4 måter å fjerne hundeurin

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fjerne hundeurin
4 måter å fjerne hundeurin
Anonim

Selv om hunder er fantastiske ledsagere, er utilsiktet vannlating et av de vanligste problemene eiere har med hundene sine. Effekten av konstante ulykker kan være ganske distraherende og frustrerende. Heldigvis er det mange godt testede strategier for å fjerne kjæledyrurin og lukt fra mange forskjellige områder av hjemmet og livet ditt.

Trinn

Metode 1 av 4: Fjerne våt hundurin fra teppe og møbeltrekk

Fjern Dog Urine Trinn 1
Fjern Dog Urine Trinn 1

Trinn 1. Sug opp urinen

Legg et tykt lag papirhåndklær og aviser på det skitne området. Trykk eller stå på papiret i noen minutter, slik at væsken kan trekkes ut av teppet.

Etter at du har suget opp så mye urin som mulig, la de skitne papirene ligge på hundens baderom. For eksempel, legg papirene rett utenfor i et område på gården din som hunden din normalt urinerer. Dette vil forsterke forventningen til deres baderomsvaner

Fjern Dog Urine Trinn 2
Fjern Dog Urine Trinn 2

Trinn 2. Hell små mengder kaldt vann på det skitne området

Fyll opp et glass med vann. Hell en fjerdedel av vannet på området om gangen. La hver vann vann sive inn i teppet før du heller mer.

Fjern Dog Urine Trinn 3
Fjern Dog Urine Trinn 3

Trinn 3. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel til det våte området

Sørg for å legge såpen til området i veldig små dråper. Fordel dråpene jevnt over det våte området.

Fjern Dog Urine Trinn 4
Fjern Dog Urine Trinn 4

Trinn 4. Sug opp såpevannet med ferske tørkepapir

Ikke bruk papirhåndklær fra tidligere i prosessen. Dette vil erstatte urinen du allerede har fjernet fra området.

Fjern Dog Urine Trinn 5
Fjern Dog Urine Trinn 5

Trinn 5. Spray området med en eddikblanding hvis lukten vedvarer

For å lage blandingen, bland 2 kopper varmt vann, 2 kopper hvit eddik og fire ss natron i en sprayflaske eller bolle og fordel på det våte området. La den sitte i fem minutter.

Fjern Dog Urine Trinn 6
Fjern Dog Urine Trinn 6

Trinn 6. Tørk av området med nye tørkepapir

Dette vil fjerne overflødig vann fra stoffet og forhindre at det dannes mugg under det. Blot området til området er bare litt fuktig.

Fjern Dog Urine Trinn 7
Fjern Dog Urine Trinn 7

Trinn 7. Tørk det fuktige området med en våt/tørr støvsuger

Bruk et vått/tørt vakuum eller et tepperens for å suge opp overflødig vann fra stoffet. Alternativt kan du lede luft fra en vifte på stoffet for å fremskynde tørkeprosessen.

Metode 2 av 4: Fjerne tørr hundeurin fra teppe og møbeltrekk

Trinn 1. Lei eller kjøp en støvsuger eller tepperenser fra en lokal forhandler

Vær oppmerksom på at en damprenser ikke skal brukes til denne oppryddingen. Det vil sette lukt og flekker inn i teppet eller møblene dine.

Hvis du ikke vil bruke en våt vakuum, dekker du det fargede området med natron. Bland deretter like deler varmt vann og hvit eddik i en sprayflaske. Sprøyt natrondekket område med blandingen

Trinn 2. Bruk vakuumet på det tilsmussede teppet eller trekket

Sørg for å følge instruksjonene for bruk av våtstøvsugeren eller tepperenseren. Dette vil tillate rent vann å sykle gjennom det berørte området, og ta urinen med seg.

Hvis du bruker natron, varmt vann og eddik i stedet for en våt vakuum, bruk et vanlig vakuum for å støvsuge området når løsningen har tørket

Fjern Dog Urine Trinn 10
Fjern Dog Urine Trinn 10

Trinn 3. Påfør en luktnøytraliserende kjæledyr for området

Det er mange kjøpte alternativer, men vanlig natron som er drysset på området er også et effektivt og rimelig alternativ. Dryss ganske enkelt tørr natron i området, la det stå i 5 minutter og støvsug opp det resterende pulveret.

Hvis du brukte den alternative metoden med natron, eddik og vann, og det fortsatt er natron på området etter at du hadde støvsuget det, sprøyt området igjen med eddik- og vannløsningen. Dekk det til med et gammelt håndkle, og støvsug deretter området igjen når løsningen tørker

Fjern Dog Urine Trinn 11
Fjern Dog Urine Trinn 11

Trinn 4. Påfør på nytt og fjern natron med jevne mellomrom hvis lukten vedvarer

Hvis lukten ikke sprer seg, må du kanskje bytte teppe eller trekk.

Metode 3 av 4: Fjerne hundeurin fra harde overflater

Fjern Dog Urine Trinn 12
Fjern Dog Urine Trinn 12

Trinn 1. Sug opp overflødig urin umiddelbart

Bruk rene tørkepapir eller svamper. Hvis urinen sitter for lenge, kan den sive inn i materialer permanent eller misfarge overflatene. Hvis det er misfarging, kan treflater beises igjen etter opprydding.

Sørg for å bruke hansker mens du rengjør urinen. Dette forhindrer at hendene dine lukter urin etter rengjøring

Fjern Dog Urine Trinn 14
Fjern Dog Urine Trinn 14

Trinn 2. Påfør en enzymrenser på det berørte området

Dette vil trygt bryte ned materialene som vil forårsake langvarig lukt i hjemmet ditt.

  • Overflater og overflater reagerer ulikt på produkter. Test et skjult område av overflaten før du påfører det berørte området hvis det er i et område med mye trafikk. Dette lar deg se om løsningen reagerer dårlig på overflaten din på et sted som andre ikke vil se den.
  • Unngå å prøve andre typer rengjøringsmidler på området før du bruker et enzymrens, ellers fungerer det ikke som det skal.

EKSPERT -TIPS

Se etter et enzymrenser som inneholder uricase, amylase, lipase, cellulase og/eller protease, som alle hjelper til med å bryte ned urin fra kjæledyr.

Michelle Driscoll, MPH
Michelle Driscoll, MPH

Michelle Driscoll, MPH

Founder, Mulberry Maids Michelle Driscoll is the Owner of Mulberry Maids based in northern Colorado. Driscoll received her Masters in Public Health from the Colorado School of Public Health in 2016.

Michelle Driscoll, MPH
Michelle Driscoll, MPH

Michelle Driscoll, MPH

Founder, Mulberry Maids

Fjern Dog Urine Trinn 15
Fjern Dog Urine Trinn 15

Trinn 3. La enzymrenseren sitte på det berørte området i noen minutter

Enzymrensere fortsetter å rengjøre lenge etter påføring, så sørg for å holde kjæledyr og familiemedlemmer borte fra området i noen timer, slik at rengjøringsmiddelet får full effekt.

Fjern Dog Urine Trinn 16
Fjern Dog Urine Trinn 16

Trinn 4. Fjern overflødig rengjøringsmiddel og la det fuktige området lufttørke

Sørg for å kaste brukte håndklær eller filler på et sted kjæledyret ditt ikke vil hente dem. Hvis kjæledyret ditt lukter rester av urin i et annet område, kan de synes det er akseptabelt å tisse i det området.

Metode 4 av 4: Fjerne hundeurin fra personlige gjenstander

Fjern Dog Urine Trinn 17
Fjern Dog Urine Trinn 17

Trinn 1. Legg varen i en vaskemaskin

Sørg for å vaske dette elementet alene og ikke med andre klær eller husholdningsartikler. Det kan potensielt overføre lukten til de andre stoffene.

Fjern Dog Urine Trinn 18
Fjern Dog Urine Trinn 18

Trinn 2. Tilsett 0,45 kg natron til ditt vanlige vaskemiddel

Når du har lagt vaskemiddel i vaskemaskinen, dryss natron i maskinen over varen og tilsatt vaskemiddel.

Fjern Dog Urine Trinn 19
Fjern Dog Urine Trinn 19

Trinn 3. Vurder elementet etter første vask

Lukt på elementet for å se om urinlukten vedvarer. Ta varen inn i et rom med god belysning for å undersøke om det er flekker etter den første vasken.

Fjern Dog Urine Trinn 20
Fjern Dog Urine Trinn 20

Trinn 4. Gjenta vaskeprosessen om nødvendig med en enzymrens

Følg instruksjonene på enzymrenseren nøye. Hvis du ikke gjør det, kan det føre til flere uønskede flekker på varen.

Fjern Dog Urine Trinn 21
Fjern Dog Urine Trinn 21

Trinn 5. La varen lufttørke

Hvis du tørker varen i maskin, vil det bremse rengjøringsprosessen til enzymrenseren og sette inn lukten og flekken i urinen ytterligere. Sett varen utilgjengelig for kjæledyret ditt, slik at de ikke blir fristet til å tisse på det igjen.

Tips

  • Natron er et nyttig produkt for å fjerne lukt fra tekstiler. Bare dryss natron på det fornærmende området og la det absorbere lukten i opptil 24 timer. Børst deretter bort eller støvsug opp overflødig natron.
  • Det er viktig å eliminere alle rester av kjæledyrets lukt. Hunden din, eller et annet dyr i hjemmet ditt, kan lukte på urinen og føle en tilbøyelighet til å markere området med en annen vannlating, som foreviger problemet.
  • Hvis hunden din har et bestemt problem med å tisse på sengen din, kan du prøve å vaske laken oftere. Hovedårsaken til at kjæledyret ditt tisser på sengen din er fordi det lukter som deg.
  • Hunder som er kastrert eller kastrert som valper, viser generelt mindre innendørs merkemønster enn hunder som er uskiftet eller sterilisert eller kastrert senere i livet.
  • Det er alltid en god idé å holde rommet ventilert når du rengjør.

Advarsler

  • Unngå å bruke et produkt som inneholder ammoniakk for å fjerne hundeurin.
  • Ikke bruk store mengder blekemiddel for å rengjøre hundens urin. Hundeurin inneholder ammoniakk, og kombinasjonen som oppstår ved bruk av mye blekemiddel kan skape en giftig gass. For å ta feil på den sikre siden, prøv å bruke et enzymrens eller et desinfeksjonsmiddel som ikke inneholder blekemiddel eller ammoniakk.

Anbefalt: