3 måter å rengjøre gummigulv på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre gummigulv på
3 måter å rengjøre gummigulv på
Anonim

Gummigulv er et holdbart valg for områder med mye trafikk i hjemmet eller virksomheten. For å holde gummigulvet ditt best mulig, er regelmessig rengjøring avgjørende. Ved å gjøre rutinemessig rengjøring, fjerne tøffe flekker og etablere en vanlig vedlikeholdsrutine, kan du holde gummigulvet i god stand i årene som kommer.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør rutinemessig rengjøring

Rengjør gummigulv Trinn 1
Rengjør gummigulv Trinn 1

Trinn 1. Støvsug gulvet grundig

For å begynne å rengjøre, tørk støvsug gummigulvet grundig for å fjerne alt grus og smuss. Arbeid fra den ene siden av rommet til den andre, slik at du ikke går glipp av noen flekker. Smuss kan føre til at gummigulv slites ujevnt og mister glansen.

Rengjør gummigulv Trinn 2
Rengjør gummigulv Trinn 2

Trinn 2. Lag et rengjøringsmiddel for vann og såpe

Hell ¼ kopp (60 ml) mild oppvaskmiddel i en bøtte og fyll deretter med varmt vann. Ikke bli fristet til å bruke mer såpe, noe som kan forårsake en filmaktig rest på gulvet ditt. Nivået på såpe er fortynnet nok til å rengjøre uten å etterlate en film.

Rengjør gummigulv Trinn 3
Rengjør gummigulv Trinn 3

Trinn 3. Mopp med varmt vann og mild oppvaskmiddel

Mopp gulvet ditt med såpevann, begynn på området lengst fra døren til rommet og jobber deg mot utgangen. Vri moppen din med jevne mellomrom. Ved å gjøre utgangen til rommet sist, kan du gå uten å tråkke på det nylig moppede gulvet.

Rengjør gummigulv Trinn 4
Rengjør gummigulv Trinn 4

Trinn 4. La området lufttørke

Det er ikke nødvendig å håndkle det nyvasket gummigulvet. Bare la det lufttørke. Hvis gummigulvet ditt er i et dårlig ventilert område av huset ditt, må du åpne et vindu slik at det tørkede gulvet tørker raskere.

Rengjør gummigulv Trinn 5
Rengjør gummigulv Trinn 5

Trinn 5. Unngå harde rengjøringsmidler for rutinemessig rengjøring

Noen løsemidler og syrer kan myke opp eller erodere gummigulv hvis de brukes regelmessig. Selv om gummi er veldig holdbart med normal slitasje, kan bruk av sterke kjemikalier for rutinemessig rengjøring sprekke og forringe gummien din. Hold deg til vanlig såpe og vann når det er mulig.

Rengjør gummigulv Trinn 6
Rengjør gummigulv Trinn 6

Trinn 6. Ikke rengjør gummigulv innen 72 timer etter installasjon

Gummigulv er mykest umiddelbart etter installasjon. Det herder, blir hardere og mer holdbart over tid. Produsenter anbefaler vanligvis ikke å rengjøre det de første 72 timene etter installasjonen. Hvis du prøver å gjøre det tidligere, kan det forårsake permanent skade på gulvet ditt.

Metode 2 av 3: Fjerne tøffe flekker

Rengjør gummigulv Trinn 7
Rengjør gummigulv Trinn 7

Trinn 1. Bruk en eddikløsning for vannbaserte flekker

For sporadiske vannbaserte flekker, for eksempel drikkevarer eller svette, behandler du gummigulvet med en hvit eddikløsning. Bland en løsning som er 50% vann og 50% hvit eddik. Bruk et håndkle for å gni blandingen på det flekkete området i små sirkler for å løfte så mye flekker som mulig.

  • Når du er ferdig, tørk området med mild oppvaskmiddel og vann akkurat som du ville gjort ved rutinemessig rengjøring.
  • La området lufttørke.
Rengjør gummigulv Trinn 8
Rengjør gummigulv Trinn 8

Trinn 2. Bruk terpentin på oljebaserte flekker

Terpentin er svært giftig og bør håndteres med forsiktighet. Bruk gummihansker, ventiler området godt og sikre alle kjæledyr og barn andre steder før håndtering. Hell opptil 3 ts terpentin på en ren, tørr klut, og tørk av området for å fjerne flekker.

  • Når du er ferdig, tørk med såpe og varmt vann som normalt, slik at området kan lufttørke.
  • Terpentin er en siste utvei for alvorlig, oljebasert flekker. Hvis det er brukt for mye, kan det til og med flekke gummigulvene dine.
Rengjør gummigulv Trinn 9
Rengjør gummigulv Trinn 9

Trinn 3. Løft malingsflekker med malingstynner

Hvis du får litt maling på gummigulvet, bruker du en liten mengde tynnere for å rengjøre dryppene. Bruk gummihansker, ventiler området godt og sikre alle kjæledyr og barn andre steder før du begynner arbeidet. Hell en liten mengde tynnere på en ren, tørr klut og tørk av de dryppede områdene i en kort feiende bevegelse, bruk en ny del av kluten hver gang. Malingsbitene begynner å skrelle og løfte seg.

  • Sveip maling flekker opp i en støvbeholder og kast den.
  • Når du er ferdig, tørk med såpe og varmt vann som normalt, slik at området kan lufttørke.

Metode 3 av 3: Vedlikehold av det rene gulvet

Rengjør gummigulv Trinn 10
Rengjør gummigulv Trinn 10

Trinn 1. Rydd opp søl med en gang

Stående vann kan skade det underliggende limet som fester gummien til gulvet ditt. Vær flittig med å tørke opp søl eller stående vann med en gang for å holde gummien sprekkfri og i god stand.

Rengjør gummigulv Trinn 11
Rengjør gummigulv Trinn 11

Trinn 2. Etabler en vanlig rengjøringsrutine

Støvsuging av gummigulvet annenhver dag vil bidra til å minimere smuss på overflaten og holde gulvet ditt lyst og nytt. Mindre grus på gulvene dine betyr færre overflateriper. Mopp med såpe og vann som anvist en gang i uken.

Å lage en kalenderpåminnelse kan hjelpe deg med å huske å rengjøre gulvet regelmessig

Rengjør gummigulv Trinn 12
Rengjør gummigulv Trinn 12

Trinn 3. Behandle gulvet ditt med spesiell forsiktighet de første 6-12 månedene

Gummigulv herder over tid, noe som faktisk gjør dem mer motstandsdyktige mot smuss og slitasje når de blir eldre. For å forlenge gummigulvets levetid, prøv å ta spesielt godt vare på det i løpet av de første 6-12 månedene ved å støvsuge og tørke som planlagt.

Tips

  • Unngå å bruke klosser eller høye hæler på gummigulv, da de kan skade overflaten.
  • Hvis du har gummifliser, flytter du fliser i områder med større trafikk med jevne mellomrom til områder med lavere trafikk og omvendt. Dette vil forhindre at områder med høy trafikk blir for slitne.
  • Gummigulv kan poleres med voks for å gjøre dem mer motstandsdyktige mot skader og misfarging. Kontakt installasjonsfirmaet for gummigulv for detaljer.

Anbefalt: