Hvordan bevare Magnolia Leaves: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bevare Magnolia Leaves: 9 trinn (med bilder)
Hvordan bevare Magnolia Leaves: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Magnolia -trær har vakre blomstrende grener om våren, og de beholder bladene sine hele sommeren. Hvis du vil bevare bladene for å lage en krans eller et blomsterarrangement, kan du gjøre det enkelt ved en prosess som kalles "glyserinering". Denne prosessen erstatter vannet i bladet med en forbindelse som kalles glyserin, som kan holde bladene vakre i flere måneder eller år!

Trinn

Del 1 av 2: Lag et glyserinbad

Bevar Magnolia Leaves Trinn 1
Bevar Magnolia Leaves Trinn 1

Trinn 1. Varm opp 2 kopper (470 ml) vann til 57 ° C

Legg en gryte med vann over middels varme, og vent til den er varm. Bruk et termometer for å sjekke temperaturen, og pass på at den ikke går over 66 ° C. Slå deretter av varmen.

Oppvarming av vannet gjør det lettere å kombinere glyserin og vann

Bevar Magnolia Leaves Trinn 2
Bevar Magnolia Leaves Trinn 2

Trinn 2. Bland 1 kopp (240 ml) glyserin i vannet

Hell glyserinet i varmt vann, rør det med en skje. Fortsett å røre løsningen i minst 30 sekunder for å sikre at glyserin og vann har blandet seg helt.

  • Du kan kjøpe glyserin på apoteket, supermarkedet eller på nettet. Velg teknisk glyserin fremfor laboratorieglyserin fordi det er billigere.
  • Blandingen vil være klar, så du vil ikke kunne se vannet og glyserinet blandes sammen.
Bevar Magnolia Leaves Trinn 3
Bevar Magnolia Leaves Trinn 3

Trinn 3. Hell glyserinblandingen i en ildfast form

Bruk en glassform som er stor nok til å passe til magnolia -bladene dine. Hell blandingen forsiktig til det er ca 1,3 cm (1 tomme) hodeplass igjen i fatet.

Hvis du har igjen glyserin, lagrer du det i en lufttett beholder. Du kan bruke blandingen på nytt for å bevare andre blader eller blomster

Del 2 av 2: Glyserisering av bladene

Bevar Magnolia Leaves Trinn 4
Bevar Magnolia Leaves Trinn 4

Trinn 1. Skjær friske magnolia -grener, fjern bladene og skjær stilkene

Velg frisk, grønn vekst fra endene av lemmene for å få de nyeste bladene, som vil absorbere glyserinet lettere. Bruk en saks til å klippe bladene vekk fra grenen, og knus eller kutt bladstammen med saks for å øke absorpsjonen.

Hvor du skal kutte bladene fra grenene, avhenger av hva du bruker dem til. Noen prosjekter kan kreve at du forlater stilkene på bladet, mens andre kan kreve stilkfrie blader

Bevar Magnolia Leaves Trinn 5
Bevar Magnolia Leaves Trinn 5

Trinn 2. Legg bladene i fatet slik at de er nedsenket i glyserinet

Organiser bladene slik at de ikke overlapper og for det meste er dekket med blandingen. Noen blader kan flyte, så sørg for å holde dem atskilt.

Glyserin er giftfritt og trygt for mennesker og dyr, så ikke bekymre deg for å bruke hansker for å berøre glyserinbadet

Bevar Magnolia Leaves Trinn 6
Bevar Magnolia Leaves Trinn 6

Trinn 3. Legg et brett eller fat over bladene for å holde dem under vann

Velg et tyngre plastbrett eller fat som skal legges over bladene. Sørg for at brettet sitter inne i bakebollen og dekker alle bladene i formen.

Hvis brettet ikke er tungt nok til å presse bladene ned i badekaret, legg et tungt element som en stein eller papirvekt på toppen av det

Bevar Magnolia Leaves Trinn 7
Bevar Magnolia Leaves Trinn 7

Trinn 4. Ha bladene i oppløsningen i 2-6 dager

La bladene trekke i glyserinoppløsningen i minst 2 dager, og se deretter på bladene. Hvis hele bladet er en gyllenbrun farge, fjern det fra badekaret. La blader som ennå ikke er gyldenbrune i vannet i 1-2 dager til.

  • Bladene skal være fleksible når du trekker dem ut av badekaret, så bøy dem frem og tilbake noen ganger for å sikre at de ikke går i stykker. Hvis det første bladet du prøver å bøye bryter, må du holde resten av bladene i badekaret en dag til for å absorbere mer glyserin.
  • Hvis du glyseriserer en større gren med blader på, kan prosessen ta opptil 2-3 uker, og du må bytte ut glyserinbadet etter hver uke for å sikre at det er nok glyserin tilgjengelig.
Bevar Magnolia Leaves Trinn 8
Bevar Magnolia Leaves Trinn 8

Trinn 5. Skyll bladene med varmt vann og tørk dem

Kjør bladene under varmt vann for å vaske bort overflødig glyserin fra badekaret. Legg dem deretter flatt på et håndkle og tørk dem med en klut eller et papirhåndkle.

Hvis du vil ha blanke blader, kan du polere dem med en myk klut i 15-20 sekunder hver for å gjøre bladene blanke

Bevar Magnolia Leaves Trinn 9
Bevar Magnolia Leaves Trinn 9

Trinn 6. Bruk bladene i et blomsterarrangement eller vis dem i årene som kommer

De smidige, glyseriserte bladene er ekstremt langvarige og holdbare. Du kan lage dem til en krans eller bruke dem som løvverk for et blomsterarrangement. Når du ikke bruker bladene dine, lagrer du dem i en plastpose eller en lufttett beholder på et mørkt, tørt sted.

Siden bladene er myke og smidige, trenger du ikke bekymre deg for å gå i stykker eller smuldre når du bruker eller lagrer dem

Anbefalt: