5 måter å beregne CFM for baderomsvifte

Innholdsfortegnelse:

5 måter å beregne CFM for baderomsvifte
5 måter å beregne CFM for baderomsvifte
Anonim

Hvem liker ikke en varm, dampende dusj? Bad har en tendens til å samle mer fuktighet enn andre rom i hjemmet ditt, og for mye fuktighet er en oppskrift på mugg og mugg. Heldigvis, så lenge du har en eksosvifte som kan oppdatere luften, har du ingen problemer. Nøkkelen er å finne ut hvor sterk vifte badet ditt trenger ved å beregne CFM, eller kubikkfot per minutt, som kreves for å holde luften riktig sirkulert. For å gjøre det enkelt for deg har vi svart på noen av de vanligste spørsmålene folk har om hvordan man beregner CFM for en baderomsvifte.

Trinn

Spørsmål 1 av 5: Hvordan beregner du CFM?

Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 1
Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 1

Trinn 1. Mål dimensjonene på badet ditt

Bruk et målebånd for å måle hver dimensjon på badet ditt - lengden på hver vegg og høyden fra gulv til tak. For et bad med rektangulær planløsning kan du beholde disse tallene i hodet ditt for CFM -beregningen. Hvis du har en uregelmessig planløsning, kan det være lurt å tegne og merke planen på papir for å hjelpe deg med å beregne badets volum.

Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 2
Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 2

Trinn 2. Beregn gulvområdet på badet ditt

For et rektangulært bad gjøres dette ved å multiplisere bredde og lengde. For eksempel har et bad på 2,1 m x 3 m et gulvflate på 6,5 kvadratmeter. Hvis badet ditt har en mer kompleks form, bryter du plantegningen til enklere former, beregner arealene og legger dem sammen for å komme frem til det totale gulvarealet. Ikke ignorere luften over badekaret-det er en del av det totale volumet.

Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 3
Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 3

Trinn 3. Gå med 1 CFM for hver 0,093 m2) av gulvplass.

Bruk denne tommelfingerregelen for å gjøre beregningene enklere. Velg en vifte med en CFM som matcher ditt område (eller matcher det tett).

For eksempel, hvis badet ditt er 7,0 m2), velg en baderomsvifte med minst 75 CFM.

Trinn 4. Legg til ekstra CFM hvis taket er høyere enn 2,4 m

Et høyere tak betyr mer totalt volum på badet ditt. Multipliser området ditt med høyden på taket og divider dette tallet med 60 (i 60 minutter på en time). Rund opp til neste hele tall og multipliser det tallet med 8 (antall luftutvekslinger i en time) for å få CFM -verdien.

For eksempel, hvis badet ditt er 5,6 m2) og taket ditt er 3,0 m høyt, multipliser dem sammen for å få 600. Del 600 med 60 for å få 10. Multipliser deretter 10 med 8 for å få 80 som den ideelle CFM for viften din.

Trinn 5. Inkluder inventar for bad større enn 9,3 m2).

Større bad trenger en eksosvifte med litt mer juice for å ventilere rommet. Finn det totale arealet, og legg deretter til CFM -kravene for hvert av disse inventarene:

  • 50 CFM for hvert toalett
  • 50 CFM for dusjen
  • 50 CFM for et badekar
  • 100 CFM for et boblebad

Spørsmål 2 av 5: Hva betyr CFM?

  • Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 1
    Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 1

    Trinn 1. Det står for kubikkfot per minutt

    CFM måler luftmengden i kubikkfot for hvert minutt den beveger seg. Det er en nyttig måte å måle hvor stor og kraftig du trenger avtrekksvifte på badet for å forhindre at fuktighet forårsaker mugg og mugg i rommet.

    For eksempel, hvis du har en eksosvifte med en CFM på 50, flytter den 50 kubikkfot luft hvert minutt

    Spørsmål 3 av 5: Hvor mye CFM trenger jeg for baderomsviften min?

  • Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 2
    Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 2

    Trinn 1. Du trenger nok til å oppdatere luften minst 8 ganger hver time

    En vifte med riktig CFM vil trekke inn nok luft for å forhindre fuktoppbygging. Å velge en vifte med riktig CFM er direkte relatert til det totale arealet på badet ditt og kan også påvirkes av høyden på badet taket.

    Du vil ha en vifte som er sterk nok til å trekke all luft ut av badet hvert 7. halv minutt for å hindre at fuktighet bygger seg opp

    Spørsmål 4 av 5: Hvilken CFM trenger jeg for et lite bad?

  • Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 6
    Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 6

    Trinn 1. Velg en vifte med 50 CFM for et bad på mindre enn 4,6 m2).

    Hvis du har et veldig lite bad, trenger du ikke finne en bestemt CFM. Bare gå med en vifte som har 50 CFM. Det får jobben gjort uten nødvendige målinger.

    Dette er et flott alternativ for et lite halvbad eller et bad på gangen

    Spørsmål 5 av 5: Er mer CFM bedre for en baderomsvifte?

  • Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 7
    Beregn CFM for baderomsvifte Trinn 7

    Trinn 1. Nei, men en fan med mer CFM kan være mer støyende

    En vifte med mer CFM kommer til å bli kraftigere. Men det kan også være mye mer støyende. Ideelt sett vil du ha en vifte med akkurat den riktige mengden CFM for å oppdatere luften på badet ditt som også er så stille som mulig.

  • Anbefalt: