Slik tørker du en dyne hjemme: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik tørker du en dyne hjemme: 12 trinn (med bilder)
Slik tørker du en dyne hjemme: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis dynen din er merket som "bare renseri", men du ikke vil bruke pengene på et profesjonelt renseri, har du noen alternativer for renseri hjemme. Det finnes renseri for hjemmet på markedet som bruker spesialformulerte kluter for å rengjøre stoffene dine i tørketrommelen. Damprensing er et annet godt alternativ når du vil unngå vaskemaskinen. For dårlig skitne dyner er det beste alternativet å ta dem med til en profesjonell renser.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke hjemrensekluter

Rengjør en dyne hjemme Trinn 1
Rengjør en dyne hjemme Trinn 1

Trinn 1. Kjøp et hjem renseri kit

Se i klesvaskdelen i dagligvarebutikken eller butikken din for et renseri for hjemmet. Den bør inneholde de spesialdesignede renseklutene, samt en pose å sette tingene i. Noen sett inkluderer flekkforbehandlingsspray. Dryel, Bounce og Woolite selger renseri til hjemmet.

Denne typen renseri brukes til å friske opp stoff og vil ikke rengjøre sterkt skitne stoffer. Hvis dynen din trenger grundig vask, må du gjøre mer enn renseri hjemme

Rengjør en dyne hjemme Trinn 2
Rengjør en dyne hjemme Trinn 2

Trinn 2. Behandle flekker før du rengjør dynen

De fleste renseri er ikke laget for å vaske bort dårlige flekker. Behandle dårlige flekker med et grunnleggende enzymrenser, som Shout eller Spray-N-Wash, eller bruk et annet flekkbehandlingsalternativ, for eksempel eddik eller kjøttsmøremiddel. Hvis renseriet gir en flekkbehandler, bruk det.

Rengjør en dyner hjemme Trinn 3
Rengjør en dyner hjemme Trinn 3

Trinn 3. Legg dynen i posen som følger med settet

Åpne renseriposen som fulgte med settet. Stopp dynen i posen, og pass på at den ikke brettes opp. Hvis dynen ser ut til å passe for tett i posen, legg dynen direkte i tørketrommelen og rengjør den uten posen.

Rengjør en dyner hjemme Trinn 4
Rengjør en dyner hjemme Trinn 4

Trinn 4. Legg et av rensetøyet i posen med dynen

Ta en av rengjøringsklutene ut av esken og legg den i posen med dynen. Bruk to ark hvis du legger dynen direkte i tørketrommelen. Siden klutene er designet for å brukes med posen, trenger du styrken på to uten posen.

Rengjør en dyner hjemme Trinn 5
Rengjør en dyner hjemme Trinn 5

Trinn 5. Stikk posen med dynen i tørketrommelen

Når dynen og kluten er i posen, lukker du den og lukker den i tørketrommelen. Hvis tørketrommelen din ikke er stor nok til å passe dynen, ta posen til vaskerommet for å bruke de større tørketrommelene som er tilgjengelig der.

Ikke prøv å tvinge dynen til å passe inn i en for liten maskin, for det kan skade selve dynen

Rengjør en dyner hjemme Trinn 6
Rengjør en dyner hjemme Trinn 6

Trinn 6. Tørketrommel på middels varme i 30 minutter

Sett tørketrommelen på middels varme. Hvis tørketrommelen har en tidsinnstilling, sett den i 30 minutter. Hvis tørketrommelen din ikke har en tidsinnstilling, må du passe på klokken eller stille inn en tidtaker for å sikre at dynen ikke tørker for lenge.

Rengjør en dyner hjemme Trinn 7
Rengjør en dyner hjemme Trinn 7

Trinn 7. Fjern dynen fra tørketrommelen og posen

Når tørkesyklusen er ferdig, fjerner du posen fra tørketrommelen og tar dynen ut av posen. Hvis du setter dynen direkte i tørketrommelen, fjerner du dynen fra den.

Rengjør en dyner hjemme Trinn 8
Rengjør en dyner hjemme Trinn 8

Trinn 8. Heng dynen på en tørkesnor eller rekkverk for å fullføre tørkingen

Etter syklusen i tørketrommelen vil dynen din mest sannsynlig være fuktig av rengjøringen. Heng dynen på en klessnor, et rekkverk, et dusjforheng, eller legg den på et par stoler slik at den kan lufttørke helt.

Lufttørking forhindrer at innsiden av dynen enten klumper seg sammen eller knytter seg sammen

Rengjør en dyner hjemme Trinn 9
Rengjør en dyner hjemme Trinn 9

Trinn 9. Kast renseklutene og oppbevar posen for å bruke den på nytt

Hjem renseri kan bare brukes en gang, så kast dem i søppelet. Posen er gjenbrukbar, så oppbevar den sammen med andre vaskeromstilbehør og esken med ubrukte rengjøringskluter for videre bruk.

Metode 2 av 2: Prøv andre rengjøringsalternativer

Rengjør en dyne hjemme Trinn 10
Rengjør en dyne hjemme Trinn 10

Trinn 1. Lag en etterligningsløsning for renseri

Bland 1 kopp (236,6 ml) varmt vann, 1 ts (5 ml) boraks, 1 ts (5 ml) oksygenblekemiddel og 3 dråper lavendel eterisk olje (valgfritt, eller bruk annen duft) i en bolle. Bløtlegg en vaskeklut i blandingen. Ha dynen og den våte vaskekluten i tørketrommelen og tørk i ca 30 minutter.

Denne metoden "rengjør" ikke et dyner, men gir en oppfriskende effekt som ligner på hjemmet renseri

Rengjør en dyne hjemme Trinn 11
Rengjør en dyne hjemme Trinn 11

Trinn 2. Bruk et damprensingssystem for lett rengjøring

Hvis dynen din begynner å bli muggen, må du behandle den med en damprenser. Damprensere for klær er fylt med destillert vann, som varmes opp til damp. Kjør dampstaven over overflaten av dynen for å frigjøre vond lukt og oppdatere stoffet.

Rengjør en dyne hjemme Trinn 12
Rengjør en dyne hjemme Trinn 12

Trinn 3. Ta dynen til renseriet

Hvis dynerommet ditt er sterkt skittent, er et profesjonelt renseri det beste alternativet. Det andre alternativet er å vaske den i vaskemaskinen som du ville gjort med annet plagg eller sengetøy og håpe at dynen tåler vask. Bruk kaldt vann og lav varme hvis du vasker det hjemme.

Anbefalt: