Enkle måter å lese en lysestake: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å lese en lysestake: 12 trinn (med bilder)
Enkle måter å lese en lysestake: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Et lysestake -diagram er en type finansiell diagram som viser prishandlingen for et investeringsmarked som en valuta eller et verdipapir. Diagrammet består av individuelle "lysestaker" som viser åpning, lukking, høye og lave priser hver dag for markedet de representerer over en periode. For å lese et lysestake -diagram, finn ut hva hver del av en lysestake forteller deg, og studer deretter de forskjellige formene for å lære om markedstrender.

Trinn

Metode 1 av 2: Lese delene av en lysestake

Les en Candlestick Chart Trinn 1
Les en Candlestick Chart Trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på at markedsprisen stiger hvis lysestaken er grønn eller blå

Fargen på lysestaken er vanligvis grønn eller blå hvis markedet går oppover. Dette kan variere avhengig av hvilket diagram du ser på.

Hvis lysestake -diagrammet er svart og hvitt, vil kroppen være hul for markeder som gikk opp

Tips: Du kan ofte endre standardfarger i forskjellige apper eller plattformer for å tilpasse måten du ser på lysestake -diagrammer.

Les en Candlestick Chart Trinn 2
Les en Candlestick Chart Trinn 2

Trinn 2. Innse at markedsprisen går ned hvis lysestaken er rød

Fargen på lysestaken er vanligvis rød hvis markedet går nedover. Dette betyr at markedsprisen stengte lavere enn den åpnet.

Hvis lysestaken er svart og hvit, vil kroppen bli fylt med svart for markeder som gikk ned

Les en Candlestick Chart Trinn 3
Les en Candlestick Chart Trinn 3

Trinn 3. Se etter åpningsprisen nederst på en grønn lysestake eller toppen av en rød

Åpningsprisen er på bunnen av kroppen hvis markedet er på vei oppover. Det er på toppen av kroppen hvis markedet går ned.

Det er viktig å sørge for at du vet hva fargene på lysestaken representerer før du sjekker prisene for åpne og lukke for å sikre at du ikke forvirrer dem. Kontroller alltid innstillingene eller fargetasten for appen eller plattformen du ser på diagrammene i

Les en Candlestick Chart Trinn 4
Les en Candlestick Chart Trinn 4

Trinn 4. Finn sluttkurs øverst på en grønn lysestake eller i bunnen av en rød

Sluttkurs er toppen av kroppen hvis markedsprisen stiger. Det er bunnen av kroppen hvis markedet går nedover.

For eksempel, hvis du ser på en lysestake med en rød kropp, vet du at prisen går ned, noe som betyr at sluttkursen er nederst på lysestaken i stedet for på toppen

Les en Candlestick Chart Trinn 5
Les en Candlestick Chart Trinn 5

Trinn 5. Inspiser den øvre skyggen av lysestaken for å finne den høye prisen

Skyggen er en linje bak lysestaken og er også noen ganger kjent som "veken" til lysestaken. Se på den øvre linjen for å se den høyeste prisen for markedet.

Hvis det ikke er noen øvre skygge, er den høyeste prisen den samme som åpnings- eller sluttkurs, avhengig av om markedet trender opp eller ned

Les en Candlestick Chart Trinn 6
Les en Candlestick Chart Trinn 6

Trinn 6. Undersøk den nedre skyggen av lysestaken for å finne den lave prisen

Sjekk linjen som kommer ut av bunnen av karosseriet for å se hva den laveste prisen for markedet var. Denne linjen kalles den nedre veken eller den nedre skyggen.

Hvis det ikke er en lavere skygge, er den laveste prisen den samme som åpnings- eller sluttkurs, avhengig av om markedet gikk ned eller opp

Metode 2 av 2: Tolke forskjellige lysestakeformer

Les en Candlestick Chart Trinn 7
Les en Candlestick Chart Trinn 7

Trinn 1. Innse at korte kropper betyr at det var lite kjøps- eller salgspress

Lysestaker med korte kropper representerer liten prisbevegelse. Lysestaker med lange kropper representerer sterkt kjøp- eller salgspress og mye prisbevegelse.

Jo lengre sluttkursen på en langstark lysestake er over åpningsprisen, desto mer aggressive var kjøperne for det markedet. Hvis sluttkursen er langt under åpningskursen, betyr det at selgerne var mer aggressive

Tips: Hvis en lysstake med lang kropp ikke har noen skygge, kalles den en Marubozu lysestake. Avhengig av om markedet stengte lavere eller høyere enn det åpnet, betyr dette at selgerne eller kjøperne kontrollerte all prishandling for handelen fra den første handelen til den siste handelen.

Les en Candlestick Chart Trinn 8
Les en Candlestick Chart Trinn 8

Trinn 2. Se etter lengre øvre skygger for å se om kjøpere kjørte prisene

Lysestaker med lange øvre skygger og korte nedre skygger viser at kjøpere økte prisene under handel, men selgerne tvang dem ned ved stengetid. Dette hjelper deg å forstå aktiviteten som påvirket handelen i markedet.

Hvis en lysestake har både en lang øvre og nedre skygge med en kort kropp, så kalles det en snurretopp. Denne typen lysestake indikerer at prisene gikk opp og ned mye under handel, men verken kjøpere eller selgere dominerte handelsøkten

Les en Candlestick Chart Trinn 9
Les en Candlestick Chart Trinn 9

Trinn 3. Søk etter lengre nedre skygger for å se om selgerne har drevet prisene

Lysestaker med korte øvre skygger og lange nedre skygger viser at selgere drev prisene ned under handel, men kjøpere fikk prisene til å stige nær slutten av handelen. Dette lar deg vite hvordan prisvirkningen ble påvirket under handel.

Hvis du ser en snurret lysestake med skygger av like lengde etter en lang stigning eller nedgangstid for et marked, kan det noen ganger representere en reversering i trenden

Les en Candlestick Chart Trinn 10
Les en Candlestick Chart Trinn 10

Trinn 4. Legg merke til at tynne lysestaker betyr at åpnings- og lukkeprisene var like

Enhver lysestake som har en veldig smal kropp er kjent som et "doji" -lys. Disse indikerer ofte et vendepunkt i markedet, hovedsakelig hvis det dukker opp etter andre lysestaker for det markedet som har lange kropper.

  • For eksempel, hvis en doji lysestake dukker opp etter en lang synkende lysestake, betyr det at salgstrykket synker og at en oppadgående trend kan komme. Hvis det vises etter en lang lysende lysestake oppover, betyr det at kjøpstrykket synker og markedet kan begynne å gå nedover.
  • Doji lysestaker som har både lange øvre og nedre skygger indikerer at det er mye ubesluttsomhet i markedet.
Les en Candlestick Chart Trinn 11
Les en Candlestick Chart Trinn 11

Trinn 5. Se etter en kort kropp med en lang bunnvei for å oppdage en mulig revers i nedtrenden

Disse kalles "hamre" fordi veken ser ut som håndtaket og kroppen ser ut som hodet på hammeren. Hammere indikerer en mulig reversering i en nedtrend, spesielt når den ses ved siden av minst 1 uke med lysestaker som viser at markedet går ned.

  • Husk at disse figurene er mer betydningsfulle når du ser diagrammer over en lengre tidsperiode. For eksempel, hvis du ser en hammer på et 1-dagers lysestake-diagram, er det ikke like viktig som om du ser det på en 1-ukes uptrend.
  • For å identifisere mulige endringer i trender ved å se visse lysestakeformer, er det alltid best å se på et lysestake-diagram for de siste 1-4 ukene med aktivitet.
Les en Candlestick Chart Trinn 12
Les en Candlestick Chart Trinn 12

Trinn 6. Se etter en mulig revers i uptrend på en kort lysestake med en lang toppvek

Disse kalles "stjerneskudd" og er det motsatte av hamre i utseende. Stjerneskudd indikerer en mulig reversering i en oppadgående trend, spesielt når du ser en dukke opp når du ser på minst 1 uke med lysestaker som viser at markedet går opp.

Anbefalt: