Tomater 101: Når og hvordan man planter tomater ute i Storbritannia

Innholdsfortegnelse:

Tomater 101: Når og hvordan man planter tomater ute i Storbritannia
Tomater 101: Når og hvordan man planter tomater ute i Storbritannia
Anonim

Du lurer kanskje på om de turbulente britiske somrene lar deg dyrke noen saftige tomater fra bakgården. Ikke lurer på mer! Du kan definitivt dyrke noen deilige tomater i Storbritannia, selv om mor natur ikke alltid er bra. Tomater er generelt ganske enkle å dyrke, og du vil kunne høste av mange deilige tomater i løpet av vekstsesongen. Det viktigste er at du overfører plantene dine til rett tid for å få de beste resultatene. Hvis du vil lære mer om hvordan du kan sette deg opp for suksess, er du på rett sted!

Trinn

Spørsmål 1 av 4: Hva er den beste måneden for å plante tomater?

Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 1
Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 1

Trinn 1. Så frøene innendørs i mars eller april

Hvis du starter tomatfrø, kan du begynne i mars eller april for å gi dem nok tid til å være klare for vekstsesongen. Få et startbrett og fyll cellene med en frø-startblanding. Legg 2-3 frø i hver celle, vannet grundig og dekk frøene med 14 i (0,64 cm) jord. Plasser dem i et varmt område og fortsett å vanne regelmessig for å holde jorden fuktig, men ikke fuktig.

Frøene dine trenger ikke lys før du ser spirer. På det tidspunktet plasserer du frøbrettet foran et solfylt vindu og fortsetter å vanne plantene dine

Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 2
Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 2

Trinn 2. Begynn å overføre plantene dine ute rundt slutten av mai

Gjør deg klar til å overføre plantene dine ute etter at den siste frosten i sesongen har gått. I Storbritannia er dette vanligvis rundt slutten av mai. Du kan fortelle at plantene dine er klare til transplantasjon når de er 7,6–10,2 cm høye og har to par blader.

Det kommer til å være variasjon fra region til region. Hvis du er på Orknøyene, kan den siste frosten gå over i juni. Hvis du er i London, kan den siste frosten være rundt midten av april

Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 3
Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 3

Trinn 3. Velg et solfylt område, helst i en høybed, for å plante dem

Hvis du har en hevet seng, vil det være ideelt for tomatene dine. Imidlertid kan du definitivt overføre dem direkte til hagegulvet hvis du ikke har en høy seng. Du vil ha så mye sol som mulig, så velg et avdekket område for planting. Grav et lite hull i godt drenerende jord for hvert frø, og hold hvert hull 7,6 cm fra hverandre. Ta ut plantene med en bordkniv, og løft dem ut ved bladene før du flytter dem inn i det nye hjemmet.

  • Komprimer litt jord rundt de overførte plantene for å fylle hullene og vanne grundig. Hold plantene dekket med en hagefleece i 1-2 dager for å gi dem litt tid til å tilpasse seg ute.
  • Gjød jorda en gang i uken med flytende gjødsel og vannet tomatene regelmessig for å holde jorden fuktig.
  • Hvis du ikke har en hevet seng, men du vil ha mer kontroll over jorda og vanningen, kan du plante tomatene dine i utendørs potter! Alt som rommer 19 liter jord eller mer vil fungere.
  • Hvis du tilfeldigvis har et mini-drivhus, plant tomatene dine der! Dette vil virkelig hjelpe til med å isolere dem fra alt vanvittig vær.

Spørsmål 2 av 4: Hvor varmt må det være å dyrke tomater?

Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 4
Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 4

Trinn 1. I løpet av dagen vokser tomater best når det er 21–27 ° C (70–80 ° F)

Tomater liker varme temperaturer og sterkt sollys. De vil tolerere sporadisk fall utenfor standardområdet, men du vil vanligvis at den skal forbli 21–27 ° C i løpet av dagen.

Det er derfor et drivhus er så nyttig hvis du dyrker tomatene ute i Storbritannia. Det lukkede miljøet vil bidra til å opprettholde en stabil temperatur

Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 5
Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 5

Trinn 2. Om natten vil plantene dine vokse friske hvis det er 16–21 ° C (60–70 ° F)

Tomater foretrekker fortsatt litt varme når solen går ned, selv om de foretrekker et lite temperaturfall om natten. Så lenge temperaturen holder seg over 16 ° C om natten, bør tomatene dine trives.

Tomatene dine bør være greie hvis de noen ganger faller til 10–16 ° C (50–60 ° F) nå, men de er i alvorlig fare hvis de faller under 7 grader Celsius om natten

Spørsmål 3 av 4: Hvilke tomater er best for dyrking i Storbritannia?

  • Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 6
    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 6

    Trinn 1. Jo mindre tomatsorten er, desto mer sannsynlig vil den blomstre

    En stor biffkaketomat vil kreve massevis av sollys og varme, og de tar mye lengre tid å modnes. Dessverre kommer du til å ha relativt lite sollys, og vekstsesongen din er ikke så lang som den ville være hvis du var nærmere ekvator. Som et resultat er det best å velge mindre varianter som krever færre ressurser, som kirsebær eller svarte plommetomater.

    Du kan dyrke større varianter, men det er ikke sikkert du kan høste så mange tomater. Med mindre varianter vil tomatene vokse mye raskere tilbake etter at du har plukket dem, og du får mye mer for pengene

    Spørsmål 4 av 4: Hvordan holder jeg tomatene sunne?

    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 7
    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 7

    Trinn 1. Vann regelmessig og mat tomatene en gang i uken

    Hold tomatenes jord fuktig hele tiden, og vanne den med jevne mellomrom for å unngå at jorden tørker ut. Jorden bør alltid være fuktig hvis du vil ha deilige, saftige tomater. Hell også en vannløselig gjødsel i jorden en gang i uken. Alt som inneholder mye nitrogen, fosfor og kalium bør gjøre susen!

    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 8
    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 8

    Trinn 2. Klipp av sideskuddene slik de ser ut til å holde dem stabile

    Hvis tomatene begynner å vokse ut av hånden eller lene seg til siden, ta tak i beskjæringssaksene og klipp av alle skudd eller stilker som vokser ut på skrå. Om nødvendig, bruk et bur eller espalier, tomatene dine for å hjelpe dem med å holde seg oppreist, sunn og stabil.

    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 9
    Når skal jeg plante tomater ute i Storbritannia Trinn 9

    Trinn 3. Velg eventuelle modne tomater så snart du merker dem

    Du har ikke en super lang vekstsesong i Storbritannia, men du kan akselerere veksten for å få mest mulig ut av den ved å plukke moden frukt raskt. Du kan få litt saftigere tomater hvis du lar dem ligge litt på vintreet når de modnes, men du kan oppmuntre flere tomater til å vokse ved å plukke de modne tomatene etter hvert som de utvikler seg!

  • Anbefalt: