Slik lærer du grunnleggende perleveving: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik lærer du grunnleggende perleveving: 11 trinn (med bilder)
Slik lærer du grunnleggende perleveving: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Veving av perler er en morsom og kreativ måte å lage dine egne armbånd, halskjeder, øredobber og andre pynt. For å lære det grunnleggende om perleveving kan du se online opplæringsprogrammer eller ta perlekurs. Når du har det grunnleggende nede, kan du begynne å veve perler ved å samle de riktige forsyningene og lære de grunnleggende teknikkene og stingene.

Trinn

Del 1 av 3: Utdann deg selv om perleveving

Lær Bead Weaving Basics Trinn 1
Lær Bead Weaving Basics Trinn 1

Trinn 1. Se online opplæringsprogrammer

Hvis du vil lære å gjøre veving av perler, kan du begynne med å se en rekke online opplæringsprogrammer. For eksempel er det opplæringsprogrammer som kan lære deg hvordan du lager grunnleggende smykker, hvordan du velger passende perler, nåler og tråd, og hvordan du fullfører grunnleggende sømmer. For å finne en opplæringsveiledning for perler, fullfør et Google -søk etter akkurat det du leter etter. Noen opplæringsprogrammer vil være bedre enn andre, så du må kanskje søke rundt til du finner en som fungerer for deg.

Søk for eksempel etter "How to bead weave", "How to get started bead weaving", "Bead weaving tutorials for beginners."

Lær Bead Weaving Basics Trinn 2
Lær Bead Weaving Basics Trinn 2

Trinn 2. Ta en perle veving klasse

Perlevevklasser er også en fin måte å lære å perleveve på. For å finne en perleveveklasse i ditt område, gå til din lokale håndverksbutikk og spør rundt for å finne ut om det er noen tilgjengelige. Du kan også søke på nettet etter perlevevkurs. Du kan til og med finne klasser som tilbys online.

Vanligvis vil en klasse fokusere på en bestemt ferdighet og et element, for eksempel å lage et armbånd ved hjelp av en diagonal søm

Lær Bead Weaving Basics Trinn 3
Lær Bead Weaving Basics Trinn 3

Trinn 3. Last ned et mønster for veving av perler

Du kan også laste ned et mønstervevemønster online. For eksempel kan du kjøpe et mønster i den elektroniske håndverksbutikken esty.com eller søke gjennom en rekke online perleleverandører. Mange perleleverandører vil også tilby gratis mønstre som kan lastes ned.

Følg instruksjonene som følger med mønsteret for å lære hvordan du lager det spesifikke stykket

Del 2 av 3: Velge passende rekvisita

Lær Bead Weaving Basics Trinn 4
Lær Bead Weaving Basics Trinn 4

Trinn 1. Velg en perlevevnål

Perleveve nåler er forskjellige fra vanlige synåler fordi de er mye tynnere for å passere gjennom hullene i små perler. De varierer også i lengde. For standard veving av håndperler anbefales det at du bruker en nål som er 5 til 6 cm lang. Hvis du bruker en vevstol, vil du bruke en litt lengre nål som er omtrent 7 ½ cm lang.

Du kan også bruke litt mer smidige nåler hvis du trenger å bøye dem når du syr

Lær Bead Weaving Basics Trinn 5
Lær Bead Weaving Basics Trinn 5

Trinn 2. Velg typen perler

Det er også et stort utvalg av perler tilgjengelig for veving av perler. De kommer i en rekke forskjellige farger, former og størrelser. For å velge riktig type perle, må du bestemme prosjektet du lager. For eksempel fungerer visse masker bedre med visse perler. Noen få grunnleggende perletyper er oppført nedenfor.

  • Frøperler er den vanligste typen perler. De beskrives vanligvis som små glassperler.
  • Sylinderperler er ensartede i formen og har vanligvis rette sider og store hull. Dette er de beste perlene å bruke hvis du vil oppnå et jevnt og glatt perleverk.
  • Kuttede perler er lignende i form som frøperler; de har imidlertid ett eller flere kutt på siden. Dette gir dem en glitrende eller glitrende effekt som ligner på en perle.
  • Sekskantede perler er en kombinasjon av sylinderperler og avskårne perler. De har seks kutt i dem, noe som gir dem et mer glitrende utseende.
  • Drop perler er større perler som ligner en dråpe væske. De har avrundede kanter og ser best ut på enden av en perlet kant.
  • Bugle perler er perler med lange rør og ser oftest ut i perler.
Lær Bead Weaving Basics Trinn 6
Lær Bead Weaving Basics Trinn 6

Trinn 3. Velg perlen i riktig størrelse

Perler kommer også i en rekke størrelser. Perlestørrelser er nummerert fra størrelse 1, som er en ekstremt stor perle, helt til størrelse 22, som er en veldig liten perle. De vanligste perlestørrelsene spenner fra størrelse 15 som den minste til størrelse 6 som den største. Størrelse 11 er vanligvis den mest brukte perlestørrelsen.

  • Større perler er best hvis du har problemer med å se, og de er de enkleste å bruke.
  • Mindre perler er best for intrikat detaljarbeid.

Del 3 av 3: Læring i grunnleggende perler og teknikker

Lær Bead Weaving Basics Trinn 7
Lær Bead Weaving Basics Trinn 7

Trinn 1. Tilstand tråden

For å forhindre floker og tårer, kan du smøre tråden med en balsam. Noen tråder inneholder allerede en voks eller balsam. Dette vil fremgå av trådsnellen. Hvis du arbeider med en tråd som ikke er kondisjonert, plasserer du tråden i balsamen og holder den nede med pekefingeren. Trekk deretter tråden langs balsamen med den andre hånden. Gjør dette et par ganger for å sikre at det er grundig betinget.

Trådbalsam er et voksaktig stoff som kan kjøpes i en lokal håndverksbutikk

Lær Bead Weaving Basics Trinn 8
Lær Bead Weaving Basics Trinn 8

Trinn 2. Legg på en proppperle

I begynnelsen av de fleste beading -prosjektene må du starte med å sette på en stopper. Dette vil bidra til å holde perlene på plass slik at de ikke faller av tråden. For å sette på en proppperle, sett perlnålen gjennom hullet på perlen og skyv den ned mot enden av tråden. Før perlen når enden av tråden, før nålen tilbake gjennom perlen fra bunnen.

Dette vil skape en løkke rundt perlen og holde den på plass. Du kan fortsatt skyve perlen langs tråden for å plassere den

Lær Bead Weaving Basics Trinn 9
Lær Bead Weaving Basics Trinn 9

Trinn 3. Lær stigesømmen

Stigesømmen er en grunnsting i perleveving og brukes vanligvis til å lage den første raden med andre mer komplekse perlesømmer. Den kan også brukes alene for å lage smykker eller pynt. Begynn med en proppperle, og trå deretter gjennom ytterligere to perler. Ta nålen ned, sløyfe tilbake gjennom bunnen av den første perlen, og trekk godt til. Dette vil stable de to perlene. Trekk deretter ned gjennom den øverste perlen for å feste den.

  • Tre en tredje perle på nålen, og før deretter nålen ned gjennom den andre perlen. Sett nålen gjennom den motsatte enden av hvor tråden henger ut.
  • Trekk deretter nålen opp gjennom perlen du nettopp la til for å feste den på plass.
  • Gjenta dette mønsteret til du har nådd ønsket lengde.
Lær Bead Weaving Basics Trinn 10
Lær Bead Weaving Basics Trinn 10

Trinn 4. Prøv andre masker

Når du har mestret stigesømmen, kan du begynne å lære noen andre grunnsting. Prøv for eksempel mursteinsømmen, peyote -sømmen og firkantsting. Husk å alltid bruke en proppperle før du begynner å sy perlene.

Lær Bead Weaving Basics Trinn 11
Lær Bead Weaving Basics Trinn 11

Trinn 5. Bind av tråden

Når du har nådd slutten av tråden din, må du knytte av hvis du skal fortsette prosjektet. For å gjøre dette, vil du skjule tråden i perlene som allerede er sydd inn i prosjektet. Ta nålen og sy tilbake gjennom noen få rader. Fest alltid en tråd nær midten av prosjektet, ikke langs kantene. Dette vil gjøre det lettere å skjule enden av tråden. Slå tråden rundt noen perler for å holde den på plass, klipp av tråden og stikk den inn i prosjektet.

  • Du bør bruke den samme metoden, uavhengig av sømtypen du fullfører.
  • For å starte opp igjen, ta en ny tråd og sløyf den rundt noen perler før du syr gjennom den siste perlen du jobbet med. Fortsett deretter med prosjektet ditt.

Anbefalt: