Hvordan fikse en synkende skrivebordsstol: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikse en synkende skrivebordsstol: 11 trinn (med bilder)
Hvordan fikse en synkende skrivebordsstol: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Kontorstoler bruker en pneumatisk sylinder som styrer høyden på stolen gjennom trykkluft. Sylinderen på de fleste stoler svikter i løpet av få år, vanligvis fordi tetningene er for skadet til å opprettholde trykket. Du kan kjøpe en erstatnings sylinder for å gjenopprette full funksjon til stolen din, men dette er nesten like dyrt som å kjøpe en erstatning. Prøv disse enkle DIY -metodene i stedet for å fikse stolen i en praktisk høyde.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke en slangeklemme

Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 1
Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 1

Trinn 1. Skyv plastskjørtet av sylinderen

De fleste kontorstoler har et plastrør over den forlengbare sylinderen. Skyv dette helt ned eller opp, til du kan se metallsylinderen under.

Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 2
Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 2

Trinn 2. Sett stolen til ønsket høyde

Du vil ikke kunne justere høyden etter denne reparasjonen, så sørg for at du har den riktig. Setet på stolen skal være i nivå med knærne når du står.

  • Hvis stolen ikke holder seg selv når ingen er på den, legg den på siden.
  • Hvis plastskjørtet dekker sylinderen i denne høyden, må du først fjerne skjørtet. For å gjøre dette, snu stolen opp ned, skyv festeklemmen i bunnen med en skrutrekker og trekk av hjulene og deretter skjørtet. Skyv hjulene tilbake.
Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 3
Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 3

Trinn 3. Fest en slangeklemme rundt sylinderen

Skaff en cm (2 cm) slangeklemme (Jubilee Clip) fra en jernvarehandel. Løsne skruen på slangeklemmen (Jubilee Clip) og trekk ut belteenden. Fest klemmen rundt metallsylinderen, men ikke stram den ennå.

Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 4
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 4

Trinn 4. Forbedre grepet på klemmen (anbefalt)

Klemmen må være veldig stram for å holde stolen oppe. Gi klemmen en bedre overflate å gripe ved å pakke en stripe med gummi eller et par lag tape rundt sylinderen. Gjør dette på det høyeste synlige punktet på sylinderen,

  • Alternativt kan du ripe opp dette området av sylinderen med sandpapir.
  • Hvis sylinderen ser skitten eller fet ut, må du først rengjøre denne.
Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 5
Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 5

Trinn 5. Stram klemmen så langt som mulig

Skyv slangeklemmen til toppen av sylinderen. Dobbeltsjekk at stolen er i riktig høyde. Trekk slangeklemmen godt til og fest den ved å rotere skruen.

Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 6
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 6

Trinn 6. Test stolen

Stolen skal nå ikke kunne gli ned forbi klemmen. Den innebygde høydejusteringen vil fremdeles ikke fungere skikkelig. Hvis stolen er i feil høyde, flytt klemmen høyere eller lavere på sylinderen.

Hvis klemmen glir av, fest den over en gummistripe for å forbedre grepet, eller prøv PVC -rørmetoden nedenfor

Metode 2 av 2: Bruk av PVC -rør

Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 7
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 7

Trinn 1. Mål stolens sylinder

Trekk ned plastskjørtedekselet, den forlengbare metallsylinderen. Beregn sylinderens diameter ved å holde en linjal tvers over den horisontalt. Mål også sylinderlengden når stolen er i perfekt høyde.

Du trenger ikke en nøyaktig måling, men du kan beregne diameteren fra omkretsen hvis du foretrekker å være presis

Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 8
Fix en synkende skrivebordsstol Trinn 8

Trinn 2. Kjøp en lengde på PVC -rør

Dette røret passer over stolens pneumatiske sylinder. Den skal være omtrent like stor som sylinderdiameteren, eller litt større. Rør på 3,8 cm i diameter fungerer godt for de fleste modeller. Kjøp nok rett rør til å strekke seg fra stolens hjulbase til setet, når stolen er i ønsket høyde.

  • Røret trenger ikke å være i ett stykke. Det kan være lettere å jobbe med i mindre biter, selv om du enkelt kan klippe det selv hjemme.
  • En bruker rapporterer å bruke en høy bunke plastdusjringer i stedet for PVC -rør. Disse er enda billigere og enklere å installere, men de er kanskje ikke solide nok til å bære vekten din. Prøv på egen risiko.
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 9
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 9

Trinn 3. Sag gjennom PVC -røret på langs

Fest røret i en skrustikke. Bruk en bau- eller ryggsag for å skjære gjennom røret fra spiss til spiss, men bare på den ene siden. Sluttresultatet skal være et rør med en spalte i, ikke to halvrør.

  • Det anbefales å bruke maske eller åndedrettsvern mens du kutter PVC for å unngå innånding av irriterende partikler.
  • Hvis du ikke har skrustikke eller skjæreverktøy, er det bare å la røret være intakt og fjerne stolens hjul slik at du kan glide på røret. I de fleste tilfeller kan du fjerne hjulbasen ved å trykke på en låseklemme på undersiden med en skrutrekker.
Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 10
Reparer en synkende skrivebordsstol Trinn 10

Trinn 4. Fest røret på stolsylinderen

Trekk stolens plastskjørt opp eller ned for å avsløre metallsylinderen. Skyv slissiden av PVC -røret mot sylinderen for å knipse den rundt sylinderen. Den skal nå holde stolen på plass og forhindre at den glir ned.

Hvis du har problemer med å feste røret, kan du sage det i kortere biter og prøve igjen

Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 11
Fest en synkende skrivebordsstol Trinn 11

Trinn 5. Legg til mer rør for å justere høyden på stolen

Hvis stolen fremdeles er for lav, løfter du den opp og klikker på et annet rørstykke. Du vil ikke kunne senke stolen igjen uten å fjerne røret, så sørg for å sette den til den perfekte høyden.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Du kan også kjøpe en erstatnings pneumatisk sylinder for stolen din. Imidlertid koster sylinderen ofte nesten like mye som en ny stol, og kan være kjedelig og vanskelig å installere.
  • Du kan bruke litt mer penger på å kjøpe et "stolsparersett" på nettet i stedet. Dette er en samling klemmeklemmer som fungerer på samme måte som disse DIY-materialene.

Anbefalt: