Slik tetter du en dør: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik tetter du en dør: 15 trinn (med bilder)
Slik tetter du en dør: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Hull rundt døren din lar luft passere gjennom, og danner trekk i hjemmet ditt. Dette vil redusere effektiviteten til oppvarming og kjøling og kan gjøre hjemmet ditt mindre behagelig å være i. Det er imidlertid raskt og enkelt å tette en dør. For å gjøre det må du bestemme hvor luftlekkasjene dine er og dekke dem med værstripping. Etter at du har påført værstripingen, må du ganske enkelt sørge for at døren din fortsatt lett kan åpnes og lukkes før du nyter fordelene med den nylig forseglede døren.

Trinn

Del 1 av 3: Kontrollere og rengjøre døråpningen

Forsegl en dør Trinn 1
Forsegl en dør Trinn 1

Trinn 1. Stram til hengslene på døren din

Løft døren i dørhåndtaket. Hvis du kan flytte den oppover, er hengslene sannsynligvis løse. Bruk en skrutrekker til å stramme skruene som holder hengslene på plass.

  • Noen trekk skyldes at døren forskyves på grunn av løse hengsler. På grunn av dette, før du tetter kantene på døren din, må du ta noen minutter å stramme all maskinvaren.
  • Hvis hengselskruene snurrer, men ikke strammer, betyr det at treet i hullet er fjernet. Du må bytte ut skruene med bredere eller lengre skruer, slik at de kan grave i tre som ikke er skadet. Du må kanskje også fylle hullene med treplugger og drive de nye skruene inn i disse pluggene hvis det er mye treskade.

Tips:

På samme måte, hvis selve dørhåndtaket beveger seg når du løfter det, bør du stramme eller bytte det ut.

Forsegl en dør Trinn 2
Forsegl en dør Trinn 2

Trinn 2. Kontroller tilstanden til den gamle værstripingen

Hvis døren din hadde værstriping tidligere installert, kan den bli skadet eller deformert. Sjekk det ved å løpe hånden rundt omkretsen av døren mens døren er lukket. Føl for luft som kommer inn mellom døren og karmen. Merk områdene der du føler at luften kommer inn med et lett blyantmerke eller et stykke malertape.

Hvis du kan føle et trekk mens du sjekker områder som allerede har værstriping, må du fjerne den gamle værstrippingen og erstatte den med en ny tetning

Forsegl en dør Trinn 3
Forsegl en dør Trinn 3

Trinn 3. Rengjør områdene som må forsegles

Fjern gammel værstriping som er ødelagt eller ineffektiv ved å skrelle den eller skyve den bort. Bruk deretter en fuktig fille for å tørke bort synlig smuss og rusk fra dørkarmen og kantene på selve døren. Dette vil hjelpe deg med å feste den nye værstripingen på en sikker måte.

  • Dra kanten av en malingskrape langs toppen, bunnen og sidene av døren og dørkarmen for å fjerne fastkjørt rusk fra disse overflatene.
  • Rengjør også terskelen, som er bunnen av dørkarmen. Hvis det er riller langs terskelen, kjører du en spiker gjennom sporene for å skrape bort eventyr som har satt seg der inne. Kjør deretter en lett fuktig fille langs terskelen og dørkarmen for å sikre at overflatene er rene.
Forsegl en dør Trinn 4
Forsegl en dør Trinn 4

Trinn 4. Kjøp ny værstriping på en boligforbedring eller jernvarehandel

Det er flere forskjellige typer værstriping tilgjengelig, så du må bestemme hvilken du vil bruke. På toppen og sidene av døren din er innpakket skumværstriping holdbar og fungerer godt med hull i forskjellige størrelser. Værstriping med et treskall er holdbart, men lettere å arbeide med enn metallstriping, så det er et godt valg for noen som ikke har erfaring med å tette dører. For dørfeie, bør du vurdere å bruke en døråpning i metall med en fleksibel vinylklaff for større holdbarhet.

  • En døråpning i metall med en fleksibel vinylklaff er også ganske enkel å installere, ettersom metallstykket skrus ned og deretter settes vinylen inn i den. Mer avanserte alternativer inkluderer stormsikre tetninger og rulledørsforseglinger, for eksempel børstel eller automatisk løftende vinyltetninger som festes til bunnen av rulledører.
  • Hvis du kjøper et værstrippingssett, må du merke deg at de fleste settene bare inneholder værstriper for toppen og sidene av døren din. Du må kjøpe en separat dørfeier.
  • Stive dørfeier vil ikke fungere hvis teppet er høyere eller med terskelen. Når stive dørfeier ikke fungerer, bruk fleksibel pæreværstripping laget av vinyl. Dette festes til terskelen rett under døren.

Del 2 av 3: Måling av døren

Forsegl en dør Trinn 5
Forsegl en dør Trinn 5

Trinn 1. Mål toppen og sidene av dørkarmen

Lukk døren og mål langs toppen av rammen ved hjelp av et målebånd. Med døren fortsatt lukket måler du langs begge sider av rammen med et målebånd.

  • Vær oppmerksom på at målingene for toppen og sidene av døren må gjøres langs dørkarmen og ikke selve døren.
  • For å oppnå en tett forsegling må du måle kuttstykker av værstriping som er skreddersydd for hver side, noe som betyr at du må vite den nøyaktige lengden på hver side.

Tips:

Du måler begge sider separat. Begge sider vil vanligvis ha samme lengde, men konstruksjonsfeil er vanlige nok, så det kan være noen små variasjoner i lengden.

Forsegl en dør Trinn 6
Forsegl en dør Trinn 6

Trinn 2. Mål bunnen av døren

Åpne døren, og mål deretter bunnen av døren ved hjelp av et målebånd. I motsetning til målingene du tok for topp- og sidetetningene, må du måle for bunntetningen ved å måle bunnen av selve døren.

Sørg for at du vender mot innsiden av døren mens du tar denne målingen. Dette er overflaten du vil bruke værstriping på

Forsegl en dør Trinn 7
Forsegl en dør Trinn 7

Trinn 3. Merk disse målingene på værstrippingen

Bruk et målebånd for å måle hver lengde på værstrippingen for toppen og sidene av døren du kjøpte. Merk lengden på bunnen av døren på døren feie vær stripping som du kjøpte.

  • Merk hver lengde med en skarp blyant eller tusj. Sørg for at hver linje du tegner er klar og skarp.
  • Når du bruker et værstrippingssett, har du to lange stykker på sidene og et kort stykke på toppen. Sørg for å tegne den øverste målingen på det korte stykket og sidemålene på de lange brikkene.
Forsegl en dør Trinn 8
Forsegl en dør Trinn 8

Trinn 4. Trim været stripping ned til størrelse

Klipp av værstrippingen ved merkene du nettopp målte ut. Hold kuttene dine så rene og jevne som mulig for å sikre en tett tetning. Du må også sørge for at endene på toppstykket er vinkler og at den ene enden av hvert sidestykke er vinklet for å passe inn i det øverste stykket værstriping. Du trenger ikke å vinkle den nedre enden av sidestykkene.

  • Skum- og vinyldelene kan kuttes med en skarp saks, men du trenger en baufil eller lignende verktøy for å kutte deler av metall eller tre.
  • Hold metallet eller treet stille med den ene hånden og sag gjennom det med den andre. Sag sakte slik at du skjærer den i en rett linje.

Del 3 av 3: Installere værstriping

Forsegl en dør Trinn 9
Forsegl en dør Trinn 9

Trinn 1. Klipp det øverste stykke værstriping på plass

Gå inn, lukk døren, og plasser deretter det øverste værstykket langs toppen av dørkarmen. Spik den løst på plass. Bare hamre neglene nok til å holde værstripingen på plass.

  • Ikke kjør neglene ferdig før du legger til sidestykkene.
  • Denne tetningen må installeres langs dørkarmen og ikke på selve døren.
  • Bruk negler på 3,75 cm. Plasser neglene 5 cm fra hver side for å unngå splittelse. Negler bør også være 30,5 cm fra hverandre.

Tips:

Når du plasserer værstrippingen, bør skummet fylle hullet helt på toppen av rammen. Det skal imidlertid bare komprimere litt, og ikke for tett. Tett kompresjon kan forhindre at døren låses.

Forsegl en dør Trinn 10
Forsegl en dør Trinn 10

Trinn 2. Fest sidestykkene på plass

Plasser sidestykkene på værstripen langs sidene på dørkarmen. Som med toppstykket må sidestykkene passe på dørkarmen i stedet for selve døren, og skummet skal fylle hullet rundt døren. Legg hvert sidestykke langs sidene av dørkarmen og fest dem på plass med en hammer og spiker.

  • Hvis toppvinkelen ikke passer inn i det øverste stykke værstriping, arkiverer du den. Du kan bruke en metallfil, sandpapir eller slipebånd for å finjustere disse toppvinklene.
  • Gjør små justeringer og kontroller passformen til du når riktig vinkel.
  • Som med det øverste stykke værstriping, bruk 1-1/2 tommers spiker og legg dem 5 cm fra hver ende. Spiker skal være 30,5 cm fra hverandre.
Forsegl en dør Trinn 11
Forsegl en dør Trinn 11

Trinn 3. Test forseglingen

Åpne og lukk døren flere ganger for å være sikker på at værstripingen tetter ordentlig. Føl områdene du markerte som hadde luftstrøm for å sikre at værstrippingen gjør jobben sin. Værstripingen må tette helt mot døren når den lukkes, og døren må kunne låses og låses.

Fjern og juster plasseringen av værstripingen etter behov for å oppnå en riktig forsegling

Forsegl en dør Trinn 12
Forsegl en dør Trinn 12

Trinn 4. Sett neglene for å holde værstrippingen på plass

Fullfør hamring i neglene når været striper langs toppen og sidene av døren forsegles ordentlig. Kontroller forseglingen en gang til når du er ferdig med å hamre i neglene. Åpne og lukk døren for å sikre at tetningen fortsatt holder.

Forsegl en dør Trinn 13
Forsegl en dør Trinn 13

Trinn 5. Bestem riktig plassering av dørfeier på døren

Plasser døråpningen langs den nedre kanten av innsiden av døren, men ikke skru eller spik den på plass ennå. Den fleksible delen av dørfeieren må berøre toppen av terskelen, men den skal ikke gni for tett mot den.

  • Metall døråpninger vil allerede ha skruehull i dem. Merk plasseringen av disse hullene på døren din med en blyant eller markør. Fjern døråpningen midlertidig, og bor deretter hull i disse merkede delene.
  • Vær oppmerksom på at vinyldører er installert på terskelen i stedet for døren. Juster den ene enden av stripen med den ene enden av terskelen. Trykk hendene dine fast, og trykk flensene, som er kantene på stripen, inn i sporene på terskelen.
Forsegl en dør Trinn 14
Forsegl en dør Trinn 14

Trinn 6. Fest døråpningen

Skyv døråpningen mot den nedre terskelen til døren. Sett inn skruene i de tidligere borede pilothullene. Bruk en skrutrekker til å skru feien på plass.

Når du bruker en døråpning i vinyl, plasserer du en tappeblokk over værstrippingen. Slå på blokken med hammeren din for å kjøre flensene til været som stryker dypt inn i sporene på terskelen

Forsegl en dør Trinn 15
Forsegl en dør Trinn 15

Trinn 7. Test forseglingen igjen

Åpne og lukk døren flere ganger for å teste bunntetningen. Når sidene, toppen og bunnen av weatherstripping er riktig installert, er prosessen fullført. Døren din skal nå være forseglet.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Ta hver måling to ganger før du skjærer for å sikre nøyaktighet.
  • Vær oppmerksom på at weatherstripping bør brukes når temperaturen er over 20 grader Fahrenheit (-7 grader Celsius).

Anbefalt: