgang og tillatelse.

Anbefalt: